На море в Гърция 2017 - III

• 106 953
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • някъде ... тук ...
Портокалкова, ние бяхме на същото място през май и септември миналата година. На нас много ни хареса. Дано има места. Контакт - директно на мейл, не през букинг.
В началото на септември заведението зад плажчето вече не работеше. Лефокастро е доста малко и всичко е близо.

# 346
Откакто професор Цанков заяви твърдо, че мога да ползвам Аутан за сина ми на 1.9, съм спокойна дори и в Гърция при комарите... Просто ни хванаха неподготвени, слязохме от колата към 3 часа следобед, разходихме се в градината и ни нахапаха зверски.

Детски ли е Аутана или за възрастни?
Дребното е на 1г и 10м.

# 347
Параход,  относно континенталната част на Йонийско море,  Луца-Врахос дали е подходящо място? Миналата година минахме от там на път за Парга,  но беше дъждовен ден и имаше големи вълни. Предполагам,  че е било изключение.

Края на юли бяхме там - морето беше повече от прекрасно. Мястото също много ни хареса. Догодина може би пак ще сме там.

# 348
Тук не препоръчват Аутан за малки деца, масово се ползва това Crilen, изобщо на тази марка Frezyderm всичко е много уважавано тук, не знам дали я има в Бг.
https://www.premiumpharmacy.gr/gr/el/products/frezyderm-crilen-c … ktoma-xoris-aroma

Аз ползвам едно билково по препоръка в аптеката
http://www.mfree.gr/el/
Малката е на 1.4 г.

# 349
Тук не препоръчват Аутан за малки деца, масово се ползва това Crilen, изобщо на тази марка Frezyderm всичко е много уважавано тук, не знам дали я има в Бг.
https://www.premiumpharmacy.gr/gr/el/products/frezyderm-crilen-c … ktoma-xoris-aroma

Малката е на 1.4 г.
Благодаря!

Имам един въпрос относно влизането с колата.
ММ ще пътува с кола, която се води на свекър ми, и ползвател свекърва ми, но я кара той.
Те ще пътуват с мен с друга кола.
Пълномощно или какъв друг документ е добре да има той у него?
Ще минаваме границата по различно време.

# 350
  • София
Щом мъжът ти и свекърът ще са в различни коли, трябва да има нотариално заверено пълномощно.

# 351
Змия е права. На границата няма да искат документи, но при едно спиране в Гърция, ще му е нужно пълномощно.

# 352
  • София
Змия е права. На границата няма да искат документи, но при едно спиране в Гърция, ще му е нужно пълномощно.

На нас са ни искали и на границата.
Ако са заедно в една кола, не е нужно да правите нищо.

# 353

На нас са ни искали и на границата.
Ако са заедно в една кола, не е нужно да правите нищо.
Благодаря!

# 354

Малката е на 1.4 г.
Това лято видях в Гърция да се продава детски Аутан, даже се поблазних да купя, понеже в БГ не се предлага.

# 355
Били сме в района на Санта Барбара ( в същия хотел) - много спокойно място, има само няколко хотелчета и таверни и страхотен плаж.
малко по-насевер - Агиос Георгиос, мисля, че отговаря напълно на изискванията.
А в Санта Барбара има ли пекарни? И плажът Маратиас ли е всъщност плажът Санта Барбара или са 2 различни?
А Агиос Георгиос гледам, че е по-оживен, сигурно си има всичко необходимо. Има ли къде да се разхождаме вечер?

Да, плажа Маратиас и Санта барбара са едно и също. Има една малка пекарна в района, но само тя. За сметка на това е много спокойно ( това са ми наблюдения от 2014, сега може да са се променили нещата). Агиос Георгиос е по-оживено селце, с малко повече таверни, и опции за хранене.

Миналата година бяхме в района на Санта Барбара. Плажът е много хубав, ходихме и до Агиос Георгиос, но не ни хареса толкова много и се върнахме обратно.
Районът е вилен, има малки частни хотелчета, няколко таверни, мини маркети, аз пекарна не видях, но може и да има, на самия плаж има хотел с таверна, които носят името на плажа Санта Барбара и отдават под наем чадъри и шезлонги на плажа.
Там за разходка вечер не става, освен по плажа, просто няма къде. Поне в тази част където ние бяхме, иначе плажа е доста дълъг може и да има някъде друго място.
С кола можете да ходите където искате наблизо има ъде да се разходите, има и Лидъл и друг голям гръцки супермаркет.
Агиос Георгиос си е село, не сме се разхождали много, но предполагам има всичко за туристите.
Миналата година имаше много комари - подгответе се, хапеха още по светло и където бяхме отседннали нямаше мрежа голямо гонене на комари падаше нощно време  Crazy
Братовчедка ми, която живее на острова каза, че броят им се бил увеличил заради проливните дъждове тогава, но според мен самия район на Санта Барбара заради многото растителност и поточето там е предпоставка за повече комари.

# 356
Благодаря, anbibian.

А относно Аутан, моят е Autan Family Care, но пак пише да не се прилага на деца под 2г.

# 357
Малко репорт от Ситония. Преди два дни на идване към Сикия решихме до минем по западния път та останахме цял ден на плаж на Торони, само че в самото начало в северната част.Беше що годе спокойно, водата кристално чиста, фрапето станало 3.50. На тръгване минахме по крайбрежната улица, плажът беше абсолютен гмеж тяло в тяло. Минахме през Порто Кофу, и там адски много народ, миналата година по това време беше много по-спокойно. На Каламици въобще и не спирахме, още си личат следите от потопа. На Сикия пак си цари абсолютно спокойствие.На плажа също, днес стояхме до 20.00ч не ни се ставаше.Таверната 5 steps in the sand отново невероятна храна и атмосфера. Вчера пробвахме плажа Арменистис, за който питах преди време, но никой не ми отговори. Само да влезем ни взеха по 5 € на човек. Но вече така се бяхме забили с колата, че нямаше връщане назад. Към 10:30 сутринта почти всички шезлонги бяха празни.Сядаме ентусиазирано на първа линия и още на секундата идва нахакана сервитьорка и ни взима по 7 € за шезлонг. Или общо за 24 евро пихме по едно фрапе.Иначе водата е уникално чиста,плажа е страхотен но пренаселен от къмпингуващи и такива наиграни като нас. Последните 3 дни беше много жега, утре го дават същото, а ние отиваме на Криарици в търсене на спокойствие 😉

# 358
Толкова години съм била на Торони, честно казано, не мога да си представя онзи плаж пълен. Сигурно е нещо ужасно Expressionless

# 359
  • Sofia
Само да влезем ни взеха по 5 € на човек. Но вече така се бяхме забили с колата, че нямаше връщане назад.

И ние се прекарахме така миналата година, но всъщност, ни подведе един мазен лъжлив грък, който прибираше таксите. Та, стигаме ние до гишето, точно в началото на къмпинга, и той ни обяснява, че може да си платим и да влезем през "главния" вход или другият вариант е да продължим надолу по черния път и оттам да влезем безплатно, но едно, че нямало да излезем на същото място, до което бихме стигнали, ако влезем през главния вход, и второ, че ходенето било "страшно много" (или друга гръмка фраза от този род). Tired Тук вината си е наша, че след леко колебание го послушахме и си платихме таксата. Е, познайте какво беше учудването ни, когато на тръгване от плажа, без изобщо да подозираме откъде ще излезем, напуснахме къмпинга по същия този черен път, за който гъркът най-нагло ни беше излъгал, че не води до същия плаж и че едва ли не е на майната си, респективно – не си струва усилието. А говорим за не повече от 200-300 метра. Joy Както и да е, не ми е за парите, естествено. Просто мразя подобни цигански номера – да те гледат в очите и да не им пука грам, като те лъжат.
Между другото, със съжаление трябва да отбележа, че в това отношение гърците ми направиха доста неприятно впечатление. Изобщо не покриха очакванията ми. Все си мислих, че предвид факта, че са туристически ориентирана държава, ще са далеч по-любезни и гостоприемни, отколкото това, което видях в действителност.

А по отношение на "Арменистис", давам съвсем различна оценка – на нас изобщо не ни хареса – огромни вълни (OK, може и инцидентно да е било), става страшно дълбоко на 3-4 метра от брега, нищо интересно за правене на самия плаж. Ето, за контраст, например, споделям, че на "Платаници" се размазахме от кеф. Heart Eyes Давам 6+ на плажа и заведението към него. Peace

Общи условия

Активация на акаунт