Искам да кажа ... (131)_17.07-23.07

• 56 604
  • 904
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Аууу, Райче, за всяко зло си има компенсация. Казвай кое е това китно местенце.

Тия дни и аз ще кача снимки от морето.

# 796
"Нема значение баце,я съм далтонист Grinning - Не е важно да си ЯК,важно е да си пустинЯК.:

Даун, и тук е така. И не знаят думата courgette; a само zucchini. Побъркват ме с техните washroom Canada, restroom USA. и bathroom навсякъде другаде. И никой наоколо не ползва  loo..

Аз направих тиквички с картофи, ориз, домати и маслини. С много магданоз.

Куркума добре дошъл!

Рая, добро утро! Красота!

В някои видински села съм била на гости и бабите като ме заговорят на влашки и нищо не разбирах. Нищичко.

# 797
  • София
Не е важно да си ЯК,важно е да си пустинЯК.
Хахаха, аз съм член на тази група във фейса. Точно така е озаглавена.

# 798
Не е важно да си ЯК,важно е да си пустинЯК.
Хахаха, аз съм член на тази група във фейса. Точно така е озаглавена.
Не знаех, че има такава група, но е много як лаф,.

# 799
"Нема значение баце,я съм далтонист Grinning - Не е важно да си ЯК,важно е да си пустинЯК.:

Даун, и тук е така. И не знаят думата courgette; a само zucchini. Побъркват ме с техните washroom Canada, restroom USA. и bathroom навсякъде другаде. И никой наоколо не ползва  loo..

Аз направих тиквички с картофи, ориз, домати и маслини. С много магданоз.

Куркума добре дошъл!

Рая, добро утро! Красота!

В някои видински села съм била на гости и бабите като ме заговорят на влашки и нищо не разбирах. Нищичко.

Ние си имаме цял квартал, който се казва Innaloo Simple Smile Скъп е между другото Simple Smile.

# 800
На някои парцали съпругът ми им казва пачавра или ге(и)дория.

Гедьория се казва на онези кожени парцали, които ги ползват за коли. Тук пък им казват "шами" масово, което не е правилно, а някакво изопачаване на френското chamois.

И не знаят думата courgette; a само zucchini.

И тук ползват zucchini или marrow, courgette не го знаят.

Белинда, в Русе говорят много меко, но "а" все го обръщат на "ъ".

Последно ще правите ли морска среща, кога и къде?

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 09:03 от Анонимен

# 801

Ние си имаме цял квартал, който се казва Innaloo Simple Smile Скъп е между другото Simple Smile.
Звучи като небезизвестният Inglewood, но вашият е по- готин като значение. В посоченият от мен не е желателно да осъмваш.

Чек, те се разбраха, че ще има морска среща.

Гедорията и аз я знам като парцал/ търкащо средство.

# 802
Гедория по софийско се казва на определен парцал от нещо като изкуствена кожа, с което много добре се чистят стъкла.

# 803
Би трябвало да е от естествена кожа и такива бяха само едно време като съм чувала "гедьория" от дядо ми, но сега има и изкуствени.

# 804
Би трябвало да е от естествена кожа и такива бяха само едно време като съм чувала "гедьория" от дядо ми, но сега има и изкуствени.

Май вярно бяха от велур.

# 805
От естествена е по принцип, овча или подобна, но има  и от имитация на кожа. Гюдерия е иначе книжовно, извън диалектите Laughing Аз гедория чувам често, вместо Гедоре за комплект инструменти.

# 806
  • София
Татко имаше един кафяв велурен парцал, с който чистеше стъклото на жигулата във времето, когато чистачките на колите нямаха пръскачки😆 Казваше му гидюрия😆

# 807
Добро утро.
Руми, да ти е жива и здрава щерката!
Стейси, бързо да видиш края на това боледуване. Стягай се, че време не остана от лятото.
Али, купи ли си лещи?

# 808
Аз съм шопка. Говоря чист български, или поне така мисля. Rolling Eyes Но има някои шопски думи, които ме радват и използвам. Рядко, когато се лигавя основно. "Никогаш" е сред тях. Както и "апвам". Laughing
Гюдерия и тук наричаме парцалите, с които се бършат прозорци. И не само. Всичко може да търкаш с тях.

# 809
  • Бургас
Здравейте! Пльосната съм на плажа върху един шезлонг и се размазвам. Децата са зачислени на баба и дядо и не излизат от водата.
Рая вие в Черноморец ли бяхте? Има рейсове от там до тук
. Катето може да ги знае.
Децата трябва да ги взимам, нали?
Чек, срещата ще е в Бургас

Общи условия

Активация на акаунт