Любители на кучета - 74

• 40 765
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • о`майна лунна нощ е
Биляна, много красива снимка ... кара ме да се усмихвам и натъжавам едновременно. Лятото си отива.
Да му се не види - на Мусала даже заваля сняг /липсва ми зъзнещият емотикон/

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 17:42 от `ТуиГ

# 646
И нашата мадама Роял-а най го мачка... ама тя си е лакома де..

# 647
Джина не си пада по Роял-а. Тя по нищо не си пада освен по месо с ориз де Grinning Но яде от Про План с пиле и от Дженезис с падпадък - за сега това установих, че хапва. Но основно го кара на месо с ориз, щото стопанката й тръгна с нея да купува храна и ни заплющя страшна буря. Стигнахме до магазина и ми казаха да я оставя на вън, на което аз отвърнах "в тази буря?! Абсурд", фръцнах се и се прибрахме вир вода и двете. И отидох с колата за кокали Grinning Ама гледам поне 2-3 дни в седмицата да яде гранули, а добавям и в манджата понякога.

# 648
  • Велико Търново
И Белла я храним с Роял канин Джуниър  Wink преди да я вземем бях купила Педигри, и за да не я изхвърлям, я смесвах с Роял канин - първата обаче мирише много по-гадно от втората, и вече не съм купувала. Докторката каза до година все на същата да караме....Вие давате ли домашна храна, и ако да - откога започнахте?

# 649
  • София
аз пък се заинтересувах сериозно от Lukullus, дето го обсъждахте
позачетох се, ама го дават като добавъчна храна
обаче ми харесва, че е с големи гранули и може да го ползвам за обогатяване и разнообразие
не вярвам да и стане нео на шкембенцето, тя толкова боклуци яде, че трябва да има железен стомах

Бисквитка, Роял канина не е хубава храна
ма хич
е по-добре е от Педигрито, ама...
не е важно на теб как ти мирише, имай го предвид

избери си друга храна, има много видове, които като качество са по-добри, а и като цена идват по-нормални

# 650
  • Sofia
Здравейте. Имам следният въпрос - изчетох каквото намерих из нета за малтийската болонка и съм леко объркана. На някои места за малтийска болонка дават (на снимките) това:

на други това:

Като според мен по нищо едното не прилича на другото. Та въпросът ми е някой знае ли защо има такова разминаване и второто кученце какво е всъщност?  newsm78

Ще се радвам, ако между вас има собственик на малтийска болонка да ми пише на лс, имам доста въпроси за породата.  Hug

# 651
  • София
Не съм експерт, но доколкото знам малтийските болонки не сменят козината си, което означава, че имат косъм като човешка коса, който цял живот расте.
Вероятно кучето на първата снимка е отглеждано за състезания. На тези кучета често им изправят козината с преса за състезанията, в ежедневието си ходят вързани на пакети.

Давам примери с йоркширски териери:

изложбено куче

куче на пакети

обикновено домашно йорки

# 652
  • Ланкър, планините Овнерог
И кое е по-щастливото? Риторичен въпрос.

# 653
  • Варна
Мисля, че разликата е точно в това, което е написала Змия. И двете ти снимки са на малтийска болонка, но според мен подстригвани по различен начин.
При шнауцера например има два вида поддръжка на козината и като резултат са съвсем различни - при единия вариант козината остава мека и се накъдря като на пуделите, а при другия косъма става твърд и самото куче изглежда различно. В случая по стандарт е втория вид подстригване.

# 654
  • София
А, точно по въпроса ми. Записала съм час за подстригване, защото моята йорки е много обрасла в главата. ММ твърди, че така трябва да е и трябва да я реша и връзвам. Обаче тези около носа не мога да ги вържа и 5 мин. след като я вържа, кучката нищо не вижда. Та, правилно ли е да я подстрижа? Още повече, идва сезонът на осилите.
За храната - върнахме се на РК. Макса не го иска хич.

# 655
  • Sofia
Т.е. според вас второто просто е подстригано?  newsm78 Защото някъде четох, че не се подстригвали малтийките.

# 656
  • София
Оплаквам се, че Рея откри катеренето по шкафове и маси, за да си открадне храна
като и се скарам, веднага престава, обаче трябва да се дебнем
трябва да вдигам яденето на котките още по-високо
аман начи

смятам тези дни да засиля обучението, най-вече с идването, когато я извикам, защото там малко ни куцат нещата
идва, ама не веднага и влачейки се
и със Стой трябва да се учим по-усилено май
хич не и се радват собственици на дребни кученца, като иде да и проверява стават ли за игра
не ходи при всички и в повечето случай като и кажа До мен, ги подминава, но като си хареса някое....
иди обяснявай, че е бебе и и се играе

като казах бебе, тежим 28 кила
преди малко я мерих
на мама прасенцето

Фрии ейджънт, ами както искаш, така ще я пострижеш
не е речено, че трябва да и се прави задъжително стандартната йоркска подстрижка
на мен това с дългата козина на лапите и муцуната ми е нефункционално
аз и лапите бих подкастряла
оня ден извеждах на приятелката йоркито и къде закачи един репей, ама от тия, най-оплитащите се, та с ножица го махах
сега има дупка на прическата
а това така се оплита в тази финна козика, не е истина
хем само по асфалта ходим уж

хич не ми трябва декоративно козинесто куче на мен

и не че ви е важно, обаче Рея не е черна, а мноого тъмно кафява
целия и подкосъм е чернокафяв
личи си, като и свети слънцето следобед и вечер и като застане до истински черно куче

и Савина, подстригват ги, на кого му трябва такова чудо с изправяне на козина и тн, ако не е за изложба

# 657
  • Sofia
и Савина, подстригват ги, на кого му трябва такова чудо с изправяне на козина и тн, ако не е за изложба
На мен.  Mr. Green Чак да го изправям не бих, защото е вероятно мъчение за кучето, освен че е вредно. Но то би трябвало да си е със съвсем права козина, ако е чистопородно. Но бих го ресала и връзвала панделки с удоволствие.

# 658
  • София
Лятото в жегата трябва да се подстриже. Освен ако не се извежда и се гледа на климатик, ама това вече е мания.

# 659
possessed хахахаххахахаха е как бе, на мен ми е адски важно всичко около фръцла трътлеста Рея
Ох ще взема аз да идвам на частни уроци при тебе, няма бе, сестро, няма и тва си е. Откъсва ми ръката това момиче, съвсем дивачка става, вече и горе не иска - по цял ден на двора с дебеланата (тя пък заслабна от толкова тичане). Вчера за малко на каишка и... верно, че съм в ПМС и света ми е черен, обаче за малко да изяде шамара. И само я заплашвам, а приятелката ми "ох няма да го направиш, какво само се пениш" хааха викам бе още малко да ме побърка и стой и гледай. Накрая се запознахме с един пекрасен малък кокер на три години - Руфас. След оплакване на стопанката, че в квартала няма градинки, в които да тичат кучетата беше официално поканен у дома на двор- парти. Господина се опита да се качи на Джина и на втория път тя беше затворена в двора на съседите, а лудия кокер си потича на воля у дома. Това с кучетата много социална работа била Simple Smile
И сега, май ще ходим извън града за един ден, моя човек пак ще тича по баирите, аз се чудя дали да не прекараме деня с Джина в Пирин, но толкова е НЕза каишка, че си мисля, че ще изхабя ужасно много нерви с нея в планината с каишка. За без каишка и дума не може да става - ще я загубя. Никакви команди не вършат работа, отчайващо ми е. Днес отивам за гранули и бисквитки, трябва да довърша последната част от книгата, която пиша и почваме обучението!

Общи условия

Активация на акаунт