Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 8

• 36 626
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, аз днес се почувствах доста зле. Оказа се кръвното - 90/60. Пих един айрян със сол, малко ми просветна.
Иначе вчера оцелях геройски на двата рождени дни. Седях си повече на сянчица, детето прекара страхотно и остана доволно, това е най-важното.
За активността на бебо, да ви кажа, при мен също има дни, в които почти нищо не прави и дни, в които не спира по цял ден. И аз почвам доста да се притеснявам като не го усещам и го побутвам  или лягам на гръб и тогава почва да се движи доста. А също много реагира на гласа на батко си - като почне да му говори на корема и бебчо почва да рита Sparkling Heart
От днес влизам в 8 месец - вълнувам се много, все по-малко остава до срещата с дребчо Simple Smile

# 631
Минахме и ние прегледа, официално бебето върви с две седмици по-голямо. Във Варна миналата седмица пусках кръвна захар и ПКК и урина и за щастие всичко е наред, явно ще е голямо бебе, а не гестационен диабет, както ме наплашиха. Притеснява ме само, че може и да се наложи секцио, ако не тръгне сам да излиза по-рано, но здраве да е!
Снаха ми подари нейната помпа и се чудя как да я почистя най-добре? Ползвана е много малко и не ме притеснява, че не е чисто нова, но искам и тръбите някак да изчистя, имате ли опит и идеи?

# 632
Тони, ако има замърсявания, се чистят с четка за шишета. Иначе не е необходимо нещо друго, освен стерлизиране в стерилизатора.

За климатиците пропуснах да ви кажа - аз седя на климатик денонощно. Ако го спра, започвам да се варя в собствен сос, получавам сърцебиене....просто не мога живея без климатик.

# 633
Днес бях и аз на тонове и преглед... Лекарката ми каза, че иска на две седмици да правя записи, попитах защо - тя каза, че всичко било наред, казах й, че го намирам излишно в такъв случай и се гледахме любезно остатъка от прегледа :Д .

Беба пак е седалищно. Голяма мъка ми е, имало време, не знам си какво. Но лекарката, при която ще раждам, май е повече фен на цезаровото... Не е едно да го мисля.

Споделям за потенето. Будя се вир вода нощем, отвратително е.

Лизи, и аз с кръвното не съм добре нещо, поне така ми казаха - било 100 на 70, не ми обясниха какво значи, но се предполагало да се чувствам зле - добре съм, нищо ми няма. Не знам да правя ли нещо...

Ема, за едрия бюст - как е трябвало да придържаш гърдата? Аз също съм едрогърда и ще ми е полезно да споделиш затрудненията си, благодарско!

Айде, дръжте се всички!

П.П. Правихме си дюнери вкъщи - пилешко, салата, домати, краставици, картофки и сос /цедено мляко, майонеза и лимонов сок/. Супер беше, но кантара показа 2 кг качени този месец :Д .

# 634
Аз съм си с ниско кръвно по принцип. На всеки преглед ми го мерят не повече от 100 на 70. Обаче това 90/60 в комбинация с горещините навън днес ми се отрази зле. Докато изляза от колата и вляза във входа на блока ни щях да припадна. Прибрах се, полежах малко - абе зле ми е, не знам какво точно. И реших да го видя и се оказа такова кръвното. Предположих, че това е била причината. Иначе у дома съм си на климатик и не е от горещото.

Да, интересно кое е особеното при кърменето с голям бюст? Аз също съм с едри гърди и нищо особено при държането на гърдата или слагането на бебето на нея не е имало.Rolling Eyes

# 635
Аз по принцип съм със 90/60. Сега на ЖК ми излиза все 100/70, което ми е идеално при условие, че моето иначе е доста ниско. 100/70 значи едно нещо, ако ти е 120/90 нормалното, и друго ако ти е винаги ниско.

Като цяло се гледат следните неща:

1) каква е горната граница (над 140 е високо)
2) каква е долната граница (не е добре да е под 60)
3) каква е разликата м/у долната и горната граница

100/70 като цяло не е притеснително.

# 636
Оо, да, аз не твърдя, че кръвното ми е извънредно. С такова кръвно си живея от доста години. Но явно днешният лек спад в комбинация със жегата ми е отрази лошо.

# 637
Ами момичета, мен гърдите попринцип са ми големи, и съответно като родих станаха още по-огромни, аз имах и не малко кърма. И аз винаги преди си представях кърменето, приближаваш бебето до гърдата и видиш ли то си засуква само. Обаче и зърната ми не бяха издадени а плоски, гърдата тежи и аз не му я повдигах и държах отдолу. И когато дойде консултантката по кърмене ми показа как да я.придържам. Имах още.малко ядове след това защото бебето беше свикнало вече да си похапва от биберон, а и мен ужасно много ме боляха зърната. Направо умирах от болка първите два месеца че даже три...знам че.има жени които грам никога не ги е боляло. Аз затова казвам че всичко е много индивидуално. Иначе Тони, аз те съветвам маркучетата се водят консуматив, да си ги смениш ако неможеш да ги изпистиш.Помпата на Медела която имам мъркучето е толкова тънко че няма как да го изчистя от вътре а от личен опит (като.човек който не се разделяше с помпата доста време) ти казвам, електрическите побякой път засмукват повепе и влиза в маркучетата и тн. Абе хигиенино погледнато мъркуче си купи. Всичко друго както Лизи казва се стерелизира. Моето кръвно съшо е 100.на 70, и ми се вие свят от време навреме ама меб и преди да забременея ми се виеше:) Така че сефте:) И аз по цял ден се потя като никога, аз обаче нямам.климатик и тия дни щях да пукна:) Иначе аз съм по назад от вас с месец, сега съм 27-ма седмица, ама тамън ще виждам нещата с една крачка напред:)

# 638
И аз съм с плоски зърна. Но гърдата я повдигах, зърното го намествах между показалеца и средния и така подавах гърдата на бебето да засуче. 

# 639
Ами момичета, мен гърдите попринцип са ми големи, и съответно като родих станаха още по-огромни, аз имах и не малко кърма. И аз винаги преди си представях кърменето, приближаваш бебето до гърдата и видиш ли то си засуква само. Обаче и зърната ми не бяха издадени а плоски, гърдата тежи и аз не му я повдигах и държах отдолу. И когато дойде консултантката по кърмене ми показа как да я.придържам. Имах още.малко ядове след това защото бебето беше свикнало вече да си похапва от биберон, а и мен ужасно много ме боляха зърната. Направо умирах от болка първите два месеца че даже три...знам че.има жени които грам никога не ги е боляло. Аз затова казвам че всичко е много индивидуално. Иначе Тони, аз те съветвам маркучетата се водят консуматив, да си ги смениш ако неможеш да ги изпистиш.Помпата на Медела която имам мъркучето е толкова тънко че няма как да го изчистя от вътре а от личен опит (като.човек който не се разделяше с помпата доста време) ти казвам, електрическите побякой път засмукват повепе и влиза в маркучетата и тн. Абе хигиенино погледнато мъркуче си купи. Всичко друго както Лизи казва се стерелизира. Моето кръвно съшо е 100.на 70, и ми се вие свят от време навреме ама меб и преди да забременея ми се виеше:) Така че сефте:) И аз по цял ден се потя като никога, аз обаче нямам.климатик и тия дни щях да пукна:) Иначе аз съм по назад от вас с месец, сега съм 27-ма седмица, ама тамън ще виждам нещата с една крачка напред:)
И моята е на Медела и точно маркучетата ме притесняваха, ееее добре че мога да ги сменям  Peace

# 640
И аз съм с плоски зърна. Но гърдата я повдигах, зърното го намествах между показалеца и средния и така подавах гърдата на бебето да засуче. 
А Баш нещо такова правех и аз като.ми показа, еми кой да се сети:) хаха Аз бях много боса на тема бебета,кърмене,гледане и вс друго. Освен това в МД никой не ти показва, аз бях все пак и със секцио и първите два дена бебето не беше при мен, никой не ми беше казал че мога да ходя да го кърмя, те не ми казваха къде ми е бебето, пък каму ли че има часове за кърмене. После аз незнаех изобщо кво да правя, нямах идея имам ли кърма; коластра или квото и да е, нямам ли, слагах го некадърно на гърдата и той съответно се дърпаше след една минутка и аз си го хранех с бибероните без никакви скрупули:) Но все пак искам да кажа че през целите 7 месеца ядеше и от гърда и от биберон, пак кърма но изцедена, така успявах да си излизам за повече от 2 часа:) и не бях вечно вързана за него. Абе в крайна сметка си се напаснахме перфектно. Сега за съжаление с втория член сигурно ще е по-трудно защото ще съм този път с планово секцио и според мен кърма няма да има отначало:(

# 641
И аз бях секцио първият път - непланирано. И сега ще съм отново секцио. Първият път нямах кърма чак до 4-я ден. Сега ме вълнува много въпроса дали ще се повтори всичко или благодарение на това, че кърмих толкова дълго време, може пък каналчетата ми да са се разработили и да помнят нещичко още Grinning Та да тръгне по-бързо този път....Само мога да гадая. Истината е, че в болницата, в която ще раждам аз, настояват да кърмиш и докато не закърмиш бебето си гледат и да не ти дават АМ.

# 642
Все си мисля че между планово и непланово цезарово има значение, зашото в първия случай както беше при мен родовата дейност е запопнала. Мен ми бяха изтекли водите, имах си контракции на минута. А сега ще го извадят горкия без нищо да подозира:( Аз нямам идея първия път кога ми е дошла кърмата защото до третия ден не съм правила и опити да го кърмя:) Това е хубаво ако болницата държи на кърменето въпреки че чак да не ти дават АМ...това може да сдуха някоя майка ако няма кърма или не се справя. Нищо не трябва да е в крайност аз съм на това мнение. А иначе МД в София си е....Simple Smile ама най-добрите неонатолози и израждащи лекари са там. Е има и бая специализанти ама тях не ги допускат до сериозните неща без контрол:)

# 643
Проблемът с болниците и кърменето е, че се взимат решения без консултация с родителите, с оглед на това как им е най-лесно на акушерките. За тях най-простата работа е да дадат шише с АМ с огромни дупки, нали после няма за тях да е проблем, че бебето не може да засуче. Чудя се дали въобще има болница, в която има консултанти по кърменето и се правят реални опити да се помогне на майката.

Токущо говорих с една приятелка, която е раждала два пъти. Първият - в Токуда, вторият - в Майчин Дом. Каза, че разликата в отношението след раждането е огромна.

# 644
Да се включа с един въпрос, ако е удобно:)
Отделяте ли коластра вече? Първият път не помня да ми е текло нещо от гърдите, сега е много неприятно.

По повод кърменето - имам наблюдения върху всичките 13 деца на приятелки около мен, че до едно са по - здрави (хранени с адаптирано мляко от самото начало), отколкото моят 11 месеца , кърмен бозайник. Затова и този път няма изобщо да настоявам, то не че първият път съм настоявала, той просто захапа гърдата и повече не я пусна:) Но не смятам да си причинявам излишни терзания - ако не засуче от първият път, избора е негов, мама ще е доволна всякак:)

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 18:12 от MrsBamboo

Общи условия

Активация на акаунт