Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 юли 2017, 09:50 ч.

НПМГ - 2

 • 93 322
 • 785
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 269
Елица се казваше девойката. Simple Smile Впечатляващо дете!
И аз бих се радвала да получа презентацията. Мисля, че организаторката Михаела Манчева не би отказала да я изпрати - ако Елица е дала разрешение за това, разбира се. Ще ти изпратя на лични мейла и.
Седмичната програма според щерка ми ще бъде качена на сайта до края на тази едмица, може би дори днес до края на деня - понеже е последният учебен ден за седмицата!


# 46
 • Мнения: 373
Програмата е качена още от сутринта, просто не са редактирали заглавието и пише, че е за втория срок на миналата година, но всъщност се отваря тазгодишната.

# 47
 • Мнения: 269
Благодаря, видях програмата.
Очаквах 7 часа математика за мат. паралелки а видях само 4. Вероятно зип-а по мат. тука не е отбелязан.
Ще имат повече часове информатика и инф. технологии от това което очаквах: по 2 на предмет.
Часовете по анг. са 18, което си беше очаквано.
Не видях предвиден час по музика. Българският език и литературата са цели 4 часа - щерката ще се радва Simple Smile

# 48
 • Мнения: 15 543
Съдейки по рамковия учебен план, ще приключат с информационните технологии още първия срок, а на тяхно място през втория ще учат музика.

# 49
 • Мнения: 269
А как стои въпроса със зиповете?
Не мисля, че те сега фигурират в програмата.

# 50
 • София
 • Мнения: 1 638
Погледнах програмтата на паралелките биология и ми направи впечатление, че те учат ИТ, но не и информатика. Това така ли е или аз съм в грешка. Все пак никой (дори и биолозите) не заслужава да работи с чужд софтуер. Има ли възможност да се изучава програмиране в училище и от нематематическите паралелки?

# 51
 • Мнения: 15 543
По рамков учебен план паралелките с профил „Математически“, „Софтуерни и хардуерни науки“, „Икономическо развитие“ или „Природни науки“с разширено изучаване на езика не изучават информатика за разлика от тези с интензивно. Имам смътен спомен, че в групата за помощ на НПМГ някой обясни, че това е една от причините да се избере учебен план с разширено изучаване на езика за природните науки и икономическото развитие. Вече не членувам в групата и не мога да проверя кой и кога.

# 52
 • Мнения: 269
Ще бъде благодарна за малко информация за всички школи, които ще се предлагат тази година - кога ще се провеждат, кой ще ги води? Ще има ли школи и по хуманитарни предмети, че щерката е запален литератор и историк освен всичко друго Simple Smile

# 53
 • Мнения: 269
Вече станаха ясни някой от сиповете и школите:
 - сип по латински - не е ясно кога ще се провежда.
 - ще има народни танци - ако не се лъжа ще са веднага след часовете в понеделник, вторник и петък.
 - школа по астрономия ще има - не знам кога ще се провежда.
 - първото занятие на школата по мат. мина тази събота.
 - школа по биология има. Кога е обаче не знам.

Някой знае ли кога се провежда школата по астрономия? И има ли такава школа по физика?

# 54
 • Мнения: 2 022
И аз да питам - публикували са датите за родителските срещи, ама за часа не им е дошло на ум... Ако някой спомене тук това уточнение ще е супер! Simple Smile

# 55
 • София
 • Мнения: 11 860
Някой знае ли кога се провежда школата по астрономия? И има ли такава школа по физика?

 Моята дъщеря твърди, че ще има, ама тя е малко неориентирана още осмокласничка, та не мога да дам повече инфо. Тя е в паралелката с физика, така че има интерес към тези школи. Като знам повече ще напиша.

# 56
 • софия
 • Мнения: 289
И аз да питам - публикували са датите за родителските срещи, ама за часа не им е дошло на ум... Ако някой спомене тук това уточнение ще е супер! Simple Smile


Имам информация от моя син, че е от 19:00ч. 

# 57
 • Мнения: 2 022
Здравейте! Ето и малко информация относно занимания по Латински езил в НПМГ - от самия преподавател.

"Заради обучението на две смени и предварително големия брой желаещи се оформят две групи по латински език (според деня на провеждане на заниманията). Едната от тях ще има занимания през седмицата във вторник след 13,30 ч., другата ще е в събота ок. 13 ч. Ако предложеното време не е удобно, пишете, за да се разберем евентуално за друго време. Занятията ще се провеждат в сградата на НПМГ „Акад. Л. Чакалов“.
Утре - сряда (04.10.), от 13 до 14 ч. в сградата на НПМГ на първия етаж при видеозалата ще можете да получите заявление за участие, което Вие като родител трябва да попълните, а след дъщеря Ви да го занесе в гимназията.
Целта на курса е основно запознаване с латински език. Няма един задължителен учебник, по който ще учим. По-скоро часовете ще се водят по специално подготвени текстове, които са съобразени с индивидуалните характеристики на НПМГ и интересите на учениците. Въпреки това съществува учебник, по който ще се организира учебният материал. Заглавието на този учебник е "Familia Romana. Lingua Latina per se illustrata".  Изданието е едно от най-добрите помагала по латински език в целия свят, широко използвано в почти цяла Европа. Бихте могли да намерите повече информация в интернет (тук бихте могли да намерите повече информация:https://vivariumnovum.it/liber-extra-librum/familia-romana).
Но отново не е задължително да се купува този учебник, тъй като материалите,  които ще бъдат раздавани по скоро ще следват структурата на посочения учебник. Предвижда се през последните няколко месеца да се четат и оригинални текстове на латински, свързани с биология, физика,  химия,  астрономия и т.н. Всички учебни материали са  подсигурени от програмата "Твоят час". Единствено се изисква интерес и постоянство.

Ако имате и други въпроси, насреща съм да отговоря!

Георги Митов ( georgimitov96@gmail.com )

# 58
 • Мнения: 269
Здравей Vache, ще се радвам много да получа тази инфо.
Здравей Agitak, благодаря много за полезната информация. Вече се възползвах и писах на преподавателя - чакам отговор.
Писах му, защото децата от едната мат. паралека не могат да идват във вторник понеже имат сип по мат. и няма да могат да присъстват на часа по латински. А в събота пък имат школа и ще трябва след школата да чакат няколко часа за латинският. Доста е неудобно така. А пък имало доста желаещи. Дано да могат и в друг ден през седмицата да ходят на сипа.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт