Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 8

• 36 790
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Да, аз вече имам тези предчувствия, че ще си ходя сама. С първата бременност с момичетата от форума, с които се запознахме, излизахме на лекции, по магазините за бебешки покупки, на гости, на кафенца още докато бяхме бременни. После като родихме, понеже беше лятото и веднага на разходки заедно. Кърмихме си бебетата в парка и целият ден минаваше така.

# 106
Аз като луда от сега гледам прогнозата за октомври, после поглеждам за всеки случай, не дай си боже, септември и накрая си викам, абе.. я да видя аз ноември Grinning Пълна кукувица. Надявам се да е ок времето и да мога бързо да изкарам бебето навън, в същото време си мисля, че и хладно да е, пак трябва да го изведа и да не чакам 18тия му рожден ден. Въобще,  докато не забременях, не знаех, че действително ще се наложи да си изградя МНЕНИЕ за неща като консистенцията на пюре от магазина, примерно. Или че ще гледам как са поръбени дрешките. Сигурно се вманиачавам и ще мине скоро, ама вече не знам дали вместо АГ  да не търся психиатър Grinning

# 107
Аз също се вълнувам какво е времето и как стои въпроса с разходката на новородено бебе през Октомври. Нямам никакъв опит, миналият път Юни бях родила и цяло лято кеф навън с бебето. Да си призная вече надничах в темата на октомврийките от миналата година да проверя какво са споделяли за разходките и нищо не открих.
Истината е, че октомври времето още е супер. То и декември си става, ако не вали сняг.

# 108
В София съм и аз, може да се разберем нещо да се видим! Аз съм много за кафенце, напоследък не са и такива жеги, а и една кратка разходка не тежи.
Аз от началото на бременността съм в тегаво положение. Работата ми беше адски натоварена, имах дни по 12 часа и никой не го болеше за състоянието ми, а иначе се правеха на много загрижени. Жегата много ме изморяваше - прибирах се и спях нон-стоп, отделно юни-юли бях в сесия... Нито ми се излизаше, нито нищо, едвам гледах. Бях и малко депресирана да си призная, не заради бебка и ММ, в семейството ми е тегаво положението и се товарех излишно с глупости, имотни разправии и отделно нашите се развеждат - а бе пълна серия беше.

Също нямам близки родили, само кумата ми ще ражда сега август, но с нея много далече живеем вече. Другите ми приятелки се държат някакво странно откакто съм бременна :Д , те са готини хора до една и ми е много приятно с тях, но са необвързани всички и сега ме гледат много странно, някакво полу-нашега ми намекват, че ще стана като отчаяните съпруги, обсебени от мъж и семейство, и честно казано, отблъснаха ме малко с държанието си.

Та страшен пролетно-летен сезон имах. Сега малко живнах, нямам много с кого да излизам, но не си късам нервите поне, роднините съм им ударила игнор, работата ще чака и се грижа за мен и вкъщи да ми е добре.

Оф, съжалявам за мрънкането много :Д. Живи и здрави да сме, тепърва много неща ни чакат и много запознанства - аз като си представя че ще се сближа с мамите от площадката пред блока и ми е едно такова странно  :Д.

# 109
Joony, при мен е доста подобна ситуацията, миналата седмица като оплесках един документ финално приключих с работенето и сега само по 3-4 часа на ден, колкото да сложа всичко в ред и да не изпусна съвсем какво се случва. ММ е работохолик, аз съм свикнала да работя постоянно и тия дни като станах неадекватна вече и превключих почти изцяло на бебешки истории си дадох сметка какъв стрес ми предстои с търсенето на нови познати по бебешки интереси. Мисля, че това повече ме плаши от раждането Grinning Grinning Grinning

И аз съм навита за кафета, най-вече в някой мол, заради паркирането и тоалетните. Всичко с паркинг и тоалетна ми отговаря на изискванията всъщност Grinning

Иначе съм много благодарна на приятелките си. Всичките са несемейни и големи купонджийки, но сега се държат чудесно и даже понякога си мисля, че повече от мен се радват. Ако трябва да съм честна, не очаквах чак такава съпричастност и много приятно ме изненадаха. Ама и аз не излизам и по принцип де, веднъж на 1-2 месеца ми е максимума, нямах време от работа преди и пак са били много разбиращи.

Хич не им обръщай внимание на твоите, със сигурност не го правят с лошо, просто сигурно ще мине време, докато осъзнаят и те какво се случва и свикнат Simple Smile

# 110
Хубаво казвате от къде сте ,Ама хайде малко по-подробно де 😁 Къде от София ? Аз съм в манастирски ливади . Имам няколко приятелки новородили наоколо и няколко несемейни които обещават "помощ и грижи" ,но ми е ядно ,че са само обещания 😁
Относно октомври : аз съм на 10.10 и майка ми казва ,че доста ме е извеждала. Отсреща комшийката има момиченце почти на 2 което също много извеждаше ....и още една имам от Велико Търново с октомврийче и още една с момче ... и така Simple Smile нямаха проблеми с разходките ,а децата им все са кротки 😁 Везничкии 😍 Такива сме 😁 Спокойни и дори понякога мързеливи 😁

# 111
Аз съм в Подуяне, но навсякъде по центъра ми е удобно да ида, молове и т.н. също, с бебка като съм предполагам пак ще мога да се моятая така, въпреки че първите един-два месеца да се огранича в квартала и после иде зимата... :д и то май чак на пролет ще се виси по-централно.

Сезоните някак се изместиха - есента е до по-късно и е по-мека, зимата също се е изтеглила, затова съм почти сигурна, че октомври ще е меко времето. Вече естествено всеки си преценява дали да извежда и къде, мен не времето ми е въпрос, а вирусите тоя сезон :/ . Но то винаги има риск...

Joaniki, благодаря. Мисля, че на мен прага на търпение просто ми е леко нисък напоследък :Д иначе нямаше да ги взимам така навътре нещата.

# 112
Аз съм до Парадайз, ама нещо се чудя дали да не се местим напоследък, че нямам нито парк, нито нищо, а и откакто си седя вкъщи установих, че е много шумно Grinning(на булеварда сме) Но аз така и така съм с кола, така че не ми е проблем дестинацията, стига не е в 6 следобяд, де.

# 113
Еее южния парк не е ли до теб ? Не съм мн наясно със София ,но защо мисля че си супер близо ?

# 114
Моите ноемврийки явно всичките са във фейсбук, затова съм се присламчила към вас Grinning Тая тема "момче ли си или момиче" вече 3 месеца не можем да я изпишем... 
    Относно контактите, откакто разбраха че съм бременна, всичките ми приятели спряха да се обаждат. Само ако аз звънна може да излезем някъде. Скоро срещнах една позната, която ми заяви:
      -Ами аз като разбрах, че си бременна, реших да не те притеснявам.
Все едно, че като не работя и стоя вкъщи сама по цял ден имам много какво да правя и не мога да изляза да пия едно кафе (или пък някоя биричка). Площадките с майки са ми много неприятни, като знам как се говори само за ако и памперси и всеки гледа да те критикува как си гледаш детето. Надявам се да бъркам, ще видим като се роди малкото, но като цяло с такова впечатление съм останала. Най ми е добре да излизам с приятели без деца. Така никой не ми натрапва мнение за това и онова и се разсейвам от бебешките теми, защото си говорим за много и различни неща.

# 115
Еее южния парк не е ли до теб ? Не съм мн наясно със София ,но защо мисля че си супер близо ?

Не е далече, но със сигурност не е на пеша разстояние. Ние сме от страната на Черни връх и сега разхождам кучето в Южния за дълги разходки, но трудно се намира място за паркиране. Кучето е възпитано и е свикнало, че паркираме до едни зелени площи обикновено, но няма как да разтоварвам количка там, то си е почти на шосето. Преди живеех точно до един от подлезите към Южния и ми беше чудно, много ме е яд, че ММ не харесва тези квартали. #Cussing out

Пък за акото.. Има и ние да говорим за ако Sick Те и моите не ме викат, ама те ходят на суши и дискотеки, аз какво да правя там Grinning Мен ме извеждат чат-пат на сладкарничка и по магазините в неделя, като изтрезняват  Joy

# 116
Момичета, и аз съм от София и нямам приятелки с деца/бебета ! Явно в днешно време е много рано да раждаш на 26. Dizzy Face Чак и мед. сестри се учудват. Живея в центъра, но имам и кола, така че мога да се домъкна и до по-далеч. Сега нямам много желание за срещи, защото след работа съм адски изморена, а събота и неделя също работя... Но август месец мисля да взема болничен и да се отдам на почивка, бих се радвала да се видим, а после и да разхождаме малките.

По темата с фб групата, започнах да и свиквам... Гледам, че има много млади майчета, което е хубаво, защото по едно време се почувствах като циганките, дето раждат на по 16. Толкова да няма приятели или близли познати с деца 😆

# 117
Площадките с майки са ми много неприятни, като знам как се говори само за ако и памперси и всеки гледа да те критикува как си гледаш детето.

Аз избягвам тези места още откакто се е родил големия ми син. И не само заради тези приказки - защото наистина после като родиш и теб ще те вълнува цвета и консистенцията на акото на бебето. Просто културата в повечето случаи е под всякаква критика. Цигари, семки ....и детето до тях.

# 118
Хаха, Ели, спокойно. Аз съм на 22. И всички като ме видят ме гледат някак съжалително Grinning А детенцето ни е съвсем планирано и чакано, но върви обяснявай, че не е скъсан презерватив Grinning

# 119
И аз съм на 26, пък един мустакат чичо доктор ми каза, че съм късна първескиня, ма не ми личали годините Joy

Общи условия

Активация на акаунт