Летните ни местенца за релакс - да си покажем терасите :) - тема 4

• 84 152
  • 463
  •   1
Отговори
# 210
Темата е за терасите ни,а не за растения.

# 211
Темата е за терасите ни,а не за растения.

Добре, извинявам се. Гледам че се коментира.. Плюс това нещата са свързани, но ок.

# 212
Това е моята тераса. Пейката е правена, за да отговаря на разстоянието. Под нея има от тези сгъваеми табуретки за събиране на допълнително багаж.

# 213
Като сте на темата растителност.  Има ли шанс пожълтялата туя да се съвземе?  Така ме е яд, но падат бодлички, като изсъхнала е. Явно трябва да я изхвърля.
Изцяло пожълтяла ли е или частично? Изцяло пожълтелите изхвърлих, нищо не ги спаси, а частично пожълтелите - изтръсках ги от жълтото, и все едно нищо им няма, малко са рехави някои, но май не им пречи.

# 214
Като сте на темата растителност.  Има ли шанс пожълтялата туя да се съвземе?  Така ме е яд, но падат бодлички, като изсъхнала е. Явно трябва да я изхвърля.
Изцяло пожълтяла ли е или частично? Изцяло пожълтелите изхвърлих, нищо не ги спаси, а частично пожълтелите - изтръсках ги от жълтото, и все едно нищо им няма, малко са рехави някои, но май не им пречи.

Като че изцяло. Да взема утре да я изтръскам и да видя какво ще остане. Не знам защо така пожълтя. Около една година я имам, тоест минала е и през жега и през студ.

КК, разкошна! Много уютна и приятна тераса.

# 215

Като че изцяло. Да взема утре да я изтръскам и да видя какво ще остане. Не знам защо така пожълтя. Около една година я имам, тоест минала е и през жега и през студ.

КК, разкошна! Много уютна и приятна тераса.
Скрит текст:
При мен туите растат  в дворчето, то се води общите части на кооперацията ни, но никой няма достъп до този двор. Пожълтяха, защото не ги поливахме миналото и по-миналото лято (кооперацията е построена преди 2 години), беше жега, но ние с ММ работихме в чужбина. Няколко направо изсъхнаха, махнах ги и засадих рози и люляк. Откакто се прибрахме, поливам ги веднъж седмично когато е топло, както казах, изтръсках ги хубаво, да падне жълтото, и сякаш живнаха. Слагам им и веднъж месечно течен тор.

# 216
Вероника! Animal Hear No EvilAnimal Heart Eyes CatScream ИМАШ УНИКАЛНА ШИРОКА ТЕРАСА или там каквото е! Направо ми скри топката. Това са поне 30-50 кв според мен.
КК_1, спретната тераса си направила. Искам да питам всички които слагат възглавници, както и жената която ме вдъхнови с палетния диван. Слагате ли отзад плочки или нещо което ще попречи възглавниците да се протрият в мазилката? Аз ще сложа дървен тънък обков боядисан или теракот. Обмислям да има и bbq  в терасата. Така никак вече няма да е огромна;)
Относно босилека, не обича никак директна светлина, а да е на шарена сянка. Примерно вътре на перваза... имах гръцки босилек с големи листа за храна. Една колежка за майка ми след цялостно изрязване на пол. органи се възстанови с босилек за 3 месеца. Не случайно при мюсюлманите рова растение един вид го почитат и гонело злото, дори обожават да го раздават. На бившия ми приятел, майка му ми даваше. Имам семена, мога да ви пратя по някой автобус. Слагам го в пици, лазани, храна( като сух от Лидл в бурканче) и  на салати с домати, нарязан пресен.
Апропо, нашествениците.
http://blagoslovena.snimka.bg/properties/moite-stai.934601.38577631. Снимката е обърната.
http://blagoslovena.snimka.bg/properties/moite-stai.934601.38577632
Това е гълъба с гнездото.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 12:44 от Blagoslovena

# 217
Зад възглавниците е директно стената при мен. Като се изтъркат - ще взема нови. Мислех си да облицовам терасата с ламперия, но не знам до колко добре ще стои - дали няма да е прекалено изкуствено.

# 218
Ето я и нашата тераска Simple Smile

# 219
  • София
Девойки, за билките, най-добре си вземете готов разсад, иначе няма да има време да порасне (сее се към края на януари - февруари). Има многои различен на женския пазар и не е кой знае какви пари, а спестява месеци.

Иначе да ви представя терасата в полу готов вид (има да се слага окачен простор и корниз за пердетата, ама кога ще е, не е ясно, както и сандъчета с цветя, но това е нещо, което става за един ден, просто няма да е преди уикенда).

До момента всичко е повече от бюджетно - декинга излезе 107лв., маслото за дърво - 11лв., пердетата ги имах (това са едни чаршафи, които не използвам, понеже са от микрофибът и са особено неприятни за спане, но за целта ми се сториха идеални. Масата и столовете си и имаше само може да им сложа някакви възглавнички. (Ако ми попадне хубав комплект, за тераса, който не е за много пари, с удоволствие ще го сменя, но сега и така става). Чадърът също си го имаше.
Та, с други думи, етоя терасата ми за 118лв. Горда съм с постигнатото.

Ето го декинга, като го взех и го измих:

Ето го вече омаслен:

Ето я терасата на мама преди:

Ето я и сега, като пак казвам, предстои пердетата да се закачат на корниз и да има падащ простор, както и още много цветя и сандъчета

# 220
7нощи,  свежо и приятно е, като се сложат цветя съвсем. Аз лично бих теглила една боя на стените, ще грейнат.

Ева Николова, прекрасна. Светла, голяма, само да легнеш да хващаш тен Simple Smile Много е слънчево и приятно.

Зад моите възглавници няма нищо. Като се протрият ще го мисля. Тъкмо ще сменя цветовете за разнообразие Simple Smile

# 221
Здравейте, и аз тъкмо щях да предложа боядисването. Идеята с пердетата е мн готина всъщност.  Може на отсрещната стена картина или някакъв надпис, снимки?

# 222
  • София
Ооо, непременно и стените се нуждаят от боя, но предстои смяна на дограмата и ще има изолация. Малко по малко ще стане.
Картина никога не бих сложила на терасата, понеже ще се съсипе, а душата ми ще се скърши на две, ако сложа фалшива картина, било то и на терасата, но определено има нужда от нещо.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 00:20 от 7no6ti

# 223
Хубави тераси,първата е облечена по американски стил, те така си правят къщите. За терасата с оранджевите пердета;) бих я боядисала също, както и железните неща, които са тъмни. 🌹

# 224
Ооо, непременно и стените се нуждаят от боя, но предстои смяна на дограмата и ще има изолация. Малко по малко ще стане.
Картина никога не бих сложила на терасата, понеже ще се съсипе, а душата ми ще се скърши на две, ако сложа фалшива картина, било то и на терасата, но определено има нужда от нещо.
Ами стойка на която да се сложат някакви цветя? Така ще стане още по-цветно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт