Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Бела, Hug Браво на момичето колко е пораснала! Тя на колко стана? Неприятно за кърмата, от нещо беше ли провокирано спирането или просто си намаля.
Ние вчера бяхме на плуване, госпожата ни похвали, че въпреки лятната ваканция, дребната добре се справяла. Joy
Сега в графика ще включвам и йога и английски за бебета. Много ми е смешно, тя не знае, че има нос още, обаче плува, йога ще прави и език ще учи. Айде лятото беше супер по цял ден я на плаж, я навън, ама сега цялата дълга зима нали само по моловете няма как да я караме.

# 691
Бела, Hug Браво на момичето колко е пораснала! Тя на колко стана? Неприятно за кърмата, от нещо беше ли провокирано спирането или просто си намаля.
Ние вчера бяхме на плуване, госпожата ни похвали, че въпреки лятната ваканция, дребната добре се справяла. Joy
Сега в графика ще включвам и йога и английски за бебета. Много ми е смешно, тя не знае, че има нос още, обаче плува, йога ще прави и език ще учи. Айде лятото беше супер по цял ден я на плаж, я навън, ама сега цялата дълга зима нали само по моловете няма как да я караме.
Ами не хапвах много,отделно безсънието и тичането по каката и намаля доста, накрая не си струваше за 20, 30 мл и се откзах, но оттогава спи много повече и изградихме някакъв график.
Катрин се роди на 28.4, скоро ще стане на 5 месеца. Къде ходиш на плуване?

# 692
Ох Бела и аз като теб. Недоспиването и умората много ми влияят. Тази седмица ми е тежка, изморена съм и аз така се шашнах, че буквално за един ден кърмата ми намаля. Обаче предните два дни буквално я кърмя на 2 часа, и днес вече всичко се възстанови, днес сутринта тениската ми беше мокра. Спане следобед с нея няма да пропускам вече.
От другата седмица в понеделник ще ходя на гости на мама и ще си имам помощнички баба и прабаба Simple Smile и съм решила да заповам захранването Wink да я видим момата как ще реагира.

# 693
  • Враца
Така така, ние днес бяхме на консултация, биха ни една ваксина ( изоставаме с 1) на 4 месеца и 10 дни е 7.200кг и 65.5см и докторката каза, че от другата седмица мога да започвам със захранването, с морков, картоф или тиква, и малко по малко да заменим обедното меню като стигнем до 150 гр. И след това жълтък, трохичка по трохичка та до четвъртинка. А малката плачка много много повече от предния път

# 694
  • Враца
Абе момичета май не сме коментирали марките пюрета, кажете ако имате опит

# 695
Бела, ходим в Естествени идеи.
http://estestveni-idei.com/services/babies-and-kids/baby-swimming/
От сестра ми знам, че инструкторката е била първата в България, която е започнала да преподава. Много съм доволна.
Нелегална, и ние днес бяхме на ДК и педи, каза да съм почвала леко-леко със захранването. Много ми е готина, обаче няма да я послушам. Аз ще чакам да навърши шест месеца.
За марки пюрета чувала съм, че Хип като че ли най-ги препоръчват. Също съм чела и добри отзиви за Гербер. Обаче още не съм се задълбочавала.
Лили, а ти от цеденето ли виждаш, че ти е намаляла кърмата? Дребосъчка може и да е имала скок в растежа и затова да е сукала по-често, за да си увеличи дозата. Че аз нали не се цедя и грам идея нямам на моята мандра какъв ми и млекодобива Joy

# 696
  • София
Жълтък на 4-5 месечно?! Сериозно? Аз...не знам какво да кажа, липсва ми онзи емотикон с ципа на устата.

# 697
Нелегална браво бе растете. Ние на 5 м бяхме на малко повече от вашите кг Simple Smile
Пърпъл аз вече месец спрях да се цедя ( инцидентно ако ми трябва за излизане, но рядко) фризера не побира повече. И всичко си беше наред. Обаче като се измарям как да кажа не усещам мравучкане когато тя суче. И друго нали бях писала, че е мнохо нервна рита дърпа едно странно, сякаш се дразни че не и пуска. Та дойде ми на ум пробвах и с помпата излезе 30 мл, викам зле е положението. Кърмене на често и сега милата с кеф си цоцка спокойна и заспива както обикновенно. Simple Smile
Белинда ми то навсякъде по книги пише че след като се захрани детето започва да се дава по мъничко жълтък, аз ли не съм разбрала правилно???
За пюретата не ги знам. На мен мама ми е направила био домашни и с тях ще храня. А аз съм си замразила други зеленчуци и плодове за по нататък да правя пюрета. И аз планирах да навърши 6 месеца, но гостито при мама така се случи, и ще започна 6 дни преди да е навършила 6 месеца.

# 698
За да се даде жълтък,бебчето трябва да е навършило 6 месеца поне,както и да има трайно заменено поне едно хранене с пюре.Така си спомням,ама то за 8 години много са се изменили схващанията на педиатрите относно захранването,таможе и това да е променено...

# 699
  • София
Лили, не знам какво си разбрала и какво не, аз досега никога никъде не съм чела препоръка да се дава жълтък на 4 месечно бебе, но всяко нещо си има първи път.

# 700
О за 4 месечно бебе. Да да така е. Аз понеже чета по стари книги за захранването, новите нещо наистина,  как да се изразя са с много различни мнения, което не ми допада. Жълтъка се дава по късно след 6тия, че даже става 7ми месец като са въведени повече храни.

# 701
На 4 месеца жълтък и барбекю за партито за шестата месечинка Joy В кръга на шегата това разбира се.
Кажете, моля някоя добра книга за захранването. Че аз прочетох само така популярната на Маги Пашова.

# 702
  • София
Седми месец е друго нещо. И то след като са въведени повече храни. Но да дадеш морков и тиква, и жълтъка да ти е трета-четвърта въведена храна, и то на толкова малко бебе, за мен е рисковано, меко казано. Нелегалната, според мен изчакай. Ако се притесняваш за желязото - недей, до 6м. още имат запас, изчакай поне до тогава. Аз лично по-скоро, ако трябва да въвеждам нещо с желязо, бих заложила на месото. Алергизира далеч по-рядко от яйцата.

# 703
  • Враца
Вие ме шашнахте, добре де ами аз не мога ли  сега леко по леко да започна да си я захранвам и да изчакам с жълтъка по на там. Не знам защо ми го каза така, не е някоя млада докторка, пък преди години да се е давал жълтък на 5 месеца, ама вие казвате след 6. Не знам вече се ошашавих в това захранване, да не взема да си сбъркам детето нещо Sad

# 704
  • София
Нищо няма да обърка, спокойно, не е ядрена физика. Просто си избери една схема и си следвай нея, защото вариантите са стотици и наистина човек може да се ошашави, ако се опитва да спазва всичките разнопосочни съвети. Щом имаш доверие на лекарката, слушай си я, но има една група алергизиращи храни, с които е хубаво да се поизчака, за всеки случай. Едно време...какво да ти кажа, едно време алергичните деца бяха екзотика, днес всяко второ има я дерматит, я алергичен бронхит, я алергична хрема...Така че просто задръж топката с тези храни - яйца, мъхести плодове, глутен, мед и т.н. Почети, информирай се и сама реши кога да ги въведеш. Не че непременно нещо лошо ще се случи, ако почнеш от сега с жълтъка, но ако стане, негативите остават за теб и детето, докторката ще вдигне рамене и ще каже - ми, случва се.

Общи условия

Активация на акаунт