Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 586
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Действа верно, но вече не ще да цока като се разхълца. А иначе за тия майки пишман моралистки думи нямам. И мен така са ме поглеждали, но хич и не им се връзвам.

# 526
  • София
Абе сигурни ли сте, че проблемът не е в интерпретацията? Не знам...Аз трето дете кърмя по пейки, в ресторанти, плажове...не мога да се сетя ни веднъж някой да ме е зяпал или нещо друго. А може и да не съм забелязвала, аз съм малко перде...Но е факт, че съм чела за десетки такива случаи, а от личен опит-ни един. Може пък да съм страшна и да не смеят да ме гледат😁

# 527
  • Велико Търново
Понякога физиономията може грешно да се интерпретира - ако жената се е загледала във вас, а после е разбрала с какво се занимавате, просто да й е станало неудобно, че зяпа и затова бързо да е отвърнала поглед. Не знам де, то хора всякакви, ама точно майка с бебе сигурно трябва да знае как стоят нещата.
За килограмите и наш Мирко не е много наддал, 6900 при 67 см на четири месеца и седмица. Още от предния месец наддава по-малко, но не съм се притеснявала. Явно и двете деца ще са върлинести с крака като солети, ама нека са здрави. Каката беше много слабичка и от тогава съм запомнила, че до шестия месец детето трябва да е удвоили теглото си, а до годинката да го е утриоило, това като долна граница, де, така че имаме мегдан още два месеца да стигнем 7 и половина кила.

# 528
  • София
Стига бе, наш Генги си беше удвоил рожденото тегло на 3 месеца. Сега, какво, дебел ли да го броя😕😆
Следобеден сън като нощния-неспокоен, много сънува, приплаква, смее се и голямо вирене на тия крака значи...С две думи, аз пак не спах...Притеснявам се, че ще ми се натрупа умора, а това хич не е добре, няма кой да ме смени дори за 5 минути...Моля се довечера да се наспим!
Интересното е, че като спи навън го няма това...Де да можех и аз да дремна в движение...

# 529
Защо не пробваш да го сложиш в количката и да го побуташ малко!? Моя някой път така го лъжа и заспива, явно мисли че ще излиза Grinning или на терасата, ако имате Blush
Ние също сме утроили почти теглото от раждането... явно ще се водят с наднормено тегло Grinning

# 530
  • Велико Търново
Мелинда, това са минимални стойности за наддаване, които ус покоряват майки като мен.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 531
Май само ние не спим през деня 🙄 ако заспи ще е 2-3 пъти за по 10 мин,това май не е добре,а?🤔
Белинда големия батко не помага ли?Наш чочко и той така се врътка и вири крака от скоро,да не би да са зъби?лиги текат като реки и си дъвче пръстите и гризалката нервно,чак им се кара 😁
Серенити,с тая нова версия не мога да ти пиша на лично,да ги разходим малките мъже по баира 😀

# 532
  • София
Помага детето, и то много. Ама не можах да го науча да кърми😂

# 533
Меченка, и ние не спим през деня. 20 минути след ядене ако спи - мама е рахат 😁 Все по-често се случва изобщо да не спи от ядене до ядене 😁 
Мале, това с лигите е страшнооо! Като провисне една лига-до земята стига вече. 😂

# 534
Леле аз като си спомня отначало колко ме беше срам да кърмя навън, сега размятат гърди по заведения, плажове, пейки, паркове и къде ли не 😂
Моята кифла във вторник стана на 5 месеца. Теглото си от раждането го е утроила, че и отгоре 😳 7 кг е вече (ама тя се роди малко де, 2220), но само 62 см... Даже педи ми направи забележка, че много съм я "пълнела" и била станала пухкава 🙄
Аз пък изобщо не мога и не обичам да спя през деня, то не че има и кога де... Тя спи 3-4 пъти по 30 минути. От 2-3 дни прави една по-дълга дрямка - около час, та успявам да свърша това онова. Иначе нощем е ад! Предната вечер 7 пъти се буди! Сто процента не е глад, просто с цицка най-бързо я успокоявам, ама ако продължава така, педи наистина ще има за какво да ми се кара - бая пухкава ще я направя 😕 И аз вече взех да подозирам зъби - ръка нос в матрака нащем, с рев се събужда, хапе всичко... пък и горният й венец е побелял...

# 535
Има дни, в които й се спи през деня и си поспива по час и нещо, в други само дремва и куква. Иди че я разбери. Днес в колата й бях дала една шушкаща маймуна да си играе, е как ли не си я вря в устата. Буташе, вадеше я, сгъваше, пак я лапаше. После във ваната, взе, че забеляза патета и почна да ги хапе за главите едно по едно. Въобще голяма забава. Joy
Ние в понеделник сме на ДК та ще видим до къде сме я докарали. Ама тя моята е по-фина мома. Laughing

# 536
  • София
Нощта тръгна зле, но приключи поносимо. Обичайното-заспа в 9, спеше спокойно, докато не изгасих четеца в 10:30 и се почна-мрънкане, проплакване, краката горе...В крайна сметка се събуди и се разрева юнашката. Болеше го корем и то много, кви са тия колики по никое време, не знам, не съм яла кой знае какво, освен едно постно зеле, ама не го ям за първи път...След около час се изака и беше само слуз😲 Беше вече окончателно буден и децата го взеха в тяхната стая да го приспиват. Не знам кога са ми го донесли, заспала съм. Събуди се чак в 5:30, яде и спа до 7 и нещо. Маааалко по наспана се чувствам. Днес съм на диетична кухня, ще внимавам, че тая слуз снощи ме втрещи.

# 537
И малката ми е с почти утроено тегло на 5 месеца. А хич не изглежда дебела, още от третия месец педито и увеличи витамин Д че много качвала. До кога се пие този витамин?
За събуждането две нощи спи чудесно, но и при нея го има това пъшкане, краката на решетките качени и се върти като пощуряла. И май също са колики защото зор зор, пръцне и изведнъж спира. Странна работа ама дано да са последни вече.
А лигите думи нямам капят ми по краката като я нося Laughing лапа всичко, купих и такива игрчки с релеф за гризкане, мале тъпкане, ама чак стръчже по венците. Чакаме ги зъбките, да видим кога.
А аз наблюдавам нещо ново. Като легне по корем, вири дупето и става на коленца, бута ги едно слвд друго и се движи. Май иска да пълзи а? Много е смешна обаче, защото не и идва на ум, че може и на ръце да се вдигне и си протърка носа и брадата от влачене Grinning  голям шестак съм родила бърза всичко рано рано да прави хахаха

# 538
  • София
Почват леко да пълзят, да. И аз моят онзи ден го оставих по коремче на активната гимнастика и тръгвам нещо да си върша...по едно време го гледам-той пасе и скубе килима😲 Само крака му бяха на гимнастиката...Ужас! Та вече май ще постилам голяма някаква пелена или чаршаф под нея, че отиде ми рошавия килим...

# 539
Да ви кажа открих закономерност между пробиотиците, които взимам и стомашните неволи на дребната. В момента, в който спрях да ги пия, че исках да си направя малко почивка, веднага почна едно напъване и дискомфорт у нея, като ги поднових положението и при нея се нормализира. Решила съм при захранването също да пия, то ако няма да й помогне, поне няма да й навреди.
Растат ни бебетата, девойки и все по търговски вид придобиват. Като я гледам каква беше малка и сбръчкана в началото, сега косицата й пораства, стана руса People Angel

Общи условия

Активация на акаунт