СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 6

• 71 933
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
уважаема DjOfRa, това е спонтанна реакция на ученици, колко жалко е от безсилие да вдигате ръка на деца.............

КОД, не разбрах?!? децата ли искахте да обидите......., малко ви се видяха медалите.........

Искате да не пишем какво се случва пред вратите на и нашето любимо училище в темата наречена на СМГ, нали за  СМГ "Паисий Хилендарски" пишем тук, или ядем ЧУ, АК......,а всичко при нас си е по-по-най..........идейлния директор, безгрешния, непорочния, неподкупния.................?

Силата на демокрацията е в правото на всеки да изказва свободно мнението си, в СМГ в момента няма демокрация, всички поддържници на Стоанов заплашват, хулят и използват сила срещу хората дръзнали да изкажат своето мнение, не се свенят дори пред децата, два класа на елитната ни гимназия обмислят да ли ще продължат обучението си в СМГ без госпожата, не се чудете защо искането ни, което до скоро беше само: НИЕ ИСКАМЕ ДЕЦАТА НИ ДА ЗАВЪРШАТ УЧИЛИЩЕТО СИ ДОСТОЙНО С ДОСТОЙНАТА СИ КЛАСНА ПЕТЯ ТОДОРОВА!!!! ескалира и то първо от децата!
Хайде да не бъркаме понятията:
"Правото на всеки да изказва мнението си" се нарича "свобода на словото". И ако следва да бъдем точни, не съм виждал някой да заплашва или да използва сила срещу "подръжниците на Г-жа Тодорова". Виж заплахи от същата тази група се леят постоянно ... А хулите, боя се, са част от същата тази свобода на словото. И като с всяка свобода, с тази се прекалява понякога също. Но това е цената на свободата за съжаление.
Демокрация не значи анархия. Има си установен ред и директор на СМГ не е изборна длъжност. Директорът отговаря пред тези, който са го назначили. Които отговарят пред министъра и т.н. Хубавото на модела е, че не позволява да се месите само където и когато ви е изгодно. Наричат го стабилност...
Ако искате промяна - работете не само за себе си, а за всички.
И накрая - достойнството на Г-жа Тодорова е, боя се отново, силно компрометирано.

@DjOfRa - крайните мерки, които предлагате са за крайни случаи. Това, което предлагам е работило в аналогични случаи и в частни и в държавни организации. Но изисква добра воля и готовност за компромиси в името на по-висши цели И ОТ ДВЕТЕ страни. Не "winner takes it all".

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 10:47 от Ezhko

# 346
Жената си каза, че искала да пробва нещо ново. Какво повече да го дъвчете. Нали знаете поговорката "от два стола, та на земята". Нека се настани удобно жената на стола на националната комисия и дано следващата година ѝ е по-успешна там, защото тази очевидно не е била. В много фирми при започване на работа се подписва договор, че няма да работиш на друго място, както и да споделяш опит и знания, придобити във фирмата. При този конфликт на интереси в случая, ми се струва недопустимо да се случва. [/b]

Поправете ме ако бъркам, но Стоянов не мотивира ли решението си за дисциплинарно уволнение на Тодорова именно с факта, че тя не е успяла/не е желала да използва този "конфликт на интереси" в полза на СМГ? Всъщност вие ставате смешна!

# 347
Жената си каза, че искала да пробва нещо ново. Какво повече да го дъвчете. Нали знаете поговорката "от два стола, та на земята". Нека се настани удобно жената на стола на националната комисия и дано следващата година ѝ е по-успешна там, защото тази очевидно не е била. В много фирми при започване на работа се подписва договор, че няма да работиш на друго място, както и да споделяш опит и знания, придобити във фирмата. При този конфликт на интереси в случая, ми се струва недопустимо да се случва. [/b]

Поправете ме ако бъркам, но Стоянов не мотивира ли решението си за дисциплинарно уволнение на Тодорова именно с факта, че тя не е успяла/не е желала да използва този "конфликт на интереси" в полза на СМГ? Всъщност вие ставате смешна!

Поправям Ви Peace
Ако сте следили проблема отначало и подробно - Тодорова освен че е влязла в конфликт на интереси, като е започнала втори ангажимент в тази комисия, тя съзнателно е ощетила учениците от СМГ в качеството си на член на комисията. Никой не е искал от нея да помага на състезателите. Претенцията беше, че ги е ощетила. И всички други, освен двата класа, на които преподава, се чувстват ощетени, както се разбира от мненията на родителите им.

# 348

Поправям Ви Peace
Ако сте следили проблема отначало и подробно - Тодорова освен че е влязла в конфликт на интереси, като е започнала втори ангажимент в тази комисия, тя съзнателно е ощетила учениците от СМГ в качеството си на член на комисията. Никой не е искал от нея да помага на състезателите. Претенцията беше, че ги е ощетила. И всички други, освен двата класа, на които преподава, се чувстват ощетени, както се разбира от мненията на родителите им.

Ощетила? Да попитам... На коя дата СМБ са изпратили "техния" протокол на Националната комисия? Ако може конкретно и с доказателства. И кога е бил крайният срок за това им задължение?
Още един въпрос. Дали пък ако не беше подписала този протокол, нямаше да бъде обвинена (от родителите на деца явили се при Грозев), че с неизпълнението си на задълженията си като член на Националната комисия се опитва да провали състезанието, в защита на позицията на СМБ и заради "конфликт на интереси" със СМГ? Какви са и задълженията като член на Националната комисия? Има ли документ Стоянов, че той именно и е възложил задължението да защитава интересите на СМГ в Националната комисия? Или всъщност тя е длъжна единствено в случая да спазва общата процедура и правила без да проявява каквито и да било пристрастия към СМГ? Ако не е така, дали не е редно всяко едно училище-участник в състезанието да има представител в Националната комисия?
 Mr. Green Wink Mr. Green

Заемате страна в един конфликт между Грозев и СМБ, защото имате личен интерес заради състезателите на СМГ. И всъщност претендирате, че и тя не е взела страна, а е подписала протокол в съответствие с процедурата. Никъде не видях обаче такъв вой да надават от другите МГ-та, чиито състезатели също бяха "ощетени" от нейният(забележете само нейният) подпис.

Чуха се какви ли не обвинения. За връзки с конкретно частно училище заради, които не била подписала протокола.   Mr. Green Че била длъжна да защитава интереса на СМГ, но никой не каза по силата на кой документ. Че била минала на страната на Грозев(от подръжници на противниковия лагер), все едно и двата лагера не са абсурдни в поведението си. И т.н. Истината обаче започна да прозира все повече и тя е свързана с пари. Недостойно е поведението на директора, който се крие от комуникация вече доста време. Ясно че, че се опитва да потуши скандала с мълчание, с надеждата, че покрай отпуските нещата ще поутихнат и всичко ще се забрави. Което всъщност е страхливо и недостойно.
Важното за мен извън конкретиката на случая е, че поведението на децата докоснали се до тези учители. И настоящи и бивши ученици.
И не си въобразявайте, че Стоянов е главата. Главата са децата! Ръцете и краката са учителите. За Стоянов ще оставя на въображението да решите коя част от тялото е.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 10:59 от Анонимен

# 349
Стига буквоядство. Третирани ли са всички деца по еднакъв начин? Не. Какво е направила Г-жата по въпроса? Нищо. Ама правилата били виновни! Да не е приемала да играе при правила, които ощетяват едни деца, за сметка на други. БАСТА!

# 350

Поправям Ви Peace

Хайде да не се излагаме съвсем. Поемането на ангажимент за участие в комисия не е никакъв конфликт на интереси, още по-малко да е в противоречие с дейността на някой като учител (аналогията, която правите с фирмите в случая е изцяло неадекватна). Как си представяте тези, които са членове на национална комисия нищо друго да не правят? Откъде ще ги търсите такива хора, бюрото за безработни? И колко ли ще са компетентни?

Иначе както не подкрепям уволняването на Тодорова по този смешен повод, така и не смятам, че оставка на Стоянов ще реши въпроса. Че може следващия директор да е още по-зле... Проблема е по-скоро в абсолютната безконтролност на директорите веднъж след като са избрани и обръщането на училището на феодално владение, където директора коли и беси, а учителите са безгласни букви. И това си е доста масова практика, а цената я плащат точно добрите учители (които ние като родители уж много искаме) и децата. А понеже много обичате аналогиите с фирмите - в тях самозабравилите се мениджъри ги махат, та дори и да се казваш Травис Калиник в Uber. Ако не бъркам уж МОН мислеха нещо по темата да има някакъв механизъм за оценка на дейността на директори от учители/ученици, обаче докъде я докараха не знам.

# 351
Детето ми нито е състезател по математика, нито се е явявало на това състезание. Нямам личен интерес, а се забавлявам с присъствието на няколко потребители в тази тема и същевременно се опитвам да погледна обективно на проблема.
Явно в присъствието на пернатите тролове конструктивен диалог не може да се води. Май нямам работа тук.  Peace

# 352
Стига буквоядство. Третирани ли са всички деца по еднакъв начин? Не. Какво е направила Г-жата по въпроса? Нищо. Ама правилата били виновни! Да не е приемала да играе при правила, които ощетяват едни деца, за сметка на други. БАСТА!

За това се обърнете към СМБ. Защото ако не беше подписала, "другите" деца също щяха да претендират, че не са третирани еднакво. И да попитам, СМБ не са ли приели и те правилата? За срокове за предаване на резултати? Или те могат да си правят каквото си искат? Да бяха изпратили протоколите в срок и да бяха оставили Грозев да се оправя. Без да му плащат допълнително исканите пари. Така хем щяха да са изпълнили процедурата, хем топката щеше да е при Грозев.

И в крайна сметка, когато има правила е редно именно написалите ги и възрастни индивиди да са първите, които ги спазват. Защото това е примерът, който дават на децата.

Едни математици си ги мерят, и вместо на тях да им търсите отговорност, разпънахте на кръст бушона(който го отнесе, не заради подписа, а за съвсем други неща; подписа беше удобен претекст за Стоянов; никой не отговори, защо заедно с Тодорова си отидоха качествени учители, а сега за техните места се търсят нови). И го разпънахте, защото се чувствате ощетени. Т.е. имате личен интерес, а не защото сте обективни. Но бушона е най-удобен. По стар български обичай.

DjOfRa съдейки от бройката ви постове и дата на регистрацията ви... определено имате право за троловете.  Mr. Green Wink

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 11:09 от Анонимен

# 353
DjOfRa съдейки от бройката ви постове и дата на регистрацията ви... определено имате право за троловете.  Mr. Green Wink

Bliss, проблемът не е, че аз имам 34 поста, а че Вие след 4хил. и кусур поста продължавате да плещите глупости и да се държите неадекватно във всякакви теми. Имате ли дете в СМГ и знаете ли каква е обстановката там, какви са учителите, какви са децата, та така компетентно се изказвате за всичко, свързано с училището? Същият въпрос искам да задам и на Румен.

И го разпънахте, защото се чувствате ощетени. Т.е. имате личен интерес, а не защото сте обективни.

Да, наистина имам личен интерес да има едно хубаво българско училище, което прославя страната ни по целия свят, а с това, което правите от месец насам се опитвате да му съсипете имиджа. Незаменими хора няма, и един човек не може да е една институция.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 11:26 от DjOfRa

# 354
Ежко, демокрацията ми гарантира правото на мнение, изказване,свобода на словото, а и посочи ми хулите в моето говорене, иначе твоето става клевета.
 или искаше да споделиш ".... Демокрацията ни отне много..." това го разбирам.
Директора не е владетел на училището, нито то е негово, нито е частната му фирма, а аз като родител имам право на отговор на въпросите засягащи пряко детето ми. Не желая да му натрапам моето искане, но той е длъжен и отговорен пред родителите, които сме му поверили най-ценното си, с което той често обича да се хвали. Директора постъпи недостойно и грозно и оскърбително и отмъстително...........и понеже сме математици, говорим с факти -
Заповедта е подписана на 06.07.2017г.
на 07.07.2017 директора излиза в отпуск, не си вдига телефона или направо го изключва
на 07.07.2017 без да е връчена още заповедта, госпожата не е допусната до работното си място
на 10.06.2017 сутринта отново не е допусната до работното си място ! тук имаме клипче, наистина позорно, но никой не го е пуснал в мрежата, защото обичаме хулите и нападките!
След като е осигурен придружител, тогава Тодорова отива строго придружена до 2рия етаж, за да и кажат да се върне отново в 15.30ч. на съшия ден.
За тези действия тече проверка на Инспекцията по труда
За тези действия се самосезираха още някои институции, не от видяното и написаното тук, а от поднесените факти където му е мястото.
На 10.07.2017 в живото предаване от протеста ни на загрижени родители, директора се включи по телефона, застана пред нас с гласа си, а ние с лицата си, каза своето мнение пълно с неточности и никому ненужното намесване на имена и училища, с което предизвика съответната реакция и насочи срещу СМГ ненужна негативна енергия, сега ще плащаме всички.
На внесените ни писма и на 10 и на 13 юли, нямаме отговор. Всякакви опити за контакт са неуспешни.
Канят ни от различни места и предавания, но ние се държим културно и изчакваме, за мен това ни е грешката, защото за да се чуе "гласа на народа" явно ни е нужно и малко друго. Госпожата, в отговор на ефирното обвинение, даде своя отговор с лицето си и личното си присъствие - точно и по същество, без да се вплете в интригата замесена от директора, а можеше много, но понеже не е достойна, не искаше.
ЕК с  генериран проблем от двата организатора, приключи отдавна и случаят беше разрешен за дни и никой дори и аз нямаше и да чуе за лагерите в математиката, за играта на нерви и пари, с които се осигуриха спокойствието на  нашите деца сега и те имат " интересно лято" вече.

Ето това са фактите, само по-основните  след подписа причинил щетата за наистина над 60 ученици от СМГ на  достойния диктатор, упс простете грешката - директор - Антони Стоянов.
А още колко много факти има, но не е форматът за тях тук.

...............а като се замисля, как исках само да покажа мнението на част от "ощетените" деца ...........

# 355

Bliss, проблемът не е, че аз имам 34 поста, а че Вие след 4хил. и кусур поста продължавате да плещите глупости и да се държите неадекватно във всякакви теми. Имате ли дете в СМГ и знаете ли каква е обстановката там, какви са учителите, какви са децата, та така компетентно се изказвате за всичко, свързано с училището? Същият въпрос искам да задам и на Румен.

И го разпънахте, защото се чувствате ощетени. Т.е. имате личен интерес, а не защото сте обективни.

Да, наистина имам личен интерес да има едно хубаво българско училище, което прославя страната ни по целия свят, а с това, което правите от месец насам се опитвате да му съсипете имиджа. Незаменими хора няма, и един човек не може да е една институция.

Всъщност това, че вие оценявате съвсем резонните ми въпроси като глупост, само доказва, че бройката на мненията ви и датата на регистрацията ви съвсем не са случайни.  Wink И фактът, че отношението ви към мен е такова само може да ме ласкае. И фактът, че не давате отговор на тези въпроси е още по-красноречив.  Wink

Имиджът на това училище мисля няма да пострада, защото той се формира от децата и учителите. Проблемът ви е, че имиджът на директора Стоянов сериозно пострада. Оставете на страна уволнението. Поведението му след това допринесе сериозно за подкопаване на и без това очевидно не много високото ниво на имиджа му(публично имиджът му беше висок, все пак доста ПР си направи, но се вижда, че доста хора въпреки това са били резервирани към него и не са му симпатизирали). И проблемът всъщност е, че идентифицирате имиджът на директорът с имиджът на училището. А той е просто един администратор. Директори много са минали, но успехите на училището се дължат на децата (част от които си искат класната обратно) и учителите.

# 356

И фактът, че не давате отговор на тези въпроси е още по-красноречив.  Wink

Какви въпроси сте ми задали и какви отговори очаквате? Нито имам общо с училището, нито съм назначавала, нито уволнявала учители. Какво точно очаквате да Ви отговоря. Изказвам безпристрастно мнение като наблюдател. Аз попитах Вие защо се вживявате и как имате поглед от "кухнята" на нещата, като нямате дете в училището.

# 357
За всички, които четат избирателно да напомня

СМБ  -   МОН   - сдружение на кенгуристите

http://www.bitelevision.com/detsko-matematichesko-sastezanie-s-2 … edizvika-razdori/
такса участие
                        4 клас - 0.00 лв
                   Казанлък   6.00 лв
             други градове 7.00 лв
                    Бургас       8.00 лв

студенти- 5.00 лв

Въз основа на всички получени в МОН протоколи за всички класове (обобщени по области)  Националната комисия изготвя национално класиране и определя участниците в националния кръг
http://mgberon.com/content/uploads/2017/01/reglament_EKenguru_2016_2017.pdf

