Любители на кучета - 74

• 40 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Подкрепям NoMe и possessed в голяма степен. Аз харесвам кучета на двор...харесвам ги и вкъщи. Шошко си го гледах първо вкъщи, а после смесено и вътре и на двор и беше много по-щастлив като имаше другарче и огромно пространство за тичане.

Спайки сега го гледаме на двор (на МП НОК-а, той го гледа всъщност, скоро ще съм там, та почнах да казвам "ние" и аз Grin). Но той е голям(едър) и от малък свикнал на двор и е абсурд да се затвори. А и си живеем в къщата и винаги има хора там. Никога през живота си не е бил вързван за повече от час, колкото да не плаши гостите, че е доста териториален.  Свободно си стои ту в предната част на двора и лае по децата или си лежи (често в лехите и ги мачка), или отзад в големия двор и си тича и дебне някоя котка да падне от оградата (много го дразнят, нагло си лежат там) и да и види сметката. За сега безуспешно...

Но мисълта ми е, че ето куче на двор и то пуснато и все пак всеки ден се разхожда и при възможност се кара на дълги разходки извън града. Това, че е едно куче е гледано на двор съвсем на значи, че трябва да го гледат на синджир и на хляб и сол...или олио.

ТуйГ говори с хората. Аз не разбрах те твой близки ли са или някой се грижи за него...Малко се обърках...

# 31
  • о`майна лунна нощ е
Дребният не го разхождаме извън двора. Малък е, не е минал първоначалните ваксини и не го вадим навън от оградата. Мястото си е обитаема къща с двор 1 дка. Целият е в насаждения. Свекърите не оставят празно място ненасято. Няма нужда толкова малък да го извеждаме за изразходване на енергия. Бебе е още. Уморява се бързо и си заспива на удобно за него място.
Това с хляба го забраних в момента, в който си отвориха устата. Вариант за гледане в града е почти невъзможен. В апартамент сме, аз съм като обслужващ персонал за всички - водене, взимани от училище, транспортиране на мъжа ми до работа, прибиране почти всеки път, тренировки на баткото три пъти в седмицата ... Работя между другото. Излизаме в 7 сутринта и се прибираме поне три пъти в седмицата в 20:30 ч. Кое куче, особено ловно, ще издържи това? Безумно криво ми е в момента и съчетано с общото ми криво настроение, ще избие на някъде.

Само да уточня,че веднъж вързан,това няма да е само за въпросната седмица. От тук нататък ще е така, 'щото "куче на двор свободно не трябва да стои". Това са им разбиранията.

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 12:01 от `ТуиГ

# 32
ТуйГ, не ти е леко...Добре правите, че не го изкарвате като няма ваксини. Но това със синджира за постоянно никак, ама никак не е хубаво. Не може ли да говорите с тях и да се опитате да ги убедите...Дори ако ще и децата да се включат...знам ли...Но душунко няма да е щастлив, а и не е редно Worried

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 13:08 от Анонимен

# 33
  • о`майна лунна нощ е
Тия хора са ни помагали страшно много във всичко, за което се сетите. Благодарение на свекървата съм се върнала на работа и двата пъти, щом хлапетата направиха 5 м. Дума лоша не мога да кажа за семейните отношения, подкрепата ... Но, няма как да променя разбирането на хора над 60 години, които цял живот си знаят едно за животните, гледането им и мястото им. И чехлите. Тъпите чехли, о, забравих - и изпомачкания карамфил.

# 34
Съгласна съм с DivaOrhideq, че кучето независимо че живее пуснато на двора също има нужда от разходки. А пък едно куче свикне ли от малко да се шири на някой и друг декар, то после за него не е никак комфортно да бъде затворено в апартамент или къща. Валидно е и обратното - ако свикне в апартамент, после за него е стрес да остане да нощува в двор. Макс като го водя на село и само ме следва, където и да отида. Ако вляза в къщата и не го пусна вътре почва да лае да му отворя, ако пък го оставя вътре и аз изляза почва пак лай, придружен със сърцераздирателно скимтене да излезе. Нощем спи вътре при мен, няма шанс да заспи сам отвън, докато другите кучета си обикалят и спят спокойно и из двора.
Именно схващанията на хората над 60-те са толкова закоравели, че за тях е ненормално това, че куче се гледа в апартамен или пък обикаля в двора и че месечната му издръжка е една камара пари. За тях насажденията са най-важни, а кучето е за да пази, вързано на синджир. Няма да се учудя, ако кажат че трябва да се храни само с хляб от време на време, че да стане по зло и кръвожадно (щото и това съм чувала). Предложи им на твоите свекъри поне ако може да му направят някаква по-голяма клетка, заградена с мрежа и вътре да му е къщичката и някакво пространство да остава за свободно движение.

# 35
Туиг прекрасно те разбирам! Хората при които беше Джина, а сега и децата й са прекрасни- човечни и добри... Но на въпросите може ли да изкъпя малките с шампоан за бълхи и да ги накапя с пипета отговорът беше "куче ще ми къпе тя" и ги хранят с остатъка от тяхната храна. Аз тайно ще ги накапя с пипета и ще дам хапечто, дано има ефект. Много съжалявам за Торин Sad
Поссесед ама тя е принцеса бее накиснати не ги яде. Само сухи. Оф. Не месо ще варя само за награда на команди.

# 36
  • Бургас
Запис в новата тема, мн. гаден новият изглед на форума. Снимки през тел.как могат да се качват?
От снощи Стич е целият на пашкули- алергична реакция към малина (1бр.) Сутринта му надупчиха задника и сега чакаме да мине, но е доста странен целият един такъв релефен на вълнички стои ... #Crazy

# 37
Ох, горкичкия Стич.
`ТуиГ, много неприятно. Дано има компромис някакъв.

# 38
  • о`майна лунна нощ е
Компромис ще се намери. Още преди да го вземем обсъдихме мястото и ако знаете само с какъв ентусиазъм /от дядото/ за една неделя му се скова колиба. Материал от ламперия има даже, изолация на покрива му направиха. Има предвидено място, което ще се огради с мрежа. Просто е много мъничък още, адски ми е жал да е накрая на двора. Колибата беше ситуирана там в ограждението, но диването се научи да прескача оградата. Първоначалният й вариант е изграден с панели от радиатори за парно. Резиденция с двор за принца. Ама взе да бяга и за това го оставихме на воля в градината и почнаха бебешките бели.

Свекърите не са бездушни, чудесни хора са. За това и сега са изтеглили колибата близо до тях, но са го вързали. Просто приемането на кучето като част от семейството им е адски трудно. За тях си е животно. За протокола - почти 14 години имахме кокер взет от мъжа ми като бебе на 40-50 дни. Гледан в апартамент, после вътре в къщата на село ... накрая стана дворно куче, което, мамка му и прасето, много ми тежи на съвестта, че позволих. Не е като да не знаят какво е да се грижиш за куче в затворено място.

Ще ви кача снимки на колибата и мястото, където е предвидено да оградим с мрежа .. като гледам скоро трябва да е, че поне да има къде да щъка.

ПП - снимките:
http://prikachi.com/images/447/9151447P.jpg
http://prikachi.com/images/449/9151449v.jpg
http://prikachi.com/images/450/9151450y.jpg

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 13:41 от `ТуиГ

# 39
Оградете му около колибката с мрежа, за да не е вързан, а така и хората ще са по-спокойни. Разбирам, че не могат да позволят кучето да вършее из двора, защото ще направи страшно много бели, така е. А пък недай си боже да влезе и в градината.

# 40
  • о`майна лунна нощ е
Качих в предния пост снимките.
Там, където са дядо и внуче в работен процес, в момента е преместена колибата и е вързана тел.
На снимката с момиченцето е мястото, което ще бъде оградено с мрежа вместо радиатори и колибата пак ще се върне в него.

Драматизирам в повече и ви занимавам, но няма на кого друг да се оплача, че много ми тежи.

# 41
`ТуиГ, решението с мрежата може да сработи. Но като я правите имайте предвид, че кучето ще расте и ще има доста енергия ако не се разхожда често и ще е добре да има възможно най-много пространство. Т.е. оградете възможно най-голям терен.

На брат ми двете големи кучета са в клетка - НОК и ротвайлер. И двете са заедно, но клетката е доста голяма, таванът е като на къща висок и клетката има покрита част, където е къщичката, но и нещо като закрит двор и открита част, под слънцето. Въпреки това се разхождат всеки ден по 6-7 километра. Разбирам, че това няма как да стане тук, но поне самото "дворно" място ако е по-широко, ще е по-добре за куджо.

п.п. Малкия черньо е уникална прелест. Много ми харесва...

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 13:58 от Анонимен

# 42
Какъв е малък пашкул Торин. Хубаво е, че му оградят местенцето с мрежа. Вижда се, че имате и голяма градина, просто няма как кучето да бъде оставено да си тича на свобода в двора. Разбирам ги Туиг, не се сърди на свекърите. Но щом ще бъде ограден Торин няма страшно вече.

# 43
  • София - Рим и обратно
И моите свекъри са чудесни хора, но по отношение на животни вкъщи... твърдо против. Сега ще сме им на гости през август, свекърва ми се накокошини до небесата, че ще водим и куче, отсякла била, че в градината няма да стъпи. А то няма насаждения или нещо, което ще разруши, тя си го поддържа като парк - само трева и тук там цветя. Криво ми е и на мен много.
Ето снимката на двата звяра вкъщи, заради които май вече гости свекъри няма да имаме Rolling Eyes
Скрит текст:

# 44
  • о`майна лунна нощ е
На снимките, които качих сега е от идването му при нас - тогава на 50 дни. Скакалец лапите ги постнах скоро. Станал е двоен на височина и вече има брада Simple Smile Yum

Знам, че нямам право да се сърдя. Тази градина храни и нас. Що продукция вадят тия хора от една шепа двор! Той не закача насажденията, ама си прави белите с отмъкването на обувките и унищожаването на някоя друга китка. Като порасне сигурно и още повече фира ще има.

Визлите ме пробождат в сърцето. Това е породата за мен.

Общи условия

Активация на акаунт