бъдещият ми съпруг "поддържа" друга жена

• 30 242
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Горкия човек, не е теглил и един заем в живота си, а е успял многодетно семейство да издържа... разбира се, че трябва да се подсигури с договори, да не би някога да изтегли заем, че ще се свърши света.

Пък и жената ей сега ще подпише да ви върне трицифрената сума - уауууу

Темата наистина кърти

# 91
  • София
Я ми кажи, ти би ли поддържала семейството на някой мъж, който просто така ти е станал симпатичен, години на ред с по една заплата, без да ти пука че нямаш собствено жилище и когато реши да се жени, да му внушиш да си направи брачен договор като този, който ти пробутва твоя левент? newsm78

Ако с ръка на сърцето кажеш " да" , жени се и хич не се притеснявай от великодушието му.
Ако си кажеш, че няма как да стане, защото не си толкова безумна, си задай въпроса дали той наистина е, и ако е, къде си тръгнала?!

# 92
Скрит текст:
Много ви благодаря за мненията. Не, не е пързалка тази тема. Съвсем истинска си е. По принцип тези пари, които ги е давал на тази жена не биха ме интересували въобще:
1. ако той не искаше в брачият договор да има клауза
- той каквото и да стане да няма общо с моите заеми, и
- ако все пак той трябва да покрие и една вноска - това да се счита за заем,
За тази жена той е изплащал и заемите и твърди, че ако може, тя ще му ги върне, ако не може - здраве да е.
2. ако той не отказваше да има финансова защита на мен и децата ни в случай на ранен развод поради изцепка от негова страна.
Странно ми е - как така той дава ли дава с години на някоя, която не му е никаква, а към мен коренно противоположно отношеие.

Иска ми се да го разбера, че има много страхове.
Скрит текст:
Все пак не е теглил и един заем в живота си, обаче - към тази жена и нейното семейство проявява такова благородство и такова великодушие, каквито не иска да засвидетелства към мен в предбрачния договор. Нито съм колекторска фирма, нито чуждите пари са ми потрябвали, но ако тези пари, които той е давал назаем са наистина помощ и наистина назаем, то не би трябвало да има проблем тази жена да се съгласи в писмен вид да му ги върне: чисти сметки - добри приятели.
Бе какви страхове има тоя......Намерил, та премерил.
Хрантути чуждите, макар че не се знае дали децата не са негови, ама пък иска застраховка, че няма да се наложи да отгледа своите законни, ако се разведе.
Намерил мръсника кой да го търпи, що да не си развява байряка.

# 93
absurT, Аз няма как да се заблудя да издържам месец след месец нечие чуждо семейство. Имам приятел, на който приятелката е такъв тип манипулаторка: "Мило, много ще ме зарадва, ако направиш еди какво си за мен." Тя даже преподава и курсове за това как да си направиш мъжът емоционало зависим, но не им се меся, нито отвръщам на хулите в публичното пространство, които отправяше доста дълго време към ме приятелката му. Така, че колкото и невероятно да звучи - напълно реално си е някоя да намери слабото място на един мъж и да започне да го работи. Според мен онази точно това е правила до сега с моят бъдещ съпруг. Възползвала се е емоционално. Благодара съм - изолирала го е от света, от забавленията, от създаване на приятелства и така той е останал без брак и деца до сега. Сега обаче аз съм в живота му - и искам равнопоставеност във взаимоотношеията ни, искам тази щедрост, която той е засвидетелствал към тази жена, която му е никаква, да засвидетелства към мен. Искам да не се дърпа като дявол от тамян от това да имаме нещо заедно, щото бъдешите деца СА нещо заедно. Искам тази жена да остане в миналото му. Тя няма място в бъдешите ни съпружески взаимоотношения. Емоционалната зависимост от нея, от мнението й, от одобрението й - трябва да се прекъсне. Тя го съветва лошо. За мен прекъсването на тази зависимост ще дойде именно с признаване на финансовото му покровителство като пари дадени назаем. Това е нещото, от което аз имам нужда, за да му се доверя, че няма нищо странично между него и нея, между него и нейните деца. Той има нужда от договор - супер - и аз съм ок, но този договор трябва да е справедлив и според мен докато той иска съвет от нея, а не от някой от приятелите си тук в БГ, няма да получи адекватен съвет.

