Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 8

• 36 617
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Аз днеска като за начало съм бая активна:) Отпуска съм и съм ларж:))) Засега нямам коластра аз, и с първото нямах ама съм чувала че много бременни имали повреме на бременност. Отношението в Майчин Дом е покъртително зле, хем аз бях на платения етаж.Раждането е ок като си с избор на екип, родилните залите са нови,.не че нещо си спомням от тях де, все ми беше тая кво е около мен:) Акушерките са ужасни,.мен когато ми дадоха бебето ми го буквално хвърлиха в ръцете, забиха му главата в гърдата и изчезнаха:) Обаче за съжаление Майчин Дом е.мястото ако нещо недай боже стане с Бебчето, да не дава господ а и лекарите са много.опит и.Аз затова там и сега ще.раждам.

# 646
+1 за кърмените бебета. И моят син, въпреки че беше кърмен 20 месеца, се скъса да боледува като малък и не мога да кажа, че имаше по-силен имунитет.

А за коластра - не съм имала с първата бременност и сега нямам. Гърдите ми са спокойни и меки в момента. единствено, че ареолите са станали черни ама черни Grin

# 647
Момичета, дали има възможност да си сменя наблюдаващия лекар в 8 месец? Изобщо не съм доволна и искам да се преместя при някой в МД, където смятам и да раждам. Дали има възможност или да си ходя на частно допълнително при някого? А и ако имате препоръки за някой в МД, отворена съм за предложения  bouquet

# 648
  • София
Аз съм с коластра от 6м, като вече мисля да си взимам и подложки за кърмачки. Особено след баня е чудо. Ако не успея да кърмя с този теч от сега, ще се гръмна. Grinning

# 649
Днес и аз бях на преглед. Най-накрая моето момиче се обърнало с главичката. Така се бях притеснила вече си мислех,че няма да се обърне и ще съм секцио а аз не искам. Е вече се успокоих,че има по-голяма надежда да раждам естествено. Друго да ви успокоя наскоро се оплаквахме от Кг. Аз винаги съм имала големи комплекси за килограмите но винаги съм варирала между 47- 50.51 зимата. Е днес се качам на кантара и стрелката като удари 68 кг щях да припадна.
Една от вас беше споделила,че също си взела кошетка адбор , искам да споделя ,че нашата я тествахме вече хаха малката ми племенница беше на гости и спинка в нея.Даже понеже ние имаме куче което си ходи навсякъде и си разтваря вратите сама я беше страх да не отвори и да влезе и дръпнахме кошетката до леглото до мен и пълно спокойствие.

Исках да попитам понеже днес се натъкнах на група в Фб семтемврийки 2017,нали също имахме група в Фб или пак съм разбра грешно.

# 650
Има две Фейсбук групи.

# 651
Пожелавам на всички да спим на таз вечерното пулнолуДно частично затъмнение Grinning Grinning Grinning

# 652
Юхууу, почти сме изписали темата!

И моите гърди текат, и аз разсъждавах, че ще се ядосам много, ако целия този теч иде на вятъра и не сколасам с кърменето. Въпреки че ако стане много трудно и тегаво, хич няма да се мъча, не мисля, че някой е умрял от АМ до сега.

Даже тая седмица направо вече ми става лошо от кърмене, нали е световната седмица и псевдо-активистки са плъзнали навсякъде да хокат всеки, който не кърми, че нищо не върши едва ли не.. Чак аз се замислих за кърменето на обществени места - мислите ли, че е чак такава драма и наистина няма условия? Не ми се е налагало да кърмя засега, та ми е интересно какво мислят майките с опит. По моловете знам, че има стаи за кърмене и повиване, не знам до каква степен ги поддържат и дали са наистина добро решение.

Имала съм веднъж сбъсък с една откачалка преди няколко години, която беше решила да кърми пред лаборатория за изследване на кръв и урина, срещу тоалетната, където се дава урината (смрадта си я представяте)с две изкарани гърди. Това при все, че на горния етаж на клиниката има широка тоалетна за инвалиди и не е като да не може да се кърми там. Как да е, стана ми неудобно (гнусно направо) и й предложих шала си и ми вдигна скандал, че не съм жена и това е най-естественото и прекрасно нещо на света (две изкарани цици пред смрадлив кенеф, заобиколена от инвалиди, кашлящи, болни, следоперативни и т.н.) и какви ли още не обиди по мой адрес.. Въпреки че съм устата направо онемях. Това например, за мен е крайно и не го намирам за нормално, нито естествено, а нуждата в случая да се случва изобщо не я намирам никъде. Може и да бъркам, де.

# 653
Коластра имам и аз, но не изтича спонтанно, установих с натиск. За кърменето на обществено място - не бих си хранила бебето в тоалетна, а за съжаление в тази категория слагам и стаите за кърмене, защото са бетер кенеф. Има как да се кърми дискретно без околните да добиват представа от формата и размера на гърдите, дори и наметало не е нужно ако бебето не е от любопитните кърмачета. Не одобрявам обаче и показното кърмене с извадени на показ гърди.

