Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 182
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
A За Вала в интрото? Никой не ме отрази със снимката....

Аз те отразих, Тиф. Просто заради прекомерно многото свободно време, което са ми дали в момента докторите... (не знам и аз ЩО да не мога да си ходя на работа) хем имам време да изкоментирам всичко, хем гледам да се сдържам, че да не обсебвам темата.

Иначе... така май ще стане, както и твоят пост намеква. Люта зима ще дойде, води морски ще замръзнат... и така...

# 181
 Абе не мога да разбера змиите бяха такава банда убийци, Оберин  излезе срещу Планината, дъщерите му се биха с Брон и джайм,  десет минути обсъждане коя змия кой  ще убие - Церсей или Планината, пък сега Юрон направо ги размаза като....как стана този номер? очаквах повече от тях.

# 182
Понеже Д&Д си правят наистина каквото си искат, не знам как да тълкувам снимката на Вала.
Не морето е пречело на ББ да заобиколят.Имало е промирие, което Мелисандра/Р'хлор наруши и войната започна. Сега могат да направят номера със заобикалянето, ако няма бюджет за падането на Вала.

Ситуацията с Нимерия беше странна и излишна. Може и да направят варг от Аря по-нататък ако им изнася, но този кораб май отплува.  Свърши се.

# 183
И друго се питам. Неопетнените не бяха ли евнуси? Или бъркам. Озадачена съм заради сцената с Мисандей. newsm78
Е според теб защо не искаше да му сваля панталона.

# 184
Въпрос имам към челите книгите  . Как Р'хлор е нарушил примирието с бродниците. И какво е направил навремето Азор Ахай, унищожил ги е или е сключил примирие с тях.

# 185
И друго се питам. Неопетнените не бяха ли евнуси? Или бъркам. Озадачена съм заради сцената с Мисандей. newsm78
Е според теб защо не искаше да му сваля панталона.

Да, стоплих вчера, че са се се ограничили до френски наслади само.  Laughing

# 186
  • Варна
2. Гарант на Юга (не запада) е титла, която се дава на най-влиятелният дом на Юга, като досега титлата е държана само и единствено то Тирели. Логично е да иска такава титла, не е нещо малко.
3. Познава Олена от дете. Никъде не е казано, кой от двамата е бил детето.
4. Много сцени са абсолютно безсмислени - ако имаше само смислени сцени щяхме да имаме три епизода с няколко битки и 1-2 съживявания, и всичко щеше да е приключило.
5. Пророчеството не е на никоя вещица, особено пък вестероска. Това е мноооого древна легенда.

2. Тая титла не значи много, при положение че Юга включва Дорн. Не е ясно обаче дали Предела ще приеме предател за суверен.
3. За Рандъл е доста нетипично да говори за себе си като дете...
4. При токова материал, който може да се вкара в сюжета, подобон безмислен пълнеж е безобразие. Или ще ги събират двете или всяка при глутницата си. Затова смятам, че пак ще видим Нимерия...
5. Джеерис 2_ри ходил при една вещица и тя му казала, че отнеговите наследници ще се роди Обещания Принц, който ще носи "Песен за огън и лед", затова той сина си Ерис Лудия за сестра му. Някой казват, че това е вещицата пророкувала на Церсей, други, че е самата Мел  ... но едва ли е било на валериански. Друг е въпроса откуде ще дойде тоя ЛЕД у Денерис.

# 187
Въпрос имам към челите книгите  . Как Р'хлор е нарушил примирието с бродниците. И какво е направил навремето Азор Ахай, унищожил ги е или е сключил примирие с тях.
има тема за книгите.

# 188
 Веско, Гарант на Юга съвсем не е празна титла, това освен Дорн ти включва и Предела,  а те са вторият най -богат район във Вестерос. освен това един Гарант има право да свикна войски,  и те са дължни да му се подчинят, дори да воюва срещу конкретният  сеньор така че това съвсем е празна титла.
2. как разбра какво е нетипично за Рандил тарли като във филма има само един по-забележтилен епизод с него - когато приема Сам? не смесвай книгите и филма.
5. Смесвате неща от книгите и филма, и дразним определени хора, но щом желаете нека се уточним - пророчеството че ОП ще се прероди е мноооооог древно на хиляди години , но  конкретно Джеерис  научава от една майги, че точон от неговиет наследници ще се роди ОП, а  КГ допълнителон дава храна за размисъл на Регар. Във филма показаах, колко е стаража Мелисандра, когато показаха истинското й лице, възможно е тя да е тази майги.

Уанда, задай въпроса си в другата тема, обещавам да ти отговоря възможно най-изчерпателно за легендата за Азхор Азхаи - не е за тук.

# 189
Веско, много се смях с двадесетия език, който Мисандей била научила Grinning Grinning Grinning Много добро попадение.
Епизодът ме остави със смесени чувства - хем имаше какво да се види, хем не ми беше достатъчно. Няма как да няма такива епизоди, трябва да се постели сюжет за целия сезон напред. Подразни ме, че сцените със СЧ и Мисандей само хабят време. Тая работа можеха отдавна да са я свършили, освен това можеха да покажат само как влиза при него и заваря вратата, щяхме да се досетим какво са правили, ако изобщо ни интересува Grinning
Малко ми стана тъпо за северняците - големи са консерви. Нищо извън рамката не приемат, дори когато почива на желязна логика и когато оцеляването им зависи от това. Джон си ми хареса (оо, каква изненада Grinning). Мъжът ми ми напомни, че всеки, който е блъскал така Кутрето в стената е умрял после. Добре, че Джон вече умря, та не е застрашен Grinning
Нали бяхте казали че сива люспа се лекувала с драконово стъкло, ама Сам има друга информация явно. Хареса ми, че в негов стил не спазва много-много правилата.
За корабните преживявания на Грейджой и змийките не знам какво да кажа... Точно като някакви кифли - пътуват с кораб/и, дори това не ми станя ясно, нямат съгледвачи и са си оголили хубаво задниците за Юрон. Пълен потрес! Големите войнички иначе, пълен виц са. Хич ми не е зор какво ще ги правят Церсей и Юрон, повече ме интересува:
1. Колко кораба заминаха
2. Юрон да не е завардил морето около Драконов камък, защото тогава Денерис с нейните войски може да си седи и да пие кафенце до дълбока старост. Всъщост къде са и позиционирани войските на Денерис, те не могат да са всичките на Драконов камък, трябва да лагеруват някъде...
3. Какво следва за Денерис (повече ме вълнува на Джон как ще му се отрази).

# 190
1.  Юрон и да е завардил морето около Драконо камък ам Дани има дракони - корабите са от дърво и горят.
2. Това че Змиите нямаха съгледвачи за да не видят тази армаад от 1000 кораба, която трябавше да се види от километри разстояние бе супертъпо.
3. На практика всичките кораби заминаха знама ли, не вярвам да са повече от сто?  трябваше да са достатъчни да прехвърлят Тирелите и Мартелите, но никой не е правил сметка чеа Юрон Чудотвореца, ще създаде за дав дни 1000 кораба.

# 191
Цитат
1. Колко кораба заминаха
Предполагам, че цялата Желязна флота, която отплава за да превози дорнската армия. Споменаваше се предишния сезон, че се състои от 100 кораба. Останалите кораби /"армадата на господарите"/ се готвеха да отплават за Кастърли рок с дотраките и неопетнените.

# 192
 Сравнете -  рекламата на Нестле лайън (eдин лъв, който ръмжи и мото "не си ти когато си гладен")
и "Нимерия, не  си ти - към ръмжащата вълчица" hahaha

# 193
Демек това са само корабите и екипажите им, дорнскаа армия си е в Дорн.
Но Денерис не започва добре, за много кратко време загуби желязната флота и тирелите. А още не е нанесла първия си удар.

# 194
 Според мен следва прегрупиране на силите. Денерис отслабна, реално разполага само с драконите, дотраките и непотнените, а те не са пускали кръв. На силата на наемници не може да разчита,  защото няма злато - не докато не завладее Кастърли, освен това сега трябва да спасява съюзници.  затова подкрепата на Джон ще е по-важна за нея, така че ще трябав да направи някои отстъпки.

това не може само да са екипажит, при железините екипажите са от свободни хора, така че реално хората на Яра и Теон отидоха - включителон и бойците. Тирелите също превозваха някакви сили на кораба. Дорнците, може да не са били всички на корабите, ама кой ще командва сега, като плениха Елария и избиах дъщериете? И аз разчитам на Брон, да освободи едната дъщеря, както бе споменато.

да си призная сценаристите много ме дразнят с тези 1000 кораба, на Юрон - как ги постори на бързо и как никой не ги видя,? че то как Яра не се сети да поръач 2000 кораба за същото време? А?

Общи условия

Активация на акаунт