Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 564
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Враца
Ами сложих я в коша ама тя си яде коланите и е едно въртене, та си сложих легналия кош ама и вдигнах нивото на матрака и сега гледка и мълчи, за сега ще сме с този ще го свалям като и се спинка иначе ще го вдигам да гледка

# 661
Лили, хич не й се връзвай на твоята кифла. Моята в събота ми го направи тоя номер- не искаше да яде през деня и направи пауза от повече от 6 часа. Такава Мара подробната е станала, навън да се храним и само да шукне нещо се спира, за да се кокори. То не си е работа. Ама и аз тия дни гледам повече да сме навън, че само като се замисля, че иде зима и лошо ми става.Nature Snowman
Като гламава обикалям моловете, в това число и да търся буйки. Взех едни от Мothercare. Кифла се обзаведе с две палтенца, едно по-дебело и едно по-тъничко и фръцкаво. Надявам се поне до януари да й стават.
Само в Парадайса не съм тършувала да видя и в магазина, за който Белинда каза.
Нелегална, те коланите имат някаква притегателна сила за бебетата май. Как се гъне да лапне тези на столчето в колата и шезлонга, че чак се й дразни, че не са й по-удобни. Joy
Да ви кажа, вчера запазих дата за кръщене на 8 ноември на първия й имен ден, въпреки, че свещеника ми каза, че по-скоро й е на Илинден, ама рече да си празнуваме и на двата дни.

# 662
  • София
Имахме баба на гости за няколко дни и голям рахат! Само не ми е ясно, утре като си тръгне, този как ще понесе факта, че няма кой да го дундурка по цял ден. Мистерия! Подозирам, че няма да го приеме добре...

Оооо, кифла с палтенце Purple Heart Нямам търпение да я видя!

С яденето проблеми у нас няма. Когато и да се сложи масата, винаги са гладни. Като почнеш с бебето и свършиш с таткото!

# 663
Нелегална щом не иска детето в седналия кош, вози си я в този за новородено. Извиянвай че не помня, но ти на колко месеца искаш да го сменяш. Аз го смених, на 5м и половина почти 6 ( сега след 2 седмици ще навърши 6). И сега наистина с тея колани хич не и е удобно.
Както ме посъветва Пърпъл, хич няма да и се връзвам аз. Тя ще ме върти на малкото си пръстче. Ще и търпя номерата още малко и ще и набутам пюретата, ще види тя после как ще ме търси Grinning шегата на страна обаче днес четох една книга издадена от БАН пише че захранването най късно до 6 месец, трябва не е хубаво да се отлага. Thinking аз уж чакам да навърши 6 то излиза че съм закъсняла.
Пърпъл ти много хубаво правиш с разходките. И супер че си пазарила палтенце аз още се помотвам.
Белинда еми мъже си имаш вкъщата при тях нали знаеш, като не са яли нервни, не се търпят хихи

# 664
  • София
Аха, ти ще й ги набутваш, тя ще.ти ги плювне в лицето😂 Майтапче! Но истината е, че да храниш злоядо бебе е ад, дано нямаме такива в темата!
Препоръката за захранване на 6 навършени месеца е на СЗО. По булгарския национален план за хранене, който изтече 2013г. И не ми е известно да е приет нов, е посочено " между 4 и 6 месеца". Споко, не си закъсняла, таман сте си.
И аз тази седмица сменям коша. Нещо пак почна много да ми врещи в количката и аз много се ядосвам, защото мислех, че съм се отървала от ревовете навън.

# 665
Здравейте,аз от време на време повдигам облегалката на количката до полулегнало положение,мир да има,че иначе се вози набрана нагоре и точи шия да гледа.
От няколко дни забелязвам една малка бяла точка точно на средата на долната челюст,мислех го за зъбче,но не е.Днес го опипах хубаво-меко е като пъпка.Някаква идея какво може да е това?В петък сме на лекар и ще питам,ама до тогава все ще се чудя. Ръцете са и все в устата,лиги текат,чак вече и пъпчици излязоха около устата и носа,където яко се дере ноктите.Все нокти режа и все има...
Да питам мамите с ергономична раници-на размери ли са и като я израстване се купува нова,или се регулира според големината на бебето?Мисля да купя,че все в ръцете ми иска да е,та моля и ако някоя от вас ползва и е доволна,да сподели за марка и модел.

# 666
  • София
Всичките ми бебета са имали такива бели точки по веднъж. С първото и аз мислех, че е зъб. Не е. Не знам какво е, но  изчезва от само себе си.

# 667
Нев, раничките са по кг, обикновено имат едни като панели им казват, които се регулират в зависимост от възрастта на бебето. Моята я дават до 20 кг. Силно ти препоръчвам да си вземеш. Много е удобно, най-много ми върши работа за такива бързи неща. Като например да отида до магазин, банка и т.н. с колата, еми само като си представя хамалогията да прибирам и вадя количка по сто пъти ми се отщява. Много мами бебеносят с часове, аз обаче имам проблеми с кръста и не мога, най-много сме стигали до час и нещо. А и на тях им е много интересно да сменят перспективата на гледката.
Белинда, Hug Специално ще я накипря и напудря кифла като се виждат с козуначко.

# 668
И мойта гушла има такива бели неща на венеца и аз все си мисля, че е зъб, ама не е.

Днес и аз я сложих в летния кош, той е по специфичен, де, като седалка Quinny Buzz extra. Малко са и хлабави коланите, ама и сложих чувалчето, хаха лятото свърши, и е екстра. Поспа си навън.

И аз не знам какво ще правим зимата с разходките, аз излизам и към 7 вечерта сега..

Аз я нося в babybjorn кенгуру, то е до 12 кг, но за бързи трипчета от колата до магазина или да вземем баткото е ок. Нося си я и в къщи, да не мрънка.

Научила се е да вика като един хамалин, не знам как не е прегракнала, то е проглушително и дълго.

# 669
Пърпъл,би ли споделила марката и модела на раницата?

# 670
  • Враца
Ние навършихме 4 месеца Лили и явни ни е рано за летния кош. И тази нощ не се буди да яде ама пак въртене, пъшкане, мрънкане, то така не се спи

# 671
  • София
Имам въпрос към момичетата, които раждаха горе-долу с мен, към края на април-началото на май. Започнаха ли вече да ви изплащат майчинството, което е след болничния? Защото моят последен болничен изтече в края на юли, още преди това си бях пуснала молбата за отпуск, декларация и всичко...В работодателя ми и неговата коректност не се съмнявам, предадено е на НОИ. Обаче пари-йок. Средата на септември отива вече и започвам да се чудя дали да не им драсна един мейл...На практика имам да взимам още пари от юли, всякакви срокове вече изтекоха...

# 672
  • ЕН
belinda моят последен болничен изтече на 29,07, и сега на 5,9, ми изплатиха 420,00лв, а днес останалите 40,00лв - общо 460,00лв за м.08,2017. с месец назад. изплащат се първите дни на месеца. има календар за изплащането на сайта на НОИ. ако имаш и ПИК за сайта им можеш да си проверяваш кога какво ти е подадено и кога и колко ще ти изплатят

# 673
  • Враца
Аз родих на 3 май, на мен също ми изплатиха първото майчинство, първият вторник от септември, не помня коя дата беше, но и аз си следя в сайта на нои с пик кода. Не можеш ли да попиташ счетоводителя си белинда, предполагам, че ще могат да ти обяснят защо се бави. Не стига, че изплащат с месец назад, как си мислят, че се гледа бебе един месец без пари Anguished

# 674
Нев, раничката ми е Tula , модел Free to grow. Взех я от Рошаво.
Белинда, на мен също предния вторник ми изплатиха за август, реално първия месец след болничните.

Общи условия

Активация на акаунт