Априлки 2018

• 66 762
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
За жалост е така. Но според някои доктори микоплазата и уреаплазата не били причина за аборти, и поради това дори не ги лекуват. Само специализиран лекар (не акушер-гинеколог) може да те насочи към тези изследвания. Мен ме насочи имунолог. Повечето лекари те гледат с видеозона и до там им свършва прегледа.

# 466
Има лъч надежда за моя казус. Вчера отидох в Токуда и пуснах отново МБ на влагалищен секрет и стерилна урина. Разбрах се с лабораторията да им звънна след 24 часа, за да видим дали изолорат нещо. Урината е стерилна. Влагалищния секрет все още изчаква посявката за кандида, но не изолират е. коли или други патогени. Оххх дано това да е верния резултат, че ми побеля косата. То е ясно, че в понеделник пак ще пускам трети път.

desitovee, ти тая микоплазма провери ли я още веднъж ? Ако си от Сф пусни един ДНК анализ в Геника.

# 467
Микоплазмата не причинява аборти а по скоро е фактор за инфекции както при мен последния път.Понеделник ще пускам урина пак и ще видим какво ще излезе.Скоро не искам да ме бодът поне близките месеци вече  10пъти давах кръв а от последната некадърна лаборантка още ме боли ръката

# 468
Здравейте
Моят термин също е през април , бих се радвала ако ме добавите във групата във facebook.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2017, 17:27 от kikair

# 469
  • София
Ох, аз съм в много неприятно положение. Все още не съм записана на ЖК, тъй като АГ-то, което съм избрала, ми каза да отида първо на ранна фетална морфология, което е в средата на октомври и чак след това ще започне да ме следи - преди това нямало какво да гледаме. Преди това ходих веднъж при друг гинеколог за установяване на бременността и няма да ходя повече, защото ме прегледа с вагинален ехограф. И сега на практика съм без АГ, с което да се посъветвам. А от 2 дни съм с хрема и ме боли гърлото, и имам температура 37.3 градуса. Пиия само Парацетамол, който няма особен ефект. Бих си изтърпяла настинката, но ме притеснява тази температура, дали няма да навреди на бебето..

# 470
  • Пловдив
Ох, аз съм в много неприятно положение. Все още не съм записана на ЖК, тъй като АГ-то, което съм избрала, ми каза да отида първо на ранна фетална морфология, което е в средата на октомври и чак след това ще започне да ме следи - преди това нямало какво да гледаме. Преди това ходих веднъж при друг гинеколог за установяване на бременността и няма да ходя повече, защото ме прегледа с вагинален ехограф. И сега на практика съм без АГ, с което да се посъветвам. А от 2 дни съм с хрема и ме боли гърлото, и имам температура 37.3 градуса. Пиия само Парацетамол, който няма особен ефект. Бих си изтърпяла настинката, но ме притеснява тази температура, дали няма да навреди на бебето..

Аз имам 37.3 телесна температура и я поддържам.жам такава от както съм бременна -+..- 1 градус. Може да не се дължи на настинката.

# 471
  • София
maryanna, обсъждали ли сте това с АГ, дали е вредно за бебето? Знам, че е противопоказно да се ползват сауни, горещи вани и изобщо бременната да се пази от прегряване. Оттам ми хрумна, че може да е вредна температурата ми. Иначе не съм си мерила Т, откакто забременях, но вчера се почувствах зле и я премерих. Може и аз да съм така... ще проследя  Thinking

# 472
Lara, все едно описваш мен миналата седмица! Като ми отказаха да ме запишат на женска консултация и аз питах какво да правя тогава за тези същите симптоми и ме пренасочиха към личната лекарка. Тя ми даде хомеопатични таблетки за гърло, болничен и каза, че ако след 3 дни не се оправя ще ми изпише лек антибиотик подходящ за бременни, каза, че не сме с вързани ръце. Така че бегом при личния лекар, чайчета, плодови салати, таратор с чесън и т.н.

# 473
  • Пловдив
Lara, не съм го обсъждала с лекар, но и при първата ми бременност бях така до средата на 4тия месец.Температурата ми се вдигна още преди да видя двете чертички на теста. Мерех базална  и телесна температурата и затова забелязах покачването и.В петък съм на преглед и ще попитам.

# 474
  • София
Ходих при личния лекар и той ми погледна гърлото, каза че няма нищо. В интерес на истината, изядох един лимон с мед и гърлото ме отпусна  Simple Smile Сега ми остана хремата и Т
Каза да пия витамини, да правя гаргара вода със сода и да пия геломиртол форте. Да си продължа с Парацетамола и да му се обадя, ако не спадне Т още 2 дни, за да ми изпише Аугментнин.

Иначе това с отказването за ЖК ми е много странно. Даже и личния ми лекар се изненада, че  съм отишла с направление и не са ми го искали. толкова рано.

# 475
  • София
Здравейте. Бях на преглед днес. Бебчо е в 9 г.с. На БХС съм на 12.10. Вече е над 3 см. Помаха ни с ръчички Simple Smile

# 476
Мене също не искаха да ме запишат преди 12г.с. но лекарката при която бях вчера ми направи компромис заради проблемите които имам,макар че първия път като ходих се изрази малко грубо че ако сега ме запишели и станело нещо с бебето преди 12г.с. здравната каса щяла да плати за мен 100 лв за изследвания на вятъра.Все едно бебето ми струва 100лв

# 477
Направо съм потресена! 100 лв щяла да изхарчи касата за евентуално изгубеното бебе. Аз плащам всеки месец по 780лв осигуровки и съм ползвала касата точно два пъти за последните 5 години - с първата ми бременност и сега с втората. А моите 9000 лв, които плащам на година, т.е общо 45 000 лв за тоя 5 годишен период ,като не ползвам абсолютно, нищо къде отиват? През всички тия 5 г си плащам като поп на частно.

# 478
Не знам защо плащаме осигуровки като след това ни пестят всичко,няма направления,не можела захар да ми пусне....ми плащаме си.Сега. 200лв пакет за ехограф през цялата бременност ми искат ми какво да правя патологична бременност съм ще плащам.

# 479
Е как не може кръвна захар да пусне? Аз се записах на ЖК още в 7-ма седмица и ми дадоха направления за тия изследвания по касата и в тях задължително има кръвн захар. Направо се базикат с нас вече, много се изнервям на това.

Общи условия

Активация на акаунт