Майчинството счетоводно-74

• 52 490
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Привет,

Малката си счупи крачето преди 2 седмици и 45 дни ще е с гипс. За първите 2 седмици, болничния ми е от педиатъра, а от днес ще имам болничен издаден с педиатрична ЛКК за още 30 дни.По стечение на обстоятелствата в началото на месеца пък беше с повръщане и разстройство и бях 5 дни болнични за гледане на дете. Днес, като съобщих на HR-a ми казаха, че имало някакво ограничение за дните за гледане на дете. Доколкото аз знам, до 40 дни може да бъде издаван болничен от един лекар, а до остатъка на 180 дни за годината, трябва да е издаден с ЛКК, общо за мен и децата.  Дали пропускам нещо?

Благодаря!

# 541
Вижте чл.45, ал.1 от  КСО и сметнете какви точно дни сте ползвали, имало ли е престой в болница, карантини и т.н.

# 542
Ако съм в болничен през цялата Б ( изчислен да получавам 39лв/ден), при изчисляване на майчинството през 1 година се взима за времето на билничните, това което съм получавала от нои за последните месеци  или базата върху която е изчислен болничния?
С ПИК в НОИ не мога да го видя защото се водя в специален регистър и не се виждат данните за мен, съответно не работи прогнозното изчисляване на майчинството.

# 543
Чух, че планират мин. Раб. Заплата да стане 510лв. Това означава ли, че и минималното майчинство ще е повече?

# 544
  • София-Младост
Чух, че планират мин. Раб. Заплата да стане 510лв. Това означава ли, че и минималното майчинство ще е повече?
Минималното обезщетение за бременост и раждане-да, майчинството или обезщетението за втората година не е обвързано с МРЗ.

# 545
От 2018 г. втората година майчинство ще бъде 380 лв вместо досегашните 340.

# 546
Наистина? Аз уж следя нещата по новините, но явно съм пропуснала...

# 547
А за първата година ще стане ли 510лв, ако МРЗ стане толкова?

# 548
  • Пловдив
А за първата година ще стане ли 510лв, ако МРЗ стане толкова?

Да
Ала Бала горе е отговорила

# 549
Мерси.  Hug

# 550
Момичета, може ли да се издаде болничен със задна дата, примерно с 2 дни? Пример, на 10-ти съм на преглед, могат ли да ми издадат болничен от 08-ми?
Благодаря много!

# 551
Момичета, може ли да се издаде болничен със задна дата, примерно с 2 дни? Пример, на 10-ти съм на преглед, могат ли да ми издадат болничен от 08-ми?
Благодаря много!
Доколкото знам със задна дата с ЛЛК може .
Този месец болничния ми свършваше събота и ми издадоха нов със задна дата  в понеделник.

# 552
  • София
Здравейте,

първата година майчинство ми изтича декември. В момента съм бременна и април ми предстои раждане, живот и здраве. Как ще се изчислява майчинството ми? Благодаря.

# 553
Благодаря много!
Доколкото знам със задна дата с ЛЛК може .
Този месец болничния ми свършваше събота и ми издадоха нов със задна дата  в понеделник.
Не ЛКК, обикновен 14 дневен.

# 554
  • София-Младост
Здравейте,

първата година майчинство ми изтича декември. В момента съм бременна и април ми предстои раждане, живот и здраве. Как ще се изчислява майчинството ми? Благодаря.
Имате право на обезщетение в размера като  за първото дете.

Общи условия

Активация на акаунт