Майка му каза "НЕ"

• 25 249
  • 345
  •   1
Отговори
# 105
Майката може да има каквото си иска мнение. Но, ако имаше и капка мозък в главата, щеше да се сети, че не е задължително да изкаже на глас пред сина си всяко подобие на мисъл, минало между ушите ѝ.

В това семейство очевидно първо приказват, а после мислят, иначе и авторката не би узнала мнението на маман за себе си. Пак да кажа, че каквато козата, такова и ярето.
То  донякъде е така , но това значи ли , че по някой мъж можем да се ориентираме каква е мама. И съответно-обратното. Иначе има доста вярно в това. Добре , че не е общовалидно.

# 106
Естествено че е общовалидно и това се вижда от темите за свекървите, които винаги за всичко са виновни, а истината е, че жените си имат сериозни проблеми със собствените мъже, но е по-лесно да обвиняваш някой друг. Мунчо да си - от две страни те грижат и всеки те оправдава, все друг е виновен, само ти в бяло.

# 107
Само не разбрах, а може и да съм пропуснала, че малко четох през ред...Blush  какво е отговорил мъжът на майка си?

Ако е казал, че нейното мнение не я интересува и че няма да остави авторката и детето, значи е ок.Hands V

# 108
AbsurT, мисля си, че ако Говендър Мой се залюби с девойка, която аз не харесвам, по-скоро бих премълчала, а не бих дала глас на нехаресването си. Когато е влюбен, със сигурност няма да слуша какви ги говори Мама Му, та най-много да се смразим, ако изтърся как не ме кефи изгората.

# 109
  • Бургас
Никой обаче не засегна и още един аспект: как военният е поднесъл информацията за авторката на мама.
Едно е да седнеш и да представиш на майка си в образ любимата жена , за да разбере тя , още преди да се е изказала крайно, че това е един стойностен човек,когото уважаваш. А съвсем друго е да кажеш-абе залюбил съм се с една някаква там.
Защото ми се струва , че той нарочно е дал шанс на майка си да започне гнусните предположения , та чак и до "гледането " на детето.
Тук не съм съвсем съгласна. Аз познавах родителите на мъжа ми преди да разберат, че имам дете. Не можете да си представите как за секунди се промени мнението им за мен в момента, в който разбраха за сина ми.

# 110
Аз веднъж си позволих да се изкажа за една девойка пред сина ми , но един месец ме мъчеше Mr. Green
Накрая не се стърпях. И си казах какъв проблем съм забелязала /ама с много уговорки и с най-кадифен глас/. И синът ми каза : "О , това е най-малкият и проблем " Joy
Оттогава трая с новата като ремсист пред Гестапо. Ама тази я харесвам Embarassed

Goldie
Съжалявам  Sad. Аз коментирам тази авторка и този син .Всички грешки у него откривам.

# 111
  • София
Темата всъщност за какво е?! Да се оплюят отново свекървите/муньовците? Авторката извади ли си изводите? Ще послуша ли някой от 1000-та съвета, които и се дадоха? Винаги ми е било чудно тези теми в които се дава минимум инфо и се доразвиват от форумките дали имат терапевтичен ефект за някой или просто се бълват с цел всеки да изпусне напрежението и после се замитат под килима....

# 112
Тук не съм съвсем съгласна. Аз познавах родителите на мъжа ми преди да разберат, че имам дете. Не можете да си представите как за секунди се промени мнението им за мен в момента, в който разбраха за сина ми.
Особено, ако са от по-старото поколение. По комунизма беше срам и позор да си разведен, вкл. и за детето. Тези нагласи трудно се изкореняват.
А има и още нещо - когато единия има вече дете, не е ясно дали ще иска още едно общо с новия партньор...

# 113
  • София
AbsurT, мисля си, че ако Говендър Мой се залюби с девойка, която аз не харесвам, по-скоро бих премълчала, а не бих дала глас на нехаресването си. Когато е влюбен, със сигурност няма да слуша какви ги говори Мама Му, та най-много да се смразим, ако изтърся как не ме кефи изгората.

Всеки си познава детето, пък и си знае как да говори с него, без засегнати. Peace
Не съм си позволявала да харесвам или не, нито да давам генерална оценка за обекта на влюбването, но при ситуация с твърде говежда постъпка на изгората, съм си казвала мнението по същество.

# 114
  • Бургас
Goldie
Съжалявам  Sad. Аз коментирам тази авторка и този син .Всички грешки у него откривам.
О, не, няма проблем Hug Това беше много, много отдавна. В момента съм най-хубавата снаха, но аз си имам едно наум, понеже съм много злопаметна Mr. Green
И всъщност съм съгласна, че проблемът е основно в мъжа. При нас също мъжът ми имаше огромна вина да се развият така събитията, но на мен ми отне години да го осъзная. Тогава, подобно на авторката, обвинявах само тях.

# 115
Не съм си позволявала да харесвам или не, нито да давам генерална оценка за обекта на влюбването, но при ситуация с твърде говежда постъпка на изгората, съм си казвала мнението по същество.
Вероятно при говежда постъпка и аз не бих премълчала. Не знам. Но в случая с авторката не виждам наличие на говежда постъпка.

# 116
  • Испания
Както за лошите отношения между снаха и свекърва голям процент вина имат мъжете, така и за отношенията между зет и тъща голямата част от отговорността е на жената. И в двата случая родното чедо трябва да балансира.

...но при ситуация с твърде говежда постъпка на изгората, съм си казвала мнението по същество.

Син ли имаш?

# 117
  • София

И от двете породи ми се намира..... Mr. Green

# 118
  • Насред хаоса

Мисля си, че упорито се поставяш от страната на детето, което искаш да бъде прието от чужди хора за свое, но отказваш да приемеш, че тяхната гледна точка също има право на съществуване, без да бъде анатемосвана.
Какво грозно намираш в желанието на баба и дядо да оставят наследството си на родни внуци?
В този порядък, да предупредиш, че няма да " гледаш" чуждо дете не е врене на гага, а коректно отношение, за да се избягнат напразни надежди.
Абсурт, ако им е толкова за наследството, да си го държат или да направят така, че да не им го вземе никой. Или маман да беше настоявала за "нейно" си внуче от мунчо, преди да се разведе той или тя да е помогнала за развода. Коректно отношение щеше да е, ако не се беше изцепила така, без никой да я пита и без да знае какво всъщност ще става. Въпросното дете си има, предполагам, баби и дядовци, както и бъдещо имущество, така че не е опряло до тази, която отдалеч и неканена се изказва, с което създава напрежение във връзката на сина си, още повече, че си го знае какъв е мухльо. Пък може и това да е нейният начин мамин златен завинаги да си остане мамин и подчинен на мама. Гади ми се от такива мъже.
Янечек, за мен двете неща не са сравними - в единия случай става дума за точно културни различия, при които всеки родител би се страхувал за детето си, било то момиче или момче, в другия - точно за глупави предразсъдъци като ония от едно време - разведената е парясница, втора употреба, не може да свърти семейство, детето й не е читаво, разведената жена с дете е крава с теле, недостойна за семейство, и прочие. 

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 16:39 от La Sombra

# 119
  • София

Абсурт, ако им е толкова за наследството, да си го държат или да направят така, че да не им го вземе никой. Или маман да беше настоявала за "нейно" си внуче от мунчо, преди да се разведе той или тя да е помогнала за развода. Коректно отношение щеше да е, ако не се беше изцепила така, без никой да я пита и без да знае какво всъщност ще става. Въпросното дете си има, предполагам, баби и дядовци, както и бъдещо имущество, така че не е опряло до тази, която отдалеч и неканена се изказва, с което създава напрежение във връзката на сина си, още повече, че си го знае какъв е мухльо. Пък може и това да е нейният начин мамин златен завинаги да си остане мамин и подчинен на мама. Гади ми се от такива мъже.

Всеки е свободен да си каже мнението, дори и да не се хареса на другите.
Това ми е идеята.
Майката има право да се изцепи на четири очи с детето си както иска и това дали я е питало или не, си е тяхна работа.
Разбирам, че никоя кандидат- половинка не би искала мамата на милото да е настроена на " въпреки", но пък и да ѝ забрани да се изказва, няма начин.

С последното ти изречение съм съгласна- мъж, който се крие зад мнението на мама, не е читав. Peace

Общи условия

Активация на акаунт