Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 8

• 36 627
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
А кога започват да записват тоновете?
Май зависи от лекаря, при който си.
При мен започват от 29 г.с., една друга мама, с която се запознах - тя роди миналата седмица, сподели, че само веднъж са й записвали тоновете, в края на 8-ми месец... По правило не знам как трябва да е.

# 616
На мен ми казаха, че ще ми ги записват на две седмици след като вляза в 45 дневния болничен. Но се плаща отделно. Не са включени в пакета по ЖК.
Моето напоследък е все по-често активно. Научих му чалъмите и като се притесня лягам на ляво или на дясно и то си започва да шава с крачета. Основно са крачета , защото вече е с главата надолу. Но като опъне кожата е... Майко мила. Wink

# 617
Мен ме сърби кожата на корема ужасно :Д, мажа, мажа с крем, но си ме сърби.

# 618
Аз днес смятах, че най-късно по-другата седмица трябва да поръчаме креватчето и количката, ако са от тези, които не са в наличност... Малко ми се изправи косата, защото за количка криво-ляво имаме няколко предвид, но за креватчето... Знам само, че искам дървено бяло и по възможност с шкафове и колкото се може по-тясно... 😳 Не знам къде ще намерим такова животно... Казвайте сайтове, марки, всичко....

# 619
Аз днес смятах, че най-късно по-другата седмица трябва да поръчаме креватчето и количката, ако са от тези, които не са в наличност... Малко ми се изправи косата, защото за количка криво-ляво имаме няколко предвид, но за креватчето... Знам само, че искам дървено бяло и по възможност с шкафове и колкото се може по-тясно... 😳 Не знам къде ще намерим такова животно... Казвайте сайтове, марки, всичко....
Лорели
То едва ли има особена голям избор
.

# 620
  • София
Нашето е трансформиращо се, с люлка, много шкафове и повивалник. Сега гледам е на промоция в Айко за 299лв, но пък не е бяло.

# 621
  • Русе
Аз си взех бяло на Арбор. Има едно чекмедже отдолу, обаче не е тясно. 60см, те са стандартни

# 622
Безсънието е ужасно нещо. Цяла вечер не съм мигнала... жега, само да мръдна и потта се лее от мен...... в 5:30 часа като че ли малко по-добре стана, дишаше се, тъкмо започнах да се унасям, и в 6 часа алармата звънна. Cry
Не знам как ще изкарам цял ден на работа...
Поне утре съм на преглед и ще видя бебчо. Май с това се успокоявах цяла вечер. Дано тези жеги скоро свършат. Никога не ми е било толкова жега и никога не съм се потяла по милион път на ден. Ад...
П.п. изплаках си мъката.

# 623
Ох и аз се опитвам да обясня на всички, че такова лято не помня... Никога, ама никога толкова пот не се е изливало от мен, при това денонощно Disappointed Relieved , но всички ми обясняват, че е от бремеността! Ами не съм съгласна! Smile
И тази нощ не съм мигнала, пот, жега и задух... отварях да стане течение - нищо, то въздуха не помръдва... ММ каза, че е парцал, той също не спа, но пък си деляхме дружно цяла нощ мойто златно ветрило Simple Smile така де, духахме си цяла нощ Smiley

# 624
Вечер през един час ставам да пишкам,чак към 2—3ч заспивам и се събуждам в 6.От доста време съм се примирила с това,че скоро сън няма да има. Confused По принцип не спя на включен климатик,но снощи го усилих.Въздуха не помръдва,вече изобщо не го обичам лятото.Искам есен. Flowers Fallen Leaf

# 625
Спането е мъка и при мен Simple Smile А ако имам и киселини- пишете я безсънна нощта. Добре, че си сложихме климатик тази година. Не съм го спирала вече седмица. Я го спра, я сме се задушили.

# 626
При мен започна май сърцебиенето. Нещо ми е леко некомфортно, придружено с лек задух и реших да си измеря кръвното (апаратът ми показва и пулс) - пулсът ми е 98. Вярно, че съм пила кафе преди малко, но пък долната граница от 2-3 седмици ми е супер ниска и без кафе сигурно съвсем ще се срине. Да чукна на дърво за момента това ми е единственото неразположение. Тия дни се опитаха да ми се подуват краката, но защото не си готвих аз с любимата полу-безсолна хималайска сол и полежавах повечко на шезлонг. 

# 627
  • София
Като сте тръгнали да се оплаквате и аз тук Laughing
Тази нощ и за мен беше кошмарна както никога, жега и наистина тоя пусти въздух не мръдваше.

Аз да ви питам и на някоя да са правили терапия с кортикостероиди за евентуално преждевременно раждане. Петък бях на лекар и лекарката реши да направя, явно имаше някакви съмнения де. Та ми предписа 4 инжекции през 12 часа. Събота и неделя ги правих.

# 628
Ужас е и при мен жегата, а това ставане през 2 часа до wc съвсем ме изморява. Но ние сме без климатик, само един вентилатор се мъчи да спаси положението, но уви..... а моята АГ ми прови часовете все по обяд!!! Днес съм пак в 12:30  #Crazy

# 629
Здравейте, аз малко късно се включвам но сега вече имам време да чета и следя:) Моя термин е началото на Ноември но впредвид че първото ми детенце е със секцио а и го родих 12 дена преди термин, предполагам второто няма да изчака Ноември:) А и почетох малко какво си пишете и мисля че сте неангажиращи и cool и мисля че това е моята група:) Късмет на всички в жегите, ужасно е наистина:) Бих могла да споделя моя опит с първото денце но то с всяко е различно предолагам. Тръгнах да раждам нормално но не получих разкрития и ме резнаха, защо не получих така и не разбрах и после забравих да питам лекаря си:) Сега пак той ме следи обаче на дали и да го питам ще си спомни то беше преди 3 години и половина вече:) Отначало имах голям филм с кърменето, но благодарение на електрическата помпа на Медела, консултация с Хедра и упоритост успях:) Кърмих си го 6-7 месеца и ми беше екстра. Спрях към 7-мия защото не съм по крайностите а и вече ми се пиеше, пушеше и ядеше каквото си искам:) Малко егоизтично но пък смятам че не преставаме да бъдем хора и ние въпреки че ставаме майки. А и да ви кажа от моя опит около мен, на майки чиито деца не са кърмени и един ден по някакви причини децата боледуват много по-малко от моето 7 месечно кърмено детенце:) Но понеже четох че някои майчета питат за помпа. Ръчните помпи никаква работа не вършат, или поне не и в началото щото трябва много да се натиска преди да потече и за майки никога не кърмели с "необработени" зърна е много тегаво. Затова си купих електрическа и първите 10 дни докато малкия ядеше от биберон защото не искаше от гърда си я поддържах кърмата и нямах и запушвания по тази причина. После се оказа че не е искал така да се каже защото не съм го слагала правило и не съм придължала огромните си гърди:) ахха и съответно на него му е било трудно да захапе. Аз раждах в майчин дом, и те там си имат огромна помпа на медела която може да се ползва от всички само трябва да си носиш накрайници и консумативи, Поне горе на платения етаж, нямам идея как е долу...Сега чакам да видя какъе екшън ще е с второто, едно две деца ами и според мен нищо няма да е същото като с първото и пак ще си бъда в джаза:) Еми толкоа от мен да не ви спамя още много:)

Общи условия

Активация на акаунт