Любители на кучета - 74

• 41 009
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
колко е голямо детето

или ако не ограждение, по стар селски почин, една тел и да тича по нея хем вързано и далеч от домата, хем с повече опция за движение
а зимата, като няма посеви не може ли да си е свободно

# 256
  • София
Пропуснала съм доста теми,но да покажа маймуните,водихме ги да се разхладят на един язовир
Скрит текст:

# 257
Аз утре ще водя мойте на язовир. А този язовир кой е?

# 258
  • София
Аз утре ще водя мойте на язовир. А този язовир кой е?
Пасарел  Hug

# 259
Ами нямаме такова място което да е като заграждение. Имаме едно съвсем мъничко, в което се е гледало прасе, само че там където е със синджира има повече движение.....
Нито лятото нито зимата е пуснато, защото свекър ми има занаят.....и в къщи портите и вратите са отворени. Веднъж го изпуснахме така и цяла нощ в един дъжд обикаляхме улиците да го търся, а той и взе че налетя на една циганка.....
Сина ми е големичък, но не полага грижи....иска да го гледаме вътре в къщи.

# 260
За това се казва, че хората трябва да са готови най-вече психически, преди да си вземат куче. Вие сте го взели, заради детето, защото той е искал куче, но в един момент се оказва, че детето е изгубило интерес, а вие нямате желанието да се грижите за вече порасналото куче. При желание все ще намерите сутрин едни 30 минути, за да разходите животното или пък ще му пригодите що годе нормални условия, дори и на синджир, но да може да има някакво движение. Може би е най-добре да намерите нови стопани на кучо, които биха му отделили нужното внимание.

# 261
  • София
Жалко е, че не можете да обясните на големия си син, че кучето е живо същество и той е поел ангажимент към него, носи отговорност за него.
Някак не мога да си представя как обичате много кучето, а съвсем съзнателно сте го оставили да страда.
По-добре би било да му намерите нови хора.
Пуснете обява, че подарявате кучето и преценете лично на кого да го дадете.
Дайте снимка да го видим и ние.

# 262
Вижте аз съзнавам изцяло вината си . Не се оправдавам.
На детето не само че не е нужно да се обяснява, той отлично знае, и също страда много защото колкото и да полага грижи, някак си вссе нещо по-интересно намира за правене и често си говорим за това....Наистина го обича, но откровено сякаш не му се занимава. Не искам да го съдя и да се караме за това, просто търся най-безболезнен изход от ситуацията.
Той сам предложи да му намерим други стопани.
П.П. Кучето има движение, синджира не е къс и мястото по което си обикаля не е съвсем малко. До като беше по-малко и не толкова шавливо зимата спеше в гаража до котела на топло, а сега сме му направили един отвор до него където се шмугва при дървата които са прибрани и една агнешка кожичка има там да му е уютно...
Както и да е. Не се оправдавам.

# 263
  • На морето!
Наистина го обича, но откровено сякаш не му се занимава. Не искам да го съдя и да се караме за това, просто търся най-безболезнен изход от ситуацията.
Той сам предложи да му намерим други стопани.
Не, разбира се, не го съдете, не се карайте, точно така се възпитават отговорни мъже, които стават достойни глави на семейства.  Stop
Съжалявам, остра съм, но е заслужено. Надявам се си давате сметка какво означава тази раздяла за кучето и колко безотговорна е постъпката ви и това ще ви е обеца да не си взимате повече куче!

# 264
  • У Диспансера ...♥♥♥
И моя син мрънка, че бил ваканция и трябвало да става в седем да го извежда , ама му припомням редовно обещанията, дето ги даваше, и  че език ме беше заболял редовно да обяснявам колко грижи иска едно животно и не е само да го прегръщаш. Има си задължения, които трябва да се спазват и щом е дал дума, значи е закон.
Според мен малко по твърдо, защо да не се карате, леле ако чуете мен за какво иде реч  Laughing  И разкарва, и храни, само дето не го къпе, че това диване само аз го озаптявам в банята Mr. Green
Ама ако кажа хайде от мен да мине и ще стане като с котарака, изцяло моя грижа. Понякога се налага малко твърдост, особено щом той го е поискал.

# 265
  • София - Рим и обратно

Ама ако кажа хайде от мен да мине и ще стане като с котарака, изцяло моя грижа. Понякога се налага малко твърдост, особено щом той го е поискал.

Абсолютно това все едно аз съм го писала. Котаракът и при нас си е изцяло моя грижа, макар че пак беше взет по желание на щерка ми. Та той само мен и признава, като резултат. Моят принц е той.
А тя засега си става сутрин да извежда кучето, няма вече басейни и други излизания с приятелки, защото кучето е прикрепено към нея и ако не може да иде с нея, просто няма да ходи.

# 266
  • София

niama_me, не знам на какво си се надявала като пишеш тук - някой да каже - аууу, дай аз да взема кучето?

Да, действията ти са осъдителни. Ти не обичаш това куче. Обичта ти и вероятно на детето ти се свежда - обичам всичко живо, ама ако може да е отдалеч, да гушна, да се порадвам и чао. Само, че в твоя случай, дори не искаш и да се напънеш. Кучета могат да живеят при всякакви условия, стига да са обичани.

Аз по същия начин обичам животинчета. Изпитвам ужас от кучешкия лай, независимо от това, че имам куче от 7 месеца. Сервирали са ми го на 1 декември. В началото мих ръцете след всяко пипане Simple Smile, сега вече го мачкам както искам. Навън като почнат да лаят кучета помежду си - уж грубичко играят - изтръпвам и пища като ненормална. Това не ми пречи - да го храня, да го извеждам, да го мия.

И недей да виниш детето, свекъра и т.н. - като те мързи - намери нови стопани и живей спокойно. Да, мързи те да станеш 1 час по-рано, толкова му трябва на кучето. Нали домакинстваш - переш, гладиш, готвиш, помагаш на детето с уроци, чистиш си зъби, къпеш се... добави още като нещо задължително и това е.

И пак питам - какво си очаквала да ти отговорят тук, баш в кучешката тема, когато хората взимат - бездомни, болни, а и породисти - и дават всичко от себе си?
Така, че направи каквото си там решила - няма друго - или даваш на друг стопанин или да промениш малко себе си заради още един член на семейството. Ако ти беше положила грижи за това куче, сама да си измислила нещо - няма да имаш проблеми със свекър, дете и друго домочадие. Проблемите започват като кучето на никой не му трябва.

# 267
  • У Диспансера ...♥♥♥
И да кажа преди седмица на работа дойде едно котенце, леле да го ожали човек, пълно с бълхи, слабо, очите гнойни, имаше и боя по него. Та заех се аз и къпане, чистене, хранене, котето стана като ново, и вчера идвам и му нося паучове за бебета, колегата ми каза че един човек го харесал и попитал може ли да си го вземе в къщи.  И да ви кажа много ми стана хубаво за спасената душица че си намери дом.  Преди година едно кученце се завъртя, без козина, с един сезал на врата, бълхи, слабо, сега е едно щастливо куче и си остана при нас , колега ни е един вид Grinning
И много ми е болно като гледам разни постове за изхвърлени животинки, колкото и да помага човек не може да помогне на всички.
И всеки път казвам мислете хора, мислете много преди да си вземете животно.

# 268
Добро утро от мен и Damnit.   След сутрешната игра с любимата джапанка е вече време за почивка....http://majnatati.snimka.bg/animals/bebe-kuche.956138.38168383  Заспивам мамо вече... 
http://majnatati.snimka.bg/animals/bebe-kuche.956138.38168382  ииииии

И сега ни мога да се обърна, ни да си преместя кракът, че да стана  Laughing

# 269
Очаквам да получа съвети как да постъпя.
Не очаквам да чувам колко сме безотговорни аз и детето, мързеливи и как не обичаме животинката.
По-конкретно ли е вече ?
А съвети, благодаря - получих.

За порицания съм достатъчно голяма. И много добре съзнавам как постъпвам, а още по-добре от теб знам, какво чувствам. Peace

Дори това, че споделих тук ме облекчи.

Общи условия

Активация на акаунт