# 654
Много с две ръце съм на вашето мнение за кърменето!:) Ще.запазя коментарите си за майки вадещи си циците наляво и надясно без да се покрият и майки кърмещи огромните си пораснали деца защото накрая винаги приключва със скандал:)))Така че всеки да си прави квото ще:) Toni,иначе за МД, мога да препоръчам ама на частно. В ЖК на майчин дом всички са пълна скръб а и те повечето не израждат само следят. Иначе на частно Дяволов, Асен Николов...няма да ти вземат пари под масата както някой хора обясняват, само цената за избор на екип официалната.

# 655
А може ли да се кърми в слинг и до колко е удобно? Същщо да питам - как стоят нещата с дрехите за кърмачки? Удобни ли са наистина и струва ли се да се инвестира в такива? Вие как се справяхте с кърменето навън?

Аз днес бях в МД, за трите пъти, в които съм ходила там, мразя това място. Лекарите наистина са страхотни професионалисти, за останалия персонал най-любезното нещо, което мога да кажа е пасмина неадекватни, груби говеда.

# 656
Не съм писала скоро ,но ми е едно такова депресиращо ,от време ли от що ли.Но за кърменето имам лош опит,даже не и опит защото нямах кърма ,в родилното се изредиха се що има сестри ,лекари педиатри ,да ми дават съвети ,да ми стискат гърдите,и т.н и т.н,подеиства ми много зле и разбрах,че ако не се получи няма да изпадам в драми,достатъчно ми беше в болницата.Е не кърмих ,малката беше на АМ,от раждането,така,че сега не го мисля въобще,колко деца са отгледани така.

# 657
Нямам идея как се кърми със слинг не съм пробвала. Сутиените са удобни и има смисъл, другото можеш да си го напаснеш, примерно потник отдолу, отгоре блузка по широка и отваряш между потника и блузката, така няма оголено място освен Бебока и цицата която покрива:) Това за лятото, зимата незнам колко ще кърмиш на обществени места...то като е студено къде да ходиш толкова. Незнам де аз по молове не ходя може би затова. Иначе ако жената ме успее да кърми в никакъв случай не тря ва да изпада в депресия че е лоша майка. Имах приятелка родила секцио и не успя да кърми и се чувстваше полвин човек и това защото напоследък всичко с това кърмене е станало като няква секта, някви вманиечени майки с цитатаи от прословутата здравна организация. Много ми се иска след 3 години да попитам прослувутата световна здравна организация която пропагандира ексклузивнооооо кърмене до 6 тия месец и още поне до 2 години на детето, та да я питам, що моя всеки божи вирус го лови, вдига темп по 41 градуса като за закуска, а зашо децата на моя приятелка са боледували 5 пъти за 4 години без да са кърмени. ...не ме разбирайте погрешно не съм против кърменето, напротив, аз много се борих за да го кърмя, но много се дразня на крайности и на някви майки които сдухват други майки и са се вманиачили като в няква секта в това.

# 658
Аз малко егоистично гледам на кърменето, ама ми се струва, че ще ми е по-лесно в 3 сутринта да гушна бебе и да дам цица, ако се размрънка, отколкото да се събудя, да стана, да взема мрънливо бебе, да топля вода, да разбърквам АМ в шише, да изчакам да изстине до точна температура, през това време бебе да се е разревало, аз тепърва да му давам шишето и така до безкрай. Поне така беше с брат ми, може и да има по-лесни начини, или тогава да ми се е виждало кошмар, щото съм била тийнейджърка.

Мен ме дразни с цялата тази врява покрай кърменето, че вместо да подкрепят майките и да ги успокояват и насърчават; или да вземат да правят повече неща по болниците, където акушерките масово се държат като животни и стресират родилките, само развяват снимки по цици и набиват зверско чувство на вина у всеки, който не е кърмил с изявления тип "ВСЕКИ ИМА КЪРМА, НЕ ВСЕКИ ИМА ЖЕЛАНИЕ И ВОЛЯ". Все едно е супер за бебето да очакваш с ужас времето за кърмене, щото знаеш, че ще е гадно и ще боли.

# 659
Блякс как мразя в ресторант да видя кърмачка или докато си релаксирам да се натъкна за разранено,засмукано зърно 🤢 Живот и здраве се моля да имам кърма и съм си подготвена с помпата,шишетата и т.н да си я складирам и нося навън . Грях ми на душата ,но ме е гнус да гледам този интимен момент между майка и дете навън.... Пък има и една група във фейсбук на някакви луди кърмачки които изпробват всякакви шури пози на детето в които да смуче ... Едната дори си е публикувала селфи от Джъмбо как детето от пазарската количка смуче гърдата и.... Е ,извинете ! 🤢😡 приемам в парка да се покрие жената и да кърми . Друг вариант май не 😂

Общи условия

Активация на акаунт