Любители на кучета - 74

• 40 759
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Гира Ог ще чакам после да споделиш какво е казал треньора. Успех на днешната среща!
Духче ама какви ушаци има Джина.. баш като заек под прикритие. Когато надушат лакомства обикновено не изпускат стопанина от очи, защото чакат с нетърпение следваща хапка. Подавай й някакви команди за да си ги заслужи. Викай я по име за да се научи да идва и като дойде веднага наградка и ме забравяй едно въодушевено "браво, моето момиче".  Нека да научи похвалите, за да може един ден да минаваш само с тях. А куче на двора на синджир си много права, че има някои за които това определено е по-добрия начин на живот. Все пак имат храна, вода и някакъв покрив над главата.
Сега докато пиша пристига прасето до мен, че сме из полетата и що да видя..той си направил кална баня:

Ще го товаря аз в колата след малко и отиваме на Дунава да се изплакне.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 76
  • София
моето прасе неще да се разхожда самичко
аз сядам и тя сяда
само ако има друго куче да си играе минава номера
обаче пък аз обикалям по 18-10 километра на ден, и тя с мен, та не е за оплакване

къс повод и душач да
ама пак, кучето върви наблизо и повода е хлабав и само когато се дръпне се коригира с душача
това е основната идея
не да е постоянно опънат повода и стегнат душача, защото тогава пак никаква файда
и Сиви е казала

Духче, не чакай да се наспиш като се събуди, излизай веднага
после се прибери да си доспиш
след седмица или месец тя вече ще е готова да те изчака и ти да станеш, а не когато на нея и е зор
и не те знам кога си лягаш, ама контролно изпишкване преди лягане помага
наградите - пробвай гранулите да са награди

# 77
Possessed рано лягам аз към 22 часа. Добре, но аз се притеснявах че ако свикне по няколко пъти на ден да излиза, когато почна работа и ме няма дълго време ще прави бели у дома, за това не я изкарвам така често, не че не мога. Мога, то цял ден да пишеш научен текст на компютъра байгънясваш. Гранули тя със зор яде когато е гладна, а за награда изобщо не ги иска. Сега съм се наканила с колелото да ида за гранули - МП й беше купил някакви още първия ден като дойде у дома и тях ядеше. После и тях отказа де, сега ще взема 2-3 вида да я пробвам. Добре, ще я изкарвам по-честичко тогава. Иначе у дома си пика на точно определено място пред нейния си фотйол в хола. Но и това ще опитам, контролно изпишкване преди моето лягане и ставане в 6 сутринта да я изпишкам отново. Щом смяташ, че скоро ще свикне да стиска, а няма да свикне да пишка в 6 сутринта и в 22 вечерта... нз то всичко е нож с две остриета, но вие сте хора с опит - слушам и опитвам  Hug

# 78
  • под тепетата
Иска време да се опознаете и свикнете с навиците си, Духче!  Понеже Макс дойде при нас  голям - на 2г и 4м и на мен първия път когато взе да трамбова стълбите вкъщи и да се върти неспокоен не ми дойде на акъла, че добичето си показва, че има зор. След трудовата дейност с парцала си научих урока . Случвало се е и в 2 и в3ч посред нощ да го извеждам, макар и рядко. Преди седмица мъжа ми се похвали, че му е дал хляб ( принципно знам какво му се случва в стомаха , заради маята  ) и го предупредих  да очаква обгазяване. Макс направо е включил тежката артилерия  Mr. Green Винаги след като минат отпуските ни и той остава за дълго време сам, няколко дни си помрънква доста ( информация от съседите). Общо взето са като деца - разбираш и без думи кога му се яде, спи, играе, неспокоен е, с грухтене се строполява на килимчето си недоволен...По принцип знам, че наградите трябва да са различна храна от всекидневната му, иначе няма да прави разлика. По Коледа като гърмят си нося пликче с кашкавал на кубчета, щото бъзливото магаре не ще да излезе.
  Съчувствам на стопаните, които се мъчат да коригират поведението на любимците си. Дано намерят точните специалисти и им помогнат!

# 79
  • София
Моето йорки май успях да го възпитам по отношение на нас. Явно аз съм стопанката, слуша ме и спи при мен. Понякога си играем с хапане, но виждам че го прави съвсем леко. Иначе ми дава да й правя неприятни неща без протести. С малкия и големия мъж също са в прекрасни отношения. Понякога ръмжи и лае каката, ама там има за какво. И навън вече ме слуша, понякога я пускам без повод, научи се на Ела тук. Както казах, остана само проблема с някои момиченца, но ще работим.
Извеждам я 1-2 пъти на ден, но все още ми отмъщава и пишка по леглата понякога. Пишка на памперса към 5-6 сутринта. През деня вече забелязах, че си чака излизането и стиска.

# 80
  • У Диспансера ...♥♥♥
Духче, има най различни лакомства, все някое ще и допадне. Аз взимах няколко вида докато моя го разбера кое му е любимо. Има едни тренировъчни кокалчета им вика Вета, моя умира за тях и така научи командите . И ние трудно ядем гранулата , така че би трябвало да имаш успех с тия кокалчета.
И ние на адвантикс от как го извеждаме, ама имахме пробив с две бълхи   ooooh!
Сега сме на някакво хапче Симпарика, че заради алергията не трябвало се капе с капки, да не се раздразни кожата . Ама и явно има някакъв бум на бълхите в Бургас, че всички стопани в парка се оплакват.

Гира Ог, дано ви помогне треньора. Но и аз като другите мисля, че с време и търпение ще се наредят нещата.

# 81
Духче, тя не знае, че може да стиска все още. Никой не я е научил, а отделно е живяла на вън и не и се е налагало да стиска. Идеята като жяло е, че трябва да се научи, че всякакви нужди се вършат вън, а вътре е нейния дом и трябва да го пази чист. Сега я извеждай по начесто - като малко кутре през 2-3 часа. Не е необходимо да е дълго време на вън. Едни 5-10 минути са съвсем достатъчни, ако има някаква нужда да си я свърши и после у дома. Щом се събужда в 6 часа, тогава трябва да е първото извеждане за деня. Аз с Макс ставах в 5 часа, защото той се събуждаше малко след това, грабвах го и по пижама на вън за 5 минути. Щом веднъж се научи на вън, после ще стиска докато я изведеш, а ако е много на зор ще ти покаже по някакъв начин. С времето увеличавай интервала на извеждането и така ще стигнете до 2 извеждания на ден. Поне на Макс толкова му стигат, а през другото време си спи.
Free Agent явно има нещо, което я дразни в децата. Наблюдавай и виж кога и защо ръмжи. И Макс имаше период, в който един джак го научи да лае по хора, ама те джака не го взимат на сериозно, ама моето 40 кг прасе си е внушително като ти излае на среща. Разделих го от другарчето му и започнах да наблюдавам какво го дразни и като видех човек, който знам че Макс няма да хареса стопирах предварително реакцията му и го отплесвах с нещо друго.
И показах одеве калния Макс, а сега да вмъкна и мокрия Макс. Ей, голям кеф беше на тоя Дунав. Цяла час плацикане, гонене и дивеене падна.

Последна редакция: сб, 22 юли 2017, 11:18 от Sivi

# 82
  • София
да не повтарям казаното от Сиви цялото, та баш така си е
допреди седмица - тоест два месеца ставах в 5.30 извеждах кучето и аз по пижама и после се прибирахме да се оправим, да се ахраним и тн и да излезем на разходката преди работа
сега мога да стана, да оправя всичко и да я изведа след това
е шест и нещо е, ама търпи милата и ме чака будна

от излизане през час, минахме през два часа, през три часа, сега излизаме сутрин, обед, следобед и в 12 за последно
гледам да не я карам да стиска повече от 6 часа, че да не стават издънки
тоест свикват че ще ги изведеш и се учат да чакат
е има и изключения де, ама са редки

аз купувам едни рибешки сушени смърдила
от емаг, ще пусна после линка
режа и ги на парченца, а тя ги обожава
е и други взимам, ама тези точно са и любими
https://www.emag.bg/nagrada-za-kucheta-calibra-ocean-fish-chicke … 041/pd/D7GTRYBBM/
и това
https://www.emag.bg/nagrada-za-kucheta-calibra-large-lamb-fillet … 045/pd/DDGTRYBBM/

# 83
O, момичета много ви благодаря за логичните обяснения! Разбира се, ще ви послушам и ще давам обратна връзка.
Купих й два вида по половин килограм, гледах да са скъпи. Виждам, че дори да ги подуши и да лапне, после някак си трудно ги дъвче, а със сурови пилешки кокали проблеми няма с дъвкането, с кокала от телешка кожа също, нима е възможно действително да й е трудно с гранулите? По ваш съвет накиснах в кисело мляко и/или пилешки бульон. Ако все още не са попили изсмуква бульона само, ако са попили не ги поглежда гранулите и като останат половин-един ден в купата и виждам, че няма да ги изяде ги хвърлям, мия купата и слагам сухи гранули без бульон.
Нарци - ... да бе, при Вет-а има кокалчета малки, след едно посещение лекарката й даде едно - още ми седи в джоба. Моя приятелка й купи бисквитки кучешки някакви тип сандвич- чудя се на кого да ги подаря, никакво внимание не проявява. Харесва й месото и това си е - вчера имаше на промоция прошуто в Кауфланд, а аз никак не съм месарка, дори по-скоро вегетарианец го раздавам, взех малко за МП и нея. Това ще й е наградата. Или поне щеше... ако не се беше изпишкала у дома. След малко пак ще я изведа.
Благодаря ви. Прекрасни сте!

# 84
  • под тепетата
Прошутото не е ли много солено? Аз избягвам всякакви подправки като готвя (рядко) на Макс. От един път нищо няма да и стане на Джина,  но по принцип говоря.
 Sivi, твоето е куче- амфибия  Laughing

Тая обява ми скъса сърцето...
 https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Da-pomognem-na-kuche-o … nameri-nov-736550

# 85
  • Ланкър, планините Овнерог
От днешната среща разбрах, че нищо не разбирам от кучета. Само не знам как ще преодолея страха си и да му позволявам да се подуши с мъжко, а не да го дърпам (така усеща, че нещо има да става и става още по-зле). А доберманката на Алекс Георгиев е куче-мечта, но той го е направил такова. Беше я взел и видях от близо какво се казва обучено и обичано куче.
Общо-взето нищо ненормално не става с моето куче (съвсем в реда на природата са опитите му да е по-по-най), но ще трябва време и старание от моя страна. Иначе, като правиш нещата, както трябва, се получават. Не можех да повярвам, че това е моето куче.
И да знаете (отдавна си го подозирах, но днес ми го потвърди и треньора) - по-добре хвалете, галете, казвайте "браво", отколкото да давате наградки. С даване на награди си правите кучето корумпирано. Винаги ще прави нещо, ако ще има награда. Това го бях забелязала по Чарли - носи топката, сяда и ме гледа в джоба.

# 86
  • под тепетата
Гита, благодаря, че сподели! И моят мъж все ми се кара, че предварително настройвам кучо. Надушват страха ни хитреците и реагират много буйно. Относно наградите - пак твърдя, че има много общо с възпитанието на децата. Позната ли ви е репликата - А ти какво ще ми дадеш  Mr. Green
 Сетих се, че преди много време ми бяха попаднали клипове с Иван Балабанов и малиноа. За тези, които не знаят , обучава служебни кучета в Америка и май имаше развъдник Витоша. Не съм виждала такова послушание-  такъв поглед извади кучето, така го следваше на половин стъпка, дето се вика реагираше още преди да му подадат командата. Много ме впечатли. Сега като потърсих в нета ми се появи много информация на руски. По-старите като мен го разбират, а по-младите ще ползват сайтовете на английски, ако им е интересно.

# 87
Гигата а ще продължите ли да ходите на възпитател?
Момичета, извинявайте но отново имам нужда от вас. Преди няколко дни някоя сподели, че има проблем с крачето на своето кученце. Сега забелязах нещо на крака на Джина, дали е осил? Звъннах в клиниката, казаха утре да я заведа и че не е нещо фатално. Но аз обещах на МП да идем на едно състезание извън града и се притеснявам до следобяд да не се инфектира нещо... Извинявайте че само ви занимавам с глупости

# 88
  • София
на мен не ми изглежда много инфектирано
за тези случай съм си взела кислородна вода, риванол и не помня как се казваше антиботик на прах
просто промиваш и принципно повечето ранички сами си зарастват

# 89
Гита Ог и аз бях ходила на треньор, ама в Пловдив и горе-долу същото май са ми казали и на мен. Аз преди да ида на треньор, видех ли куче и навивах повода съвсем късо около ръката си и Макс разбираше, че има нещо по което да лае. Веднага започваше да се озърта и да търси къде е дразнитела. После го оставях с отпуснат повод, но готова ако скокне да го изтегля към мен и започна на част от кучетата, с които се засичаме да не им лае. Просто ги гледа как минават покрай нас и като отминат си продължаваме разходката. Е, има някои породи които не търпи и за съжаление едно от тях живее в моя вход и още няколко са в близките къщи около блока и понякога се засичаме с тях. Ще ми е любопитно да чуя още какво друго ти е казал и препоръчал като действия и реакции от твоя страна в такива ситуации.
Лакомствата са докато са малки, и за това е добре заедно с лакомство да има и похвала за да запомни че бравооо се казва като е направил нещо както трябва. А също може и наградата да е някаква играчка и игра с кучето, но първо трябва да се работи в тази насока с играта. Ако ти е интересно мога на лично да ти напиша повече за това, защото треньорката при която бях наблегна основно на това, че за кучето най-важна трябва да е играта със собственика и след това всичко останало.

Общи условия

Активация на акаунт