Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 521
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Простор и зеленина може да се намери в някои затворени комплекси над Околовръстното, в Панчарево и с. Лозен.

Много си права! Обаче. Ако имаш деца/караш ги до у-ще, дет. градина/, или работата ти, не можеш да съвместиш пътуване от тези места до центъра /въпреки обширното си понятие/ на София, какво правим?
 Wink
Скрит текст:
Аз и мм бяхме купили вила мн близо до София. Тогава имахме само куче. Мислихме да родим и детето си там. Е, точно там кучето ни го застреляха, аз направих спонтанен аборт, та за села до София не искам и да чувам. Peace Нали знаеш, че всичко е лично.  Wink

# 571
Аз малко дълъг пост ще напиша, но съм афектирана сега, та ще ме извинявате.
...
предложи апартамент, който да става и няма значение колко е хубав апартаментът.
Ако сте решили да послушате съвета ми, стойте далеч от Росица Милчева от recom99.

Брокерът е за да намери имота.
Оттам  нататък всичко сериозно се прави с  адвокат.
Белазелкова е читав човек и нотариус.
Грешката е, че сте възложили на брокер неща, за които той капацитет няма.
Нормалният адвокат гарантира някакво плато на сделката, от което се тръгва, но не се пада надолу, а вие всичко сте доверили на брокер и то още по-рисково - на такъв, който е и на двете страни, че и представител на продавача. Той нито капацитет има, нито професионална отговорност има, за други неща няма да коментирам.

На брокера нищо не сме доверявали. Сами си намерихме имота, тя само ни вкара вътре и ни запозна с продавача. Предварителният договор беше изготвен на маса, на която бяхме ние с адвоката ни и продавача с брокера. Тя беше връзката с продавача, не пожелаха да ни дадат номер/имейл, въпреки че така или иначе не можем да я пропуснем.
Тя за нас нищо не е направила, да не кажа, че попречи на сделката.
Колкото до Белазелкова...всеки си има мнение, моето не е положително.
Кажете кои са другите неща. Ако не съм права за нещо да знам следващия път.

Ако сте имали читав предварителен договор, при неизпълнение от страна на продавача бихте получили поне капарото в двоен размер или друга уговорена сума. А ако това е оставено "на  самотек", чета, че сте влезли в спорове по това как да се плаща капарото пост фактум, то оставам в ужас какъв ще да е бил този предварителен договор, който хем е подписан, хем нищо от основополагащите неща не е уредил, та след него сте в по-лошо положение.

Договор без координати на страните е явление, което ми е непознато и за мен е недопустимо. За красота ли там имахте адвокат ?

Белазелкова не е никак учтива, лесно е да се развика по доста неприятен начин,  но вие за нея няма да се жените, а да я бяхте ползвали нея за съветник, щеше да ви е доста по-полезно,  читава е като професионалист.

# 572
И така да е Лъки къде ще изселят местното население?  Освен да заселят някое село с тях..:Grinning така се говореше преди години. Няма да се учудя да е истина, че там загрозяват сити парк юг.
Тъй тя, единния най луксозен комплекс Лабиринта гледа в гробищата, а другия най модерен комплекс Сити юг гледа в циганската...добре дошли във Варна. Mr. Green

# 573
И така да е Лъки къде ще изселят местното население?  Освен да заселят някое село с тях..:Grinning така се говореше преди години. Няма да се учудя да е истина, че там загрозяват сити парк юг.
Тъй тя, единния най луксозен комплекс Лабиринта гледа в гробищата, а другия най модерен комплекс Сити юг гледа в циганската...добре дошли във Варна. Mr. Green

Лъки,

Разсмях се: единият гледа в миналото (гробищата), другият гледа в бъдещето (циганите) Joy, ама доста е тъжен този хумор.

# 574
  • In transit
Grinning ми тъй де читавите парцели са много кът. То и над Фамилия е оня циганския блок...ама те щъкат из цяла Победа.

# 575
Grinning ми тъй де читавите парцели са много кът. То и над Фамилия е оня циганския блок...ама те щъкат из цяла Победа.
Какъв блок, изтървала съм... Rolling Eyes

# 576
  • In transit
То и аз скоро научих за съществуването му. Покрай огледите. Намира се като тръгнеш от клиниката на Корновски нагоре по улицата, точно зад новата кооперация на Технобилд. Има едно СВА отдолу. В блока са населени соц.слаби цигани...нямаха дограма и прозорци, но всички са с булсат. И представи си спалнята ти да гледа към тоя катун...😄 После разбрах от приятелка, че те от едно време са си там, но сега има и бежанци настанени + циганите.

# 577
  • София
Много си права! Обаче. Ако имаш деца/караш ги до у-ще, дет. градина/, или работата ти, не можеш да съвместиш пътуване от тези места до центъра /въпреки обширното си понятие/ на София, какво правим?
 Wink
Скрит текст:
Аз и мм бяхме купили вила мн близо до София. Тогава имахме само куче. Мислихме да родим и детето си там. Е, точно там кучето ни го застреляха, аз направих спонтанен аборт, та за села до София не искам и да чувам. Peace Нали знаеш, че всичко е лично.  Wink
Това е само предложение, естествено, че всеки избира според своите си нужди и начин на живот. А в предложените от мен места живеят хора с деца, така че има начин да се живее комфортно там. Освен това трябва да се прави разлика между затворен комплекс и къща. Двете имат своите предимства и недостатъци - важно е да се знаят и да се взимат предвид в избора на дом.
Аз например си харесвам централната зона на София и не бих се преместила, независимо, че децата са големи. Ходя на Витоша, когато имам нужда от простор.

# 578
Аз малко дълъг пост ще напиша, но съм афектирана сега, та ще ме извинявате.
...
предложи апартамент, който да става и няма значение колко е хубав апартаментът.
Ако сте решили да послушате съвета ми, стойте далеч от Росица Милчева от recom99.

Брокерът е за да намери имота.
Оттам  нататък всичко сериозно се прави с  адвокат.
Белазелкова е читав човек и нотариус.
Грешката е, че сте възложили на брокер неща, за които той капацитет няма.
Нормалният адвокат гарантира някакво плато на сделката, от което се тръгва, но не се пада надолу, а вие всичко сте доверили на брокер и то още по-рисково - на такъв, който е и на двете страни, че и представител на продавача. Той нито капацитет има, нито професионална отговорност има, за други неща няма да коментирам.

На брокера нищо не сме доверявали. Сами си намерихме имота, тя само ни вкара вътре и ни запозна с продавача. Предварителният договор беше изготвен на маса, на която бяхме ние с адвоката ни и продавача с брокера. Тя беше връзката с продавача, не пожелаха да ни дадат номер/имейл, въпреки че така или иначе не можем да я пропуснем.
Тя за нас нищо не е направила, да не кажа, че попречи на сделката.
Колкото до Белазелкова...всеки си има мнение, моето не е положително.
Кажете кои са другите неща. Ако не съм права за нещо да знам следващия път.

Ако сте имали читав предварителен договор, при неизпълнение от страна на продавача бихте получили поне капарото в двоен размер или друга уговорена сума. А ако това е оставено "на  самотек", чета, че сте влезли в спорове по това как да се плаща капарото пост фактум, то оставам в ужас какъв ще да е бил този предварителен договор, който хем е подписан, хем нищо от основополагащите неща не е уредил, та след него сте в по-лошо положение.

Договор без координати на страните е явление, което ми е непознато и за мен е недопустимо. За красота ли там имахте адвокат ?

Белазелкова не е никак учтива, лесно е да се развика по доста неприятен начин,  но вие за нея няма да се жените, а да я бяхте ползвали нея за съветник, щеше да ви е доста по-полезно,  читава е като професионалист.

Не мисля, че сте разбрала какво съм написала.
Всички страни бяха съгласни на предварителния договор и преди да го подпишем, брокера започна да има претенции и така и не го подписахме. Иначе договорът си беше супер (не съм адвокат, но която и страна да бях, бих го подписала).
За съветник да я ползвам...леле. Не, благодаря, живее ми се!

# 579
Простор и зеленина може да се намери в някои затворени комплекси над Околовръстното, в Панчарево и с. Лозен.

Но не се вързва с изискването за "уреден транспорт", защото там такъв няма, трябва кола. Затова казах, че е сложно да намери и двете на едно място в София. Зеленина има на много места с уреден транспорт, но поради факта, че всички търсят тези неща, няма как да не е гъсто застроено.

Иначе и аз не мърдам от централната част на София. За мен грижите и разправиите по къща и двор не си заслужават, след като от центъра за половин час с кола си в планината.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 10:27 от Анонимен

# 580
Проекта за Максуда е повече от 10г. Явно не е лесно да го реализират. Но блоковете в района на автогарата са само цигани, тях не могат да ги пипнат. Дерето е една малка част от циганската махала. А отдолу къщите също са основно цигански. Има и палати на наркобосове . Абе изобщо циганите населяват    центъра на града.
Мики при вас как върви търсенето.

# 581
  • In transit
Проекта за Максуда е повече от 10г. Явно не е лесно да го реализират. Но блоковете в района на автогарата са само цигани, тях не могат да ги пипнат. Дерето е една малка част от циганската махала. А отдолу къщите също са основно цигански. Има и палати на наркобосове . Абе изобщо циганите населяват    центъра на града.
Точно в центъра са, така е. Абе тези около автогарата са една идея по цивилизовани, както и около фабриката Христо Ботев...но гетото на циганската махала на склона е ужасно грозно и депресиращо като минеш оттам с тоновете боклук. Представям си какви болести се въдят. Тях поне ако успеят да почистят ще е голям напредък.

Freyda, депозирахме едно ново жилище с акт16, но ще споделя повече като/ако стане сделката септември. Не смея още да се радвам.

# 582

Freyda, депозирахме едно ново жилище с акт16, но ще споделя повече като/ако стане сделката септември. Не смея още да се радвам.

Да пишеш, къде е и какво, когато можеш. Браво, много се радвам, че сте намерили. Sunglasses

# 583
  • In transit
Лъки, разбира се.

# 584
Браво, Mikkey! bouquet

Лъки, ти търсиш ли?

Общи условия

Активация на акаунт