Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 743
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Отчет:
Болен мечо с много задачки.

Нищо не помага - и АБ и билки и пр.

Ма ко : Не варя морковите, жал ми е, леко ги карамелизирам с олио на тих огън и после процедирам като с варените.

Плами,
Може пък на друго място да и е късметът на момичето, сега да седи и да я чака. Не се съсипвай толкова, като не е за здраве или за сигурност. Знам, че съвети лесно се дават, реално е друго, ама опитвам.
Мимито да учи, а Валенцето и Пиксенцето - да дишат планинския въздух и да релаксират Simple Smile

На всички : Спокойна нощ и утре - добър нов ден.

Последна редакция: чт, 10 авг 2017, 09:48 от Deborana

# 241
Добро утро!
Ма ко, тръгнаха, да! Да живее детската градина! Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз тази година нищо няма да правя, ни-щич-ко! Миналото лято и есента по настояване на мм правихме туршии, краставички, не помня още какво, и накрая изхвърлихме сума ти нещо, щото не се изяде. Уж не беше кой знае колко като количество, пък и ние сме четирима, обаче...И вече съм се зарекла - никаква зимнина - на магазина всичко има, ама - ха!

# 242
Ама тая зимнина можеше да изкара и тая година, Вио. не е трябвало да я хвърляш толкова скоро.
Добро утро и от мен.

# 243
  • при късмета
Добро утро!
Мария, Вио май краставичките ги прави като мен с фиксовете. Те не издържат много и Писето ми каза, че трябва да се изядат най-късно до март.
Краставичките на нас не ни стигнаха. На фикса пише, че излизат 7-8 буркана, на мен все повече ми излизаха от едно пакетче, явно много краставички слагам. Почти 30 буркана бях направила и се изядоха.Освен в салати краставички слагам и в спагетите и в пица, а често ядем. И шефа и мъжа ми така си ги ядат. Миналата година не правих и аз, това е опита ми от по-миналата.
Днес почивка, че вчера до нощите се занимавах. Само ще прибера лютеницата, че съм я оставила хубаво да изстине

# 244
Точно с фиксовете, и преценихме, че е най - добре да ги изхвърлим. Бе хамалогия е тая зимнина откъдето и да го погледнеш, ама нейсе.

# 245
  • при късмета
Краставичките не са хамалогия с фиксовете, в сравнение с традиционния начин. Аз нямам съд да стерилизирам буркани. Не е проблем да взема, но пак като казан не може да е голям. Преди да открия фиксовете ходех до село и за краставички и лютеница. Сега ходя само за сока от бъз. Добре, че имам от миналата година, че тази вместо сок от бъз да правя си стоях вкъщи с гнойна ангина.
Вио, да те подсетя, че идва време за черния бъз, ако сиропа ти върши работа. При теб ще е по-рано

# 246
  • София
Фиксовете са добро решение за апартаментските домакини. Не съм ги ползвала, но знам какво е да правиш зимнина в апартамент.
Аз вече започнах със зимнината. Направих около 20 малки шишета/ от соковете Капи/ със страхотен нектар от круши. Имам круши масловки и няма как да ги изядем всички.
Скоро ще затварям миш маш. И кисели краставички.
А малко по-натам ще направя и чудна лютеничка, каквато не съм правила никога, защото нямаше как.

Днес правих на момичетата/ и племенничките са тук/ яйца на хартия върху печката на дърва, както и пърленки върху печката. Облизаха си пръстите.

Деборана, мина ли ти вече?

# 247
Няма да ме има 1-2 дни!
Добро утро!

# 248
  • при късмета
Мария, приятна разходка!
Вале, живот си живеете на чист въздух, браво!

Аз си намерих и фиксове и хубави краставички. Взех 3 кг., от един фикс ми излязоха 8 буркана. Поне знам колко краставички за пакет фикс да взимам, че бях забравила. Обаче става и за други работи, та може и няколко буркана зеле , моркови и чушки на салата да направя.
Обаче за сега затварям фабриката, утре съм на помен, другата седмица съм тук до сряда, като се върна ще го мисля.
Сега вдигам краката и чакам малко да стане по-хладно да излезем с шефа

# 249
Прибрахме се. Уморени, но доволни.

# 250
  • Бургас
Здравейте! Heart Eyes
Аз отново бях сама два дни,само с Криста де,че си починах добре.
Зимнина няма да правя.Бабите каквото донесат,това ще ядем.Другото-в магазина.
Само киселите краставички ми липсват,но ще купя на свекървата,да ги направи,ако иска естествено.
Може да ми се смеете,но в новата къща още не смея да се развихря.В старата-цапах,правех каквото си искам,но тук треперя на всяка драскотина,то не че вече не е одрано навсякъде.
Чакам с нетърпение края на месеца за тръгването в Гърция и края на лятото съответно.
Хубав ден на всички!

# 251
Добро утро! Празнувам днес, момичета! Вече съм на 39.

# 252
  • при късмета
Мария, честит рожден ден! Да си здрава, щастлива и обичана!

Мъжа ми приключи с шпакловките на коридора, днес ще боядисам тавана, че да можем да сложим осветлението.
Стегна ме пак главата покрай времето, този път с боядисваща терапия ще се справям Grinning
Остана ми да си харесам най-после мебели.

# 253
  • Великобритания
Честит рожден ден Мария ,здрава и щастлива да си
весел празник (и много подаръци )

# 254

https://www.youtube.com/watch?v=QNYwHSeR-nU

За Мария: Здраве, късмет и много усмивки !

Общи условия

Активация на акаунт