# 94
  • Пловдив
Към авторката: ако уважаваш себе си и искаш сигурност за децата си, бягай със скорост 200 от този странен човек! "Чувствата" ти биха се изпарили при първия финансов крах.

Няма значение каква му е била тази жена в миналото, важното е да си остане в МИНАЛОТО, но явно твоят годеник не иска това?!

# 95
Много ви благодаря за мненията. Не, не е пързалка тази тема. Съвсем истинска си е. По принцип тези пари, които ги е давал на тази жена не биха ме интересували въобще:
1. ако той не искаше в брачият договор да има клауза
- той каквото и да стане да няма общо с моите заеми, и
- ако все пак той трябва да покрие и една вноска - това да се счита за заем,
За тази жена той е изплащал и заемите и твърди, че ако може, тя ще му ги върне, ако не може - здраве да е.
2. ако той не отказваше да има финансова защита на мен и децата ни в случай на ранен развод поради изцепка от негова страна.
Странно ми е - как така той дава ли дава с години на някоя, която не му е никаква, а към мен коренно противоположно отношеие.

Иска ми се да го разбера, че има много страхове. Все пак не е теглил и един заем в живота си, обаче - към тази жена и нейното семейство проявява такова благородство и такова великодушие, каквито не иска да засвидетелства към мен в предбрачния договор. Нито съм колекторска фирма, нито чуждите пари са ми потрябвали, но ако тези пари, които той е давал назаем са наистина помощ и наистина назаем, то не би трябвало да има проблем тази жена да се съгласи в писмен вид да му ги върне: чисти сметки - добри приятели.

Като твой съпруг има по-голяма нужда от юридическа защита. Това изключва великодушие в предбрачния, ще е великодушие, ако въпреки него ти помага финансово, било то по време на брака или след развод. Не знам къде живееш, предполагам не в БГ, щом изобщо мислиш, че при евентуален развод би получавала издръжка, която да ти позволи да си стоиш вкъщи и да си гледаш децата. Ако си в някоя от държавите, където развод буквално би го разорил, напълно нормално е да иска предбрачен, изброеното от теб са стандартни клаузи. Щом поддържате отделни финанси по време на брака, защо той да е отговорен за заем, който теглиш за свои нужди? За теб и децата също е защита, че няма да си финансово отговорна ако му се нарожи да тегли за свои бизнес цели и не му се получат нещата. Винаги може да изтеглите общ.

Пак повтарям, нещата, които си изброила, са стандартни клаузи, и приятел без финансов интерес предполагам във вашия случай би му препоръчал да настоява за тях. Може да отидеш да се консултираш с адвокат как точно да се формулират по начин, който е задоволителен и за двамата.

Колкото до "милосърдната" му кауза, тя не му е никаква, а човек/семейство, с които се е ангажирал емоционално и финансово в течение на години. Приеми го като хоби, благотворителност или с каквото друго може да го сравниш, за да си по-спокойна. Не е добро начало на семейството да очакваш от половинката да се откаже от неща, които са важни за него. Тя го съветва лошо според теб, според мен го съветва доста добре.

# 96
Ти хубаво искаш, ама трябва да ги искаш от него тези неща, не от нея или от нас.
Взела си твърдо решение да се жениш за "бъдещия съпруг" явно и сметки за деца правиш. А той къде е в цялата схема?

# 97
Искам, искам, искам... Искаш, но "твоят бъдещ съпруг" не иска! Как може да си толкова наивна?! Бягай, момиче!!! Не ти трябва сватба, не ти трябва "Предбрачен договор"! Не мога да повярвам, че си толкова заблудена! На колкото и години да си, по-добре остани сама, отколкото да се зачерниш в брак с този човек!

# 98
Аз съм изключително изумена, че в света има държава, в която един баща може с подпис да се откаже да доизгледа децата си след развод.     Shocked
Не го ли задължава закона да е отговорен И ФИНАНСОВО за децата си, докато станат пълнолетни?   newsm78
Как става номера законно да се откажеш?  

При положение, че с години "налива вода в нейната мелница", как може тя или децата да са му никакви?  
Скрит текст:
absurT, Аз няма как да се заблудя да издържам месец след месец нечие чуждо семейство. Имам приятел, на който приятелката е такъв тип манипулаторка: "Мило, много ще ме зарадва, ако направиш еди какво си за мен." Тя даже преподава и курсове за това как да си направиш мъжът емоционало зависим, но не им се меся, нито отвръщам на хулите в публичното пространство, които отправяше доста дълго време към ме приятелката му. Така, че колкото и невероятно да звучи - напълно реално си е някоя да намери слабото място на един мъж и да започне да го работи. Според мен онази точно това е правила до сега с моят бъдещ съпруг. Възползвала се е емоционално. Благодара съм - изолирала го е от света, от забавленията, от създаване на приятелства и така той е останал без брак и деца до сега. Сега обаче аз съм в живота му - и искам равнопоставеност във взаимоотношеията ни, искам тази щедрост, която той е засвидетелствал към тази жена, която му е никаква, да засвидетелства към мен. Искам да не се дърпа като дявол от тамян от това да имаме нещо заедно, щото бъдешите деца СА нещо заедно. Искам тази жена да остане в миналото му. Тя няма място в бъдешите ни съпружески взаимоотношения. Емоционалната зависимост от нея, от мнението й, от одобрението й - трябва да се прекъсне. Тя го съветва лошо. За мен прекъсването на тази зависимост ще дойде именно с признаване на финансовото му покровителство като пари дадени назаем. Това е нещото, от което аз имам нужда, за да му се доверя,
че няма нищо странично между него и нея, между него и нейните деца.
Скрит текст:
Той има нужда от договор - супер - и аз съм ок, но този договор трябва да е справедлив и според мен докато той иска съвет от нея, а не от някой от приятелите си тук в БГ, няма да получи адекватен съвет.
Ако не става дума за някоя секта, в която живеят по някакви различни, изчанчени правила, то със сигурност поне едно от децата е негово, а ОНАЯ яко го работи.
Която и от двете причини да е, не виждам как ще спре да снася там финансите си.
Освен ако ОНАЯ не се гътне ...

# 99
Cold Sweat ами и той ги иска тези неща, нали и затова се женим

# 100
Е ако и той ги иска, защо е темата?

# 101
Cold Sweat ами и той ги иска тези неща, нали и затова се женим
Какво точно иска ТОЙ?

# 102
свое семейство, деца с мен

# 103
  • София
Аз от другата ти тема оставам със съвсем друго впечатление:

Заедно бяхме от 8 месеца. В последния един месец той постоянно натякваше, че нямало да сме вечно заедно, че живота щял да ни раздели, че той трябвало да работи много, за да се докаже, че аз съм щяла да намеря някой по-подходящ от него и да го напусна. Казвах му, че това няма как да стане, че ако ги има чувствата между нас това е достатъчно да се борим заедно с живота, но той не та не. И накрая ми писна и си поговорихме. И така по празниците кой откъде е. Като цяло той не се чувства готов за семейство (брак и деца), аз пък съм ок да изчакам правилният мъж да известно време, за да стане готов. Разбира се той не ми го каза това, че не иска деца и семейство в близко бъдеще още в началото, иначе нямаше въобще да започвам с него.

# 104
Може би това не е бъдещия съпруг, а бившото гадже? Бъдещия само що се е появил и е поискал да се ожени, с договор, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт