Искам да кажа ... (132)_24.07-30.07

• 50 716
  • 1 112
  •   1
Отговори
# 900
За кокоски имам следната рецепта от една колежка. Правих я, става Simple Smile

2 яйца
½ ч.ч. кафява захар
1 с.л. масло
150-200 г кокосови стърготини
Ванилия

Правят се топчета и се сплескват като бисквити. Върху хартия за печене се пекат в загрята на 180 фурна, за около 10 мин, до порозовяване.

Да, че се и понадуха даже. Само малко си я преправих - добавих и към 2 суп. л. какао и още малко масло. Това вечерта около 10 часа. Wink Така вкусно се размириса ... ама и имаше нужда след готвенето на риба и леща. Grinning
През нощта обаче час и половина с малкия - в банята ... кофти история, само да е ок днес, че много ме е страх от разстр. + повръщане. Стискайте ми палци! Ама и той вчера - ял домати, грозде и сини сливи на корем.
И да не завършвам зле - една рецепта с тиквички. Замества пърженето на тиквички донякъде.
Тиквичките се нарязват на кръгчета - малко повече от 0,5 см, посоляват се и се оставят за около час - да си пуснат водата. После се овалват в брашно + сол и се нареждат в тавичка, като леко се застъпват една друга. Поливат се с олио и във фурната. Дали ще ви покафенеят или не - зависи как ги харесвате. Grinning

# 901
  • София
Ина, най-вероятно е от сливите. Те отпускат стомаха.

# 902
  • София
Имаш ли нещо чисто бяло? Кърпи, чаршафи...Аз ползвам на мъжа ми ризи. Пускаш на висока Т с прах за бяло и белина, ако се налага повтаряш процедурата след няколко дни, но в крайна сметка ще свърши работа. Това, в случай че не намериш специален препарат, а и като превенция по-натам.

Селесте, имаме шезлонг, вибриращ с играчки, може и да се люшка, но трябва с крак. Даже в момент го люлея☺ Общуване иска мъничето, да го разсмиваш, да му говориш...Кефско е, ама на тебе ли да разправям😀

# 903
  • София
Преди да открия препаратите за пералня и аз процедирах като Белинда с един стар бял чаршаф. Още си го държа за всеки случай.

# 904
Имам Белинда, страхотна идея ми даде. Зимата постилам дивана с едни тъкани бели покривки, защото кучето се качва да се гушим и трябва да ги избеля, така или иначе. Ще купя утре прах, а белина имам и ще ги извъртя.

Детето си идва днес Simple Smile. Кацат след 3 часа.

# 905
  • Sofia
Даун,всички дрехи ли миришат гадно или само някои? 🤔 Случвало ми се е изцяло памучни дрехи да миришат на мухъл и неизсъхнало...обаче през дъждовните сезони.
Ще плажуваме и ние,но след 16 ч.-по-малко хора,повече места за паркиране...Чакаме си каките да се присъединят.
Още 3 дни и се прибираме.Хем ни доскуча, хем ме стяга гърлото, че отметнахме и това лято, почти и ще ми липсват мама и тати.❤ Снощи и със синковеца говорих-вместо да виси само на телефона,да поиграе табла,белот...с дядо си.
ПМС ме хваща, ставам сантиментална и ревлива 🤔.

# 906
  • Варна
Да Мър, с течен. Уф, сега ще купя на прах и ще пробвам, че не се търпи. И аз сънувам все някакви заплетени и цветни Simple Smile.

Скоро в Лидл-ската тема , една потребителка сподели следната рецепта за обезмирисяване на пералнята , цитирам dolce miele : "когато използвам прах слагам в чекмеджето на пералнята, когато е гел/течен препарат слагам директно в барабана при дрехите. За почистване на пералнята страхотна работа вършат обикновен оцет и обикновена сода Laughing - около 2 или малко повече чаши оцет сипвам в чекмеджето, натривам чекмеджето и барабана със сода и после пускам пералнята на цикъл с поне 60 градуса и без пране вътре, още по-добре ако градусите са 90. Използвам и лидълския препарат за почистване на перални."

Добро утро  Coffee kaffeetrmker_2

# 907
Даун, а няма ли пералнята програма за почистване на барабана? Моята има и върти на висок градус.

Мекици правих и аз. Рязко доядоха ми се, защото видях 52 кг. на кантара. То пък ще заслабна прекалено Mr. Green

Отивам до офиса аз. Довечера сме на рожден ден и нямаме подарък още, бях забравила... Ама пък повод да  си разходя новата роклА 😁

# 908
Алич, покажи роклите деееее.

# 909
Лято, сега всичко е изпрано, ама като ги сефтосвам ще покажа Wink

# 910
Джена, не миришат на мухъл, иначе знам за какво говориш и на мен ми се е случвало, но те замирисват след прането, защото примерно не са исъхнали.

Паричка, много благодаря, това още сега ще го направя.

Алич, пералнята е стара на около 6 години и няма такава програма. Искам Бош, ама "татко ще ми купи колело, ама друг път" Simple Smile. И аз се включвам за роклите.

# 911
Добро утрооооо!
Ох, колко много сте писали. С кеф си пия кафето. Толкова много "Искам да кажа", че не какво ще изпусна.
Гладна съм за козунак, Белиндаааа! Егоистка, такава! Само за теб си го пазиш! Иначе моя син много си уважаваше кошницата като малък. Паркирах го на земята да гледа Шрек, а аз на дивана и люлея с крак. То така се чупи и дръжката на кошницата, да ти знаете.
Селесте, моите чаршафи още вчера са изпрани, изсъхнали, изгладени и пак сложени за употреба. Днес е ред на тези в детската стая.
Али, благодаря, че се включи по "болезнената" тема. И твоето мнение ми беше много от полза.
Чек, важното е, че си доволна от шопинга. Доволна жена- мирно семейство. Много го уважавам тоя "девиз".
Стейси, пребори се, а? Крайно време беше. Все така да си.
Да кажа, че изпекох 2 червени чушки на котлона и сега всичко ми ухае много сладко, но ако миризмата не изчезне скоро салатата ще ми приседне.

# 912
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жълтушче, объркАла съм рейса, сори Joy Обаче мъжът ти да си отиде на лекар за тия болки. Жлъчка боли също отпред, където е слънчевият сплит и болката отива отзад, към плешката. Задължително трябва да се види. Като му кажат, че няма нищо - нито камъни, нито прегъване, тогава вече може да се успокоява с резониращата болка.

Нали ви казах снощи, че купих и сирене покрай оризовите ядки. Касиерката ме пита сирене ли ми се е прияло посреднощ, пък и аз й казах, че тази сутрин ще правя бавица за децата, което си беше чиста истина. Тогава момчето, което реди стоките, кльощаво като спица двайсетина годишно момче, каза: ооо, баница! И аз искам, даже ще си платя. Няма нужда да плащаш, казах аз, ще ти донеса утре, щом ти се яде. Касиерката каза еееее, аз утре не съм на смяна. И отивам аз преди малко с баница, като сложих 8 парчета, за да може и някой друг да хапне, да не му е неудобно. Отивам при момчето и му подавам баницата, а то ме гледа с ей такива очи Shocked, сякаш съм извънземно. Баницата, казвам, нали си говорихме снощи, забравил ли си? А стига бе! - каза той и го оставих със зяпнала уста, ошашкан, загуби и Ума и дума. Помислих си божеее, колко недоверчиви са хората вече, изобщо не е помислил снощи, че щом говорим, че ще занеса баница, значи ще занеса.
Ако беше на смяна другият касиер, щеше да го успокои, че след първата Коледа, на която ми каза, че обожава домашни баклавички и много му се ядат, на всяка следваща му нося. (е, три пъти досега,но смятам да продължа традицията.)
Та наистина изпитах една такава жалост за това, че вече не сме толкова непосредствени и импулсивни, както някога, в по-невинните времена. И това младичко момче, почти дете, вече знае, че всичко е с пари, а ако нещо не е, нещата са подозрителни.
Обаче ние тук знаем, че не всичко е с пари, нали? И това е нещо прекрасно за мен, то ме държи тук.

# 913
Светалчо, аз така нося козунаци в магазина до нас.
Щерката пристигна от детската. Има температура, болки в корема и не е могла да спи. Ай, честито да ми е.

# 914
  • София
Ей в това число 52 съм се фиксирала и аз, ама ще видим кога ще започна да го преследвам серизно. Засега само се отдалечава от мен😂 Не че имам кантар, ама с това ядене изобщо не допускам, че е възможно да не надебелея.
Оф, нещо книгата не може да ме грабне и само вися тук и плямпам.

Светалчо, не знам дали е от възрастта на момчето, по-скоро е от това, че хората като теб наистина рядко се срещат. Не го казвам от любезност, просто това е очевиден факт, само дето ти не си даваш сметка, защото за теб е естествено, идва ти отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт