На море в Гърция 2017 - III

• 105 812
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
В Псакудия плажът не е нищо особено, няма чар в сравнение с други плажове на Ситония. Пясъкът е странен, сякаш е пръст, а не пясък и цапа, но... Псакудия е добра отправна точка, ако настаняването е оферта. Лесно се стига до повечето хубави плажове наоколо. Ние бяхме в Cronwell resort в Псакудия началото на юли, но обикаляхме по други плажове. В понеделник заминаваме пак, но си резервирахме двустаен апартамент в Агиос Николаос.
Благодаря за препоръката на таверна Климатария, ще я посетим.

Благодаря за мнението, аз четох доста стар пост за там и пишеше, че плажът е ужасен.
На нас ни се иска да е максимално близо до хубав плаж, малкият ще е на година и 4-5 месеца, помня че дъщеря ми беше голямо мрънкало в този период  Crazy и искам да ни е удобно да може да излизаме и да се прибираме по-няколко пъти на ден. Даже се замислям и за ол инклузив но цените ми се виждат доста солени.
Даже и за къмпинг почнах да се оглеждам, някъде с бунгало, но в букинг не са ги обявили още за следващия сезон, не знам въобще обявяват ли ги там или през сайта на съответния къмпинг трябва да се прави резервацията  newsm78

# 151
  • София
Здравейте! Сигурно ли е плащането с Transferwise.

# 152
Здравейте! Сигурно ли е плащането с Transferwise.

Има си тема за Трансферуайз.

# 153
Сигурно е с Transferwise и много бързо, но има входящи такси, което ме дразни, получих няколко такива превода. За валутни преводи е изгодно. правих няколко вътрешни, не е. Най-бързият вариант е направо да се въведе номер на карта и превода става като покупка.

# 154
  • София
И аз да се включа в темата. Пък и съм от мястото на събитието. Избора ни се оказа не лош. Студио от две стаи в Паралия Скотинас. Прави бяхте че селото е съвсем малко и невзрачно. Но пък избвгваме августовската лудница. Топло е, но се трае. Плажа приличен и наблизо. Студиата прилични, храната също. Ние сме на ХБ, абе доволни са най вече децата. Аз пък съм ок, че няма безброй изкушения наоколо. По кротко и спокойно.

# 155
  • ново
Дай координати на мястото, може и на ЛС. Благодаря

# 156
  • София
Здравейте! Тази сутрин в УниКредит ми казаха, че сметката на Transferwise е закрита.
Освен MoneyGram, където ми искат 15 Е такса за 100Е преведени, други алтернативи има ли?

# 157
Попитай хотела дали може по сметка в банка да им ги преведеш. Аз преведох на Пиреус банк от тук, защото банката оперира и в двете държави и беше най-изгодният вариант от 10 евро такса.

# 158
  • София
Kalinu6ka, можеш ли да ми пишеш на лични?

# 159
Здравейте! Тази сутрин в УниКредит ми казаха, че сметката на Transferwise е закрита.
Освен MoneyGram, където ми искат 15 Е такса за 100Е преведени, други алтернативи има ли?
Вчера превеждах с тях. Задай номер на дебитна карта направо и не минава през УниКредит.

# 160
  • Sofia
The Black Cat, септември за Крит си е сезон все още. Вероятно няма да е като през август, защото западняците се прибират в края на август, тъй като ваканциите свършват. Но все пак има много други туристи.

От Кисамос до Ханя е доста пътуването. Да си знаеш. Балос и Елафониси са плажове за по веднъж. Особено Балос ако ходите с колата. За да да ходите на Елафониси по-често, ще трябва да сте в голяма близост. Иначе ще пътувате доста. Подгответе се за тълпи и на двата плажа и отидете рано. Фласарна да не пропуснете.

Около Ханя има един полуостров Акротири. Има няколко плажа, които не са толкова фотогенични, но са близо един до друг. Там е и разбира се Шейтан Лимани, който според мен си заслужава вниманието не по-малко от Балос и Елафониси. Там е и Ставрос и плажът му. Там Антъни Куин танцва сиртакито си...

Ханя, въпреки туристическия поток е очарователен град. И ако се абстрахираш, опознаването и е чудесно преживяване. Ние бяхме букнали вила в маслиновите гори над Ханя в Сталос.

Много ти благодаря за изчерпателния отговор. bouquet Оценявам го!

Засега сме се ориентирали твърдо към Кисамос, за да можем да сме по-близо до плажовете, които ни интересуват. Любопитно ми е, защо смяташ, че Елафониси и Балос са "плажове за по веднъж"? Simple Smile Като ги гледам на снимки, имам чувството, че там мога да откарам и месец, изпадайки в безвремие. Дано не се разочаровам от реалния ми досег с тях, разбира се. Това за тълпите е кофти - все се надявах, че поради големината на споменатите плажове и края на отпускарския сезон, ще се разминем с по-засиления туристопоток. Мразя навалиците, особено като съм на плаж! Close

Няма да пропуснем Фласарна, благодаря. bouquet

Ще видим колко време ще ни остане за разглеждане и опознаване на Ханя... Това го казвам със съжаление, защото ние сме, общо взето, плажни създания и обичаме да прекарваме целия си ден сред пясъка, вълните и аромата на морска сол. Трудно ще ни се откъсне от сърцето цял 1 ден, който да посветим на туристически обиколки, вместо на плажен експириънс, особено предвид факта, че престоят ни няма да е задоволително дълъг, ама кой знае. Simple Smile Като се зачета по-задълбочено относно тънкостите на Крит, може и да се изкуша, ще видим.

# 161
На Балос се ходи по един ужасно неприятен път. Не е асфалтиран, а е с макадам. Въпросът е, че макадамът не е хубав, има много остри и изпъкнали камъни и шофирането е изпитание. Освен това има такса за този път.  Grinning Паркингът се пълни бързо и повечето коли спират по пътя. Т.е. в жегата имаш пеша ходене до паркинга, и после доста слизане по пътеката след паркинга. Изобщо за нас лично беше изпитание в най-голямата жега. Вземете си вода, храна, чадъри и т.н. Долу няма нищо. Има корабчета, които водят туристи до Балос. Тъй като е лагуна, понякога долу мирише неприятно на застояла вода. Не съм качила снимки във фликър да ти покажа за колко хора става въпрос. Дано при вас през септември да са по-малко.

На Елафониси - пътя от вилата ни до там не е малко. Има един по-тесен участък, но принципно е ок. Там проблемът е, че е лесно достъпен и към 10-11 ч. става фраш. По наше време имаше чадъри и шезлонги, но са много нагъсто и е крайно неприятно. По дюните са накацали количество хора и пак не ми беше приятно. И за там си носете ако искате чадър. Има от къде да си купите вода и подобни неща.

И за двата плажа препоръчвам да отидете максимално рано. Щом сте в Кисамос, Балос ви е значително по-близо от Елафониси. Но си мисля, че ако уцелите спокоен период без вятър, Фласарна ще е вашият всекидневен плаж.  Wink Ако пък обичате вълни - точно той е мястото.

Аз лично поради навалицата, не успях да се насладя и на двата плажа както заслужават.

# 162
  • Sofia
Bliss, още веднъж – благодарности за обстоятелственото ревю! Hug

Всичко ще изтърпим, щом преживяването си заслужава. Камъни, жега, пек, мъкнене на плажни принадлежности – нищо не мож' ни уплаши. Wink Но пък е полезно да сме предварително запознати с тези "особености".

Това с хората е наистина неприятно, обаче. На повечето снимки в Интернет плажовете ми изглеждат направо безлюдни – явно е доста заблуждаващо това. Rolling Eyes Ти кога (през кой месец) си ходила там, че е било такъв фраш? Ох, и аз се надявам през септември да е по-разредено откъм посетители. Не държа да няма жива душа́ (то и не е възможно, де), но поне да не е супер гъчканица.

Но си мисля, че ако уцелите спокоен период без вятър, Фласарна ще е вашият всекидневен плаж.  Wink Ако пък обичате вълни - точно той е мястото.
Всичко обичаме ние, разнообразие да има. Sunglasses

Аз лично поради навалицата, не успях да се насладя и на двата плажа както заслужават.
Наистина съжалявам, че при теб така се е получило. Confused

# 163
  • София
Black cat, от Кисамос тръгват корабчета до Балос. Минават и през Грамвуса. Достъпът е значително по-лесен с кораб, но престоят мисля, че беше около 2 часа на плажа. Преди това се губи време и в престой на каменистата Грамвуса.

# 164
  • Sofia
dechy, благодаря за информацията. Peace Интересно звучи това за корабчето, но щом престоят е само 2 ча́са, навярно ще отпадне като вариант. А пък и като че ли с кола ще ни е по-удобно, в крайна сметка (с проходимо SUV сме).

Общи условия

Активация на акаунт