Априлчета 2017 - Тема 3

• 41 559
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Аз въведох жълтъка при каката на 11 месеца. За първи път чувам жълтък на 4 ри месеца.
Аз планирам на 20.09да започна с тиква ( понеже акото и е твърдо). После картоф и т.н. След  месец мисля безглутенови каши, след месец плодовете, месото и т.н.

# 706
  • Враца
Значи аз от толкова четене се сбурквам, за това искам съвети от вас, защото според мен най компетентни са хората с опит. Ако започна сега да я захранвам с пюрета зеленчукови, въведа картоф, морков, тиква и така на татък, а жълтък по натам ще е проблем ли

# 707
Бяхме предималко на ДК - 7,000кг и 66см. Сложихме шествалентната ваксина и от другия месец започваме по 2 на веднъж Confused Много добре се представи бебо, изплака само на убождането и докато го вдигнах взе да се усмихва... нали е мъжленце. И ние започване със захранване от понеделник, тая ЛЛ пак с нейните готови пюрета, ама замълчах си пак, викам си да не се караме преди ваксината, че ще си го изкара на детето Grinning  Дано да успеем до следващата консултация да заместим хранене Innocent иначе за жълтъка и аз мисля, че поне след 6м. даже и 7... поне аз няма да го дам до тогава Blush Решихме, че почваме със зеленчуци, каши, месни и накрая плодове... ама не се знае, то бебешка работа Joy

# 708
  • Велико Търново
Аз започнах преди пет-шест дни на малко след четири и половина месеца с тиква, вече с радост гледам отворена с готовност уста, дано нещата потръгнат леко, че с каката и до сега имаме тревоги с храненето. Тиквата ли, новото хранене ли, ама към третия ден акото стана гъсто и твърдо, та последните дни примесих със сливи и засега върви добре. Не мисля още да заместваме хранене, че още ми държи влага мъката с голямата. Мисля, че захранването цели в началото детето да свикне да преглъща твърда храна, а стомахчето да свикне да я обработва и да извлича каквото му е необходимо. Че то първите дни каквото влезе през устата, излизаше в същия вид в памперса. Сега вече придоби друг вид. Та реда зеленчуци - каша- плодове не винаги е задължителен, защото повечето зеленчуци са затягащи, а при Щурчо дори и тиквата се оказа такава.

# 709
А уж дават тиквата за разхлабваща... ние както сме зле с акането, дано да почне сам да си ака, че голяма мъка с тоя термометър Confused
Тая ЛЛ ми казва да започна с готови и аз казвам, че сама ще си ги готвя и питам защо държи да са готови, отговора и беше "откъде знаеш колко сол и мазнина да сложиш!?" и бях шокирана и казах, че въобще не мисля да слагам сол, само по- малко зехтин или гхи. Нейния отговор беше, че бебето имало нужда и от натриев хлорид, ами да го почвам направо на соленки или маслини, че по- соленички :х (и на мен ми липсва човечето с ципа на устата) Сега ровя из нета за пюрета и чета етикетите ами, че те повечето са без добавена сол... луда работа Grinning

# 710
  • София
Аз ви разправях, че кърменето и коликите са нищо. Като дойде захранването, е те тогава почват бисИритИ на джипитата. Да се смееш ли, да плачеш ли...

Момичета, от некст директ ли поръчката идваше до бг, без посредници?

# 711
  • Враца
Моята не беше против домашно приготвените, каза ми, че може но да ги разреждам с мляко, а не с вода и да сложа сол на върха на лъжичката, питах я не може ли без сол и тя каза чудесно, без сол може но с повече от малко не.

# 712
  • ЕН
здравейте мами
гугате си за захранването. знам, че е рано (сега беба е на 4м и 21дни), но преди седмица почнах с тиква на гербер. горе долу и хареса, после ябълка - не и допадна(2 пъти и дадох по 2-3 лъжички), после банан - ама хич не и хареса. днес пробвах ябълка и банан комби - хапва си го с кеф Smile . за сега давам на ХИП, като само тиквата беше на Гербер, но ще пробвам и Слънчо, че много ги хвалят.
мисля, както момчетата ги захранвах, така и беба, като прескоча сокчетата. за сега ще давам още 1 седмица плодови, после 2 седмици зеленчукови, следващо ниво 2 седмици месно, най накрая каши. не знам може реда да не е правилен. не замествам ядене, давам между храненията - 2-3 лъжички, че не ще повече.
още не може да си изяжда дозата, която е за възрастта и - не повече от 120мл и то в много редки случаи - през деня, а вечер хапва 150мл - да и се чудиш де го побира ... не трябва ли вече да яде 140мл някъде. вчера ни боцнаха поредната ваксина и я прегледаха и претеглиха 6700г .... за 20дни само 500г, но пък колкото толкова. яде още на 2ч и половина през деня, а нощем на 5-6ч
имате ли проблем с ходенето по магазини с бебето. тая нашата от месец като влезем в магазин реве та се носи. избягвам вече. уж жените ходим с кеф по магазините и харчим .... да да ама не ... в чудо се виждам.

# 713
Пуфи, моя юнак яде по 150 мл по 5-6 пъти на ден. Вечер много рядко се буди да яде.
Иначе ние съвсем наскоро бяхме в мола с малкия - много интересно му беше, всичките тея светлини и висящи от тавана неща. Днес ходихме в един магазин да гледам за количка, а той взе, че свърши голямата работа 😁 Шумно и доста питателно откъм миризма, на жената в магазина й стана смешно чак.

# 714
Пуфи, след третия месец, вече не качват както в началото, та 500 гр са си идеални. На нас дай ни шопинг, явно фръцла ще бъде моята.
Онзи ден ходихме до Хиполенд и й дадох да си избере играчка от две между, които се чудех. Тя ги огледа и посегна към едната.
Белинда, как липсва Манха в тия моменти, как ги знаеше всички сайтове и чалъми.

# 715
А къде е Манха?

# 716
  • Бургас
Във фейсбук 😁

Пуфи, моя другата седмица става на 6 месеца и е 7100 гр, 66 см. От втория месец започна да качва по половин килограм на месец. Аз съм доволна как върви. Не разбирам това превтрисане децата да качват по много. Ценете си повече кръстовете 😁

# 717
Честит първи учебен ден на всички ученици!
Моята е 6400 и 65,5 см. на четири месец и половина. В никой случай не изглежда недояла, има си и бузки и гривнички. Joy

# 718
  • ЕН
Честит Нова Учебна година

не че е малка, като ви чета даже се радвам, че ви догонва бързо, че с тия 2070г де се роди направо бях шашната. но нещо май злояда излиза че ще е. както ви казах не ще и не ще повече от тия 100мл (дори и по малко) през деня да изяде и това е и 2 пъти по 150мл вечер ... все си мислех, че малко яде. но щом казвате, че е добре ме успокоявате. спрях да сравнявам с батковците, които качваха по много първите 4 мес - те са все пак мъже Smile но да споделя по колко качваха. значи 1мес - 1800г, 2мес - 1500г, 3мес - 1300г, 4мес - 1000-1100г, а после до 1год от 300г до 500г. правете сметка на 1год по колко са били. големи 4070г се роди, а малкия 3100г. кръст не ми оставаше когато трябваше да ги взимам на ръце Weary

# 719
  • София
И аз съм без кръст. Всичките ми момчета са големи и ящни бебета. Но според мен най-много ми прецаква кръста нощното кърмене настрани. Не можах да го науча на биба, не ще и не ще, вода също не ще, та остава само едно успокоително...аз.

Общи условия

Активация на акаунт