Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 584
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Да се отчета с мерки и теглилки от днес: 7100гр. и 66 см. От предния месец е качил само 450 гр. и малко се стъписах за момент,педи каза,че в нормално,защото е дръпнал на ръст повече.А гладен не изглежда със сигурност 😁 Обзаведохме се и с обрив от памперсите,а не съм ги сменяла Thinking

# 511
Меченка и моята щерка качи петия месец само 550 гр. Но е станала 69см. Педито каза че е нормално, обаче аз вече се вкарвам във филми, че кърмата или не и стига или не я храни. Започна да ми се събужда по 3 пъти на нощ?? Чудя се какво да мисля.
Май искането на често кърмене е признак че иска захранване ще видим. Аз задържам още малко поне септември, за да стане на 5 месеца и петнадесетина двайсет дни.
Белинка как успяваш и книги да четеш браво. Аз нещо не мога да се наместя лежа и гледам тв докато я кърмя, а как ми се чете книга различна от бебешките Blush
Нелегална това със седнощното играене е ритуал при нас хахах, ако е заспала по ранко вечерта. Към 3/4 задължително яде смее се разрита ни хубаво (щото яз едвам гледам и не съм и интересна хахах) играе един час точно и тогава заспива. Чакам я и тази фаза да мине.

# 512
Лили и нашия се буди по 2-3 пъти през нощта да папка.От скоро много бързо се намоцва,за около 6-7 мин. е готов,но определено не изглежда гладен...знам ли?Малко ми се вижда и на мен,но като се замислиш,ако продължават със същите темпове с по кило на месец ще си имаме бебета великани 😁

# 513
  • София
Лили, ами как успявам-чета, докато кърмя и приспивам, т.е. кажи речи по цял ден😁 Аз пък телевизия не търпя и почти не гледам.
По-честото търсене на кърмене не е сред признаците за готовност за захранване. В смисъл, ти си захранвай, когато решиш, но не очаквай, че от това ще се буди по-малко за кърмене.

# 514
В смисъл често като да не и стига не като количество, а като калорийна стойност пишеше.
Е аз ще си я захраня няма да ми се облизво само детето, но малсимално ще чакам до 6 месец. Но няма да спирам да я кърмя, просто се надявах да се буди по два или един път, не по три през ноща.
Меченка моята не се наяжда бързо имаше един период за кратко беше, но като цяло си яде добре за 15/20 мин, вече като се приспива млащи повече. Иначе има 6/7 храненя през деня и три през ноща? При вас как е?

# 515
Ох, като слушам кърмещите майки, че те вашите деца за биберони ви ползват... моя 150мл АМ го изява за 5мин. Направо не ми се мисли, ако го кърмех колко досадно ли щеше да ми е !? Confused особенно вечер, сънени как изтрайвате. Аз съм добре, мъжа ми се занимава вечер със хранене и приспиване ! Бих изгледала още едно дете така Joy

# 516
Пате, не е трудно, то си е много приятно даже, децата са толкова сладки в този момент и ти е мило да го гледаш Blush и вечер не ми пречи аз я кърмя легнала. Но виж през деня, аз си го правя сложно защото не кърмя на вън и става едно прибиране (ако не съм изцедила кърма). Обаче истината е  че си полежвам с нея и е вид почивка. Wink

# 517
Лили ние имаме от 7 до 9 хранения за 24 часа,всеки ден различно.Отбелязвам си на едно приложение на телефона кога се кърмим просто за протокола.
Пате хич не е трудно +1 към отговора на Лили - много ни е приятно даже,какво по миличко от сгушено,папкащо бебче 💕
Аз кърмя основно легнала (така се научихме като бяха жегите) в поза люлка навън,но гледам да е по скатано местенце,ако няма такова- в колата 😁 нощем пък само си го примъквам при мен и той си папа,мама дреме...някой път заспивам,гушнала съм го и като се събудя той се е нахранил отдавна,но си продължава с моцането 😁 Моцльо! 😍

# 518
И аз като Меченка и Лили. Само, че дребното рядко иска легнала, да й се неначуди човек.
Без да съм експерт по кърмене, ще се изкажа и аз, на база четено и вече малък опит. Това с буденето вечер и яденето по n пъти не значи, че детето е гладно или че кърмата не стига. И аз няколко пъти си вкарвах такива мухи в главата, пък после взех, че препочитах блога на Хедра и си набивах канчето. На тоя етап вече бебетата лесно се разсейват от пусто любопитство и за да си компенсират се будят през нощта, плюс това са си още малки. А през деня може да искат да цокат, че са жадни, че не са се наяли добре, понеже се въртят на сто страни сакън да не изпуснат нещо, може емоционално да искат да се успокоят.
Лили, ти защо не успя да го преодолееш това с кърменето навън? С тия шаловете е много удобно, като се запердиш нищо не се вижда от никъде.
Ние закрихме сезона на морето, на връщане взех разни плодове и зеленчуци, утре ще скокна до Джъмбо за формички за лед и ще мисля какво да ги правя. Или ще ги пасирам или ще ги нарежа и замразя.

# 519
Ох, на мен пък така ми се иска да можех да кърмя още...така сладко си заспиваше на гърда, сега ходи приспивай по 40 мин пищяшо, пеещо бебе 😁

# 520
Пърпъл пусти срам. И като ми е неудобно докато се наместим, тя малката ми не е да захапе и давай на бързо, ами глези се та докато почне. Отначало като беше по хладно кърмих в колата, но после като стана жега си извадих по стари рокли ми то цялата трябва да се съблека Grinning
Та така, но всъщност 2 часа за кафе и разходка ми стигат, после вкъщи ядем спим и следобед пак.
Лили, не е кърменето. Дъщеря ми ми прави го този номер, не всеки път де. Нацоцка се хубаво уж заспала, спи 20 мин, и после се ококори. А видимо и се спи, но като я вземеш да я друсаш тя пищи, нарочно не ще да спи, а пак да я кърмя тя не иска.  Та и аз съм откарвала 30/40 мин.

# 521
  • София
Втора нощ не спим добре. Не се буди напълно, но примрънква и вири краката-достатъчно, че да ме събуди. И така през 2-3 часа. Започва да ме стяга главата...Иначе пък заспа в 8:30. Май със скъсяването на деня ще започна да го слагам по- раничко.

# 522
  • София
Тая работа с неспокойния сън при нас вече трае трета седмица... То не е вирене на крака, дращене на чаршафи, мрънкане..Ама не се буди. Цялата работа е на сън...само дето аз не мога да спя.

# 523
Същата работа през нощта. В пет сутринта не се разсъни като яде, като се надриска и сменяхме памперса, обаче като се разхълца, чак сама си се изнерви Joy Пак добре, че беше за кратко, че понякога откарва по половин час в хълцукане.
Лили, тя моята цоцка за по десетина минути, то аз затова не го мисля навън, виж ако прекарвахме по 30 мин. като вас, и аз щях да действам като теб.

# 524
Пърпълче,са хълцукането цицка помага безотказно 😁 Лили ти си знаеш,щом не ти е комфортно няма смисъл.Аз това обяснявах на ММ,че не мога навсякъде да кърмя,то ако ще ме е срам и малкия да се изнерви няма смисъл!
Вчера бяхме в един парк и храних малчо (сало да вметна,че си бях метнала тъничко шалче и пейката,на която бяхме,беше доста отдалечена от другите) минаха мъж и жена,тикайки количка с кош за новородено - жената така ме изгледа с отвращение едва ли не и демонстративно си обърна главата на другата страна 😁 паднах... Бяхме заедно с още една къмеща мама,е тази мама (отвратената) беше повод за добрто ни настроение 😁

Общи условия

Активация на акаунт