Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 267
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Половината тема де карате кой пускал спойлери, и кой не искал да ги чете.

За предател, защо да не е Тирион/ джуджето/. Все пак е Ланистър, също знаеше, че мините нямат стойност. Сега с признанието на Олена се изчисти и името му. Дали е възможно Джайм, да не и е дал отрова, но пък получи признание. За мен започват да изчистват персонажите, за да се концентрират към главната битка, която идва с Белите бродници. Също сега Денерис, ще обърне внимание на Джон. Тепърва много смърт ще има, като че досега ще да е било игра.

# 616
 не е възможно да е Тирион твърде много го мрази сестра му. Убийството на Джоф бе само повод - той шамареше Джоф, освен това уби Тивин,  убил е и майка им, като се е родил, да не говорим че бе един от малкото хора знаещи за инчеста й с Джайм и често я подкачаше на тази тема.
Тирион също мрази Церсей заради процеса, който му спретна и опита да го убие при Черна вода. Неведнъж е казвал, че желае смъртта й. Освен това Тивин му отказваше правото да бъде лорд на Кастърли, защото го имаше за копеле, Церсей - също, въпреки че е кралица и няма как да притежава и Кастърли, но го пазеше за децата си.

Тирион е Ланистър само по име, но никой от Ланистърите не го харесва, всички  в рода го имат за "черната овца"

# 617
имаше въпрос че не сме коментирали много Кибърн?
какво мислите за неговата личност? докъде ще стигне в налудничавите си опити и  ще  се обърне ли в някой момент срещу Церсей?
Според вас ще го убият ли скоро или ще се сдобие с повече власт ?
Той като се появи в първия момент, като алтернатива на оня смотльо Пицел, ми беше направо симпатичен. Обаче сега не знам какво да мисля... Премина всякакви граници с това в септата. Вярно, че не е майстер, какъвто ако беше можеше да очакваме повече благоразумие и по-висок морал, но объркващо е някак. Все пак оставаме с впечатление, че заема мястото на Пицел, както и изпълнява много от неговите функции. Много са ми неясни мотивите му, не мога да го прогнозирам. Струваше ми се, че до един момент е воден от амбицията да се развива в науката си. Действа на принципа целта оправдава средствата, но каква е целта му? Това ми се губи. Себедоказване може би? Но пък прекалено в сянка стои засега. Не знам. Ако е това, то в един момент сянката наистина ще почне да му пречи.

на мен лично Кибърн ми е симпатичен. Доказа до къде може да стигне един майстер ако си  махне задръжките.

- създаде Не -Грегър (и  ни демонстрира как се вдигат мъртъвци,дори да им липсва главата - нещо което даже червените жреци не умеят)
- откри  ползата Течния огън за Церсей
- откри че Драконите не са безсмъртни

от него очаквам още много. Безскрупулен е  и същевременно - много умен, и това дава възможност да прави много открития, в името на властта (на практика той е сивият кардинал. Церсей стана зависима от него, на процеса всички се обърнаха срещу нея - а Кибърн не). Обаче се учудвам на Церсей че толкова лесно му се доверява, тя на практика стана напълно зависима от него, освен Кибърн и Джайм вече няма нито един човек на когото да разчита (а в книгата - и на Джайм не може чак пък толкова да разчита)

*Една от причините Варис да се обедини с Тирион е, че Варис мрази магията,  а на мястото му  Церсей назначи некромант. Докато Тирион бе ръка Варис  се ползавше с известно доверие, а сега магията властва в Чертога. Впрочем на Варис не му допада и Мелисандра, но тя отъпутува за Спорните земи.

# 618
Любопитството ме накара да попрегледям набързо и  четвърти епизод и ужасно съжалявам. Възмутена съм много и от себе си и от тези дето ги публикуват тия неща.

Aми госпожа,не си само ти в темата.Спойлерите се публикуват със скрит текст за удобство на всички,Никой не те е карал да ги четеш.Била чела спойлери още миналия октомври,че и за три епизода и сега,почти година по-късно се сети да се възмущаваш. Joy Joy

И защо толкова грубо и арогантно? Освен това не сте разбрали, момичето друго казва. То да го е страх човек да се включи в темата, защото експертите, чели книгите, спойлерите и ругаещи продуцентите на великолепен сериал, ще му се скарат веднага.

# 619
"Magic. I hate magic."

# 620
Чак пък сив кардинал да е Кибърн ! Просто има решение за повечето проблеми на Церсей, но не съм забелязал да я манипулира и тайно да командва парада. А Грегор си има глава, често му показват очите даже.  А това, че бил открил, че драконите не са безсмъртни е направо смешно.

# 621
Скрит текст:
имаше въпрос че не сме коментирали много Кибърн?
какво мислите за неговата личност? докъде ще стигне в налудничавите си опити и  ще  се обърне ли в някой момент срещу Церсей?
Според вас ще го убият ли скоро или ще се сдобие с повече власт ?
Той като се появи в първия момент, като алтернатива на оня смотльо Пицел, ми беше направо симпатичен. Обаче сега не знам какво да мисля... Премина всякакви граници с това в септата. Вярно, че не е майстер, какъвто ако беше можеше да очакваме повече благоразумие и по-висок морал, но объркващо е някак. Все пак оставаме с впечатление, че заема мястото на Пицел, както и изпълнява много от неговите функции. Много са ми неясни мотивите му, не мога да го прогнозирам. Струваше ми се, че до един момент е воден от амбицията да се развива в науката си. Действа на принципа целта оправдава средствата, но каква е целта му? Това ми се губи. Себедоказване може би? Но пък прекалено в сянка стои засега. Не знам. Ако е това, то в един момент сянката наистина ще почне да му пречи.

на мен лично Кибърн ми е симпатичен. Доказа до къде може да стигне един майстер ако си  махне задръжките.

- създаде Не -Грегър (и  ни демонстрира как се вдигат мъртъвци,дори да им липсва главата - нещо което даже червените жреци не умеят)
- откри  ползата Течния огън за Церсей
- откри че Драконите не са безсмъртни

от него очаквам още много. Безскрупулен е  и същевременно - много умен, и това дава възможност да прави много открития, в името на властта (на практика той е сивият кардинал. Церсей стана зависима от него, на процеса всички се обърнаха срещу нея - а Кибърн не). Обаче се учудвам на Церсей че толкова лесно му се доверява, тя на практика стана напълно зависима от него, освен Кибърн и Джайм вече няма нито един човек на когото да разчита (а в книгата - и на Джайм не може чак пък толкова да разчита)

*Една от причините Варис да се обедини с Тирион е, че Варис мрази магията,  а на мястото му  Церсей назначи некромант. Докато Тирион бе ръка Варис  се ползавше с известно доверие, а сега магията властва в Чертога. Впрочем на Варис не му допада и Мелисандра, но тя отъпутува за Спорните земи.

Джони, а мотивите на Кибърн? Като по-запознат разчитам на мнението ти по въпроса. Ако разберем мотивите му ще ни е по-лесно да предвидим развитието. Казваш "в името на властта". Аз това го прескочих, не ми се вярва, ама знам ли. Все си спомням, че той се появи като човек отритнат от гилдията на майстерите, това го амбицираше, да се докаже, че е не само достоен, а и по-добър. В тази посока мисля по-скоро, че иска да се докаже. Което предполага, че трябва и другите да научат за способностите му, но в момента той е в сянка, всички свързват плодовете на труда му с Церсей. То затова и ние го игнорирахме малко.

# 622
И защо толкова грубо и арогантно? Освен това не сте разбрали, момичето друго казва. То да го е страх човек да се включи в темата, защото експертите, чели книгите, спойлерите и ругаещи продуцентите на великолепен сериал, ще му се скарат веднага.

Великолепно казано!

Нивото тук напоследък спадна за съжаление. Повтарят се като мантра няколко "опорни точки" от рода на "няма бюджет за вълчище" (все едно същите тези знаят как се изготвя бюджет за баничарница, камо ли за сериал от ранга на Троновете), "Д&Д са малоумни, окепазиха сериала" (пожелавам на всички пишещи да са малоумни и успешни колкото продуцентите на сериала)...

Преди следях темата с жив интерес, обсъждаха се задълбочено предполагаеми развития... хвърчаха теории...
Тези, които четат спойлери и после недоволстват, че не им е харесало - ами няма да ви хареса! Дали бихте отишли да гледате примерно финал на Шампионска лига, ама предварително да знаете в коя минута и кой ще вкара головете? Дали ще кажете после - страхотно беше, много оспорван и вълнуващ мач? Еми - не, няма да кажете. Дори по време на мача ще скучаете...

Все пак следва да се уточни, че не всички от "книжната" тема се държат по този начин.

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 14:40 от Stаrk

# 623
Има си достатъчно добра дискусия и по същество - характери, предполагаеми развития и пр. Просто игнорирайте коментарите, които не ви харесват, защо задълбочавате с още коментари в тази посока? Половината коментари с критика, пък другата половина с критика към критиката  Simple Smile

# 624
  • Варна
Никога не съм разбирала това недоволстване, че нямало вълчища или дракони. Компютърно генерирани герои няма как да ми липсват.
Срещу Д и Д обаче не мога да спра да недоволствам, не е като да не можеха да изпипат повече нещата.
Относно Кибърн, нямам абсолютно никакво мнение в сериала, изглежда верен на Церсей и му стига да прави това което прави.

# 625
Цитат
Нивото тук напоследък спадна за съжаление. Повтарят се като мантра няколко "опорни точки" от рода на "няма бюджет за вълчище" (все едно същите тези знаят как се изготвя бюджет за баничарница, камо ли за сериал от ранга на Троновете), "Д&Д са малоумни, окепазиха сериала" (пожелавам на всички българи да са малоумни и успешни колкото продуцентите на сериала)...
И само да ти обърна внимание, че и в англоезични форуми се дискутират подобни въпроси. Не сме се изложили пред чужденците, спокойно. Успешните хора не са успешни само защото са гениални или супер-специални. Има си едно простичко правило в бизнеса - продуктът, ако не отговаря на някаква потребност на потребителя, колко ще да е гениален сам по себе си, пиши го провален. Критиките, или по-скоро обратната връзка, са много важни. В нашия форум обаче си прав - напълно безсмислени са, след като няма как да стигнат до когото трябва.

# 626
Тирион убил майка си като се е раждал, да няма вина? И ти като Церсей. Уби Тивиан, но пък е жив благодарение на Джайм. Кръвта вода не става. Ако не беше Ланистър, нямаше да е ръка и на Дененрис. Както и да е. Ние си проектираме все едни романтични и справедливи сюжети, но ни е бедна фантазията. Все има с какво да ни изненадат.
Денерис накрая да не стане Червена жрица. Това по повод интереса и че Джон бил наръгван в сърцето.

# 627
  • Разпиляна във въображението
Все едно някой, ако ви каже, че е бил наръган с нож в сърцето, ще го подминете  Grinning  Любопитството ще ме изгаря  Laughing

Не отдавам чак такова голямо значение на Кибърн извън показаното - човекът има зелена светлина да прави каквото му душа иска и да изпитва теориите си. Церсей има проблем - той го решава, независимо какво ще коства. Не е в сянка - попитаха за драконите, Церсей го погледна и той отговори, че се работи по въпроса. Баш до нея си е.

# 628
Кибърн за мен има научен интерес да се занимава с такива "забранени" неща, явно няма морални пречки, тъй че Церсей му е перфектна - осигурява му пари, занимателни задачи, закрила и идеални условия да се упражнява.

# 629
Тирион убил майка си като се е раждал, да няма вина? И ти като Церсей. Уби Тивиан, но пък е жив благодарение на Джайм. Кръвта вода не става. Ако не беше Ланистър, нямаше да е ръка и на Дененрис. Както и да е. Ние си проектираме все едни романтични и справедливи сюжети, но ни е бедна фантазията. Все има с какво да ни изненадат.
Денерис накрая да не стане Червена жрица. Това по повод интереса и че Джон бил наръгван в сърцето.

Джайм е единствен от целия род Ланистър който обичаше Тирион, но  след убийството на Тивин не е ясно доколко са същи чувствата му. Кеван  и Тивин например пряко се ангажираха  в процеса срещу него, Церсей - също. Някой питаше, защо Тирион да не се сдобри със Церсей - изложих гледната точка на Церсей към Тирион, а ти веднага пишеш че я приемам? Защо не си написала, че съм написал и гледната точка на Тирион спрямо Церсей - че тя му спретне процеса? Аман от разбирачи! А Тирион ако ако се докаже, че е Тарг, пак ще е Ръка на Дани, Тя ще го приеме един вид като "беден роднина", не е нужно да е Ланистър за да е  нейна ръка. Забележи, че тя го нае в качеството на "убиец на Ланистъри",  и на бивша Ръка, а не на в качеството му на Ланистър.

за това дали има пари за вълчище. В началото беше споменато че "вълчищата" са били хъскита. Много моля някой запознат да ми каже колко струва да се наеме хъски за час, и колко  - да се направи компютърно моделиран дракон, чрез специални програми за ефекти и ангажиране на една дузина режисьори и оператори. Второто със сигурност е по-скъпо, но Дракони има вече три епизода, а от вълчищата само Нимерия се мерна за кратко. В този смисъл ми се струва, че Д и Д могат много повече да изпипват сюжета. Сега какво - няма право и да критикуваме, нещо което не ни харесва?

Общи условия

Активация на акаунт