НПМГ - 2

• 109 412
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
Моята дъщеря избра футбол, а точно преди нея и друго момиче беше избрало футбол, така че събираме дамски отбор. 😂

# 406
  • София
Здравейте! Моята дъщеря е приета в паралелка математика и физика, записахме я миналата седмица. Имам големи очаквания, най-вече като среда и интереси, дано се оправдаят.
Моята дъщеря е в паралелката с физика, 9 клас ще бъде Simple Smile Добре дошли на новите физици! Simple Smile

# 407
Много благодаря, Vache!

# 408
  • София
Здравейте на всички! Моята дъщеря също е приета в паралелката математика и физика - това и беше първото и единствено желание( написахме още няколко, но бяха  много компромисни за нея) . Бих искала да помоля за информация относно Английския език, който се изучава интензивно . Не и се отдават твърде езиците и макар да е изучавала Английски в училище досега, сигурно ще и бъде от полза, ако започнат от самото начало.

# 409
  • София
Да допълня питането за английския.
Моят е на другия полюс, ако почнат от нула ще му е голяма скука, мисля на сертификат FCE - В2, да го пращам октомври.
Даже ми минават едни еретични мисли за курс по друг език, но му обещах година без курсове Joy
Някъде някой писа, че английският на завършилите 7 клас да е А2, а в същото време, може да има деца, които да не са учили изобщо английски.
По какви учебници учат. Колко струват?
За другите учебници как стои въпроса?

# 410
Чувала съм, че предишни години е имало лагери или нещо подобно, за да се запознаят децата преди началото на учебната година. Засега нищо подобно не е обявено, но ще ми е интересно да ни разкажете повече и за тях.

# 411
  • София

Aquashade, на моята дъщеря класна е точно учителката по английски (паралеклата физика/математика. Simple Smile Тя (дъщеря ми) е пълна дупка по езика. Не го обича и това си е. За щастие в 107-мо училище, както и сега в НПМГ попадна на прекрасни учители и те успяват да извадят от нея всичко, на което е способна по езика. Аз се надявах да навакса. Тя не го прави според моите виждания, но класната й е изключително добър преподавател и явно все пак има ефект. Има деца, които са на много високо ниво, но всъщност едва ли е съвсем загуба на време повторението на материала. Все има какво да се надгради. Учебниците ние ги купувахме периодично. Купуваме единия, учат, после следващия и т.н. Не сме давали пари накуп. Изчакайте си учебната година, да видите по какво ще учат, може да получите отстъпки при организирано закупуване. За паралелките с интензивен език не е голяма драма финансово, защото учат само език, БЕЛ, МАТ и Философия.

Фукла, да имаше лагери на Бързия. Но миналата година отпадна, защото не можаха да направят организацията. Сега питахте ли при записването? Моята е ходила на лагери в Бързия от 107-мо по пример на НПМГ и винаги са изкарвали страхотно Simple Smile

# 412
Миналата година беше качен списък с учебниците, ако и сега е така не бързайте да купувате. Децата се организират и се поръчват за всички по някой от предметите. Там където не може си ги поръчахме от store.bg

Относно езика. Синът ми също планира явяване за сертификат, но не искахме да е тази година след матурите. Това беше една от причините да избере паралелка с немски. Те английските даже са с повече часове. Нашите имаха 12 часа немски седмично по спомени, англ. дали не бяха 15?!

Миналата година нямаше лагер за съжаление.

И ние бяхме взели решение без курсове, но той ходи на английски и тази година Simple Smile

# 413
Vache, благодаря ти за информсцията, дано пак да има. При записването нищо не се сетих да попитам, направо бях в несвяст от радост. 😂

# 414
Vache, благодаря ти за информсцията, дано пак да има. При записването нищо не се сетих да попитам, направо бях в несвяст от радост. 😂

Че то си е кеф в Чудоприемницата и ние се вълнувахме много. Наши близки деца завършиха училището и покрай тях от рано се бяхме насочили кменно към него Simple Smile

# 415
  • София
Благодаря за отговорите.

# 416
  • София
Аз питах за извънкласните занимания,  за които говори Вачето. Казаха ми, че били по програмата "Твоят час" и за тази година няма да ги има. На последващият ми въпрос, няма ли да се измисли нещо друго, замънкаха нещо, че с новата управа нищо не се знаело, за сега. Останах с впечатление, че все още са под неведение и пара и те. Нищо чудно, само от няколко дни е това положение. Все пак, не вярвам това училище да остане на голия си учебен план.

# 417
Здравейте, благодарности за топлото посрещане от „старите кучета” в темичката
Все по-уверена съм че това е правилното училище за детето ми.
(Както вчера казах в работата, и двете ми деца ще учат там където иска мама. Естествено това стана и с тяхно желание и труд, но както един мъдър човек е каза "Щастлива жен, щастлива  къща)
Младежът е с Х/Б/АЕ+М,
Зип-вете бяха по двата профилирани - огради и двата. Младежът измърмори че би искал да е само химията, но бе поставен пред свършен факт.
Сип по Физическо и то избра Фитнес, и на мен казаха, че можело да се смени.
Искаше ми се някакъв колективен спорт, но предлаганите не са за ръста му, а и той досега само с индивидуални спортове се е занимавал - плуване и тенис.

Значи сме в един клас, как се казва момъка?Simple Smile

# 418
Ооооо, лагерът в Бързия! Култов лагер. Моят син преди няколко години завърши НПМГ и този лагер още го споменава - то това не беше лагер, а посвещение направо! Искайте си го. То вярно, че господин Василев, душата на лагера, вече не работи в НПМГ, ама пак може да се получи.

# 419
  • София
Много ми се иска да има лагер, но кога, как и от кого да си го поискаме. Обмислях вариант да пиша мейл, да видя какво ще ми отговорят.

Записах се за работната среща.Какви въпроси се обсъждат и колко често се правят такива срещи?

Общи условия

Активация на акаунт