Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 250
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Джайм има изключителна способност да обича "въпреки всичко", затова си мисля, че с Тирион ще се сдобрят. Мисля си, че Тивин не беше обичан особено много от никое от децата си. Нямам предвид мразен (от Джайм и Церсей), а по-скоро дистанциран, смразяващ и далечен.

# 631
Кибърн за мен има научен интерес да се занимава с такива "забранени" неща, явно няма морални пречки, тъй че Церсей му е перфектна - осигурява му пари, занимателни задачи, закрила и идеални условия да се упражнява.

Кибърн има научен интерес, но освен това също иска да се докаже пред Цитаделата, а най-хубаво ако може да им отмъсти, че са го изгонили. ЗА тази цел му трябва много власт, т.е. той трябва да се "прикачи" към някой велик владетел. Церсей е перфектна и по още една причина - всички са срещу нея- роднините й, съюзниците й (Тирел),, Вярата, Севера и Долината, Дорн, Речните Земи.  Малкият й съвет се разбяга на процеса, Черните котлета я предоха. Кибърн игра "ва банк"  - в тежък момент заложи всичко на нея, и сега той за нея е страшно важен, единствената й истинска опора, тя ще го слуша за всичко, ще му дава пари, човешки материал, закрила - всичко което поиска.  newsm10В този смисъл за мен Кибърн се оказа голям играч. Да, рискува всичко, но пък спечели невероятно много, докато Варис  и Пицел поемаха само разумни рискове.
много ме кефи,  Кибърн, обичам майстери, които нямат скрупули  докъде могат да стигнат в името на науката.
(както вече казах и откритията на Сам много ме кефят, той бе готов да открадне,  а също и да престъпи  директна забрана в интерес на човечеството)

Последна редакция: чт, 03 авг 2017, 15:45 от Джон Сняг

# 632

за това дали има пари за вълчище. В началото беше споменато че "вълчищата" са били хъскита. Много моля някой запознат да ми каже колко струва да се наеме хъски за час, и колко  - да се направи компютърно моделиран дракон, чрез специални програми за ефекти и ангажиране на една дузина режисьори и оператори. Второто със сигурност е по-скъпо, но Дракони има вече три епизода, а от вълчищата само Нимерия се мерна за кратко. В този смисъл ми се струва, че Д и Д могат много повече да изпипват сюжета. Сега какво - няма право и да критикуваме, нещо което не ни харесва?

Доколкото си спомням, след първи сезон, в който използваха истински кучета, се бяха намесили организации за защита на животните и после стана невъзможно. Затова след това се използва CGI. То не е никак лесно са се работи и с истински животни по принцип. За разликата в цената не съм сигурна, но има кого да питам. Тогава ще пиша пак.

# 633
Винаги съм се чудил какво му е "нечовешкото" да се работи  с Животни и защо трябва да се слушат тези НПО-та?
Скрит текст:
в "Острието" с АНтъни Хоппкинс основната роля се пада на  дресиран мечок, В "Ласи", "Комисар рекс" "Бенджи закс и звездният принц" наемат кучета - коли, немска овчарка, пудел. Мога да се сетя поне една серия поредици с дресирани животни.  В цяла серия филми за АНтарктиза или Клондайк се използват кучешки впрягове и никой не вдига шум
измислени истории. Joy

Както и да е - ще съм ти благодарен да ми кажеш, каква е разликата за това три епизода да го няма Дух и три епизода да има  три Дракона.

# 634
Винаги съм се чудил какво му е "нечовешкото" да се работи  с Животни и защо трябва да се слушат тези НПО-та?
Скрит текст:
Зависи от работата, тук ми се струват излишни притесненията, но наскоро се беше вдигнал шум покрай видеото от заснемането на сцена от филма A Dog's Purpose, можеш сам да видиш за какво става дума.

https://www.youtube.com/watch?v=71bbL-w8mpE

# 635
  • Бургас
Цоп и от мен. Заклет фен от първи сезон, та до тук Simple Smile
Винаги съм смятала, че вълчищата са северни инуити. Но и рисувани изглеждат добре.
Драконите нито ще ми липсват, нито ми трябват : )
Съвсем достатъчно присъствие имат според мен. Твърде много ще станат "приказните" същества.

Кибърн, изобщо не вдявам за какво се бори. Изглежда като най - добрия домашен любимец за сега. Не вярвам да излезе нещо повече. Очертават се прекрасно семейство: Церсей,  Еурон и техния любимец.

Джайм и Тирион ще бъдат отбор. Джайм е добър и колкото и да обича сестра си, в един момент просто ще прелее и ще и обърне гръб със същата сила, с която я и обича. Тя е болест, както каза Олена.

# 636
Убиец на Ланистър, но все пак знае много неща от двореца и за Ланистър, които да и свършат работа, както и евнуха. Ако бяха случайни пешки, са и притрябвали.
Какво ревете за вълчища? Ако са ви слабост кучетата, то не знам защо режисьорите трябва да се ангажират. На мен не ми липсват и не се замислям. Те бяха символ на Старк. Старк са в по-голямата си част изклани, ясно е че няма да са с централна  роля. Предполагам ще се появят в някой момент, но каква роля биха имали сега?!

# 637
Добре казано. Ни вълчища, ни дракони ми трябват. Но дракони ще гледаме.

# 638
  • Вестерос
Писала си да не си го причиняваме, ами някои искаме да си го причиняваме Wink
и ти го прие лично при положение, че не съм се обърнала към никой персонално  Thinking
За Олена исках да пиша още, че направо си каза какво го чака Джайм. Много я харесвах тази жена, винаги достойна и толкова мъдра
Ако ог бях приела лично щях да пиша АЗ, а не НЯКОИ хора Wink

Тирион няма да е предателят, абсурдно е, явно не следиш историята.

Цитат
Срещу Д и Д обаче не мога да спра да недоволствам, не е като да не можеха да изпипат повече нещата.
Амин.

Все пак е фентъзи, трябва да има дракони, магия, вълчища и Други.

И Старк има все още, не са изклани в по-голямата си част- Аря, Бран и Санса явно не са Старк-срещу Нед, Роб и Рикон хмм, кат не я броя за Старк, Бенджен и полузомби. И Старк не са с централна роля ли казваш? :шок:

# 639
Убиец на Ланистър, но все пак знае много неща от двореца и за Ланистър, които да и свършат работа, както и евнуха. Ако бяха случайни пешки, са и притрябвали.
Какво ревете за вълчища? Ако са ви слабост кучетата, то не знам защо режисьорите трябва да се ангажират. На мен не ми липсват и не се замислям. Те бяха символ на Старк. Старк са в по-голямата си част изклани, ясно е че няма да са с централна  роля. Предполагам ще се появят в някой момент, но каква роля биха имали сега?!
Щом има дракони,ще има и вълчища.Огън и лед.
Замисляла ли си се как Денерис контролира Дрогон,как го призовава?Драконите са част от нея,затова е "майка на драконите" и даже заради тази магия не може да има деца.Туй нещо - ако не всеки епизод,през епизод ни го напомнят.
Вълчищата не са нито кучета,нито просто символ на Старк.Те са част от съзнанието и душата на всяко дете-Старк,както драконите са част Денерис.Поне Джон можеше да е с Дух. Crossing Arms

# 640
Джон, на твоя въпрос за бюджети, питах и ми отговориха, че вълкът би бил от 8 до 20 пъти по-скъп (и сложен) от дракона, тъй като най-сложно е взаимодействието с околната среда или "tracing". Драконите летят в небето, така че това не било сложно, малко облаци. Ако вълкът тича през гората или ходи до Джон, ще трябва всяко клонче да се променя с движението на вълка.

Колкото до снимането на истински животни, там предизвикателството и оскъпяването идвало от това, че те могат да снимат по 2 часа на ден, а един снимачен ден е стандартно около 12 часа. Човекът, с когото говорих, е снимал филм с куче, но актьорите бяха всъщност две братчета кучета, напълно еднакви, които се сменяха за ролята.

Спирам да спамя. Извинявайте за отклонението, просто обещах да питам.

# 641
  • Вестерос
Те затова и разкараха варгването! Смотаняци, а е важно.

# 642
Щом нещата стоят така,хич да не бяха давали варгването на Бран.Имам спомен ,че дадоха Нимерия как  намира трупа на Кейтлин и на сутринта Аря каза на Хрътката,че знае,че майка й е мъртва.
Просто е трябвало да бъдат кучета-пазачи.

# 643
Имам спомен ,че дадоха Нимерия как  намира трупа на Кейтлин и на сутринта Аря каза на Хрътката,че знае,че майка й е мъртва.

Не са 'дали' - това е в книгите, не в сериала.

# 644
Джон, на твоя въпрос за бюджети, питах и ми отговориха, че вълкът би бил от 8 до 20 пъти по-скъп (и сложен) от дракона, тъй като най-сложно е взаимодействието с околната среда или "tracing". Драконите летят в небето, така че това не било сложно, малко облаци. Ако вълкът тича през гората или ходи до Джон, ще трябва всяко клонче да се променя с движението на вълка.

Колкото до снимането на истински животни, там предизвикателството и оскъпяването идвало от това, че те могат да снимат по 2 часа на ден, а един снимачен ден е стандартно около 12 часа. Човекът, с когото говорих, е снимал филм с куче, но актьорите бяха всъщност две братчета кучета, напълно еднакви, които се сменяха за ролята.

Спирам да спамя. Извинявайте за отклонението, просто обещах да питам.

Благодаря за точните числа, полезно е да се знаят. newsm10
Все пак за мен остава загадка, как са могли да направят сериали като "Ласи" или "Комисар Рекс",  едва ли са снимали  само 2 часа на ден. newsm78
ИНаче въобще не оспорвам - ако ще се прави качествен  компютърен ефект излиза много скъпо. Обаче като се замисля - имаше цяла сцена с Нимерия във втори епизод на този сезон, която не повлия никак на развитието на сюжет; а Дух, който е като залепен за Джон в книгите не се мярка вече сума ти серии.  #Cussing outТа явно не е само до бюджет работата, явно не са преценили колко е важно варгването. Специално за Джон можеха да вземат едно хъски, да го заснемат за половин час как крачи до Джон и Тирион на Бурен край, и как той го оставя заедно с меча, пред портите.
Не казвам, че като цяло не е скъпо, сигурно е скъпо наистина, но се иска и малко съобразителност, да прецениш кое ти е приоритет и кое - не.  Например да правиш мащабни батални сцени, а да забравиш да измислиш някакви униформи по които да се различават едните железнородни от другите - това е липса на съобразителност, а не на бюджет.

Общи условия

Активация на акаунт