АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 600
  • 626
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Вчера яде кремче с прясно мляко, не е реагирала. И ние захранваме бавно. Peace

# 331
Сеа.сеа, кремчето с нишесте ли е, какво е? Аз не мога да го накарам да прояде мляко в нищо. Вчера яде малко мъфин с ягодов компот, но до там.
Бяхме на зъболекар днес. Кариесът е още в начален стадий, все още са петна. Стоматоложката каза, че много лесно се развива при малките деца. Той не яде пакетирани боклуци от магазина, но вечер суче, а било много важно след вечеря, когато се измият зъбите, да не се яде и пие нищо. Сутрин когато закуси, зъбите се мият, след това чак на обяд да яде.
Той се буди да сучи през нощта, затова ще ги изпращам да спят с таткото в детската. Ще ми липсва да си го гушкам и мириша вечер...

# 332
  • София
С нишесте беше, да. Не и хареса чак толкова много, но важното е, че хапна малко и нямаше реакции.

# 333
Други стоматолози пък казват, че захарите в кърмата не са чак толкова много да причинят кариес. Чела съм за мнения, че сега не е хубаво да се мият зъбите повече от един път на ден, на други места, че сега е рано да се мият с четка, защото бил много нежен емайла...
Как ще лекуват зъбките?
Интересно как ще накараш бебе, което още се храни посред нощите да не пие мляко, че си е измило зъбите:thinking:
Дано Макси лесно се откаже от нощното сукане, ако е само за успокоение. Ако е от глад обаче......
От както спрях кърменето и давам АМ вечер го следя...ми той си изпиваше до 500 мл от 21:00 до 06:00...понякога на 2 пъти понякога на 3. Сега намали малко и изпива межди 360 и 480. На една позната пък детето не се храни вечер и се мият зъбите задължително по два пъти на ден има кариеси на двата долни кътника.....

# 334
  • София
Катерина спря АМ, много рядко се случва да дам, ако дълго време не иска да заспи.

# 335
Някъде бях чела, че кърменето и кариесите нямат общо. Беше много добре обяснено, ако го намеря ще го споделя тук.

# 336
  • Стара Загора
Здравейте, много странно толкова малко дете и вече с кариеси, но днес нищо не може да ме учуди. Не мисля, че кърменето има връзка с това, но поздравления за все още кърмещите вече година и половина.

В последно време постоянно си мисля за второ бебе, не знам какво ми става. Чувствам го толкова силно, точно както го исках и първия път дажеми беше станало фикс идея с всички тестове за овулация и секс по график..
Преди малко докато приспивах Мила и си представих, че съм бременна и правим парти изненада да разкрием пола на бебето. Запазили сме ресторант с роднини и приятели и съм поръчала балони, които ще пукнем и ще видим сини или розови конфети ще има. Или разрязваме торта и пълнежът е розов или син. Толкова реално го виждам.

Мила беше 2 дни с температура над 39 градуса и не ходи на ясла, но утре отново е на линия. Уж температурата беше заради пробиващи зъби (все още 4 броя)  но нищо не излезе и температурата си спадна.

В HM онлайн има 20% отстъпка на зимни дрехи и аксесоари + безплатна доставка.

# 337
Ихааа, Деси, направо се размечтах, докато те четох.😀
Аз не знам, какво искам. Има моменти, в които ми се приисква да гушкам малко топло човече, после се връщам в реалността и осъзнавам, че никак няма да е лесно на този етап. И така...

# 338
Има моменти, в които ми се приисква да гушкам малко топло човече, после се връщам в реалността и осъзнавам, че никак няма да е лесно на този етап. И така...
И аз така.
Мила свиква ли с яслата?

# 339
  • Стара Загора
Още свиква и плаче, но по-малко вече. А и 3 дни не бешв ходила, докато беше с температура и това се отразява. Днес дори не плачеше като я взимах. Дава ми  надежда, че ще й хареса.

# 340
  • Стара Загора
Днес почти не е плакала и си е изяла цялата супа, а вкъщи изяде основото кюфте и картофено пюре. На обяд заспива за няма и 5 минути, само я завивам и затваря очи, но вечер е голям зор. Галене, пеене на песни минава повече от 30мин.
Другият четвъртък ще гледат театър Косе Босе в яслата, дано й хареса и да слуша или поне да не пречи на другите деца.

Другата седмица в Лидл има детски дрешки и много ми хареса жилетката, изглежда много дебела.

# 341
  • София
Катерина принципно заспива сама, но баба и е решила, че трябва да стои при нея, докато не заспи и това отнема често и час. Ама те ще се разделят тия дни и пак ще се превъзпитаваме.  Laughing

Отказва категорично да се храни с лъжица, нито сама, нито някой да я храни. Добре си хапва, но само ако яде сама и с пръсти, да не ви обяснявам как се яде леща например.  Stop Mr. Green

# 342
При нас нощното приспиване почти винаги е към час. Сега го приспива баща му, а аз намирам малко време за себе си.
Леща с пръсти? Мале, мале...Не знам как въобще се навиваш да готвиш леща хахахах

# 343
  • София
Много я обичат с баща и.  Laughing

Принципно я слагам да спи, тя започва да си гушка играчките, върти се малко, но сама си заспива, обаче сега като гледа, че има някой при нея, много се разсейва и за това и  отнема повече време да заспи.

# 344
Час и половина ни отнема, докато заспи. Независимо в колко ще я сложа.
Много хубаво, че си хапват леща дечицата.
Аз дадох веднъж и цяла нощ не спахме. Много плака, въртя се. Коремчето я боля и повече не съм давала.

Общи условия

Активация на акаунт