Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 429
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Едно поздравче за всички, които мислят, че Церсей е изкукала тотално

# 241
Юрон използва магия за да се появи буря която използва като камуфлаж и изненада напълно Яра(I am the storm brother). Мисля, че в следващите епизоди ще ни разкрият и чисто магическата и вещерска страна на Юрон (може да има вкарани и магьосниците от Карт по някакъв начин) затвърждавайки го като най-опасния персонаж появявал се в сериала. Актьора който играе Юрон даде интервю в което намекна колко изкусителен манипулатор е персонажа му, и как той се държи по различен начин в различни ситуации. Фактически ние от 4-те сцени в който сме видяли Юрон от както го вкараха в сериала до тук, само с 2 от тях (Когато уби Бейлон, и тази от последната серия) го видяхме с истинското му лице. Юрон така яко пусна Церсеи по пързалката, че в края на сезона си мисля, че кракена ще удави лъвът, и Юрон ще се окаже Валонкарът. Тези който сте чели последната спойлирана глава на Мартин с Ерон знаете какво видя той в едно от виденията си, дори смятам, че Яра може да влезе в ролята на Фалия Цветята. Впрочем не знам дали забелязахте, че в бойната сцена това беше по-скоро някакъв хибрид между Юрон/Виктарион. Абсолютната лудост на Юрон в комбинация с дивият боен стил на Виктарион който помита всичко по пътя си. Дори Юрон имаше брадва на която беше изобразен кракен по подобие на брат си от книгите. Извинявам се, че в темата за сериала споменавам толкова много неща от книгите, но нямаше как да не отбележа някой интересни неща който ми се въртят в главата.

Освен това си мисля, че много хора тук подценявате страшно много Юрон, и то хора чели книгите. Това е човек обиколил целият свят, и от където е минал трева не е пониквала повече. Той е видял повече, и има повече опит дори от хора като Оберин и Варис. Със сигурност знае и повече от Яра за морските битки и това как се сразява друг флот.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 00:29 от Maldazzar

# 242
  • Варна
НервенХамстер, оказа се права за Рандил, каза"Познавам я откакто БЯХ дете" на английски ...превода  е лош.
Все пак възлагам надежди, че няма да се изложи.
Дорн ще се окаже порн... Това, че Джайм ще вземе Предела не е толкова фатално, после ще трябва да превози плячката през безкрайно поле от Дотраки.
И голямото ми откритие днес ... на съвета в ДК, Тирион взе тотема на Неопетнените и го премести върху Кастърли рок като бутна един лъв .... ето как работи телепорта!!!:laughing:

# 243
ЮРон  в книгите е пълна откачалка,  и не бих го подценил, но филмовият Юрон не виждам с какво трябва да го уважавам. Ако е използвам магия - това не става ясно във филма, не виждаме жреци, които да правят заклинания. иначе ако си говорим за книгите най-луд е Ерон, аз очаквам там да видим истински кракен.
 Да, филмовият Юрон е хибрид между книжният Юрон и Виктарион
Скрит текст:
в книгата Виктарион тръгна  води Дани за невеста на Юро, а после реши той самият да се ожени за нея, във филма Вик го няма и явно Юрон ще е кандидат за Церсей
Е, те Неоптнените са си с Дани, в Драконов камък, Тирион имаше предвид, че те и дотраките ще атакуват Скалата, а ако се запече работата и драконите ще помогнат.

# 244
Сцената със сблъсъка между двете флоти ми беше най-интензивна. Яра съвсем неподготвена беше. А Юрон беше като луд. Не помня книгите в подробности сега, но актьорът добре го пресъздава.

# 245
Яра по принцип би следвало да има две брадвички, а не да размахва този огромен двуръчен меч. Юрон не е като луд той е луд, но по един маникален начин, не като Джофри, а по-скоро като Рамзи.  хареса ми последната сцена с Яра и Теон, добро пресъздаване на  образа. Дано задържат този образ. ОБаче аз очаквам в морето да се появи истински кракен

# 246
Някакъв преводач на испански редовно изнася сюжета  Confused До 5-ти епизод го има в момента. Повече каквото и да напиша, ще е много неприятен спойлер. Който има желание да чете може да се поразрови, на английски е инфото. Но не препоръчвам, ние тук по-интересни сюжети и развръзки пишем Simple Smile

# 247
Юрон беше като луд. Не помня книгите в подробности сега, но актьорът добре го пресъздава.
Пресъздава нещо, ама със сигурност не образа от книгата. Единственото общо между книжния Юрон и сериалния е името.

# 248
Писмата от предния епизод и книгата на Сам.
http://www.makinggameofthrones.com/production-diary/look-over-th … ured-in-stormborn

Юрон някои вече го слагат наравно с Джофри и Рамзи, и все пак ми е малко смешен в сериала. В книгите беше по-страховит.

# 249
Какво мислите за теорията, че Бран Старк е Краля на Нощта?

# 250
Някакъв преводач на испански редовно изнася сюжета  Confused До 5-ти епизод го има в момента. Повече каквото и да напиша, ще е много неприятен спойлер. Който има желание да чете може да се поразрови, на английски е инфото. Но не препоръчвам, ние тук по-интересни сюжети и развръзки пишем Simple Smile

Поразрових се, и се оказа, че целия сезон е изтекъл, и то още ноември месец. Прочетох го всичко, има някои сътресения, ще видим. Някои неща вече се случиха, изглежда достоверно.

# 251
Какво мислите за теорията, че Бран Старк е Краля на Нощта?

Бран е по-скоро Р'хлор, не Краля на Нощта. (според моите спекулации, не е спойлер това.)

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 12:16 от Deziderata

# 252
 Бран е по-скоро ПГ (последният герой), ще тръгне да обедиянява Чадата с  хората, срещу другите, след като вече е изоставен от вълка си, няма  вече и меч и остава и Мийра да го изостави или да умре и съвсем ще пасва. ПГ е по-скоро дипломат. Някои спекулират че ПГ имал нещо общо с АА, ама според мен нищо общо няма.
Р' хлор реалон не знаем дали съществува. Юайт Тайската легенда  за Азор Азхаи, която е доста по-ранна от Асшаската нито споменава Другите, нито Р''холор, а само че настъпила Дългата нощ (както и евентуалните причини за настъпването й), и че се намерил герой, да обедини другите срещу мрака, познат под различини имена - Азор Азхаи, хиркон Героя, Елдрик Сенкоубиеца - който имал светещ меч и за кратко обединил хората. След победата над мрака  обаче нищо не било същото, започнали дрязги между кралете и сеньорите и недоверието се настанило между тях и хубавите дни отлетели като сън.
Асшаийската легенда за АА "Нефритеният  копенедиум" включаваща Ниса ниса се появява доста по-късно. и не можем да гарантираме за нейната достоверност, нито дори че съществуват Червен бог или бог на Другите, а това не са две лица на един и същи бог например....

някои от тези неща вече са разправяни от баба Нан, други - от Мелисандра, но е хубаво да се припомнят.
Бран за момента стана някакъв велик магьосник във филма - Бран Магьосника. Чак ме дразни.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 12:31 от Джон Сняг

# 253

Р' хлор реалон не знаем дали съществува.

някои от тези неща вече са разправяни от баба Нан, други - от Мелисандра, но е хубаво да се припомнят.

Кой върна Джон тогава? И кой върна лорд Берик?

Съзнанието на Р'хлор си съществува съвсем реално, има план на действие и си го следва. Движи и Манс, и Юрон.

# 254
 Не съм казал че няма Бог, а че не знаем дали има бог Р''хлох, т.е. . ако има божество Червения Бог и Другия, може да са просто двете му лица? не е ли логично. Всъщност може всички божества - Удавения Бог, Червения Бог, Другия - да се служители на едно божество. Не знаем съществува ли бог на име Р''хлор и ако да - какви са целите му.  Какво е общото между Берик, Сандор който не изгоря и Джон?
Джон го върна Мел, но дали нейната сила идва от Р''хлор? защо й вярваме когато тя крие лицето си зад рубина и това се видя и в сериала? ами ако е майги и ползав някаква кръвна магия, а Червения Бог е само за прикритие?
Филмовият Юрон, досега не е проличало да го движи някой бог, Манс си изгоря.
иначе ако говориш за книжните герои -  
Скрит текст:
Манс не го движи Р'хлор, а получи втори шанс от  две асшайски жрици, което е по-различно от това да те движи Червения бог. Юрон пък  е аватар на КГ, което е по-различно от това  да те движи Р ''хлор

този план, ще е да е много сложен, след като даже Мелисандра не може да го разтълкува и прати Станис на на сигурна смърт.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 12:43 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт