Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 775
  • 730
  •   2
Отговори
# 270
Приятели живееха допреди години в района между Лъвов мост и гарата. Доколкото знам, не са имали оплаквания, но след като понатрупаха пари, се изнесоха в източните райони при първа възможност. Сега имат имот близо до Женския пазар, който дават под наем, мисля, че на емигранти. Доволни са, чисти, тихи хора, не са имали проблеми. Но не изявяват желание да се преместят там вместо тях.

За мен този район има един много сериозен минус - въздуха като цяло е доста замърсен, защото се пада в ниското, между натоварени булеварди. Скоро минах там през деня - външно ми изглеждаше добре, но като гледам почасовите хотели още са си там.

И да ви разсмея петъчно по темата за инвестиция на зелено - старо интервю на настоящата министърка на туризма, бивш строителен предприемач, която обещава супер-хипер-страхотни нови жилищни комплекси. Единият трябваше да е в района на Централна гара:

http://www.investor.bg/imenata-na-biznesa/114/a/n-nikolova-spad- … hestvenite-74552/

# 271
имайте предвид, че на много хора представите за София и центъра са основно,  когато минават от там с трамвая да гонят влака и не бързайте да се стряскате, като ви плашат с мигранти и роми.
Иначе, мигранти няма от доста време насам, района си е на 10 мин от топ-гига-ултра центъра, транспорта е ясен, вътре по пресечките е  тихо и спокойно. За сравнение с ливади, вади, долини и всякакви подобни неосоц "панелни"   комплекси изобщо е смешно да се говори.

Laughing  Laughing Laughing
Спрете с тези предубедени изказвания.
По принцип е субективно усещането на всеки човек за всеки район. За някои около Лъвов мост и уличките там може да е рай, а Ливадите - ужас, но за други не.

Малко по-обективно погледнато от център до център разликата е голяма, както в цените, така и в средата. И няма значение каква ми е "трамвайната" представа понеже бързам за влака Simple Smile Ако е толкова супер-гига-ултра-яко да живееш на Цар Симеон или до Женския пазар, то тези продавачи са луди да си дават имотите за обявените цени (виждала съм обяви и на 700 евро за района, старо строителство). Незнайно защо пък има-няма 500 метра по диагонал, цените са двойни, да не кажа и по-високи.

Контингентът там не е от вчера, винаги е било така. Спомням си едно изказване на Томева от преди време, което ми се е залепило в главата и смятам, че е изключително вярно: когато купуваш някъде, не купуваш само тухлите и квадратите площ. Купуваш и заобикалящата среда, хората, които срещаш на улицата, децата, които ще си играят с твоите деца, съседите, атмосферата и прочие.
Нерде Ямбол, нерде Истанбул. Ако не се лъжа обсъждаме района между Сливница и Гарата, а не Женският пазар.
Освен това аз коментирам съвсем обективни неща, като наличието на мигранти, тишината, градският транспорт и близостта до центъра.
Ако говорим за субективни фактори, моето лично мнение е, че този район е адски преспективен с тенденцияза увеличаване на цените /особено в часта си между Раковска и Сточна Гара и затова съм решил да инвестирам там в имот. Времето ще покаже.

едно е да инвестираш с цел отдаване под наем или дългосрочна перспектива, друго е да го купиш да живееш там.
Ако щеше да го купуваш и да живееш със семейството си там едва ли щеше да мислиш по този начин.

Естествено, че бих живял. Както казах тия истории с мигранти и роми са просто градски легенди повтаряни от незапознатите и от тези, които имат интерес хората да ходят да се мъчат в ливади и вади.
[/quote
И аз бих живяла, би ми харесвало да си пия кафето на Мария Луиза или Витошка и затова питам, дали това с престъпността са градски легенди 🙄

Ако се чудите дали там по-висока престъпност спрямо другите квартали - категорично не. Това според мен трябва да е последното, което да ви притеснява. Както казаха и преди мен - най-добре отидете,  разходете се, пийте кафе,  говорете с хората от квартала и ще добиете най-ясна представа за ситуацията.

# 272
Ох, хора, с тези чаршафи става ужасно за четене, не знам вие какво мислите Simple Smile

# 273
  • София
Прави ми впечатление, че в Студентски град има много ново строителство. Поне според обявите / без да съм наясно в детайли с квартала и без да съм разглеждала имот там / има доста апартаменти, не зле изглеждащи, не с много малки квадратури, а на сравнително ниски цени.
Някой има ли пряк поглед върху строителството там и мнение от личен опит за самия квартал?

# 274
  • In the shadows of my mind
В Студентски град съм често, живяла съм като студентка 6 години, имам познати, които имат апартаменти там и такива, които са под наем - ужасно е: замърсено и пренаселено, няма къде да се паркира въобще, шумно и неприятно.
Едните ми познати живеят за Фантастико - денонощна шумотевица, заведения, пияни студенти, без паркомясто или гараж - абсурд да намериш къде да спреш. Другите са зад Зимния дворец в карето до НСА - същите оплаквания. Други познати бяха на огледи в новите блокове зад семейните общежития (пак зад Зимния дворец, но в посока Околовръстното и Симеоновско) - пак същото. А цените са 600 евро на квадрат, че дори и по-ниски.

# 275
  • София
Благодаря ти! Винаги има нещо, но си мислех че не може целия квартал да е както го описваш и както и аз съм чувала. Гледах тези към Околовръстното -  уж са по-встрани, но щом твоите познати са били точно там и споделят същото ... жалко за цените  Simple Smile

# 276
  • София
 Не мога да смогна, ей  Laughing Wink

А какво мислите за района около Лъвов мост, между Сливница и гарата. На мен ми харесва, че има метро, автобуси, трамваи, близо е до магазини и център. Не ми харесва само около женския пазар циганията, но наистина ли районът е опасен?
Скрит текст:
Kakvo   имаш предвид под "опасен" Вярно е, че поради емигрантите братовчед ми отказва да минава по някой улици, ама всичко е въпрос на "гледна точка" Лично аз, имах дом там, продадох го отдавна. Сега като гледам цените в известен смисъл съжалявам, ама няма как да сме на само на  + винагни.
Yellow Heart
[/spoiler]

Като застанеш с дупе към Ц. гара и Лъвое мост, това което ти се пада от ляво е Ок. Има много кръчми, р-ти, спокойно е. Peace
Към женския пазар, значи с дупе пак към Ц. гара от дясно не е Ок. Смисъл много ман*ал. Peace
Зависи какво семейство живее. Кога се прибира, ходи ли по нощни барове, кога се връщат децата и т.н. Иначе към инфраструктура си е супер яко.Peace
Утре ще ви дочета.  Hug

# 277
А какво мислите за района около Лъвов мост, между Сливница и гарата. На мен ми харесва, че има метро, автобуси, трамваи, близо е до магазини и център. Не ми харесва само около женския пазар циганията, но наистина ли районът е опасен?

Хубаво е през деня, след залез слънце не бих минала оттам.  ---- -----
Миналата седмица посред бял ден присъствах там на женски бой, по-скоро скубане на коси.

# 278
  • София
Още преди 10-тина години, много преди бежанската сага, мои роднини продадоха хубав тухлен апартамент в района. През деня наистина всичко е ОК, но вечер се започва обслужване на клиенти по ъгли и храсти, скандали за пари, пиянски истории. Всичко това в близост до 2. РПУ. Опасен не бих го определила, но некомфортен за живеене - да.
Възможно е да има промяна в положителна посока, но гледайки цените, не ми се вярва.

# 279
За цените не сте прави изобщо,ама изобщо-от няколко месеца сме във въртележката с тези райони.Конкретно за този,които се коментира-Сточна гара-много по-безопасно ми се вижда от Банишора примерно при затвора или Света Троица,или Надежда 2-не е толкова нагъчкано,има безброй много транспорти и можеш да стигнеш навсякъде и без кола.Сутрин в задрътсванията това е огромно предимство.За живеене-става,за наем е перфектно.
Всъщност има ли хубав квартал,близо до центъра,където новото строителство е под 1000е/квадрат?

# 280
  • София
Коментира се района Лъвов мост - Жп гара.  Peace
Към Сточна гара е друг квартал.

# 281
DayInMay, всеки има различен вкус...по-добре изпий няколко кафета по Мария Луиза и тога ще разбереш дали това е твоето място. А Витошка няма нищо общо с коментираните райони.
И още нещо допълвам: цените на имотите зависят от търсенето, колко са по-ниски, толкова по-малко търсени са имотите в тези локации. Няма такъв случай...хем хубаво и хем евтино. Лошото е, че дали човек е сбъркал с локацията разбира доста по-късно, след като поживее на това място.

За това не си права Simple Smile
Най-хубаво е там, където се чувстваш добре, особено ако си живял на няколко места и може да сравниш. Всеки има субективни причини. Има хора, които си купуват голямо жилище за 60-80 000 ЛЕВА в малък град и се чувстват комфортно. Взимат над средната заплата като в София, така че цената им е ниска.

Аз лично не мога да си представя да живея без зелено междублоково(вече) и затова районът на Лъвов мост ми е гъч, но може би има и хубави улички с градинки.

# 282
Е чакай сега, то и за канадец най-скъпите апартаменти в София са евтини, но не говорим за това. Говори се за качества на определен район. Жената пита какво мислим за мястото и си казваме. Отколкото до това "евтино" и "скъпо" не става въпрос дали е за евтино или скъпо за мен, за нея или за някой друг, а че средната цена в този район е по- ниска от средната цена в някой друг район.

# 283
Моето убеждение, което се препоркрива с това на мои приятели, е че "оценките" на районите в София са тотално сбъркани Simple Smile Ето, ние по собствен(нефинансов) избор живеем в Надежда, откакто сме тук не искаме да чуем за предишните Редута, Лозенец. Да не говорим за ужасния за нас Младост и  Манастирски. Много е субективно кой район с каква цена е. За нас евтиното(в сравнение с други райони)се оказа доброто.

# 284
Впрочем скоро ходихме до JysK близо до метростанция Вардар, това май се води квартал Западен парк. Адски ми хареса. Много е зелено, градинките му са супер поддържани, уличките едни тихи и приятни. С метрото центъра е на 5 мин. Страхотно впечатление ми направи и наистина не разбирам защо цените там са супер ниски. Не мисля, че е пълно с цигани или поне аз не видях.

Общи условия

Активация на акаунт