Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 8

• 36 764
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Ооо, абсурд, гадна работа.  Подпитай ги дали има вариант да не лежиш в самата болница, а само да се водиш там, знам, че масово се практикува. Иначе и мен искаха в 4ти мес да ме вкарват за една седмица за някакви пълни изследвания, включително вит. Д, Б12 и тн и май нещо с анемиите беше свързано. Не знам дали е по същата клинична пътека, аз също не бих отишла.

А течението до колкото знам е нормално да се засилва доста 3ти триместър и е нормално да е повече. То не са гърди, то не е детероден орган, тече, всичко тече, въобще, много гадна работа, почвам да разбирам хората що първо се женят, пък после забременяват Laughing

# 91
Вече като чета какво преживяват бременните жени се чудя как да се възстановили след това Wink започвам все повече да се възхищавам на всяка майка! Аз приближавайки към термин ме хваща все повече страх..

# 92
Знам, че е нормално по-обилно течение. Но заради серклажа искам да съм сигурна, че няма някоя инфекция и всичко е ОК.

# 93
Да, момичета, аз бях тази, която предложи да си изберем вестителки и подхвърлих да помислите по въпроса. И в предната отчетна тема преди 7 години си имахме вестителки и беше много вълнуващо, когато всеки ден някой съобщаваше радостна вест за друга наша съфорумка. Комуникациите и тогава бяха достъпни много, макар че все още не ползвах смартфон Simple Smile И въобще бяхме много задружни, създадохме много приятелства, прекарвахме дните си с бебетата по разходки заедно. Сега, не искам да обиждам никой, но не усещам тази атмосфера тук. Понякога това много ми липсва.

Аз си имам обилно течение, белезникаво и мирише леко на кисело, но мисля че е нормално. Лактобацилите се засилват по време на бременност, както и течението. Нямам сърбежи и други оплаквания. Аз попитах на ЖК, но ми казаха че няма да ми пускат нито микробиология, нито цитонамазка, не им било практика да го правят на бременни жени. Естествено, че ако има оплакване и дискомфорт, щели да пуснат по преценка на лекаря.

# 94
Пробвай във фб групите. Според мен хората са доста по-недоверчиви към форума вече и е съвсем различна комуникацията. Доста е публично от една страна - целият свят имам чувството понякога, че следи бг-мама, а от друга нямаш представа кой е отсреща, истински ли е и т.н. Лично мнение Simple Smile

За микробиологията до колкото разбрах, е задължителна при естествено раждане. Аз давах и преди това, някъде в началото на 4ти месец и ми казаха, че се прави след като вече се е оформила плацентата и могат да се приемат медикаменти (първата) и за да не стане инфекция, която да тръгне нагоре и да предизвика раждане. Не съм много сигурна втора защо се прави, сигурно има вариант да се предаде някаква инфекция на бебето. Знам ли, ще питам следващия път като ходя:unamused:

# 95
Пробвах ФБ групата - изнесох се на първия час. Много по-малко ми допадна от форума.
Истината е, че в действителност съм човек, който по принцип не пише по форуми и групи, защото няма време за това. Записах се тук само заради бременността си, за да споделям емоции и вълнения, може би носталгично покрай спомените ми с първата бременност и хората, с които общувах тогава тук.
В живота си се занимавам с нещо, което ме прави популярна личност в някаква степен и във ФБ не бих искала да контактувам с личния си профил, защото ме познават много хора/клиенти. А не съм готова да споделям толкова много от вълненията си покрай бременността с всеки. Тук във форума ви приех всички като близки и се почувствах комфортно.

# 96
Лизи, разбирам те идеално! Мен фб ми е много по-общественодостъпен и ми е некомфортно да споделям там информация, която може да се проследи до мен. Не че форума е 100 про анонимен, но ми е по-спокойно.  Даже за бременността ми няма и намек там, не ми е окей всеки мой познат да знае за състоянието ми, не ми е приятно и изкуственото внимание или наставленията, които почват. Негативна ми е нагласата и съм по-особен човек, предпочитам да споделям с хора в същото състояние, отколкото с колеги, ученици и далечни познати/роднини.

# 97
В личния си профил във ФБ пуснах снимка, достъпна само за мои приятели, на която вече си личи, че съм бременна преди около месец, от РД на сина ми. Все не можех да се престраша. Всички бяха много изненадани, освен тези които са ме виждали вече де Mr. Green Дори и пред познати още не мога да се отпусна.
Ежедневно получавам покани за приятелство от клиенти - бъдещи, настоящи, техни приятели, но твърдо съм решила, че този профил там ще е личен и ще общувам само с хора, които лично познавам.

Та така, извинете ни всички за оффтопика.  Blush

# 98
Присъединявам се към мнението ви за фейсбук.
Аз също не съм във фейсбук групата.
Тук си е готино, получаваш информация, изплакваш си мъката и то без да афишираш кой си.
Не пречи да се запознаем лично на някое мероприятие или лекция, но лично, а не през фб. Wink

# 99
Не знам , на мен ми е доста по-скопокойно в една затворена група с 50тина човека, иначе става много какафония. И аз не бих тръгнала да публикувам пред всички какво става, въпреки че профилът ми е заключен и общо взето нямам случайни познати и колеги в него. Ама не ме дразнят и хората, които го правят, де, пространството е свободно - unfriend и unfollow ако нещо ме дразни. Даже изтрих маса хора покрай драмата с плацентите наскоро, изобщо не очаквах хора, които познавам да обясняват, че евреите са им изяли плацентите Grinning
Сепнах се от форума обаче главно защото след като имахме с някой спор за едни червени коне и кончета и аз си бях помислила като идиот, че за фигурки кончета става въпрос, се появи статия със същия сюжет в Майко Мила. И не беше на момиче от тези с термин Октомври до колкото разбрах. Може и да си внушавам, сигурно не съм единствената, която не знае какво е червено конче, обаче ми стана много странно и неприятно, въпреки че не беше нищо лошо написано. Просто си представих как някой си, към когото не е насочено нищо от изписаното тук седи и чете и ми стана криво.

# 100
В интерес на истината ми беше трудно, но събрах смелост да предложа на момичетата от Варна първа да се запознаем лично на някой лекция или на кафе. Ама нещо не се получи.
Все още имам това желание, а и ще ми бъде приятно да се срещаме в Морската градина с количките после Simple Smile

# 101
Те от "Майко мила" може би черпят идеи за темите си от дискусиите във форумите тук. Много е възможно, но определено те кара да се чувстваш наблюдаван.

# 102
И аз не обичам фб,тук си ми е ок.
Много ще ми е приятно да излизаме с бебоците по разходки.Аз обаче по лекции вече не ходя,всичко ме боли.Пускам си видеа за бъдещи родители в youtube и си ги гледам излегната на дивана.Много трудно ми стана излизането с тези мойте болежки.И за пръв път това лято няма да ходя на почивка.Още малко и с бебока ще ходим по разходки и почовки. Grinning

# 103
Като видя някоя бременна по улиците или магазините, горе долу в същите месеци като нас и започвам да си мисля, ами дали не е някоя от вас Grinning

# 104
Аз нямам никакви близки с бебета. Ама никакви. Изцяло на форума ще разчитам за ходене по паркове, от сега се чувствам като новото дете в училище, като се сетя за детска площадка и как ще трябва да се запознавам с разни хора Grinning Трябва да направим и една софийска форумна среща, ама сигурно по-натам, че като гледам всички едвам гледаме и едва ли на някого му ще му е до истинско общуване сследващата половин година Grinning

Общи условия

Активация на акаунт