По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 16

• 76 052
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, какви изследвания трябва да направя, за да знам имам ли инсулинова резистентност. Май бях питала преди време, но нищо не направих тогава. Чудя се дали не е добре да проверя - въпреки, че доста си промених храненето напоследък, спортувам активно (3 пъти седмично) вече доста месеци, пих глюкофаж известно време (почти година) заради качеството на яйцеклетките, но го спрях преди няколко месеца. Но ми се ще да изследвам - има ли проблем с ИР при мен.
Та посъветвайте ме моля какво и кога да пусна.
Благодаря Flowers Hibiscus.

# 256
  • София
Ами аз изобщо не мога да сравня цв. снимка с биопсията. Вярно че за малко беше, но си ме боля цв. снимка, хем нямам проблем. А биопсията точно за 2-3 секунди като при цикъл (нищо не съм пла нито преди, нито след)

# 257
И на мен ми правиха ендометриална биопсия, нямаше болка, по-скоро лек дискомфорт почувствах за секунда-две. Ама аз и при ЦС не съм имала болки, и цикъла ми не е болезнен (ако това има значение)

# 258
Зазу, обременяване с глюкоза трябва да направиш Simple Smile

# 259
Момичета, какви изследвания трябва да направя, за да знам имам ли инсулинова резистентност. Май бях питала преди време, но нищо не направих тогава. Чудя се дали не е добре да проверя - въпреки, че доста си промених храненето напоследък, спортувам активно (3 пъти седмично) вече доста месеци, пих глюкофаж известно време (почти година) заради качеството на яйцеклетките, но го спрях преди няколко месеца. Но ми се ще да изследвам - има ли проблем с ИР при мен.
Та посъветвайте ме моля какво и кога да пусна.
Благодаря Flowers Hibiscus.

Зазу, обременяване с глюкоза и изследване на кръвна захар и инсулин - първа контрола на гладно, после на 60 минута след изпита глюкоза и после на 120 минута. Важно е да се пусне както КЗ, така и инсулин, защото двете стойности ти дават инфо за ИР. Ако се открие ИР си трябва доста строга диета. Аз бях покачила КЗ и Инсулин от стимулации и процедури - в рамките на 3 месеца изключително строг режим вкарам стойностите в норма. Но спазвах строга диета до поне 8-9 седмица на бремеността, после ми ставаше много лошо и трябваше постепнно да включа  бавни въглехидрати.
С две думи - никакви въглехидрати и сладки неща, теста.
Яйца, чисти меса, риба, морски дарове, зеленчуци на корем и от време на време плод с нисък гликемичен индекс, като зелени ябълки. Ама аз и тях бях спряла. Много вода и всеки ден спорт.

# 260
  • София
Благодаря ви, момичета.
Т.е. правя обременяване с глюкоза и искам кръвна захар и инсулин на 0-ва, 60-та и 120-та минута?
Нали правилно разбрах?
До колко часа трябва най-късно да съм яла на предната вечер, за да са достоверни резултатите?

# 261
  • София
Благодаря ви, момичета.
Т.е. правя обременяване с глюкоза и искам кръвна захар и инсулин на 0-ва, 60-та и 120-та минута?
Нали правилно разбрах?
До колко часа трябва най-късно да съм яла на предната вечер, за да са достоверни резултатите?

По правило всички изследвания се правят след 12 часов глад

# 262
Благодаря ви, момичета.
Нали правил

Когато аз правих обременяването ме предупредиха да не съм яла предния ден картофи и ориз и да спра с храната 12ч преди взимането на кръв

# 263
  • Пловдив
Тази биопсия на тръбите по-скъпа ли е от ЦС?

# 264
  • София
Тази биопсия на тръбите по-скъпа ли е от ЦС?

Биопсията с е прави на матката, не на тръбите, а за цената,за виси коя, имунологичната биопсия е на д200лв, микробиологичната беше 80лв по спомен, тази за имплантационен прозорец не помня.

# 265
  • Пловдив
аха...мислих,че става като заместител на ЦС.

# 266
Usmiwka,

Никога не се знае дали са наистина са перфектни ембритата - на външен вид може да са по учебник , но съдържимото като генетичен материал може да има дефекти.
Щом имаш имаплантиране някако едва ли е толкова страшно положението с НК клетките.
Но щом ок иска биопсия... newsm78

Аз съм само с нули, нямам имплантация и ембритата не са перфектни и отделно имам естествено забременяване назад във времето ... та съм решила , че не е от ллигавица проблема , а от лоши ембрита.
Още веднъж да ме дерат на живо - няма да стане .

# 267
Да те дерат ли:anguished: док каза вакуум.
Какво да кажа..незнам кое е правилно. Доверила съм се. Дано сме на прав път.Frowning1Според теб проблема е в ембрионите ли?
 За цената док каза 200лв.

# 268
По повод  ембриони, тези дни срещнах статия, която ме впечатли и ще я споделя и с вас.

"Д-р Стаменов и биолозите от екипа му Тодор Чаушев и Димитър Първанов публикуваха през юни 2017 г. статия, в която изнесоха данни относно прилагането на нов вид ембриотрансфер при жени с повтарящи се имплантационни неуспехи.
Статията е публикувана в научното списание CERM (Clinical and Experimental Reproductive Medicine) и е достъпна за четене в линка по-долу.
   "

В клиника Надежда, тва лято  всички забременяха, и най-"закучените" случаи успяха. Голям бейби бум стана. Лични впечатления имам.

Ех! Дай, Боже, всеки му! Дано всички успеем, независимо къде!
Не знам защо не се отваря линка, четох статията на английски, жалко.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 20:57 от Анонимен

# 269
gerda1 не се отваря линка Sad

Общи условия

Активация на акаунт