Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 148
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
 Балерионе, по принцип диваците не слушат само Тормунд имат си сума ти военни предводители. Например  Магнаря, който се би с Джон при  Хардхоум командваше собствено племе. Имаш и Ревливеца и още водачи. Джон пусна маса водачи, включителон и във филма (виж колко военни лидери седят до Тормунд) - диваците съвсем не са единен народ, а сбор от племена. Понякога вървят зад един военен предводител, като например зад Манс Райдър, Биел Барда или Тормунд, но тоав е временно, той няма власт да им "налага" решения както например лордовете на Севера. Ако диваците се усъмнят във властта на лидера, още утре могат да го сменят - понеже говорим за филма -какво убеждаване направиха  Джон и Тормунд на Свободния народ, за да се бият с Рамзи, въпреки че реално нямаха друг избор.
Скрит текст:
Никой не може да даде команда "мирно" на тези хора, Станис бе тъпанар, че  не го разбра и изгори Манс Райдър. (колкото и да го харесвам). Диваците трябва да ги "коткаш"
Тормунд може да наложи своето решение, и диваците ако не са съгласни да го сменят  с друг лидер.
Иначе по принцип, то при диваците няма никой който да разбира разбира от тактики и дисциплина, те са лека пехота - карат на юруш и разчитат на бойната ярост, но аз не те питах това.
Ти представяш ли си  Тормунд да командва обединената армия, от северняци, Нощен страж, рицари и диваци? Кои рицари ще му се подчиняват на Тормунд и кои - северняци, като са воювали години наред с него северянците и го смятат за разбойник?
Северняците и сега си имат  Лордове - Мандърли, Кервин, Мормон, Толхарт и т.н. и те не са под командването на Тормунд. рицариет са под командването на Кутрето. И тормунд ще командва всички тези хора?

# 151
Цитат
А Джон е толлкова отчаян, че ще "подгъне" коляно само за да убеди Денерис.
Джон никога не е изглеждал честолюбив или амбициозен. Нито пък отмъстителен. Мисли прагматично, егото не му пречи. Така че чак "да подгъне коляно" - едва ли от негова гледна точка изглежда така. Той търси правилните решения, не е особено обременен с някакви задръжки или предразсъдъци. То затова и го определят някои като праволинеен. Реши ли, че нещо е правилно и хич не му пука тоя кой е, оня какво ще си помисли и т.н., действа си човекът.

# 152
Според вас каква е логиката с проявата на
Скрит текст:
Нимерия
? Явно ще трябва да се появява и по-натам, нещо да спасява? Иначе каква беше идеята точно?

Според мен, е така за кеф на феновете Simple Smile

Джони, казах ти, само сериала.

# 153
 ако не бе честолюбив, нямаше толкова много да се старае да прилича на Нед Старк, нито  пък толкова много да прави такива пазарлъци със Станис. но не е Амбициозен,  определено, всъщност е доста скромен. Най-вероятно ще подгъне коляно като Торен Старк, но се питам за последиците от това? ще получи ли това което иска и дали помощтта ще дойде веднага, и  ще го накара ли Дани да се включи в една чужда на него война?

Балерионе
Скрит текст:
давал съм ти примери със филма, какво искаш сега?. кой от примерите ми от последният ми пост към теб  не е от сериала?

# 154
Къде го гледате епизодчето?
Нали довечера от 21 ч?

# 155
Къде го гледате епизодчето?
Нали довечера от 21 ч?
HBO Go - на мен ми е бонус към програмата на мобилния оператор.

# 156
 аз го гледам на kinofen.net -
Скрит текст:
пишеш game of thrones 7 и ти излиза. Кликни плеър, после 2.

# 157
  • Варна
Според вас каква е логиката с проявата на
Скрит текст:
Нимерия
? Явно ще трябва да се появява и по-натам, нещо да спасява? Иначе каква беше идеята точно?

Някой също беше задал въпросът. И на мен ми е чудно.
Скрит текст:
Ето тук вече феновете на Аря досущ като дечица в магазин за бонбони, започнахме да мечтаем за какви ли не развръзки. Някой от форумците дори отбеляза, репликата и реакцията на Аря, когато вълчището и обърна гръб.
 "Не си ти", но въпреки това се усмихна и лицето и не изразяваше тъга или разочарование. Тръгна и версия дали това "зверче" всъщност наистина не е Нимерия и Аря правилно я е разпознала, че не е тя, а от нейно котило. Ще е кеф голям. Дивата Нимерия вече е почнала да се множи, и гората почва да се пълни с такива страховити вълци.
 Моментът ме изкефи макар и болезнено кратък, толкова кратък, че го връщах сигурно поне 5 пъти докато се наситя на вълчище. Изкефи ме основно и заради това, че имаше някакъв вид комуникация между човек и звяр.
 И звярът усети Аря и не я нападна, каквито бяха първите заявки на цялата и глутница, и Аря усети звяра. Все още има мъъъъничка надежда малката Голяма Старк да се окаже, че е превъплъщенец или, че поне може да общува с вълците. Ако е така ще е яко да им стане в един момент нещо като повелител.

# 158
  • Варна
Сигурно се е коментирало в края на стария сезон, обаче не помня... В какво точно се беше превърнал Чичо Бенджен, че хем беше мъртвец, хем не съвсем? Пуснах си да преговоря последните епизоди от сезон 6, но нещо не схващам.
П.С. За новия епизод, бива. Макар да ми се видя много телевизионно и като актьорска игра и като снимане. Сякаш до сега не е било така.

# 159
Не беше изпипан технически епизода, Джон имах чувството, че ще почне да срича в един момент, на репетиция приличаше...

# 160
Сигурно се е коментирало в края на стария сезон, обаче не помня... В какво точно се беше превърнал Чичо Бенджен, че хем беше мъртвец, хем не съвсем? Пуснах си да преговоря последните епизоди от сезон 6, но нещо не схващам.
П.С. За новия епизод, бива. Макар да ми се видя много телевизионно и като актьорска игра и като снимане. Сякаш до сега не е било така.
И аз ги намерих някак за различни последните два епизода. Замислих се дали не са сменяли режисьор, то пък се оказа, че има общо 19 режисьора сериалът, някои с повече, други с по-малко епизоди. И забелязах, че двата епизода, които са ми спирали направо дъха - Хардхоум и Битка на копелета, са на един и същи режисьор. За съжаление не го виждам в каста за този сезон  Sad Дано баталните сцени, които несъмнено предстоят, са пак на такова ниво.
Скрит текст:
Морската битка от епизод 2 определено не беше, макар и да ѝ отделиха доста време

# 161

Преди да се превърне в зомби, чадата го спасили с помощта на драконово стъкло, по начина по който са направили другите.

# 162
Авторите дават обяснение за епизода с Аря и Наймирия в кратко видео ето тук:
http://www.makinggameofthrones.com/production-diary/did-you-catc … thrones-throwback
А още по-накратко, дават препратка към реплика на Аря от първия сезон, когато тя казва "Това не съм аз" -  като обсъждат с баща си някакви занимания за момичета. /Нещо като израза "тая работа не е за мен"/. И двете с вълчището не могат да бъдат опитомени. Това е смисълът на репликата ѝ и усмивката, след първоначалното разочарование. Така че малки вълчищенца няма да има, както някой се надяваше /в смисъл, че това не е Наймирия, а нейно дете, някой така го беше разбрал/.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 01:19 от Тъмнозелена

# 163
 на мен ако нещо ми е спирало дъха това беше
Скрит текст:
съживяването на Джон и в някаква степен - убийството на Джофри. но пък атентата срещу Дани беше келява работа, личеше си, че е  епизода е съшит нескопосано.

# 164
  • Вестерос
Беше логично, че казва Аря така, защото
Скрит текст:
тя не е такава да се подчинява на Аря и да тръгне с нея. Това се разбира, а не, че не е Нимерия 

Магнаря в сериала не умря ли????

Скрит текст:
Великите змии
се окъкаха много бързо, отново безсмислено участие имаха, а Юрон е не човек  сякаш... лейм.

Общи условия

Активация на акаунт