Домакини 62 / Лятото ни е добре

• 53 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • при късмета
Мими, може ли аз да дойда? Stuck Out Tongue Winking Eye

Привет, прекрасни!
Днес както винаги, като за почивен ден, се мотахме по магазините. Поне си намерих первази, нямаше ги налични в магазина, но ми ги поръчаха от склада.
И голямото огледало сложихме в коридора.
Днес е 1 година от преместването. Като се сетя в какво състояние бях точно преди година ми призлява. Заради шефа, не заради самата лудница по преместването. Голям рев изрева това дете. Още го споменава от време, ама е на път да свикне.

Вале, добре сте си дошли!

Отивам да слагам вечерята, че после като зяпнат някой филм ще стане никое време

# 481
Привет от мен,починахме си добре,валя снощи ама ние на гости ,та не усетихме.
Одеве писах и какво натиснах иииииии  #Cussing out изчезна.
Бе я да се похваля,аз още си карам със старата версия. Stop
Ма ко честито за первазите,честита и годинка,да дочакате внуци тук. bouquet
Калинка догодина да ни черпиш малиново вино. Wink
Мария страхотни обувки и изгодна цена,ама как ти стоят. Sunglasses
Хортензия пази се и си почивай,прави се на няма още и така повече ще ти слугуват. Laughing
Мими прекрасна вечеря.Аз както нямах нищо купих кюфтета и това хапнахме за обяд и вечеря.
Вале завиждам ти за концерта пък.И добре завърнали се у София. bouquet
Пожелавам ви спорна седмица, изпълнена с приятни емоции и слънчево време. Hug

# 482
  • София
Уф,прибрахме се. Толкова пък да ми е гадно, толкова...Как ще свикна пак тук не знам. Пречат ми хората, колите, апартамента, терасата, от която мога да гледам небето. Направо се задушавам.

# 483
Ще свикнеш, Вале! Скоро, като те въвлече ежедневието.....

# 484
Валеее, га стана циганин, га ти почерня г*за? hahaha
Ще свикнеш, всяко лято изпитвам такъв шок когато се приберем от село. Гадничко си е. Вие смятате ли да ходите съботите и неделите?
Лягам.

# 485
Добро утро! Как минаха тези два дни, така и не разбрах... Докато напазаруваме това-онова и хайде, уикендът си занимал.

Вале, ще ходите през уикендите, докато времето е хубаво. После вече така ще те е завъртяло учебното ежедневие, че няма много да го мислиш. И така до следващата пролет и лятна ваканция.Hug

Хорти - хареса ли книгата? Забавна е, без да е литературен шедьовър. А иначе как си?

Ма ко - честита ви първа годишнина! Супер, че сте намерили черен перваз. Так го завършите, пак ще покажеш снимки, нали?Stuck Out Tongue Winking Eye

Писе - оправиха ли водата?

Калинка - да черпиш по едно вино! Никога не съм пила такова. Баба ми, лека й пръст, навремето правеше нещо, наречено тути-фрути. В огромен буркан се налагаха различни плодове със захар и май някакъв алкохол. Ама ние с братовчедка ми не знаем за алкохола и само бъркахме в буркана да ядем сладки плодове. Още на първия ден се опиянихме и след това скриха буркана. Joy

Мариат - разтъпка ли обувките? Stuck Out Tongue Winking Eye

Мими - какъв крем с крема сирене правиш за пандишпановото руло? Тъкмо съм на такава тема, че в събота сме на бг събиране тип барбекю и трябва да се погрижим за десертите. И ще сме повечко хора и трябва да е нещо не особено скъпо, а да има като количество. Та за такива рула се сетих - едно шоколадово и едно нормално - идеално ще е.

Сега е наред да подреждам книгите, мда....

# 486
Добро утро  Simple Smile
Вале , докато се усетиш и въртележката ще се е завъртяла Simple Smile
Толкова бързо ще мине времето , ама и то още има хубави дни предстоят празници и по няколко почивни дни все ще имат време да си ходите Simple Smile
Аз докато пиша и Смърфи сервирала кафето Simple Smile
pisenxeto хубаво сте направили , де да повали и тук , ама не .
Славка се загуби .
Хортензия Мушкатова как си  ?
Аз с градината съм до никъде ако може още 10 - 15 дни , ама не вече съм на работа и още един куп неща и кога ще я оправям , не се знае.Поне сагата с пернатите приключихме че в един момент не знаех къде съм.Уж 10 кокошки взехме да ама не 10 петела и всички познайте станаха на буркани че от зеленчуци във фризера няма място.Сега всичко на всичко имам 9 кокошки и заради тях цяла зима се ходи през ден.Отделно и зайците още месец и тях ще заколим.Пипера не съм го обрала , ягодите трябва да пресаждам.... а аз чанта за София стягам... и децата търся кой да ми гледа.
Отивам да гладя , никак не обичам ама ще трябва са тръгвам след час.

# 487
Добро утро!
Обожавам да гладя. Много ми е разтоварващо.
Смърфи, обувките са разтъпкани само у дома. Може да се барна с тях на първия учебен ден.

# 488
  • София
Добро утро!
Аз преди мразех да гладя, ама в последните години взе да ми харесва.

Ох, нали може да помрънкам още малко?
Значи не е проблема само в това, че не съм сега в къща с двор и градина. На село си бях създала едно островче на духовно блаженство. Общувах точно с един дядо и още двама съседи. Никой друг. Не съм се занимавала с нищо, което ме изнервя и дразни. А сега...Бояна тръгва на училище, ама къде- не знам. По новия закон вече няма помощни училища, а някакви центрове, и детето трябва да е записано в масово. От помощното ще ги запишат в масово, ама кое как ще стане, ще идват ли учители от масовото, децата ще ходят ли там, в кое въобще училище ще ги запишат, как ще протича денят на децата- нищо не се знае. една каша, с която отново трябва да се боря. Честно ви казвам, направо ми се реве. Снощи цяла нощ не спах, една буца в гърлото, дето не я бях имала от месеци.
Отделно- искам или не, тук постоянно общувам с всякакви простаци. Без извинение. Дори возенето в метрото, разни погледи и подмятания, институции, абе направо ...Ще се стегна аз, но не е толкова просто, колкото изглежда вероятно отстрани.
Като си помисля до колко институции трябва да ходя заради Бубка и ми се изправят де що имам косми.
извинявайте, ама трябвше да се оплача.

# 489
Абе, тези идиоти от МОН няма ли да се спрат? Вале, не знам какво да ти кажа... То нон-стоп ви подлагат на някакви безумни експеримети.Rage

# 490
  • при късмета
Добро утро!
Обожавам да гладя. Много ми е разтоварващо.
Най-мразя това да правя. Сега гладя само на шефа екипа за тренировки и ако се налага някоя официална дреха. Не искам да чуя. Шефа като беше бебе ми беше кошмар
Леле Вале, как така не знаят къде ще я запишат? Може ли родителите на толкова деца да не знаят как ще протече учебната година! Безумие е това! Ще закрият училищата с които децата са свикнали да ги поставят в съвсем друга среда, като, че им е било лесно и в тази да се адаптират. Побеснях, честно! Това не са малоумници, а друга, специална за тях дума трябва да се измисли 

Новия ТВ загуби wi fi връзката та 2 дни не мога да я възстановя, скъсах си нервите. Тия телевизори нямат нищо общо ни с компютър ни с телефон. Добре, че самсунг имат телефонна линия за поддръжка на всякаква тяхна техника, та човека от там ми помогна.
Снощи пък по нощите влезе стършел в хола. Мислех, че не летят през нощта. Добре, че го видях. Обаче кацна на лампата. Събудих мъжа ми и хем ме е страх да не го ужили, хем аз се паникьосах и нищо не мога да направя. Рисковано е да го удариш с нещо, че не умират лесно и беше на неудобно място. Реши да го хване с буркан, но беше на рамката на спота и не пожела да отиде към тавана, а се измъкна. Закръжа около главата му и мина зад него. Изтръпнах направо, особено като взе да ръкомаха. Добре, че беше взел едно дебело списание, вместо капака на буркана и мислеше с него да го затисне. Някак го уцели и с първия удар направо във въздуха го утрепа, падна долу без изобщо да мърда. В това време вече бях твърдо убедена, че е ужилен и бях тръгнала бърза помощ да викам. Много се уплаших, добре, че нищо му няма. Гушкала съм го като бебе цяла нощ.
Започваме да правим бисквити, че шефа иска. После трябва да занеса на майка едни неща, като тръгва за работа, а трябва да ги приготвя. Имам и да пазарувам и вечеря да мисля, абе и аз да измрънкам.

Хубав ден, прекрасни Hug

# 491
  • София
Лошото е, че и учителите нищо не знаеха в помощното училище. Уж са им казали, че децата ще си останат в същата сграда, ама...
и нали на деца със СОП им се полага три пъти повече субсидия за училището, в което учат- сега тази субсидия ще отива в по-голямата си част в масовото училище, където вероятно детето няма да стъпне. Абе въобще..не знам даже на 15 дали ще имаме тържество в помощното или ще е в масовото. Нищо не знам. Обаче едно ми е ясно- никога, никога няма да заведа Бояна в масово училище в този вид, каквото е в Бг, дори за час.
е, поне ще поотслабна малко- ни ми се яде, ни ми се пие. И кафе още не съм пила.

# 492
Вале, а знае ли се кога ще имате информация? То 15-ти е този петък...

Ма ко - жилил ме е стършел като малка, само си спомням ужасната болка. А нямате ли комарници?

# 493
  • при късмета
В спалните има сложена мрежа, но комарници не можахме да направим. Заради това, че вместо первази има изолация, ми обясниха, че трудно ще се захванат. Като махнем изолацията и си сложим первази навсякъде под прозорците и свестни комарници ще сложим. Сега взехме само мрежа с лепенка за целта и сложихме в спалните. Неподвижна е, но за това лято ни свърши работа.
Знам, че е болезнено и самото ужилване, но последиците от него може да са и по-опасни. Втриса ме като се сетя, още ме държи страха и се оглеждам като гърмян заек из къщи.
Вале, пак да кажа, че не са нормални тези хора. Значи може да измислят всяка година, нови, все по-скъпи учебници кой от кой по-бездарни, а не могат да решат проблем на една част от учениците! И не само, че не го решават, а по-скоро създават още по-голям проблем. Ужас

# 494
Валеее, къде живеем, къде живеят децата ни? Мъкаааа!

Общи условия

Активация на акаунт