Да изчезнеш като дух/ghosting

• 32 589
  • 169
  •   1
Отговори
# 90
Е, ти си и казал, а не си изчезнал.
Да изчезнеш без дума, ако няма някаква сериозна причина като насилие е незряло.

# 91
  • Бургас
Има хора, които постъпват така. И не защото отсрещният човек им е опротивял, не защото им е причинил нещо лошо, а просто защото са малодушни, страхливи, слаби..., защото им липсва достатъчно достойнство и уважение, както към самите тях, така и към тези, с които са постъпили по този гнусен начин. Винаги има начин да уведомиш другия, с няколко изречения макар, без излишни обяснения и тъпи оправдания. Обаче, да, "топки" трябват, вярно е. Не е лесно да си силен и да постъпваш достойно, не всеки го може. Изключвам случаите, когато има физическо или друго насилие, когато има грозни неща и наистина е по-добре да изчезнеш безследно.

# 92
Не ми се е случвало при връзка, да ме зарежат по този начин.
Като цяло хората, с които съм имала подобна, нито ги трия, нито блокирам. Мен също не са ме трили и т.н., дори поддържаме нормални отношения м-у познати. От време на време си пишем, кой как е, семействата, децата.

Подобно изчезване, за мен е проява на пълна слабохарактерност. И няма такава причина, освен физическо и психическо насилие, което да го оправдава.
А това с опротивяването е още по-жалък опит да се оправдае човекът, който е постъпил по този начин.

# 93
  • София /Абсурдистан

О, винаги го е имало, явно!
Така направи свекърва ми с втория мъж, с когото заживя.
Влезе човекът в болница за изследване и тя извика сина си да ѝ събере багажа, и си би дузпата.
Каза, че според нея той комай ще да има рак и не иска да се ангажира.

Това пък е още по-гнусно.
Леле тази постъпка цепи мрака направо  Shocked

# 94
  • Пловдив
Най-лошото в една такава ситуация не е, че някой си там, с когото си имал връзка е изчезнал, а че си даваш сметка, че си бил с човек, който няма „топки“. И си го обичал, и си му вярвал и си отворил сърцето си за него, а той .... От това истински боли и дори след години се питаш „как можах?!“
От опит го казвам. И след толкова години още се чудя на тогавашния си акъл.

# 95
  • Пловдив
Такова изчезване за мен е израз на слабохарактерност, лошо възпитание и пълен егоизъм. Не може просто да изчезнеш, както уж нещата вървят нормално. Всеки може да прекрати отношения, ако реши, но ако е човек би трябвало да го направи по нормален начин.
Да не би да се е случило нещо, за което тя не подозира? Да е чул някакъв слух за нея, нещо да е разбрал?
Макар че дори и в такива случаи би трябвало да се поговори и разясни...

# 96
Гледам, че много възмутени хора има... За съжаление този метод на приключване на връзка става все по-популярен и приемлив, особено при кратки връзки под година.

# 97
Да съобщя на някого за взетото решение да прекратя отношенията си с него означава, че все още поне минимално го смятам за човек. ...

Леле, това ми звучи ... какво ли трябва да е направил този човек за да не го смяташ за човек вече?
За такива "хора" - разбирам да прекратиш всякакви отношения. (то и няма смисъл)

# 98
Имам познат, който жена му си отиде така след 6 години брак, един ден се прибра и нея я нямаше, беше си събрала багажчето, вещите и беше изчезнала, дори и децата си беше оставила едното бебе, другото на около 4г.  Беше си сменила номера, беше си изтрила всички социални мрежи и беше заминала извън града - върна се след няколко седмици, оправда се че е била в депресия и той си я прибра. След няколко месеца пак изчезна - оказа се, че има друг мъж в друг град, разведоха се, а след като оня я разкара, пак се върна при познатия. Доколкото разбрах от други общи познати, май пак си я е прибрал, но той в началото на събитията беше 45+, а жена му на около 25/6, та явно я смята за последния влак и я търпи. 

Имам близка приятелка, която така прекъсна няколко краткотрайни връзки, но тя по принцип има някакъв проблем с мъжете...

# 99
Случвало ми се е. Само че с приятелка. Бяхме изключително близки. От първи клас бяхме заедно, след това и в гимназията, студентските години също бяхме неразделни. В един момент спря да ми звъни, да ми пише. Когато аз я търсех, не си вдигаше телефона, не отговаряше и на съобщенията ми. Доста време ме тормозеше въпросът каква е причината за това ѝ поведение, до днес не съм получила отговор на въпросите си. Не сме се и засичали някъде, за да я попитам лично. Общо взето кофти ситуация, която показва колко си незрял и страхлив.

# 100
На мен ми се е случвало. Ходех с едно момче от университета. Бяхме в една група. Всичко беше цветя и рози уж. Една вечер отивам у тях и звъня на вратата а той не отваря. Отвърте обаче се вихри як купон. Звъня на телефона-тц...Първо си помислих, че не ме чува, но после се събудих и осъзнах, че не иска да ме види. После го видях с друга в едно заведение и се направи, че не ме познава. 😱 Родителите му бяха и двамата хирурзи, и аз не бях достойна за него в очите на майка му. След тази случка, той прекъсна обучението си. После го видях след години вече буташе една количка с бебе и жена до него, а той беше оплешивял, състарен и с опадали зъби, дори дочух от познати че се е пропил...Нямаше ги русите къдрици и блестящите сини очи...Явно така е било писано...но както и да е, отклоних се от темата. В моя случай той ме заряза така изведнъж, защото според мен беше страхливец. Нямаше как да ме погледне в очитеи да ми каже, че късаме заради майка му...😉

# 101
На мои познати се е случвало. Мъжете са били не само богати, но и страхотни в  професионалното поприще, с авторитет  и положение, красиви и обсипани от женско внимание.
В единия случай след две години, в другия след пет месеца двамата мъже блокирват момичетата и те се чудят какво става. Нелепото в случая бе, че момичетата бяха също на нивото им. И двете трудно го преживяха, защото по един или друг начин мъжете им бяха намеквали за годеж и брак 😖

# 102
Винаги се намира някоя малко по-красива, по-перверзна в леглото или водеща по точки в някоя друга категория.

# 103
Винаги се намира някоя малко по-красива, по-перверзна в леглото или водеща по точки в някоя друга категория.
Както и някой по-готин и водещ по точки.

# 104

Това важи и за обратния случай. И какво, дай да скачаме през месец от мъж на мъж, защото ВИНАГИ има по-добър? Баси тъпото изказване!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт