Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 468
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Стая в повече, плюс ремонт, и то отговарящ на вкуса ви - не бих му мислила много. Кофти наистина, че е само с едно изложение, но се преживява. Ние сега живеем само с източно, за жегите е по-зле от запада, защото напича още сутринта и не изстива цял ден. В западните поне до следобед е сянка и се живее. Иначе ЕПК е добро, стабилно строителство, но минус е това многолюдие. Макар че пак е до късмет. В нашия блок са два входа, единият - хубав, чист, сменени дограми, от едната (западната) фасада изцяло саниран. Ние сме в другия  Laughing гето е, зле е, признавам. Никакво разбирателство, пълна разруха, всеки си прави каквото иска, сега щранговете се оказват за смяна - цяла седмица домоуправителят не може да си остави биричката да направи един най-прост оглед на положението по етажите и да извика ВиК да дадат оферта. Понякога имам чувството, че всички квартални пияндета и отрепки са се събрали точно в тоя вход. Късмет, пак казвам, в съседния вход на същия блок да влезеш, все едно си в друга държава. Оглеждайте хубаво общите части като избирате.

# 61
Ние точно заради това многолюдие от 15-17 етажа търсихме 8 етажен панел.

# 62
Мики видях проект на някакви триетажни къщички във Възраждане, 70кв ,49000 евро. Комплекс For Family. Сега не мога да пусна линк. Пише в близост Кауфланд , басейна , училище Н.Вапцаров.

# 63
# 64

От трън, та на глог.

# 65
  • In transit
Мики видях проект на някакви триетажни къщички във Възраждане, 70кв ,49000 евро. Комплекс For Family. Сега не мога да пусна линк. Пише в близост Кауфланд , басейна , училище Н.Вапцаров.
Благодаря ти, ще ги потърся!

# 66
Временно живеем в 9ет ЕПК, то е едно вдигане на чистачките, "спряла си ми на мястото", а паркингът пред блока (улица, която общината на иска да асфалтира, никой не я ползва и се ползва за паркинг) е доста голям. Въпреки това понеже има много живеещи в блока е ужас. Освен паркирането няма други проблеми, но пак не бих си купила апартамент в такъв блок...като малко селце е и не, не говоря за манталитет, а за мини общество.

# 67
Здравейте, изпаднали сме в следната ситуация : вече сме собственици на жилище , но тъй като е с ипотека, собственичката каза , че ще ни даде ключовете след усвояване на кредита. Това добре, изчакваме си търпеливо срока, след два дни ще ходя до нотариалната кантора да взема нотариалния акт, и после до банката за превеждане на ипотеката, но това , което ме притеснява и съм бясна вече е , че въпросната госпожа или не ми вдига или се прави на " две и половина ". Тя има някакви дрехи в апартамента , които от два месеца не е съумяла да се организира и да ги изнесе от жилището. Като и казах , да се уговорим за сряда за ключа след като и преведат парите, тя ми каза , че още не е изнесла дрехите. Опасявам се, че няма да ми даде ключа. Някой да каже, в този случай , към кой мога да се отнеса за съдействие, защото ние сме вече собственици, а тя се крие и ни отказва достъп #2gunfire

# 68
Здравейте, изпаднали сме в следната ситуация : вече сме собственици на жилище , но тъй като е с ипотека, собственичката каза , че ще ни даде ключовете след усвояване на кредита. Това добре, изчакваме си търпеливо срока, след два дни ще ходя до нотариалната кантора да взема нотариалния акт, и после до банката за превеждане на ипотеката, но това , което ме притеснява и съм бясна вече е , че въпросната госпожа или не ми вдига или се прави на " две и половина ". Тя има някакви дрехи в апартамента , които от два месеца не е съумяла да се организира и да ги изнесе от жилището. Като и казах , да се уговорим за сряда за ключа след като и преведат парите, тя ми каза , че още не е изнесла дрехите. Опасявам се, че няма да ми даде ключа. Някой да каже, в този случай , към кой мога да се отнеса за съдействие, защото ние сме вече собственици, а тя се крие и ни отказва достъп #2gunfire
Имате си договор, там трябва да пише от кога апартаментът трябва да е свободен и във ваше владение. Ако не Ви даде ключовете когато е описано е договорът, имате право да разбивате ключалки и да изхвърляте дрехи и да правите всичко, което може да правите в собствения си дом. Дали е правилно е друг въпрос. Аз при коректно отношение през останалото време, бих се съобразила за няколко дни, но това решение е Ваше.

# 69

От трън, та на глог.

Ми аз съм си доволна от моя глог, за вас не знам Laughing

# 70
Имате си договор, там трябва да пише от кога апартаментът трябва да е свободен и във ваше владение. Ако не Ви даде ключовете когато е описано е договорът, имате право да разбивате ключалки и да изхвърляте дрехи и да правите всичко, което може да правите в собствения си дом. Дали е правилно е друг въпрос. Аз при коректно отношение през останалото време, бих се съобразила за няколко дни, но това решение е Ваше.
Не е точно така. Ако тръгнат да разбиват ключалки и да изхвърлят дрехи се води самоуправство. Не съм добре запозната, но мисля че ако откажат да Ви предадат владението редът е полиция и ЧСИ. Лошото е, че в България дори и в собствения ти дом не можеш да изхвърлиш просто така този който владее в случая стария собственик.

# 71
В предварителния договор няма ли клауза за напускане и предаване на жилището и съответните неустойки. При мен имаше нещо като наем или обещетение за просроченото време. При предаване на ключовете също трябва някакъв протокол да направите според мен и добре е да е записано в договора преди това. Може да се окаже едно да купувате в друго да влезете. Случаи всякакви , затова е важно да има и такава клауза при купуване на апартамент в предварителния договор. Така поне може да си търсите правата , но разправиите са големи, ама пак има нещо да му светне лампата на стария собственик и се откаже да прави проблеми. Няма начин, трябва да е упоменато поне времето на напускане на жилището и има нещо при просрочване.

# 72
Спокойно, ще се изнесе лелката. Според мен се прави на интересна.
Щом имате нот акт и сте собственици, няма как да остане завинаги. Дано сте оправили сметките.

# 73
# 74
  • In transit
Да, благодаря ти, намерих го аз снощи, но ще изчакам да се появи и сайт/обява от строителя. То още няма разрешение за строеж на тези къщички, но брокерите здраво продават. Стана масова практика това. Close

Общи условия

Активация на акаунт