Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 417
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
И на мене банката и безликите са ми били много интересни, къде се вписват в играта Wink

# 286
  • Варна
А на мен ми е любимо, когато теоретизира как на вала всички ще станат зомбита, но ще продължат да го пазят. (цитирам по памет) - "Ед, това, че си мъртъв не е оправдание да не отидеш на пост ..." и т.н...

Аз се тревожа за Бриен, Алис, Рослин, Дж К и още много второ- и третостепенни герои..

голямо прецакване обаче, че във филма ЮРон, уби ЕРон Мокра коса. В книгите очаквам ЕРон, да призове, кракен, левитиан, морски дракон или друго морско чудовище и  да fatal-ne Юрон

Той и в книгите Ерон е мъртъв, нали чете спойлерната глава..?

# 287
 Не е мъртъв. Пуснаха го  изнемощял и завързан по сала,  с жената с отрязан език, а това е малко по-различно. Теоретично има шанс да оцелее. хайде не си измисляй. лично аз на бааз спойлерната глава смятам, че той ще успее да  призове чудовище от морето.

последните изречения от спойлернатга глава за Ерон

Скрит текст:
Фалия Цветята - извика й той. - Бъди смела, момиче. Всичко това ще приключи скоро и ние ще пируваме заедно във водните зали на Удавения бог.

Момичето вдигна главата си, но не отговори. Няма език с който да отговори, разбра Мокра коса.
Облиза устните си и усети солта.
По какво разбра че е умрял?
За мен е грешка, че във филма избързаха да убият Ерон, очаквам драматични развръзки там.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 13:09 от Джон Сняг

# 288
  • Варна
Не е мъртъв. Пуснаха го  изнемощял и завързан по сала,  с жената с отрязан език, а това е малко по-различно. Теоретично има шанс да оцелее. хайде не си измисляй. лично аз на бааз спойлерната глава смятам, че той ще успее да  призове чудовище от морето.

последните изречения от спойлернатга глава за Ерон

Скрит текст:
Фалия Цветята - извика й той. - Бъди смела, момиче. Всичко това ще приключи скоро и ние ще пируваме заедно във водните зали на Удавения бог.

Момичето вдигна главата си, но не отговори. Няма език с който да отговори, разбра Мокра коса.
Облиза устните си и усети солта.
По какво разбра че е умрял?
За мен е грешка, че във филма избързаха да убият Ерон, очаквам драматични развръзки там.

Много хубав цитат.
Да пируваш във водните зали с Удавения бог, значи да ловуваш във Вечните ловни полета, в Рая, в Рая със 77 девици и т.н.
Ерон е вързан на носа на кораб и му остават минути, той имаше шанс да призове Удавения бог и установи, че Удавения бог няма да стори нищо.

# 289
 Дали му остават минути, хайде да не избързваме, може и петдесет години да му остават*. не знаем дали Ерон не може да диша под водата (жрец е), нито дали няма да се развръже някак. разполагаме с фактите - вързан е, изнемощял е и водата го ближе. Съвсем спокойно може да получи  сили от солената вода, той е свят човек. Наблегнал съм на предлога  думата ЩЕ - ЩЕ пирува във бъдеще, време, ама още е жив. Дали няма да стори нищо Удавения Бог - не знаем.  но дори и да не стори, наличието на Фалия според мен не е случайно тя ще му помогне вероятно да се освободи. нека не забравяме, че Мартин е написал 3 глави за Ерон, подготвени за  Танца и прехвърлени във Ветровете, а видяхме само една. цели две глави (най-малко) за умиращ човек да се пишат???

*освен това преди малко ти го написа, че е мъртъв, а сега биеш отбой, колко малко време му оставало. Абе то и аз си мислех, че Сандор няма да оживее като го запалиха, ама на - оживя.

**Припомням че Варис получи донесение, за истински жив кракен. Според мен това не е случайно, Ерон е жрец, можем да очакваме да се освободи от въжетата и тогава жална му майка на Юрон.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 13:38 от Джон Сняг

# 290
Хубаво споменавате Ед Скръбния. Поредният съсипан образ от Д&Д.

# 291
  • Варна
Джони, копаеш дъното.
Ако те вържат на носа на ветроходен кораб водата не те ближе, тя те разкъсва. Ерон буквално казва, че остава още малко докато започне да пирува с Удавения бог.
Освен това го има видението на Дани с мъртвеца вързан за носа на кораб.

# 292
 виденията на Дани са метафори. тя видя и "синът на слънцето", но той не бе истинсик син на слънцето, а принц на дорн. мъртвеца, може просто да е умиращ от глад , жажда, умора и рани човек, мноог буквално го приемаш.
не знаем силите на жреците. пак казвам - цели още две глави да се пишат, само за това как умира Ерон (най-малко), и при него да има още поне един човек, който само да гледа, ми се струва нереално. нещо ще стане там, обзалагам се на това. нещо непредвидено. Според Мартин точно тази глава е била важна, предпочитал е нея да прочете преди Ариан, но феновете са надделели. Още една причина да мисля, че Ерон  е много важен за сюжета.
Докато не го видя мъртъв Ерон, няма да повярвам. но и да умре  - може пак да възкръсне като някои други персонажи.
*
Скрит текст:
Отделно да се търси реализъм при Мартин - с неговите  Дракони,  вълчища, кракени, с магията която съживява трупове и прочие - не ми се струва много естествено. за мен реализма умря след втора книга, в която имаме истински дракони.

# 293
  • Варна
Главата е важна заради Юрон.
Може да продължиш да вярваш, че Ерон е жив, разбира се. За мен описаното е пределно ясно.

# 294
Има ли тема, където се коментира само сериала?

# 295
  • Варна
Има ли тема, където се коментира само сериала?

Тук се коментира само сериала. Ще пиша на модератор да изтрие, поувлякохме се.

# 296
Хексе, няма нужда Hands V
Аз попитах, защото повечето неща не са ми познати и реших, че съм сбъркала темата Relaxed

# 297
  • Варна
Мен ме е страх за Ед СКръбния! Praynig Много любим герой ми е, непременно искам да оцелее.

Въпросът е колко дълго ще оцелява, а не дали ще оцелее, така или иначе всички ще измрем. И на мен ми е огромен любимец... даже идея си нямате колко го обичам и как му подвивам коляно на моменти.

Долното малко спам, че и лични разни размисли и вълнения, които не ви касаят, та затова скривам
Скрит текст:
Някой беше предположил, че Джора би могъл да стане лорд командир. Неееее, не пипайте Скръбния,
 много добре си пасва той, даже повече от добре, Мормон да запълни дупката, която остави Баристан след себе си,
 тя това му и заръча Денерис - Намери лек и се върни при мен! А колкото до Ед Скръбния... с такава наслада съм чела и с наслада съм го следила в сериала. Черното му чувство за хумор е един вид вдъхновение за мен, от което имам нужда. Аз се чувствам като Юсейн Болт на стартовата права, но докторите ме убеждават, че съм "лепнала" рак, близките ми им вярват и са започнали да ме гледат с един такъв поглед страаааанен, аз им избистрям очите с реплики в стил Ед Скръбния
- Кажи какви цветя на гроба ти да засадя?
- Сатаната ме иска за дясна ръка, нужно ми е и ще ми бъде дадено достатъчно време да се превърна от хрисимо ангелче в достоен за тоя пост кандидат.
- Накарах етимолог да се влюби в мен, кажи какви точно гадинки от най-голямото биологично кралство искаш да те ядат... ще го уредя.
- и т.н.

Не пипайте Скръбния, той и неговият екранен образ останаха една от малкото ми наслади Stuck Out Tongue

# 298
аз бях предположил, че може Джора да стане ЛК.

ЕД е командир на един от постовете, не е глупаво, деен, организиран, е  ама не е за ЛК, хората няма да тръгнат  масово след него. Джора е рицар, син на бившия Лорд командир и има провинения - нормално е да дойде на Стража и да го изберат.
Денерис казав върни се при мен...ама не е казал като какъв. може би се има предвид "на вестерос" Освен тоав ако се прасне с Джон, остава вакантно място ма ЛК, а тя няма как да го приеме в спалнята си..

# 299
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата. Аз леко останах разочарована от серията. Морската битка ми дойде прекалено фентази - този огромен кораб с този огромен спускащ се трап... невидим.

Не виждам Церсей да се обедини срещу бродниците.

Общи условия

Активация на акаунт