Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 317
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Впрочем Джони, знаеш ли, Кибърн някак остана встрани от коментарите, а без него до момента Церсей може би вече нямаше да е никакъв фактор.  Simple Smile

# 571
  • Варна
Тъмнозелена, хората няма да се обърнат срещу такъв съюз, щото на юг от Шийката нито са чували за ББ, нито им пука за тях. И няма да им припука вероятно докато зомбитата не напъплят Кралски чертог Blush А тогава ще е малко късно, на доматите и марулята вече ще им е минал сезона Simple Smile

# 572
  • Варна
Тъмнозелена, хората няма да се обърнат срещу такъв съюз, щото на юг от Шийката нито са чували за ББ, нито им пука за тях. И няма да им припука вероятно докато зомбитата не напъплят Кралски чертог Blush А тогава ще е малко късно, на доматите и марулята вече ще им е минал сезона Simple Smile

Тогава на бял кон ще се появи Церсей и ще им обясни, че ако дават човешки жертви всяка година КЧ ще бъде оставен на мира. И те няма да имат друг избор в крайна сметка.

# 573
Да, Джофри, но Кутрето го е надъхал някак си, изманипулирал го е.
Как го е надъхал и изманипулирал, като той е в Чертога, а Джофри в Зимен хребет? По скайпа?

# 574
Joy
Възможно е да, но не знаем дали няма да видят тепърва. То, както каза Денерис, и в дракони не вярваха, ама ще започнат. Едно е години наред да се разказват легенди за нещо си в дън гори тирилейски, ама ББ вече тръгнаха на юг, скоро би трябвало да научат и за тях.

# 575
Цитат
По скайпа?
По гарван!  Simple Smile

# 576
  • Варна
Да, Джофри, но Кутрето го е надъхал някак си, изманипулирал го е.
Как го е надъхал и изманипулирал, като той е в Четога, а Джофри в Зимен хребет? По скайпа?

Аз си имам теорийка, как Кутрето е изпратил човек със свитата на крал Боб за да нападне някое от старкчетата с цел да осигури конфликта Ланистър-Старк. Писала съм я някъде назад в темата за книгите.
Но си е фенска спекулация, да.

# 577
  • Варна
Цитат
По скайпа?
По гарван!  Simple Smile
Гарваните се появяват в гарванарника, майстерите вземат съобщенията и ги четат, трудно може да се прати нещо тайно.

# 578
Цитат
По скайпа?
По гарван!  Simple Smile
Гарваните се появяват в гарванарника, майстерите вземат съобщенията и ги четат, трудно може да се прати нещо тайно.
Не знам, ама в един от последните два епизода дадоха Санса да разчупва печата на такова едно съобщение. Значи не е отваряно преди това. Може в книгите да е друго, не помня.

# 579
  • Вестерос
Беше излишно заяждането!

# 580
Да бе, с писъмца ще тръгне да убеждава Джофри за нещо такова. А ако писмото попадне пред други очи? И колко време минава между бутането на Бран и опита за убийство? Да не се окаже много бърз тоя гарван.
Вариантът на Хексе е логически изпипан, Джофри да не е замесен въобще и да си е имало предварително пратен човек да извърши нещо такова, но нямаме никакви факти засега. За съжаление, звучи доста по-добре от това, че на Джофри му дожаляло и по извратения си начин решил да направи добро като отърве Бран от мъките.

Беше излишно заяждането!
Извинявам се. Не ми е било това целта.

# 581
Цитат
Вариантът на Хексе е логически изпипан, Джофри да не е замесен въобще и да си е имало предварително пратен човек да извърши нещо такова, но нямаме никакви факти засега.
Съгласна съм с това. Друг е замесен.
Скрит текст:
Възможно е скоро да се разбере.

# 582
Впрочем Джони, знаеш ли, Кибърн някак остана встрани от коментарите, а без него до момента Церсей може би вече нямаше да е никакъв фактор.  Simple Smile

Тъмнозелена права си. Кибърн е много важен и в Книгите и  Сериала - некромант, черен алхимик, бивш ученик на Марвин, бивш майстер, комуторот Цитаделата са отнели веригата, защото е стигнал твърде далеч в опитите си, но не са могли да погубят. По съществото опитите му са  тип  "йозеф Менгеле", упражнява се върху живи хора,изпитва садистично удоволствие, да се упражнява върху млади жени. За мен не е невъзможно и Церсей да се озове в неговите лапи. Той е най-важният фактор в чертога - Кибърн създаде
 Не -Грегор, като защитник на Церсей, и й даде идеята за течния огън. Олена казва че й липсва въображение, но истината е, че й липсва Кибърн. Преди Кибърн, Церсей имаше Варис, а той мрази магията, затова си налагаше самоограничения. С Кибърн всякакви задръжки на Ц. отпаднаха, много е интересно докъде може да стигне. Именно Кибърн показа на Ц. , че драконите не са безсмъртни, той е силната фигура. Всичик други я изоставиха на проццеса, дори чичо й, но не й Кибърн. Церсей е нищо без Кибърн, той прави разликата.
И както казах, тъй като е некромант, не знаем дали няма да стане посредник в сделката на Церсей  с КнН
А сделката на Церсей може да е много проста - всяка година ще дава определено число жертви на КнН, срещу което в цялата страна ще има сигурност за масовото население  на юг от Севера и Долината.. Знаем, че в приказките постоянно има такъв момент - ламята получава по една девица на година, за да пуска водата и накрая трябва да глътне принцесата.

Твърде малко сме коментирали Кибърн в тази тема, а си заслужава.

# 583
Абе Мартин си го е мислил за Джофри. Иначе нямаше да вмъква тия приказки между Тирион и Джайм по случая. Щеше да го остави загадка, както се случи в сериала (според мен случайно, просто го забравиха). Но не пречи да е чел фенски теории и да реши да го промени впоследствие, има как да го направи. Дано.

# 584
Цитат
По скайпа?
По гарван!  Simple Smile

принципно е много важно дали майстерът е подкупен или почтен. ама това  е друга тема. ОТ майстер до майстер има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт