Любители на кучета - 74

• 40 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Честито на всички рожденици! bouquet
Да са живи и здрави и да ви радват още мноооого!

Дайте акъл и линкове какво да правя с моя дребен звяр - атакува малки деца.
С нашите и на приятелите е ок, обаче с непознати малки, особено момиченца в розово е голямо джафкане.

# 61
  • София
ами
като видиш момиченце в розово и кръгом и надругаде

а иначе - търпеливо показване, че не всичките са лоши
ама за целта ти трябват подходящи момиченца

честито на всичките рожденници
ама много са красиви

# 62
Прекрасни, прекрасни кучовци! Да са живи и здрави рождениците, много години да се радвате взаимно!

Какво стана с малкото болно френчи на Дяволски чаровна? Тя май не е писала, а аз тези дни все ги мисля...

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 06:40 от Анонимен

# 63
  • Стара Загора
Честит рожден ден на всички рожденици! Да са здрави и много да ви радват!

# 64
  • Ланкър, планините Овнерог
Идвам да излея ужаса си и бягам. Моето куче окончателно е злобара на квартала.
Днес изневиделица почти се засякохме с един мъжки кокер. Тръгнах да го дърпам по-встрани, за да се разминем, обаче се измъкна от душача и настана въргал. А кокера, горкия, само квичеше, тоя моя не мога да го хвана, стопанката на другото пищи, аз тичам в кръг в опит да го хвана и крещя..... Изяде боя на края, но не издържах. После сума време ми трепереха краката и ръцете. Направо съм пред нервна криза, толкова надежди имам в треньора, че ако не успея да се справя, не знам. А иначе е толкова игрив, любопитен. С хора и женски кучета е чуден. От утре мисля с намордник да го извеждам, въпреки че е на повод. Само, като си представя случката от тези дни с двата ротвайлера......

# 65
Идвам да излея ужаса си и бягам. Моето куче окончателно е злобара на квартала.
Днес изневиделица почти се засякохме с един мъжки кокер. Тръгнах да го дърпам по-встрани, за да се разминем, обаче се измъкна от душача и настана въргал. А кокера, горкия, само квичеше, тоя моя не мога да го хвана, стопанката на другото пищи, аз тичам в кръг в опит да го хвана и крещя..... Изяде боя на края, но не издържах. После сума време ми трепереха краката и ръцете. Направо съм пред нервна криза, толкова надежди имам в треньора, че ако не успея да се справя, не знам. А иначе е толкова игрив, любопитен. С хора и женски кучета е чуден. От утре мисля с намордник да го извеждам, въпреки че е на повод. Само, като си представя случката от тези дни с двата ротвайлера......
2 пъти го изживявах плюс че напада и хора и ги хапе краката.Ние неможахме да си намерим наморник и се мъча всеки път с него, хапеме по крака.Понякога го издърпвам,но невинаги успявам.
Разбирам те добре. Като луда съм дърпа ме а е 5 кила животинче,лае като обезомял като видим куче,котка.Сякаш нарочно минават до нас хем виждат как се мятка и ме хапе и лае.
Нищо непомогна и 2 години почти си карам така.Вкъщи поне вече е по спокоен.
Като минам често има пуснати кучета настава ад.Ако го взема на ръце означава да ме нахапе цялата.
Иначе след бягствата едното беше ранен нахапа ми лицето но не позволи да го промия,майка ми надра та ходихме до денонощна болница и там едвам се справиха него.
И аз го шляпнах и ме захапа за наказание и си продължи да се дърпа а аз треперех и плачех.Хората ме съжаляваха.
Толкова го обичам,но е кошмар навънка. След дъжд като е мокър не дава да го мия едвам се справям,но никога небих се раздели нито с него нито с другите две принцеси.
Стискам палци да си корогира поведението твоето куче Peace

# 66
  • София
Гита Ог, съчувствам.

Имам позната, която по подобна причина сложи намордник на кучето си, а после то бе нахапано жестоко, защото не е успяло да се защити.

Ако смениш нашийника с душач или нагръдник, няма ли да е по-лесно да го контролираш?

# 67
  • Русе
Прекрасни, ужасно чаровни кучовци  Heart Eyes
Гита, Sad. Дано да помогне треньора  Praynig

И моите диванета, строени за сън (не че спят, тя го тормози за игра, подивяла е)

https://photos.app.goo.gl/FKD9DdgQx2gTVAFH2

# 68
Гита Ог, съчувствам.

Имам позната, която по подобна причина сложи намордник на кучето си, а после то бе нахапано жестоко, защото не е успяло да се защити.

Ако смениш нашийника с душач или нагръдник, няма ли да е по-лесно да го контролираш?

С душач е от известно време, но стана за секунди. С нагръдника се дърпа ужасно, не че с душача не му се получава. Разхлаби около врата, аз нещо дръпнах, но явно не в правилната посока и той се измъкна. Освен да сменя този душач с въжен? Знам ли и аз. В нас се напълни с всякакви поводи. На всичкото отгоре от новата супер-био-еко-незнамсикаква противопаразитна каишка явно е получил алергия - кръв червено му е под гушата. Махнах я.

# 69
  • Русе
Ние сме с тия дето имат шипове. Да се дърпа, ако му стиска. Има ефект при нас.

# 70
Цитат
Дайте акъл и линкове какво да правя с моя дребен звяр - атакува малки деца.
С нашите и на приятелите е ок, обаче с непознати малки, особено момиченца в розово е голямо джафкане.
Взимаш едно  шише 500мл. пълно с вода и като видиш момиченце,  хвърляш веднага на земята до звяра да се стресне. Rolling Eyes и казваш НЕ, разбира се 😀
Моята също е така с деца, много иска те да тичат, тя да ги гони.. Ужас, изтръпвам като видя дете да тича.

# 71
  • София

klari така не става с куче
не може да хапе собствениците си
намерете начин да оправите това поведение, защото обикновено това води до приспиване на кучета

Гита, намордника не е решение, само още повече се озлобяват
треньора ще помогне, ако ти си самоуверена
общо взето и дущача и тн помагат, ако не се дърпа кучето през цялото време, а ходи на хлабав повод
тоест ако повода е опънат и те тегли, когато се юрне да бяга със ситурност не можеш да го удържиш
треньора би трябвало да помогне

Ели_дечкин много са сладки

# 72
Гита треньора със сигурност ще помогне, просто трябва да гледате и слушате внимателно какво казва и показва, а след това да го прилагате докато не се научи зверчето. Няма да спре от днес за утре, защото си трябва постоянство. Наморник аз не бих сложила, защото ако него го нападне куче той няма да може да се защити. А пък като цяло идеята на душача е кучето да ходи спокойно, а когато започне да се тегли да го души и той да спира, но ако е постоянно стегнат на врата му, то за него е все тая как ще го дръпваш, защото него постоянно си го души около врата. Треньора ще ви покаже какво да правите и как да реагирате в ситуации като днешната. Между другото аз реших проблема с измъкването от нашийника, като му сложих нагръдник. Щом аз се справям с 40 кила куче, значи и вие ще успеете. Цаката е, като искаш да го стреснеш или да му привлечеш вниманието да дръпнеш повода така, че да му подместиш дупарата. Така той ще загуби баланса и ще се разконцентрира.
При Клари и друг път сме го комемтирали проблема, но той дивака и се е качил на главата и прави каквото си иска. Трябва ясно показване къде му е мястото. Една част от собствениците на дребни породи кучета ги оставят без обучение и подчинение, защото нали е малко куче и да захапе колко му е (Клари това не се отнася за тяоя случай, знам че правиш отдавна опити да подобриш поведението на малкия разбойник). Е, да де, ама е неприятно особено собственото ти куче да те хапе и лае. Дано намериш решение, защото си представям каква мъка е разходката с него.

Не мога да видя кой писа че е махнал противопаразитната каишка. Май проблема идва от това, че каишката притрива кожата и оттам препарата прониква и разранява. Откакто свалих на Макс каишката вече няма кървавите пъпчици и е започнало да се възстановява кожата. Та сега имам излишна каишка, но поне ще знам вече че на моя дивак не му понася. Минавам пак на капки Адвантикс, защото над година не в имал пробив ни на бълхи, ни на кърлежи, а през по голяма част от времето е все мокър - я от канала, я от Дунава.

# 73
cutesmallcat, 'Кафе с мед' , Dogsy, matze, Ели хахаха много са готини бе, искам го това кокерче за гушкане малко  Joy
Гигата, съчувствам ти и на Клари, нямам опит все още, а от неадекватни съвети едва ли имате нужда....

Аз искам да ви споделя няколко неща за Джина
1) определено е наддала, онзи ден изпращах ляля ми и я взех с мен на каишка, понеже беше 23 ч., и да не я викам в тъмното - леле как ме дърпа по стълбите, едвам запазих равновесие.
2) похвата с "наградата", ми се струва че я отучва от гранулите, забелязвам че когато дам месце, после половин- цял ден се върти и търси още месце. Не зная, може и да си въобразявам, ако е истински гладна ще яде гранули?
3) все по-често я разбирам - разбирам кога иска да играе с кифлата и кога не например. Днес имахме успех - не се беше качвала на дивана няколко дни - качи се днес, аз отидох при нея да я сваля, а тя се разпищоли и каза "хайде погали ме малко" и ми се изплези - погалих я, порадвах й се и хайде долу на земята. После се качи още 2 пъти и още два пъти я свалих - без галене. После ощр 3-4 пъти тръгна към дивана и строго казах "не", - не се качи  Mr. Green и изобщо разбира думата "не" доста добре и е послушна в този смисъл. Само на двора не ме чува много много, а ако й взема награда за пишкане и акане тя я подушва и все около мен стои.  Не зная, надявам се скоро да се отучи... ама надали. Вчера цял ден ме нямаше - не беше пишкала или поне не си личеше. Свалих я на двора и почна игра с кифлата, съседът я вкарал без да ме пита. Усетих я, че не иска много много и си я качих горе. След час- два към 21 ч., пак я свалих - изпишка се стабилно. Сутринта в 6 моя приятел ме ръчка и вика "Щерка ти се събуди", викам нищо й няма, пика в 21 ч., след малко ще стана. Станах в 6 и 30 да я разходя и заварих локвичка...

Гаджето ми има Джак Ръсел - див за трима, сума бели и простоии прави, пък и се зъби и ръмжи, а понякога и хапе маркирайки. И техните като ме питат Джина какво прави.. ми какво да прави хахах спи, яде и проси гушкане  Joy нищо общо с Джак-а

Колкото до куче-двор-синджир аз смятам, че всеки конкретен случай е различен. Преди години баща ми и приятелката му на някакъв язовир намерили 3-4 кученца умиращи от глад, слаби и изтормозени. Тръгнали си, но не издържали и се върнали - взели едното (а после и още едно за съседите). Баща ми има двор и къщичка на село, но от скоро е пенсьонер и не е добре със здравето. Кученцето му живее на село на синджир и е много плашливо. Ако я пусне успява да избяга при сестра си, в съседен двор и да омачка градината на хората и стават скандали. Баща ми скоро щял да й направи релса да тича из двора като на тролей - да, за много от хората, които гледат кучета и това не е добър вариант и начина, по който я храни и липсата на редовни прегледи. Може би дори биха го осъдили. Но е факт, че две кучета са спасени, нахранени ,насигурно място, имат вода, къщичка и подслон. И това е вече години. Така, че всяко обстоятелство е различно.  Много ми харесват балансираните мнения в темата и липсата на съдническо отношение към свекари и други роднини  Hug Hug

И данъкът да дам
Скрит текст:

На втората снимка е куче под прикритие като заек JoyJoyJoy

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 09:20 от Госпожица Дух

# 74
Благодаря  за съчуствието на всички. Душача го сложихме по съвет на треньора. И къс повод. Днес за първи път ще се виждаме, но се чувахме няколко пъти по телефона. От месец чакаме да можем да се вмъкнем в графика му.

Общи условия

Активация на акаунт