Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-18

• 78 487
  • 730
  •   1
Отговори
# 600

Въпреки че, не разбирам как може да натракаш толкова пари за тотал ремонт.

Добре, купил го е някой, да е жив и здрав да го ползва, но защо в продължение на месеци, на места година и повече няма движение. Т.е. няма ремонт, имотите стоят в състоянието,ь в което съм ги гледал при обявяването им за продажба.

По-скоро някакъв частичен ремонт изобщо не влиза в сметката и не се калкулира в цената. Т.е. ако имаш един апартамент за тотален ремонт и той струва 100 000, ако вложиш едни 5 000 за да го поосвежиш няма да му вземеш повече пари, а пак ще си струва 100 000, каквото и да си мисли продавачът. И точно затова апартаменти за тотален ремонт вървят добре - при тях поне няма разправии с продавача колко бил вложил. Какво ме грее мен че е вложил пари за някакви скапани евтини плочки или санитарна керамика, след като аз имам идея да изгреба всичко до мазилка и да си го направя по свой вкус? За да вземеш много пари трябва апартаментът да е довършен наистина добре и с вкус. А това, че бил запззен и чист, не го прави с нищо по-привлекателен от пълен коптор.

Много хора купуват имоти за да вложат свободни пари, а после не ги ремонтират. Защо да го правят след като нямат намерение да се нанасят? Както казах по-горе, ако решат да продадат няма да му вземат парите на ремонта, а ако искат да се нанесета след 5 години модата ще е друга и ще има нови материали.

# 601
Благодаря за отговорите,

цитат
Много е възможно хората да нямат финансовата възможност да ремонтират наведнъж и си правят нещата постепенно заплата по заплата

Човек който е готов да натрака 6 цифрена сума в еври няма да има проблем поне да го изчисти.

Просто тези имоти, които са излязли до тук в рамките на 4 г са в статично състояние.

Цитат
 И точно затова апартаменти за тотален ремонт вървят добре - при тях поне няма разправии с продавача колко бил вложил. Какво ме грее мен че е вложил пари за някакви скапани евтини плочки или санитарна керамика, след като аз имам идея да изгреба всичко до мазилка и да си го направя по свой вкус? За да вземеш много пари трябва апартаментът да е довършен наистина добре и с вкус. А това, че бил запззен и чист, не го прави с нищо по-привлекателен от пълен коптор.

Тук отново бих питал, кой би натракал 6 цифрена сума за тотал ремонт, и след това да не го пипне и година.

Мога да дам пример с апт. локация Плиска - 2013/14 се продаваше на 55 к не е продаден тогава сега му търсят 75 к.

Явно има пари за усвояване...
Благодаря отново за отговорите

# 602
Може да ги мързи хората. Наистина, ремонт да правят няма нужда, но от уважение към купувачите поне да го почистят, ако не те, да извикат фирма- за 150 лв. ще светне, няма да се озорят финансово, нали 20000 отгоре му искат.

# 603
[quote author=dikobraz link=topic=987696.msg35468458#msg35468458 date=1503856897

Тук отново бих питал, кой би натракал 6 цифрена сума за тотал ремонт, и след това да не го пипне и година.

[/quote]

Нали написах - този, на когото не му трябва жилище в момента, а просто е вложил едни пари. Жилища, които преди две години струваха 100 000, сега струват 180 000. Защо да ги пипа? Чака да види какво ще стане и ще продава някога, а може и да се нанесат той самият или децата му някой ден, но ако е така ще ремонтира в последния момент, че всичко да е ново и модерно. В нашия нов блок сигурно 30% от жилищата са населени, а мина вече година от акт 16, но иначе всичко е продадено.

# 604
Хехе, нашата мечта си е тотален ремонт, тип "паднала бомба"(без конструктивни забележки).
Такъв имот е например 70 000 евро. Влагаш 40-50 000 лв. за хубав ремонт и мебели. Но ако си вземеш апарамент, както са на пазара, за 85-90 евро(разлика буквално 20-30 000 лв.), то няма нищо особено - най-много едните дограми и входна врата. За тази значителна разлика имаш някакви ужасни плочки/ламинат на поне 7-8 години(неприемливо за нас), баня поне на толкова(абсурд) и мебели и кухня, които със сигурност отиват в боклука или се подаряват.

Изобщо не мога да си представя човек да си купи имот и да не направи един хубав ремонт, макар че има и такива, които търсят да се нанесат веднага или само един латекс. ! Ходили сме и в жилища с 40-50 000 евро! по-висока цена от таргета - или са амортизирани за тези 7-8-10 години, или абсолютно не по наш вкус и тип.

# 605
Ние "натракахме" толкова пари - защото ги имахме тогава налични. Много, много бяхме заети служебно, и кой да ти мисли за ремонти, майстори и прочие. Не беше въпросът в парите - тогава имахме пари за ремонт - време нямахме, и желание. Сега, като сме на зор, стискаме зъби - и майстори ни косят нервите, ама ремонтираме. Искаме да вземем наеми. Нали за това са инвестициите все пак Wink
Аз не съжалявам за пропуснатите ползи от наеми. Вярно, монаха няколко години, парите бихме могли да вземем. Но тогава ни бяха други приоритетите. Така че, всеки си знае.
Ако сега бяхме рекли да се обърнем и да продадем - поне двойно бихме взели, без да сме барнали нищо.
Както казах - инвестиции му се вика на това;-)

# 606
Има хора, за които покупката на имот е продиктувана от някакво събитие, което да ги кара да бързат и да търсят точно готов за нанасяне. Може да не са най-прекрасните мебели, но сравнително приемливи, когато обстоятелствата те принуждават те карата да си купиш точно обзаведен. Не при всички, покупката е дълго обмисляна стъпка, свързана с емоция и прекарани нощи в четене как да обзаведем мечтания дом. Просто трябва да влязат и да живеят някъде. Така че си има пазар и за тези жилища, за изриване, и тези, които стават за живеене, но да, все пак с малко повече от 5000 лв козметични Simple Smile

# 607
За мен перфектният апартамент не е обзаведен, но настилките и банята са оправени. По този начин, ако желая лесно ще боядисаме, защото ще е празно, няма мебели, които не харесвам, но пък ремонтът не ми изглежда много тежък и няма да отнеме много ресурси.
Честно казано като видя коптор, не ми се иска да го купувам.

# 608
Тук в БГ копторите са масово явление. А относно ремонтираните когато пише готов за нанасяне обикновено банята и тоалетната с плочки от соца, кухнята с лята мивка с някоя ваденка на цветенце, а мебелите 50 годишни кютюци, които верно са много издръжливи  Joy. А когато пише луксозно ремонтиран, обикновено е с най-евтините китайски врати, частично подменена дограма Вива и някоя мебел от Виденов. Относно новото строителство, никъде го няма това по БДС, то този български стандарт само в БГ си го има явно. В други държави новото строителство си е до ключ. Та винаги ще си набутан ако вземеш ремонтиран, но понякога нямаш избор като няма къде да се живее.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 15:33 от Freyda

# 609
Голямо
Евтино/ремонтирано
Добра локация

може да имате 2 предимства, но никога и трите.

4ти закон на недвижимите имоти

# 610
  • Beyond the stars
Голямо
Евтино/ремонтирано
Добра локация

Това е като на мъжа ми законът за ремонтите  Mr. Green Критериите са бързо, евтино и качествено - можеш да избереш само 2  Peace

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 11:21 от Вълшебство

# 611
Голямо
Евтино/ремонтирано
Добра локация

Това е като на мъжа ми закона за ремонтите  Mr. Green Критериите са бързо, евтино и качествено - можеш да избереш само 2  Peace
Joy А когато става въпрос за ремонт и мъж, критерия бързо струва ми се отпада. Да той ще го направи, но не е нуджо да му се напомня на всеки шест месеца. hahaha

# 612
Ние лично не си даваме зор. Може ремонтът да отнеме 1 година, може и повече. То половината удоволствие е да си го направиш по твой вкус и материали и нужди.
При положение, че имаме конкретни цветови комбинации, които шансът да ни нацелят е 1:200, дори наистина луксозен ремонт не ни върши работа. Друго важно освен цветовете е типа. Не си падаме по дървении, бледи, естествени истории. А ако кухнята е наистина пипната, но е червено-черна.....без коментар. Та дори с хубави материали много е до вкус. И задължително хидр.вана, а такава ползвана трябва да е много малко ползвана. Защо ми е луксозна голяма баня с умрели цветове с голям душ параван - грехота Simple Smile

# 613
Тук в БГ копторите са масово явление. А относно ремонтираните когато пише готов за нанасяне обикновено банята и тоалетната с плочки от соца, кухнята с лята мивка с някоя ваденка на цветенце, а мебелите 50 годишни кютюци, които верно са много издръжливи  Joy. А когато пише луксозно ремонтиран, обикновено е с най-евтините китайски врати, частично подменена дограма Вива и някоя мебел от Виденов. Относно новото строителство, никъде го няма това по БДС, то този български стандарт само в БГ си го има явно. В други държави новото строителство си е до ключ. Та винаги ще си набутан ако вземеш ремонтиран, но понякога нямаш избор като няма къде да се живее. Ние взехме 3 стаен коптор и цяла година се бутаме при свекървата и понякога се чудя дали не трябваше да взема двустаен ставащ за живеене за същите пари, за да можем да влезем и после пак щеше да се прави цялостен ремонт, но щяхме да си спестим стреса.

Абсолютно  Peace  Но докато има хора, които купуват в такова състояние и при тези цени, така ще е

# 614
  • In transit
След година и половина може би стана огледи на какви ли не жилища, и "нова" тухла от преди 10 -15 години, и стара тухла, панели до такива още в строеж, мога да кажа, че за мен идеалното жилище е ново по БДС. Нагледах се на "луксозно" обазавеждане тип мебели Виденов; "Има нужда само от една боя "( с кухня и баня за смяна); "Ами тук може да направите една стена и ще имате още една стая" и "Ще вземем Акт16 до месец" ( а оттогава са минали поне 6 месеца и все още няма надежда да вземат акт16).
Искам да имам възможност сама да реша как ще си направя жилището, без да правя ремонти цяла година. Правила съм и знам за какво става дума. В момента ремонтираме банята на родителите ми и просто майстор да не ми се мярка пред очите. Предпочитам да се гъчкаме още месец у нашите, отколкото да взема нещо, което няма да ми хареса и ще трябва да направим доста компромиси.
Колкото до обзавеждането има различни хора с различни критерии и виждания. Онзи ден споделих с приятелка, че жилища, които са на 7-8-10години и ги продават с обзавеждането "като нови", за мен са за ремонт. Аз бих направила ремонт и така да се нанеса. Но тя каза, че ако е запазено не я бърка и би го ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт