Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 168
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
На тия змии основния им skill е да се е*ат и нищо повече.

# 166
 Юрон,  според мен в сериала  е относително добре, можеше да е по-дарк, ама нейсе, решили са са да бъде хахавелник. З
Скрит текст:
Миите обаче са трагедия, дотук имаха една сериозна битка с Брон, и сега като изключим ОБара, която да ги отсрами - другите Юрон направо ги размаза. десет минути ми обясняваха, колко е велика "мама" и как ще трепе Церсей, а железните се справиха с нея за десет секунди. Нямам думи. Срещу секс сцените по принцип нямам нищо против, ама тази лесбийска сцена бе изключително отблъскваща - Елария, се слага на мъжкарната Яра, за да й демонстрира колко е безполезен брат й.

Да, Тиф,
Скрит текст:
магнаря умря при Хардхоум, затова съм споменал, че се биха заедно при хардхоум, но мисълта ми бе, че дори във филма си е показано, че има много водачи - Тормунд не е единствен, и всеки си е за своето племе. Ревливеца например беше на другото племе,   Магнаря за третото, имаше и други главатари да не ги проверявам всеки поотделно че са  доста епизоди. Погледни като избираха Джон за крала колко диваци облечени в кожи са насядали до Тормунд

# 167
Джони, забравяш, че Манс беше започнал да обединява племената, а след смъртта му съвсем естествено Тормунд зае мястото му. Така че, не са всяко за себе си, а вече доста са обединени, като изключим загиналите при Хардхоум.

# 168
  • Варна
За мен епизод 2 беше доста по-смислен от е1. Но с няколко  гафа.
1. Тирион звучеше ... трезвен! Не може така.
2. Праволинейния Рандъл Тарли се показа такъв, дори се спомена че се е бил на страната на Ерис. Колко тъп трябва да е да се изкуши от титлата Гарант на Запада?!?! Сякаш ще я дадът на някой НеЛанистър?!?!
3. Познавал Лейди Олена от дете??? WTF!!! Тя може да му е майка, да не кажа баба.... не е указано кога е роден той но Олена е 55г по-стара от най-големият му син.
4. Ако Нимерия и Аря не се видят отново, тая сцена в Е2 беше абсолютно безмислена и не покава абсолютно нищо. Ако не я разпозна или прие, защо не я изяде ... или поне коня й!?!?
5. Пророчеството за ОП е на Вестероска вещица ... или бъркам?!?! Защо да е на Хай Валириан? Тая заигравка с половете не им се получава. Обещаната принцеса намеква за зестра или друго.

Сив червей, ах ти куче, браво! Мисандей научи още един език! (тук е мястото да напиша нещо цинично, мъжкарско и шовинистично, но от страх да ме удушат, само ще си го помисля) Wink

# 169
  • Варна
Джони, забравяш, че Манс беше започнал да обединява племената, а след смъртта му съвсем естествено Тормунд зае мястото му. Така че, не са всяко за себе си, а вече доста са обединени, като изключим загиналите при Хардхоум.
Формално погледнато за да станеш Краля зад Вала и да обединиш племената, трябва да победиш всеки един от водачите в битка... така е направил Манс. Джон уби Манс(дори за да му спести мъките... или точно за това), затова диваците го следват ... включително Тормунд.

# 170
  • срещу двата комина :)))
запис след втория епизод, от който очаквах повече  Mr. Green

# 171
2. Гарант на Юга (не запада) е титла, която се дава на най-влиятелният дом на Юга, като досега титлата е държана само и единствено то Тирели. Логично е да иска такава титла, не е нещо малко.
3. Познава Олена от дете. Никъде не е казано, кой от двамата е бил детето.
4. Много сцени са абсолютно безсмислени - ако имаше само смислени сцени щяхме да имаме три епизода с няколко битки и 1-2 съживявания, и всичко щеше да е приключило.
5. Пророчеството не е на никоя вещица, особено пък вестероска. Това е мноооого древна легенда.

# 172
Изгледах.

Скрит текст:
Може би Аря е права и това не е Нимерия. Дано се съберат.
Предполагам Юрон при кой води таз змия  Mr. Green Ще има отмъщение по Церсейски.
И друго се питам. Неопетнените не бяха ли евнуси? Или бъркам. Озадачена съм заради сцената с Мисандей. newsm78

# 173
Формално погледнато за да станеш Краля зад Вала и да обединиш племената, трябва да победиш всеки един от водачите в битка... така е направил Манс. Джон уби Манс(дори за да му спести мъките... или точно за това), затова диваците го следват ... включително Тормунд.

Веско, пак нещо не си разбрал. Диваците не следват Джон защото уби Манс, а защото Манс му вярваше, и това доверие се пренесе и върху тях. Ама това е по подходящо за другата тема. И освен това,  забравяш че Кралят на Вала е просто един военен предводител самият Манс казваше че диваците "вървят след силния", т.е. ако не си силен, утре ще те сменят като техен вожд. Да си Крал на Вала е нещо като титлата на славянските князе - тя се е проявявявала най-вече по време на войни, по време на мир вечето/съвета/ е можел лесно да ги смени и затова тези князе умишлено за търсели нови и нови грабежи и плячки, за да бъдат по-дълго на власт.

2. Титлата  Гарант на Юга открай време е била у Тирелите, Тарли са най-значимите им знаменосци, естествено е ако Тирелите се затрият, титлата да премине у тях.  освен това титлата е военна, а Рандил Тарли е способен пълководец. Титлата Гарант на Запада си остава у Ланистър не ги смесвай.

# 174
Нимерия си беше, ако не е, тази сцена е абсолютно безмислена, или пък да показва, че и Аря е уязвима и колко ти добра безлика да стана, може да умре от нещо тривиално като изядена от вълци.
Бяха се постарали да прилича на нея:
Скрит текст:

Аря просто си каза по нейния начин, че това вече не е онази Нимерия.

Веско, много добро попадение за Мисандей Simple Smile

Елора, сцената показа всичко няма какво да се чудиш. Ако имаше какво да покаже СЧ, щяха да ни го покажат Simple Smile

# 175
Цитат
4. Ако Нимерия и Аря не се видят отново, тая сцена в Е2 беше абсолютно безмислена и не покава абсолютно нищо. Ако не я разпозна или прие, защо не я изяде ... или поне коня й!?!?

Цитат
Може би Аря е права и това не е Нимерия.

Прочетете коментара ми към края на предишната страница и ще разберете защо Аря казва: "Не си ти". Авторите специално са го обяснили, явно са усетили, че хората не го разбират еднозначно. Ама то и кой пък да се сети за една реплика на Аря от първи сезон Simple Smile

# 176
Очевидно беше Нимерия. Иначе защо да не я изяде? Децата на Нимерия от къде ще разпознаят Аря, няма логика. А не тръгна с Аря, защото вече си има "свой живот" и глутница, която не може/не иска да изостави.

Направи ми впечатление в интрото, че върху Кралски Чертог все още е еленът на Баратеон. Не трябва ли да е лъв вече?

# 177
  • Варна
Авторите дават обяснение за епизода с Аря и Наймирия в кратко видео ето тук:
http://www.makinggameofthrones.com/production-diary/did-you-catc … thrones-throwback
А още по-накратко, дават препратка към реплика на Аря от първия сезон, когато тя казва "Това не съм аз" -  като обсъждат с баща си някакви занимания за момичета. /Нещо като израза "тая работа не е за мен"/. И двете с вълчището не могат да бъдат опитомени. Това е смисълът на репликата ѝ и усмивката, след първоначалното разочарование. Така че малки вълчищенца няма да има, както някой се надяваше /в смисъл, че това не е Наймирия, а нейно дете, някой така го беше разбрал/.

О, да! Това беше наистина добро уточнение. Напълно бяхме забравили за този велик момент. Тогава Ед Старк ако не се лъжа се усмихна също толкова мило и примирено на дивата си щерка и ден по късно и осигури "уроци по танци" при Сирио Форел, че да може най-накрая и Кейтлин да миряса, че щерка и все пак ще се занимава с момичешки работи. Grinning Благодаря, Тъмнозелена за коментара! А Нимерийка... ами дивото си е диво. Познаха се естествено, просто вълчицата също като Аря си има и тя нейни си задачи за вършене и собствен списък може би. Grinning Grinning Но ще се срещнат пак, сигурна съм.

# 178
  • Вестерос
A За Вала в интрото? Никой не ме отрази със снимката....

А що за тъпотия беше Змиите и Яра да са в един и същ кораб... Много ясно , че в живота няма да са , а ще са на различни.

# 179
  • Варна
Сив червей, ах ти куче, браво! Мисандей научи още един език! (тук е мястото да напиша нещо цинично, мъжкарско и шовинистично, но от страх да ме удушат, само ще си го помисля) Wink

LaughingLaughing Сега ако го и "проговори"...

Скрит текст:
Мъжката аудитория ще остане доволна. Връзват се нещата к'во? Сив Червей и показа светът на насладата и го пратиха на майната си, Денерис от много време никой не е пипвал, а тя само на най-приближените си позволява - Даарио, нали имаше и една свита от девойки, които хем се грижеха за малките тогава дракончета, хем я успокояваха по техен си начин в тежките тъмни нощи... Grinning Ама стига вече съм спамила, че има съфорумци, на които им дойдоха вече в повече подобни сцени, да не ги дразня... ще го сложа това в скрит текст.

Общи условия

Активация на акаунт