Любители на кучета - 74

• 40 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Змия, честита ти рожденничка.

моята паке много, но самоведнъж е повръщала
явно е и до трева и не знам и аз какво още

Госпожице, а по колко пъти на ден я извеждаш да пишка?

и ето ни нас в цялата ни прелест

Скрит текст:
ушите и живеят собствет живот

# 16
  • под тепетата
Добро утро!
 Благодаря на Sivi за новата тема!
 Макс  ужасно ми липсва, в неделя вече ще си го гушна. Чака ме голямо ресане, мъжът ми не обича да се занимава с това. Съответно съм се въоръжила с кожен кокал, фурминатор и ...търпение  Mr. Green
  Макс също пасе и повръща, ако не му е добре на стомаха. Викам му упражнението на йогата, защото сяда, започва едни напъни на коремната мускулатура и докато не изкара всичко от корема не тръгва.
 possessed , голяма усмивка сте извадили на втората снимка !
 Хубав ден на всички! Аз се приготвям за голямата отпуска от утре  Laughing

# 17
Благодаря за темата, Сиви!

Змия, много е хубава!

Possessed,аз съм ти фен на цялото четирикрако домочадие 😁

Духче, не се притеснявай изобщо. Спайки яде трева, точно с цел да предизвика повръщане и да се изчисти. Много кучета го правят, Вера ни го е казал.

# 18
Добро утро. Тя повърна само веднъж и то пяна. Вчера повече лежа и малко й каркориха червата. Днес е добре.
Possessed красавица е Рея. Ами нямаме точен режим в смисъл два пъти на ден задължително, за да се изходи. Тези два пъти най-често са в 6.30-7 сутринта и вечерта. Ако през деня имам възможност я свалям на двора - я да потича сама, я да поиграе с кифлата, я да предотвратя пишкане.
Вчера я свалих рано, към 6.30 защото хукнах към черни връх. Върнах се, едно друго и към 2-3 реших да сляза на двора с нея, тя се заигра с кифлата около час. Към 19 пак я изведох и така. Днес се успах, станах в 7.30 и директно на двора, за бели още не съм гледала.

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 07:43 от Госпожица Дух

# 19
Духче, Джина преди е живяла вързана на вън, нали? Мисълта ми е, че ние които си гледаме зверчетата от малки кутрета вътре в апартамент/къща сме ги учили известно време, че всякакви нужди се вършат на вън. След като научат къде се вършат те сме ги приучавали, че могат да стискат и че не трябва като им се допишка, веднага да препикват някъде у дома. Като малките деца с махането на памперса, в началото и те не знаят, че могат да стискат докато стигнат до гърнето, та така и с кучетата. Просто трябва да започнеш да я обучаваш като малко кутре, нищо че е голяма вече. Както и преди спомемах тя си има неизживяно детство и сега трябва да си навакса. Открий нещо което и харесва като лакомство и никога не отказва. Може да пробваш и само с похвали, ако не иска да хапва нищо. Макс примерно се размазва от кеф като му кажа "Браво на моето момче" и го потупам по гърбината, ама той и лакомства не отказва. Като малък за ученето на нови команди му варях черен свински/телешки дроб и режеш на малки парченца за да е фокусиран, че ще получи нещо супер вкусно.

# 20
  • София
И аз като Сиви мисля, че трябва да почнеш като с малко куче
Рея уж знае, че се пишка навън, ама ако се замотам и се забавя, и стават инциденти
миналата седмица имахме
отиде да скимти на вратата, ама се беше сетила и тя в последния момент, щото преди това си игрпа с котката и се беше заплеснала
и докато сколасам да се обуя.......

та дето вика Сиви, награди при всяко пишкане и акане навън, дори само с Браво, добро куче, щом е злояда
Рея като чуе браво и сяда с отворена уста вперила поглед в ръката ми или в чантата

и по-чести извеждания, за да има шанс да схване идеята
тоест ако не можеш през деня, извеждаш сутрин, после като се прибереш и накрая, преди да си легнеш, пак

# 21
  • Пловдив
Благодаря за темата  bouquet

# 22
Значи, когато се изпишка и изака да й давам месце ? Тя обича пилешко. Може и дроб, не съм я пробвала с него. Тя схваща и много бързо, когато й кажа"хайде моето момиче" и знае, че излиза и е много щастлива. На вън ако й кажа "хайде горе" понякога идва, понякога - не. Но ако сляза и й сложа каишката разбира, че няма мърдане и сама се качва нагоре изобщо не я дърпам, дори върви пред мен. В коридора най често сама влиза в душ кабината, за да мием краката. На двора явно разбира, че ако прави нещо и аз строго казажа "Джина не!" трябва да спре да го прави.
Ще й направя сега дори малко месце и ще го взема с мен на вън довечера, за да я награда за изхождането.
Тя бели не прави освен пишкане у дома. Но ще я обучавам да идва при мен. В повечето случаи идва, но не винаги. Днес бера аз коприва в задната част на двора и тя почва да лае и виждам една жена през портата нещо хвърля. Отидох аз там, тя с куче разхожда и гранули държи и ме попита може ли да й даде. Аз уверена, че тя от непознат няма да вземе казах "ми може ама тя гранули не яде много"... Глупости. Яде й от ръката на тази жена и това не ми харесва, ама никак. Как да я отуча да яде боклуци и да приема храна от чужди ? На мен ми се лигави с гранули в купичката й, а на непознати дава.
Впрочем от както не варя месо всеки ден, Джина яде и кисело мляко и яйца. Оказа се че обича бъркани яйца и изобщо не се кефи на гранули, ама яде като няма друго и тях яде.
Благодаря за съветите ви!

# 23
  • София
ама ти няма защо всеки ден да вариш месо
според количеството, което яде, вариш два или три пъти седмично
гранулите ги накисваш по отрано, да поемат целия бульон, а не да го осмуче и да и останат
това с научаването да не взима от хора и да не яде навън трудно става
зависи си и от кучето
има дето изначало си не взимат
ама за такива дето вземат си е висш пилотаж
може да се научи като кажеш не, даже и да и се иска да се въздържи

ама за целта трябва да ти е пред очите
обърнеш ли се, брой я, че се е навечеряла

# 24
Благодаря за новата тема  bouquet
Поспаланко Макс ми е голяма слабост. Искам да го мачкам  Blush

Ох, форума ту ми се отваря в нова версия, ту в стара... мн тъпо.

# 25
  • София - Рим и обратно
Благодаря за новата тема!
Едно фото от почти невъзможните мигове на опасна близост без ръмжене, хъскане и гонитби:...
П.П. Явно ще е по-късно, не могат да се качат снимки сега...

# 26
  • о`майна лунна нощ е
Вързали са Торин Cry Реве ми се, ядосана съм. Преместили колибата по-близо до  къщата, за да го наблюдават и опънали телта. Тъпите им чехли са по-ценни от свободата на куче на 3 месеца. Ще има разговори довечера. Предстои да не го виждаме цяла седмица и кой знае каква простотия ще им дойде на ум през това време. Хляб с пръжнато оливце ми беше подхвърлено като препоръчително хранене, че да не бил толкова слаб?!?!

# 27
  • София - Рим и обратно
За ограждането, как да е, нищо няма да му стане за 1 седмица, макар че, ловното куче си има жизнена необходимост от свободно тичане поне по час-два на ден. Ама хлебеца с оливцето го забрани категорично!

# 28
  • София
а не примерно повече храна?

оф, съжалявам Туиг, аз затова мразя максимата - куче се гледа на двор
щото го завързват на този двор и си умира вързано на същото място десетина години по-късно
а не можете ли да си го вземете у вас
пък даже и куче на двор се нуждае от разходки

# 29
ТуиГ, а Торин разхождате ли го? Това че живее на двора не означава, че няма нужда от разходки сутрин и вечер.

Общи условия

Активация на акаунт