Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 525
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Белазелкова е най-неприятния човек който съм срещала. Държи се брутално с клиентите, крещи, ругае все едно си и длъжен или си виновен за нещо. Тръгнах си от кантората и втрещена и повече не бих стъпила там ако ще и последния нотариус на земята да е.
Да, да и още 100 пъти да. Направо не можех да повярвам и е толкова брутална, че чак се замислях дали няма да ни скочи на бой...

# 556
Здравейте! Имам нужда от съвета ви. След като преди повече от 20 г. се махнах от София, сега май ще се завръщам. Sad Решили сме да купим апартамент, но вече съвсем съм се откъснала, нямам представа кои са по-добрите квартали за живеене. Не знам накъде да се ориентирам. Всеки съвет ще ми е от полза.
А какви са ти изискванията горе-долу? Да е близо до парк, детски градини, училища? Къде работите? Трябват ли ви удобни връзки с метрото? Какъв ви е бюджета приблизително и каква площ се търси?
Ако работя в Бизнес парка в Младост-4, бих си потърсила жилище някъде в Младост-2 или тихите части на Младост-3 и Младост-4. Но, ако същевременно искам повече зеленина и парк на 5 мин от къщи, бих заложила на Изток, Изгрев, Дианабад, Гео Милев и бих си хващала метрото до Бизнес парка. Ако парите ми не стигат за тристаен в Изток, ще търся в Дървеница, Младост-1 и тн - удобни с метро, малко по-ниска цена, близо до парка. И прочие.

# 557
Здравейте! Имам нужда от съвета ви. След като преди повече от 20 г. се махнах от София, сега май ще се завръщам. Sad Решили сме да купим апартамент, но вече съвсем съм се откъснала, нямам представа кои са по-добрите квартали за живеене. Не знам накъде да се ориентирам. Всеки съвет ще ми е от полза.

Зависи от бюджета ви. С най-високи цени са Докторска градина, център на юг от Дондуков, Лозенец, Иван Вазов, Изток, Яворов. Ако цените отразяват "хубостта", това са най-хубавите. Следващи са прилежащите им квартали по посока отдалечаване от центъра.

Центъра не ми харесва особено, израснала съм там. Идеята ми е за кварталите. Да няма много цигани, да е сравнително подредено и на комуникативно място. За Люлин ме предупредиха 3,4,5, че не било ОК, някаква част от Модерно предградие и Красна поляна. Навремето живеехме в Стефан Караджа - беше хем на края, хем близо до центъра където учех. Сега нямам идея как е. Нашите се преместиха в Люлин, но тяхното мнение ми е ясно  Mr. Green

# 558
Скрит текст:

Зависи от бюджета ви. С най-високи цени са Докторска градина, център на юг от Дондуков, Лозенец, Иван Вазов, Изток, Яворов. Ако цените отразяват "хубостта", това са най-хубавите. Следващи са прилежащите им квартали по посока отдалечаване от центъра.

Центъра не ми харесва особено, израснала съм там. Идеята ми е за кварталите. Да няма много цигани, да е сравнително подредено и на комуникативно място. За Люлин ме предупредиха 3,4,5, че не било ОК, някаква част от Модерно предградие и Красна поляна. Навремето живеехме в Стефан Караджа - беше хем на края, хем близо до центъра където учех. Сега нямам идея как е. Нашите се преместиха в Люлин, но тяхното мнение ми е ясно  Mr. Green

Нещо не те разбирам добре - кв. Стефан Караджа не е в центъра, а е до кв. Хаджи Димитър - и двата са отвъд моста  Чавдар. Не са далеч, всъщност пеш може да се ходи от тях до центъра (Ал. Невски) за половин час някъде, но са сравнително евтини квартали (има причини за това и ти сигурно ги знаеш Simple Smile). Хубавият център е към Витошка, НДК и около Университета/Докторски паметник.  

Иначе цигани няма и има метро (тоест, добри комуникации)  в хубавия център и във всички южни райони, като започнеш от Лозенец, Иван Вазов, Изток, Изгрев, Яворов и продължиш посока навън от града. В изброените също така има зеленина и паркове наблизоо (Южния и Борисовата). Това са и най-скъпите райони на София в момента. Така че зависи от бюджета ви.

Иначе хора тука си харесват и северните райони (Надежда и около нея), и западните (Западен парк, св. Троица, Люлин), и източните (Дружба). Който където си е свикнал Simple Smile  

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 15:50 от Анонимен

# 559
 Poppea, не си ме разбрала. Центърът на София не ме интересува, не ми харесва. Предпочитам да е някъде където има повече въздух и пространство. Все пак 20 и кусур години живея в къща на 200 м от морето. Simple Smile
По-краен квартал даже ще ми е добре, стига да е подреден/устроен.

Някога живеех в Ст. Караджа, ходех пеш до училище в центъра АГ/ Първо, затова написах, че хем беше накрая, но пък близо до центъра.

# 560
Poppea, не си ме разбрала. Центърът на София не ме интересува, не ми харесва. Предпочитам да е някъде където има повече въздух и пространство. Все пак 20 и кусур години живея в къща на 200 м от морето. Simple Smile

Някога живеех в Ст. Караджа, ходех пеш до училище в центъра АГ/ Първо, затова написах, че хем беше накрая, но пък близо до центъра.

Въздух и пространство в София вече е трудна работа:), дори и старите крайни квартали ги изпозастроиха и нагъчкаха, а новите крайни не са добре благоустроени - да не говорим, че някои хем не са благоустроени, хем са нагъчкани (като Манастирски ливади, например, или Кръстова вада). От Младост (квартал някога с много въздух и простор) сега са блок до блок, застроиха де що имаше градинки и междублокови. Изобщо мисля, че това, което сега имаш и го търсиш в София, ще е много трудно да намериш. Да не говорим, ако пък искаш къща. Но за един бюджет от около 500 К евро вероятно е постижимо.

Представата ти е явно от преди 25-30 години, а промените са прекапено много, за да се разкажат тук. Затова си отдели някакво време и се разходи из София, иди в старата си махала, иди при вашите в Люлин, обиколи и кварталите, които тук се спрягат (и google назад беше споменала някои) и ще си съставиш мнение.

Мажду другото, центърът на София е много широко понятие Simple Smile

# 561
Скрит текст:

Въздух и пространство в София вече е трудна работа:), дори и крайните квартали ги изпозастроиха и нагъчкаха. От Младост (квартал някога с много въздух и простор) сега са блок до блок, застроиха де що имаше градинки и междублокови. Изобщо мисля, че това, което сега имаш и го търсиш в София, ще е много трудно да намериш. Да не говорим, ако пък искаш къща. Но за един бюджет от около 500 К евро вероятно е постижимо.

Представата ти е явно от преди 25-30 години, а промените са прекапено много, за да се разкажат тук. Затова си отдели някакво време и се разходи из София, иди в старата си махала, иди при вашите в Люлин, обиколи и кварталите, които тук се спрягат (и google назад беше споменала някои) и ще си съставиш мнение.

Пава си, май ще трябва последвам съвета ти, дано си намеря моето място Simple Smile

# 562
Като ви чета си мисля, колко е добре да си циганин, изобщо не ти пука дали има цигани някъде.  Joy Joy Joy

# 563
Скрит текст:

Въздух и пространство в София вече е трудна работа:), дори и крайните квартали ги изпозастроиха и нагъчкаха. От Младост (квартал някога с много въздух и простор) сега са блок до блок, застроиха де що имаше градинки и междублокови. Изобщо мисля, че това, което сега имаш и го търсиш в София, ще е много трудно да намериш. Да не говорим, ако пък искаш къща. Но за един бюджет от около 500 К евро вероятно е постижимо.

Пава си, май ще трябва последвам съвета ти, дано си намеря моето място Simple Smile
Разгледай във враждебна. Близо е до централната част, но е отделено. Има места, които са шумни заради ботевградско шосе и летището, но има и тихи. Цигани има, но до сега само едно наркоманче е влизало в двора и взе някакви боклуци. Малката ми сестра от години си играе на улицата с децата, проблеми не е имало. Живях там 12 години. Скоро разбрах, че и мигранти има. Търсихме една къща и питахме хора от района, спяхме господинът с две деца, питахме го, а той на леко развален български каза, че не е от там, а от Сирия и че не знае.
Не си предлагам квартала, не е идеален, но е приятно. Магазини няма много, но няма как да е не много оживено място и да има 5 магазина. Има обновена детска градина, но училището е ужасно. Транспортът за хора без коли не е удобен, трамвай 22 е ужасен и опасен, според мен... Иначе може да погледнеш селата около София. Тези, които са от страната на Цариградско не са кой знае колко далече от центъра, но според мен София ще се разрастне натам и към Враждебна, така че в един момент може да се окажеш по-близо до центъра отколкото искаш.

# 564
Аз малко дълъг пост ще напиша, но съм афектирана сега, та ще ме извинявате.
Преди около 4 месеца си харесахме апартамен (първият апартамент, който купуваме) и мислихме, че до 3 месеца ще имаме ключове, но стана следното. Ще го напиша в стъпки за по-лесно, но може да пропусна някоя, защото са много.
...
10. Беше ни ясно, че повече няма как да договорим условията, които бяхме договорили преди това и предложихме средно положение, но в тяхна полза (нашия договор, техния нотариус и с капаро по сметка на продавача).
11. Звъннах на брокера преди 2 седмици и разбрах, че съм лъжкиня. Навика ми се както и майка ми не ми е викала и каза, че е отпуска и ако сме съгласни на техните условия ще има сделка и че ние сме първите на опашката когато се върне.
12. Миналата седмица нашият адвокат изпрати договора на нотариуса им и чакахме да се свържат с нас.
13. Днес са се свързали и нотариусът е казал, че брокера е там и че сделката откада, защото са си намерили купувачи за по-висока цена.

Малко ме е яд за апартамента, наистина е хубав, но повече ме е яд за времето и нервите.
Съветът ми е да си намерите брокер, който става, защото брокер, който не става, няма как да ви предложи апартамент, който да става и няма значение колко е хубав апартаментът.
Ако сте решили да послушате съвета ми, стойте далеч от Росица Милчева от recom99.

Брокерът е за да намери имота.
Оттам  нататък всичко сериозно се прави с  адвокат.
Белазелкова е читав човек и нотариус.
Грешката е, че сте възложили на брокер неща, за които той капацитет няма.
Нормалният адвокат гарантира някакво плато на сделката, от което се тръгва, но не се пада надолу, а вие всичко сте доверили на брокер и то още по-рисково - на такъв, който е и на двете страни, че и представител на продавача. Той нито капацитет има, нито професионална отговорност има, за други неща няма да коментирам.

# 565
Аз малко дълъг пост ще напиша, но съм афектирана сега, та ще ме извинявате.
Преди около 4 месеца си харесахме апартамен (първият апартамент, който купуваме) и мислихме, че до 3 месеца ще имаме ключове, но стана следното. Ще го напиша в стъпки за по-лесно, но може да пропусна някоя, защото са много.
...
10. Беше ни ясно, че повече няма как да договорим условията, които бяхме договорили преди това и предложихме средно положение, но в тяхна полза (нашия договор, техния нотариус и с капаро по сметка на продавача).
11. Звъннах на брокера преди 2 седмици и разбрах, че съм лъжкиня. Навика ми се както и майка ми не ми е викала и каза, че е отпуска и ако сме съгласни на техните условия ще има сделка и че ние сме първите на опашката когато се върне.
12. Миналата седмица нашият адвокат изпрати договора на нотариуса им и чакахме да се свържат с нас.
13. Днес са се свързали и нотариусът е казал, че брокера е там и че сделката откада, защото са си намерили купувачи за по-висока цена.

Малко ме е яд за апартамента, наистина е хубав, но повече ме е яд за времето и нервите.
Съветът ми е да си намерите брокер, който става, защото брокер, който не става, няма как да ви предложи апартамент, който да става и няма значение колко е хубав апартаментът.
Ако сте решили да послушате съвета ми, стойте далеч от Росица Милчева от recom99.

Брокерът е за да намери имота.
Оттам  нататък всичко сериозно се прави с  адвокат.
Белазелкова е читав човек и нотариус.
Грешката е, че сте възложили на брокер неща, за които той капацитет няма.
Нормалният адвокат гарантира някакво плато на сделката, от което се тръгва, но не се пада надолу, а вие всичко сте доверили на брокер и то още по-рисково - на такъв, който е и на двете страни, че и представител на продавача. Той нито капацитет има, нито професионална отговорност има, за други неща няма да коментирам.

На брокера нищо не сме доверявали. Сами си намерихме имота, тя само ни вкара вътре и ни запозна с продавача. Предварителният договор беше изготвен на маса, на която бяхме ние с адвоката ни и продавача с брокера. Тя беше връзката с продавача, не пожелаха да ни дадат номер/имейл, въпреки че така или иначе не можем да я пропуснем.
Тя за нас нищо не е направила, да не кажа, че попречи на сделката.
Колкото до Белазелкова...всеки си има мнение, моето не е положително.
Кажете кои са другите неща. Ако не съм права за нещо да знам следващия път.

# 566
  • София
Простор и зеленина може да се намери в някои затворени комплекси над Околовръстното, в Панчарево и с. Лозен.

# 567
  • In transit
Като ви чета си мисля, колко е добре да си циганин, изобщо не ти пука дали има цигани някъде.  Joy Joy Joy
GrinningGrinning Права си, освен това те си търсят правата до последно ( по повод на това, че вчера мернах една братчедка дето казваше, че общината била длъжна да и осигури жилище, щом ще и събарят незаконната постройка.)

# 568
GrinningGrinning Права си, освен това те си търсят правата до последно ( по повод на това, че вчера мернах една братчедка дето казваше, че общината била длъжна да и осигури жилище, щом ще и събарят незаконната постройка.)
А, дали е вярно, че Максуда ще я събарят, и имало готов проект, та там щяло да стане чуден квартал, и цените на колхозен и Погреби ще хвръкнат до небето. Така чух днес в небрежен разговор, по друга линия.

# 569
  • In transit
И така да е Лъки къде ще изселят местното население?  Освен да заселят някое село с тях..:Grinning така се говореше преди години. Няма да се учудя да е истина, че там загрозяват сити парк юг.

Общи условия

Активация на акаунт