Становище на МОН във връзка с математическото състезание "Европейско кенгуру"
http://0701.nccdn.net/4_2/000/000/1d6/2d4/1489495961140document.pdf

2.2. За организиране  и провеждане на националните състезания не се допуска събиране на такса за участие от  учениците.
www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=10216

4.05.2017
Придобиване на права за участие в Националния кръг и мероприятията след него може да стане след като Съюзът преведе по 2 (два) лева
http://www.bulgarian-kangaroo.eu/2017/3%20June/%D0%9F%D0%98%D0%A … 0%D0%95%D0%9A.pdf
Редно е при установяване на нарушения на регламента и дискриминативни действия срещу български ученици, членовете на комисията да понесат отговорност за извършената селекция, под която са сложили подписите си
http://www.math.bas.bg/smb/docs/do_MON_2017_15_15.pdf

15.05.2017
решението определени ученици да не бъдат допуснати до национален кръг на състезанието „Европейско кенгуру 2017 г.“ не е взето от Министерството на образованието и науката (МОН) и не е съгласувано с експертите
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Otlichni-uchenitci-izhvar … hdu-d_655613.html
Скрит текст:
http://www.math.bas.bg/smb/OD/Otcheten_doklad_2015.pdf
Продължиха и „усилията”от страна на проф. Сава Гроздев за отстраняване на СМБ като местен организатор на състезанието на Асоциация „Кенгуру без граници” (АКБГ). Подписаното още през есента на 2014 г. споразумение между него и СМБ предвиждаше да се сформира Работна група, назначена от СМБ със състав, предложен от него, която да организира и проведе състезанието през 2015 година. Съгласно т.6 от това споразумение 2,50 лева от таксата за правоучастие на всеки ученик следваше  да  постъпва  по  сметката  на  СМБ  за  посрещане  на  разходите  по  състезанието  и  за възнаграждаване на участващите в организацията служители на СМБ. Без никакво основание ибез да информира  СМБ  проф.  С.Гроздев  отклони  една  трета  от  сумата  (около  15000  лева)  към  друга организация.  Настоятелните  покани  да  представи  отчет  за  какво  са  използвани  тези средства не получиха отговор. Проф. С. Гроздев престана да идва на заседанията на УС, за да не се налага да отговаря на неудобни въпроси.Нещо повече, той започна да подканя и други членове на УС да не ходят на заседанията, с което се затрудни сериозно работата на УС на СМБ. Не беше представена и информация  за  участниците  в  състезанието  и  за  резултатите  на  отделните  участници.  Така поддържаната от СМБ база данни за участниците загуби пълнотата си, на която се радваше до тогава. Има и друго развитие. През есента на 2015 г. проф. С. Гроздев внася доклад в АКБГ с искане за отстраняване на СМБ като местен организатор (защото СМБ не правил нищо за състезанието) и на негово место да се сложи регистрирана от него в съда Работна група. За да избегне неудобния въпрос „Кой назначи Работната група?” той привежда заповед на министъра на образованието, с която се назначава комисия за провеждане на национален кръг на големите тестови състезания у нас, която въобще не се е занимавала с провеждането на Областния кръг. П. Кендеров написа становище, в което бе показана несъстоятелността на аргументите от доклада на проф. С. Гроздев. Проведен бе и разговор по скайп с членовете на Борда на АКБГ. Докладът на проф. С. Гроздев не е бил внесен за гласуване в Генералната асамблея на АКБГ, която единствена има право да приема и изменя местния организатор  на  състезанието.Следователно  СМБ  продължава  да  е  местен  организатор  на състезанието с произтичащите от това задължения, но така също и правà.Любопитна подробност в доклада на проф. С. Гроздев пред АКБГ е признанието му, че през 2007 г. след консултации с  тогавашния президент на АКБГ (за каквито консултации обаче  няма никакви  доказателства),  лично  е  отстранил  СМБ  от  сайта  на  АКБГ  като  местен  организатор  на състезанието и е сложил на негово место Асоциацията за развитие на образованието(АРО) –една организация в частна полза от пет души, на която той е председател на Управителния съвет. Излиза, че проф. С. Гроздев много добре е знаел, че подписаният от президента на АКБГ проф. Долинар документ, че АРО е местен организатор на състезанието в България от 1997 г., е с невярно съдържание. Въпреки това той разпространяваше усилено този документ през пролетта на 2014 г. с  цел да докаже, че всички права за състезанието са негови.   Оказа  се,  че  през  септември  2015  г.  проф.  С.  Гроздев наистина  е  регистрирал  Сдружение „Европейско  кенгуру”  с  тричленен  Управителен  съвет (Сава  Гроздев,  Димитър  Сивков  и  Росица
Петрова –всички  от  АРО).  Останалите  членове  в  това  сдружение  са  Веселин  Ненков,  Росен Николаев,  Мария  Лилкова,  Георги  Иванчев,  Пенка  Иванова,  Красимира  Карабашева.  Снежана Станева и Николай Райков. От последвалото развитие на нещата, включително и от последния месец, става ясно, че тази организация ще претендира да е местен организатор на състезанието и ще се стреми да отстрани от тази функция СМБ. Отправено бе запитване до АКГБ дали са упълномощавали проф. С. Гроздев да организира състезанието в България  от името на организация, различна от СМБ. Отговорът беше НЕ. Въпреки  това  Сдружението  „Европейско  Кенгуру“  проведе  кампания  за  организиране  на  състезанието, успоредно с тази на СМБ. Очевидно е, че и през тази година АКБГ ще бъде занимавана с „българския  въпрос”

чака се писмен отговор  http://www.parliament.bg/bg/topical_nature/28144

# 358
Скрит текст:

За това се обърнете към СМБ. Защото ако не беше подписала, "другите" деца също щяха да претендират, че не са третирани еднакво. И да попитам, СМБ не са ли приели и те правилата? За срокове за предаване на резултати? Или те могат да си правят каквото си искат? Да бяха изпратили протоколите в срок и да бяха оставили Грозев да се оправя. Без да му плащат допълнително исканите пари. Така хем щяха да са изпълнили процедурата, хем топката щеше да е при Грозев.

И в крайна сметка, когато има правила е редно именно написалите ги и възрастни индивиди да са първите, които ги спазват. Защото това е примерът, който дават на децата.

Едни математици си ги мерят, и вместо на тях да им търсите отговорност, разпънахте на кръст бушона(който го отнесе, не заради подписа, а за съвсем други неща; подписа беше удобен претекст за Стоянов; никой не отговори, защо заедно с Тодорова си отидоха качествени учители, а сега за техните места се търсят нови). И го разпънахте, защото се чувствате ощетени. Т.е. имате личен интерес, а не защото сте обективни. Но бушона е най-удобен. По стар български обичай.

Извини ме, Bliss, но ако някой е застанал между две страни, които "си ги мерят", не може да се оплаква, ако се чувства "минат" впоследствие. И категорично няма да има моето съчувствие, ако прави политика на гърба на децата.

Dreamily, преди не визирах конкретно теб, но прочети си поста и ще намериш търсените "хули" (диктатор и т.н.). И моля те да не ме ми приписваш съждения.

И както казва Ал Пачино в съответния филм: "...and МОН, РУО, F.. you too!". MOН, РИО, комисии са там не за да се "разграничават" и търсят виновни, а за да вършат качествена работа!

# 359

И фактът, че не давате отговор на тези въпроси е още по-красноречив.  Wink

Какви въпроси сте ми задали и какви отговори очаквате? Нито имам общо с училището, нито съм назначавала, нито уволнявала учители. Какво точно очаквате да Ви отговоря. Изказвам безпристрастно мнение като наблюдател. Аз попитах Вие защо се вживявате и как имате поглед от "кухнята" на нещата, като нямате дете в училището.

Хахахах, щом нямате общо с училището, в качеството си на каква ми задавате ей този въпрос? ДМоже би не е лошо да го зададете на себе си.

Имате ли дете в СМГ и знаете ли каква е обстановката там, какви са учителите, какви са децата, та така компетентно се изказвате за всичко, свързано с училището? Същият въпрос искам да задам и на Румен.

One of you пропуснала си: На коя дата СМБ е изпратила протоколите на МОН/Националната комисия за да може тя да изготви класиране? Като публикуване на сайт не се брои, нали.  Wink
Две мнения няма за ролята на Грозев. Абсолютно вредно поведение и за децата, и за имиджа на състезателната математика у нас изобщо. Но да ти кажа и СМБ хич не са невинни в цялата тази история. И къде е МОН в цялата тази работа? Или те с писмо казаха, че нямат общо и останалите да се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт