Априлчета 2017 - Тема 3

• 42 047
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Честито, Алиса😁 Да са здрави и бели като гъбки!

А ние спахме 13 часа!! Екстра, ама да беше спал като света, та и аз да си почина😈 Но нееее, пак въртене, мърморене насън и залпове. Хем биогаята давах и не съм яла нищо газообразуващо. Ми не знам вече, явно тъй ще е...

# 586
Алиса, честити зъбчета! Кога успяхте и две да ги изкарате?
И моята си примърморва на сън, че тая сутрин даже се събуди и с рев. Сънувала ли е нещо, не знам. Иначе вчера се събуди в девет, като станахме направо не повярвах.

# 587
Ей Алиса супер, откриваме вече сезона на зъбките Hug
И ние не спахме снощи. Заспа добре ама започна едно кърмене, в 1, в 3, и в пет се събуди с плач, какво ли не я правих, тупах дупе, пях, гушках, на ръце - е не и не. До шест и нещо пръцна веднъж, а тъкмо заспи и заплаче, коремче ли е, зъбки ли са ??? 

# 588
Има ли нужда да казвам, че и при нас съня е проблемен тези дни или то се подразбира? 😁
Не знам май са зъби, много неспокойно спи. Снощи се буди в 12,3,5 и в 7 вече окончателно. 😣

# 589
  • София
Вчера забравих да ви разкажа хората как си каляват децата. Разхождам се аз в квартала, рано сутринта - Т е 13 градуса и духа силен леден вятър, аз бях с шал! Срещу мене се носи бодро татко с количка - видимо чужденец, с вид на северно европеец, бяло рус, синеок - знаете. Детето в количката беше на около годинка - босо и гологлаво, без завивка, без нищо Grinning Викам си, евала, тия тренират за полюса Joy Най-много се впечатлих от босите крачета. Айде - шапка може да не иска, а завивка да не трае, когато не спи. Обаче тия посинели боси крачета - защо, защо?!
Една позната, дето живееха с мъжа си в Япония известно време, разправяше, че там ги носят мъненките с къси панталонки, докато завали снега, а понякога и след това. Ама всички, не някакви луди - всички!
Та си мисля...явно наистина е въпрос на каляване...

# 590
PurpleS, днес поглеждаме в устата, и гледаме - 2чки, отдолу много добре очертани, леко избили:))

# 591
Алиса, пу-пу да повлечете крак на всички ни така леко да избиват Kissing Heart
Ох, това с каляването не е за мене. Аз едвам бих издържала на 13 градуса боса. То и с пет ката дрехи за мен не е нормално, ама все някакво средно положение поне да има.

# 592
Дано при всички да е така гладко! Няма ли други зъбчета в темата?

# 593
  • Враца
Добре де момичета, нормално ли е според вас да изпие 200мл мляко и след 15 мин 50 мл вода Anguished изпи си млякото и ревна дадох и вода, глътна видя, че не е мляко и рев, сложих я да спи както всяка вечер, порева си и след 15 мин и дадох вода да се успокои, а тя взе че изпи 50мл и сега спи спокойно. Възможно ли е храната вече да не я засища, то повече от 200 не мога да и давам. ММ казва да минем на лактана био 2 ама тя е от 6 месеца, а ние сега почнахме 5, или да почвам пюрета, знам ли какво се случва. Уж ядеше през 5 часа, сега пак не издържа и яде на 4

# 594
  • София
Аз не съм много запозната с изкуственото хранене, но проблем ли е някой път, ако детето е по-гладно, да се даде повече от обичайната доза? Защото ако се следва логиката на кърменето - там никога не се изяжда еднакво количество кърма. Веднъж е по-гладно детето, друг път - ми не е, цокне малко и дотам. Та, мисълта ми е, че всички сме така - някой път ни се яде повечко. Ако не е системно, което да показва, че самото мляко не го нахранва детето, тогава дали би било проблем инцидентно да се даде 50 мл. повече? Не ми се вярва...То после и с храната е така - веднъж хапне две лъжички, друг път целия буркан и иска още!

# 595
  • Враца
Белинда не знам, на кутията пише 200 до 6 месеца и не знам дали може повече, другата седмица сме на консултация и ще видим какво ще ни кажат. Иначе съм чела, че като се нахрани бебето трябва да му остава в шишето, на нас ни остава само ако ядем през 3часа и половина

# 596
А има ли възможност да не е гладна, а просто да й се спи и да не сеща да го направи. Демек тази кризата със заспиването на четвъртия месец, за която Марти ни каза. Моята от повече от седмица ми върти номера вечер със заспиването.
Тази вечер отне повече от час. Още докато цокаше едвам си държеше очите отворени, обаче не успява да заспи и замрънка, оставих я за малко, после пак я сложих да цока да се поуспокои, пак не заспа на гърдата.
Тия дни от както захладня хич не ще вода- я изпие 20 мл, я не.

# 597
  • София
Белинда не знам, на кутията пише 200 до 6 месеца и не знам дали може повече, другата седмица сме на консултация и ще видим какво ще ни кажат. Иначе съм чела, че като се нахрани бебето трябва да му остава в шишето, на нас ни остава само ако ядем през 3часа и половина

Е, че през колко часа храниш? Моят още си яде на 3 часа, понякога и на по-малко, а на повече - само, ако спи. Може затова да не стигат 200 мл., ако е умряла от глад цял час преди това? Мани я тая кутия, гледай си детето. Виж колко е общото количество за деня и го раздели на порции за по-често хранене, може това да е ключът. Може временно да увеличиш с 10-20% дневната доза, може детето да има скок в растежа и да му трябва повечко храна. Малко наизуст ти давам акъл, понеже нямам никакъв опит с АМ, но аз поне така бих постъпила. Не бих си държала детето гладно, щото така пишело на кутията, децата не са машини, че да ядат еднакво.

# 598
Нелегална на кутията на колко часа пише да храниш?
И аз грам не разбирам, ама що книги изчетох навсякъде пише, че детето до сега трябва да си е махнало нощните хранения, и да яде по 5 пъти на ден. Да ама не. Малката ми ще навърши 6 месеца след 15 дни още яде по 8/9 пъти през 3 часа, накой път на два, а нощните си ги търси задължително.
И аз бих направила както белинда ти каза виж колко мл ориентировъчно разбира се се дава на 4/5 месечно бебе и си го раздели през целия ден на по кратки интервали. Пет часа много на рядко ми се вижда. Другия вариант е млякото да е много леко и незасищащо... 
И пиши после да видим педиатъра какво ти каза, че ми е доста любопитно.

# 599
Препоръчително е да не изпива повече от 1000мл за ден. Би трябвало да захранваш вече, ако не си.
Ние сме почти на 1000мл и мисля 4-5дни след ваксините на 14.09 да го захраня, тъкмо ще е на почти 5месеца. Аз никога не съм гледала какво пише на кутията, давам колкото иска - ако не му е стигнало, давам още малко, ако се е нахранил и се дърпа, не го мъча. Те не са машинки, да поемат еднакво количество всеки път. По логиките на педиатри и книгите им трябва в определен час да бухам една фуния в гърлото, да излея определеното количество и така. Joy И като почнат с тъпите си съвети за това нощно хранене, ами нали не спим ние, какво толкова.... всеки път стане ли на въпрос с нашата ЛЛ, директно я каня вкъщи някоя вечер, да видим как ще го залъже с вода или биберон.... То аз се събуждам вечер да тършувам хладилника, пък детето си ли няма да нахраня Joy

Общи условия

Активация на акаунт