АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 586
  • 626
  •   1
Отговори
# 420
И майкини, и свекърите се топлят с камини. Слагат столове отпред, защото много ги е страх. Макар че Даниел знае, че там пари и не ходи около тях. Но все пак..

# 421
Здрасти и от мен!
За подаръци вече ми мрънкат какво да му купуват. Мислех си за дървени играчки някакви. Нито кухни, нито имитиращи неща от ежедневието мисля да купувам( за мен няма никакъв смисъл щом успешно си играе с истинските). Готви с мен, има си истинска шпатула и като обръщам палачинки ми помага. Знае къде стои препарата за масата и парцала и сам ги вади като се сети, прави се че пръска и търка с кърпата. Нарежда прибори на масата като му давам, опитва се да ми налива вода в чашата от неговото шише, често взима метлата и "мете".
От думите, няма много нови, но се опитва да казва името на кучето( Казва се Бен и му викаме често Бъбъл, той се опитва да казва второто). Но казва "икам мияко",  "лягам",има си много "ритуали". Вечер преди да си легне минава и милва животните и баща си за Лека нощ. Като иска разходка или като му кажем си носи обувките, опитва се да слага каишката на кучето, често като се нахрани иска да храни и нас и ни тика каквото е останало от храната с лъжица в устите. "Пише" с химикал, прибира и вади пари от портфейлите ни. В магазина продължава да ми помага, взимам торбичка и казвам, какво ще купува и слага в торбата. Като му купувам си носи и дава сам на касата нещата и му давам да дава парите. Пуска пари на улични музиканти. Давам му да си играе с ключове от много време, знае как и къде се слагат и т.н. и т.н. Много е музикален-танцува, пее все повече, чува ритъм във всичко. За това си мислех и за барабанче.
Онзи ден си купувах обувки, още като влязохме в магазина и си хареса едната кака, че я прегръща, че танцува с нея, аз пробвах няколко чифта. Скоро бяхме с кумата на кафе, той ходи и "говори" с хората, танцува им, закача се, особено ако си хареса някое момиче, после ми се сърди, че го прибирам. Но той може и 40 мин да стои и да я гледа в очите , докато нарежда нещо, милва по краката, по лицето, потупва одобрително, много въпроси задава, само дето не се разбира каки са точно. Не съм го спряла от нищо, освен от това да си играе с ножове и игли. Прибори, посуда, ножица също знае какво е, нищо не му е забранено. Затваря бурканчета с капачки, завива капачки на тубите с водата( само не може да ги затяга).Все още се стремим с баща му ( и мисля успяваме) да не го ограничаваме в нищо, нито го ограничаваме в това кое да му е интересно, какво да прави, как да се чувства. Питаме какво иска и може ли ( да го целунем, да го прегърнем, да каже чай). Оставяме му правото да реши и свободата да откаже. Само ако е опасно тогава му обясняваме защо е опасно и защо не искаме да му разрешим. Ядосва се и посяга сам да се удря, което още не съм успяла да го  накарам да разбере, че не е редно. Но всяко нещо с времето си...и ние като възрастни цял живот продължаваме да се самонаказваме.....
Олеее, спирам до тук, че е много дълго....

# 422
И Даниел се самонаказва... Цялото му лице е надрано - забива си всички нокти в бузите и очите. Това е, само когато аз съм там. Бабите му казват, че при тях не се тръшка и не се дере. Отида ли аз, се почва. Удря и нас и то доста силно. Такива шамари ни бие през лицата... Не знам от къде се е научил! Няколко пъти вече удря по същия  начин и деца в парка. Извинявам се на майките, на децата. После ходи и ги прегръща, но след дъжд качулка.

# 423
Това със самонаказването е 'нормален' етап от съзряването на повечето деца.....
Ми при тях не го прави,защото сигурно всичко му е позволено и му угаждат/глезят. При майката детето се чувства най-спокойно да изразява себе си и го прави във всички направления-положителни и отрицателни.
Да вметна, че от известно време давам на Тервел леблебия на жар, сипвам в една купа и той си взима когато иска, много му е кеф да дъвче и хрупа, понякога дава и на нас( че  и на кучето в устата му слага).

# 424
  • Владая
Привет мили мами Kiss
Най после да намеря малко време да мина да ви видя.
От доста време не ми се отдава възможност да се добера до компютъра,
камо ли да попиша.Успявам да ви следя от телефона.
Много се радвам че споделяте успехите на априлчетата.

Мома Ива се оказа голяма хулиганка,голяма беладжийка с постоянно доказващ се овчи инат,еле пък да не стане нейната,налага се,тръшка се и съседите от долната къща чуват канския рев.
Иначе хитрушата му с хитруша е толкова артистична натура че вечер ни забавлява с театрална програма.
Разбира всичко,което и се каже,като я помоли човек да донесе нещо отива взима и го донася.
Знае къде са и очичките,ръчичките.......... и т.н.т,пък баща и си няма работа и я научи да показва къде са и циците Sweat Smile
Казва мама,тате,кака,дай,мисиии за мерси,а в последните дни бо-бон за бонбон.

На бебешки бърбори много,наподобява нещо средно между японски и китайски взети заедно.

Заговорихте за коледни подаръци,аз съм го измислила,фигурки на животни,защото намерихме останали от кака и и много си играе с тях,но ги хвърля от терасата и кучето не им прощава,конструктор и един занимателен таблет,защото успешно унищожи телефона на каката от мерак да имитира големите.

# 425
Оооо. loveza! Присъединявам се за японокитайското говорене. Последно един човек в магазина ме беше питал толкова хладнокръвно дали Тервел говори на унгарски, че в началото чак не схванах шегата Wink

# 426
  • Стара Загора
Ива е много красива с тази руса коса и прекрасна усмивка.
Мила като й кажа "не", "стига" и "недей" и си бие шамар. Разбира се, че едва се докосва, но някой ще реши, че я бия вкъщи.
Аз й давам да си играе с много неща също, но не давам всичко. Вади ми очилата от калъфа, но са скъпи и си ги прибирам и слагам нещо друго. Ципове не й се опират и си отваря сама раницата, чантата ми, калъфа примерно. И тя много обича да отвърта и завърта капачките на шишетата. Качва се на стола, след това се качва на трапезната маса и взима едно старо портомоне пълно само с различни карти и ги вади-прибира.
Отдавна не се е сещала да скача от дивана, че преди до тоалетна не можех да ида, защото за секунда се качваше и беше готова да скача..

# 427
Мони от две седмици е с хрема. Лекуваме я с физиологичен разтвор. Друго няма. На своя глава купих капки, които пише, че се дават от 2 годишна възраст.
Постоянно чета за инхалаторите и се замислям, дали да не купя. Имате ли? Вършат ли работа?

# 428
По мнения На познати - вършат. Но ще успееш ли да я накараш да стои на едно място с маска на устата и бръмчащ инхалатор? Аз не бих могла и затова се въздържаме от такава покупка на този етап. Може би, като порасне малко и почне да разбира, ще пробваме. Нооо дано рядко да се налага! Simple Smile
Да се оправя Мони!
Ива е чудесна Simple Smile)

# 429
Но ще успееш ли да я накараш да стои на едно място с маска на устата и бръмчащ инхалатор?
Гледам, че има разни хипопотамчета, жирафи, пингвини,зайчета и подобни. Изглеждат малки и си мисля, че може да ѝ е интересно.
Обмислям го...

# 430
  • Karnobat
За рождения ден на Коко се наложи да купим,заради много дълбока кашлица и чуващи се хрипове. Купихме обикновен на Филипс, който е и с маска за големи! Педиатърката му ползва такъв и го препоръча,а и срещу Великден нямаше как да поръчаме от Интернет и да избираме и взехме наличния в аптеката! Доволна съм, вярно че е шумен,но като цяло всички са! Много плачеше, затова и го държаха,а аз държах маската. Миналият месец след операцията, направи бронхит и отново влезе в употреба. Сега като по голям нещата бяха други. Дадох му да го разгледа, когато правех процедурата го слагах на стола за хранене, давах играчка, пусках музика и така успяхме.
Така, че не мисля, че е излишна инвестиция! За сравнение, този който взехме струва 100 лв,а ако ходим на болницата,едната струва 3 лв,а за деня са необходими 3 проц..
Много дълго стана, ама то си е и дълго за обяснение Blush

# 431
Днес казах на едната баба какво сме харесали за подаръци на Тервел, вече е поръчала 2 от тях Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 432
  • Варна
Инхалаторът при нас се оказа най-полезната инвестиция. Понеже имаме и батко на 4 г го използваме доста вкъщи. Много пъти ни е спасявал от лежане в болница. В началото се плашат и пищят, но няма как а и така си отварят по-добре дробовете и вдишват по-дълбоко. Сега Митко беше 5 дни на инхалации с бромхиксин заради едни хрипове, които не успяваше да изкашля. Само в началото плачеше, сега даже сам си държи маската. Вкъщи всички го използваме и нашият е на Филипс

# 433
Днес казах на едната баба какво сме харесали за подаръци на Тервел, вече е поръчала 2 от тях Stuck Out Tongue Closed Eyes
Какво поръча бабата?
Деси, влакчето е съвсем обикновено, но към него можеш да поръчаш релси, депа, мостове. Ето това е:
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-Toys/Wo … o-65130/60320094/

# 434
Ей, не се сетих за ИКЕА, но пък там нещо много ми е объркано в сайта...
http://playsense.bg/bg-product-details-119.html
https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D1%80%D … ;category_id=5216
Много обича да върти разни дръжки и да "тика" разни неща по площадките. А рачето на мен много ми хареса, защото ще става и за котката и за кучето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт