Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога започва втората година от отпуска по майчинство и какви са необходимите документи за кандидатстване?
Мога ли да получавам заплата и майчинство в размер на 50% от заплатата си, докато децата ми са на ясла?
Какво трябва да направя, ако започна нова работа преди изтичането на майчинството?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога започва втората година от отпуска по майчинство и какви са необходимите документи за кандидатстване?
-
Мога ли да получавам заплата и майчинство в размер на 50% от заплатата си, докато децата ми са на ясла?
-
Какво трябва да направя, ако започна нова работа преди изтичането на майчинството?
-
Какви са правата ми, ако живея в различен град от този, в който съм регистрирана, и съм бременна?
-
Какви са правата ми, ако бях уволнена по време на бременност и бях в болничен?
Не съм си взимала платената отпуска, исках да си я пусна ( не цялата, само 4 дни), но не ми я удобриха и нямало да си пускам отпуска. Мисля да си взимам всеки месец по 10 дни болнични, личния лекар няма проблем да ми ги дава... Те ще се отразят ли на майчинството?
Вариране за последните 18 месеца има, и е следното: до септември 2017 ме осигуряваха на Х сума, а след това на малко по-висока, но разликата е в 100лв. Т.е. последните близо 12 месеца се осигурявам на по-висок доход. Но щом може непрекъснат болничен е чудесно... Въпросът е дали няма да решат набързо да ме махнат