АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 572
  • 626
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте. Трябваше в четвъртък да й сложим последната ваксина и не успяхме. От сряда вечерта със сополи и нищо повече.И какво се оказва кучешкииии. Вече избиха два и другите всеки момент трябва. Решихме с ЛЛ след нова година да и мине мъката със зъбките. Напредък имаме с гърнето Hug
Да се оправят мъниците и дано бързо избиват всички зъбки,без проблеми. И ние украсихме отдавна и лампичките не се спират,голямо щастие на тази украса,само липсва снега.

Eлате си вземете сняг и лед от София, раздавам го безплатно.  Laughing
Само сняг ще вземем,леда си го дръжте Grinning Hug

# 511
Здравей прекасни мами!
Алиберк малко ми е хремав от вчера...понеже имаше контакт с братовчед му,който е първи клас и оттам ни носи вирусите и на нас... Та оправям хремата с Виброцил, Стеримар, чай лайка, и накапих днес капка лимон в двете ноздри! Давам сок от лимон , фрешове, после ще намажа ноздрите отвътре с мед ...

# 512
И аз да драсна, че отдавна не съм се включвала...ми хем нищо не се случва, хем постоянно нещо ново има. Но тенденцията продължава, когато почне да прави нещо ново му е интересно, когато може да го прави- не му е интересно и спира да го право( ползване на прибори, "ръфане" на цяла ябълка, прибиране на играчки, катерене на стълби сам и др.) Иначе мина този "крив" период, сега е някак като "песен", да видим до кога. Май свикна,че баща му често отсъства и почна да си прави някакъв режим... На момента буквално залепва за мен. Устата му все така не спира да бърбори. Всеки ден по два пъти се четат книжки. Напоследък не върви, а само тича. Много малко пак почна да яде последните 2-3 седмици, но не ме притеснява, рязко дръпна на височина. Не съм го мерила, но рязко  му окъсяха панталоните и вече не минава прав под вратата на хладилника.
Пак почна едно трудно заспиване и въртене, с кошмари, бълнуване.....трябва да му купя квадратно легло, че се върти като пумпал.
Скоро бяхме на вечерно събиране в заведение, спука се да бяга по дансинга, имаше и светлинни ефекти, но като видя  че навън има детски къщички и пързалки...газ.....вънка кучи студ, ние без якета, той не иска да влизаме. На следващия ден аз бях с болно гърло и хрема, на него нищо му нямаше. Но пък ни валя един дъжд там покрай снеговалежния период, тогава малко ми се разсополиви, че нямаше нито шапка, нито качулка. Но от тогава вече знае, ако иска да му е топло на главата да си взима шапката от коридора. Сега са наред ръкавиците, да схване идеята сам да реши кога ги иска, иначе му слагам само ако сняг.

# 513
  • Варна
Привет момичета, да се отбележа и аз, че отдавна не съм писала, само чета.
Моята дивачка все още не е тръгнала на ясла, няма последната ваксина поставена и затова не я вземат.
Я споделете как стои въпроса с изследванията за яслата, колко време се правят и до колко време след като са готови трябва да се предоставят. Питам защото по последни уговорки трябва да е на ясла на 2-ри януари ако сме поставили Пентаксим, но не знам дали почивните дни няма да объркат схемата.
Как реагираха дечицата ви на Пентаксим, много ме е шубе от нея  ooooh!
Иначе за храненето грешка няма, чак попрекалява, все иска  Whistling
За говоренето, доста дрънка, има много смешни думи, Чобели - чорапи, Кам - хляб, Тилили - сирене, Тулю - солети и много други. Използва правилно и много думи и опитва да прави прости изречения.
Отбих я преди месец и от тогава вече е много по-спокойна, започнахме да спим пу-пу. Още нещо което много ни помогна по отношение на съня е спалното чувалче с крачета, родих се, иначе все отвита и ледена беше, че спим без отопление.

# 514
  • София
Да кажа при нас как беше за изследванията - тези на фекалиите важат 1 месец, кръв и урина - 2 седмици, искаха ни и бележка, че не е контактувала с болни, която трябва да се извади най-късно 3 дни преди първото посещение в градината. Ако ще тръгвате на 02.01 трябва да попитате дали може бележката да е от 29.12 примерно.

Катерина знае, че без шапка, шал и яке не се излиза. Даже ми напомня.  Laughing Към момента речника включва - мама, тате, не, да - вода, буки - обувки, ш/с апка, ш/с - ал, чаша, браво, ето го, опа. Може и да пропускам нещо.  Laughing

В яслата е добре за сега, казват само че е започнала да мрънка преди да заспи, но тя често и в къщи прави така.

При мен мина първата част от конкурса, отивам на втора, но вече цяла седмица чакам за дата.  Rolling Eyes

Иначе си използвам дните чудесно, тази седмица бях на Панаира на книгата, на Коледния базар, а днес и на кино. Възползвам се на макс, докато мога.  Mr. Green

# 515
  • Варна
sea.sea благодаря за информацията, много ми беше полезна, че в нета много различни неща прочетох.

# 516
  • София
За нищо, ако ще сте в държавна, мисля, че ще ви искат и васерман на единия родител.

# 517
Sea.sea, кръвта от теб или малката я взеха и за какво? ( за частната ясла)

# 518
  • София
Принципно знам, че за държавна ясла/ градина искат Васерман от майката или бащата, но на нас не ни искаха. Взеха и само на Катерина кръв от пръста, мисля, че ПКК и правиха само, занесох и урина и фекалии, като последните ги взех предния ден следобеда и ги държах в хладилника.   Blush Тя сутрин почти никога не ака.

# 519
Да, благодаря ти! 🤗

# 520
  • Karnobat
Тъй като до най - хубавите и семейни празници остават броени дни,минавам да Ви пожелая много здраве,мир и семейна топлота! Нека се радваме на това,което имаме и да се опитаме да го съхраним!
Светли празници момичета и вече пораснали бебета!

# 521
  • Владая
Честито Рождество Христово!
Весела Коледа на всички априлчета и техните мами.
Пожелавам здраве,щастие,късмет и благополучие!

# 522
Честито Рождество Христово!
Весела Коледа и от нас!
Пожелаваме ви прекрасни и светли празници, изпълнени с Любов, Вяра, Хармония и Доброта!❤🙏🏻

# 523
Честита Нова Година, момичета и пораснали дечица! Нека новата година е пълна със здраве, радост и много поводи за усмивки Blush
Честито и на имениците!
Аз посрещнах новата година с много смесени чувства. Тя ще е различна Simple Smile ще се върна на работа, Бочко ще тръгне на ясла. А аз сякаш не съм готова за това. Да се отделя от него, толкова ми е миличък и сладичък.
Да се похваля, от три дни е без биберон Simple Smile голямо постижение, той постоянно си я търсеше и.викаше: биба, биба, ако не я открие. Но в петък вечерта след преспиване един час и аз на прага на лудостта,когато хвърли биберона под неговото легло,  аз просто му казах, че няма да му я дам. И така заспа. След това му обясних, че бибата е при едно малко бебе и той се съгласява.
Иначе ни изненадва с нови неща,  повтаря след нас като папагал, постоянно казва нови думи и много ни имитира. Храни се добре, но преспиването му е кошмарно.
Това засега от нас Simple Smile

# 524
За много години, момичета! Да са здрави и сплотени семействат Ви!
Новогодишно мисля да ви се похваля, че съм лееко бременна Blush Даниел ще става батко през юни, живот и здраве Simple Smile
Иначе нещата при нас са добре. Храни се изцяло сам, изобщо не иска да му помагам. После се преобличаме в повечето случаи... Simple Smile Без биберон е повече от месец. От време на време казва, че му се пиша, но не можем да махнем паметта все още. Мисля да го оставям пак по гащички, че се усеща повече, че ще върши нещо. Приет е на ясла, която не е баш до нас, но най-вероятно ще го запишем и малко по-нататък ще го пуснем, защото не мога да съм активна, както преди, а той си иска неговото...
От два дни кашля по малко - на 2-3 часа по веднъж, но е някаква къртеща кашлица. Има храчки, но не може да ги изплюе. Надявам се с това да се разминем!

Общи условия

Активация на акаунт